Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(georgiana @ 2010 07 28, 08:01)
gal galima aiskiau...ar 3 saukstai eina 3 litru sloikui? ar o 3 paru sunkos nereikia uzkaitinti? ar i stiklainelius dedamas tik cesnakas? nereikia krapu, lauru, pipiru, cukraus, lauru, vysniu ir serbentu lapu? kazkaip man neatitinka aprasymas realybe g.gif


Aiškinu, gal neaiškiai aprašiau: kai tik pradedat raugti - detat visko - krapų, serbentų, vyšnių lapų, krieno, česnako.
Druskos reik trijų šaukštų nekupinų - trilitriniam indui, jau prigrūstam agurkų, kiek vandens tiksliai į prigrūsta telpa aš nežinau, maždaug 2l. Aš jau iš akies visad pilu.
Po trijų parų nukošti skysti ir užkaitinti. Žoles išmesti. Galima ir toliau raugti tuose pačiuose induose, aš raugiu mažesniuose. Į tuos mažesnius iš naujo pripjaustyti česnako, sugrūsti agurkus ir užpilti užkaitintu skysčiu. Nupilti, antrą kartą užkaitinti - užpilti ir užsukti. Cukraus nededu.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 28, 09:40)
Aiškinu, gal neaiškiai aprašiau: kai tik pradedat raugti - detat visko - krapų, serbentų, vyšnių lapų, krieno, česnako.
Druskos reik trijų šaukštų nekupinų - trilitriniam indui, jau prigrūstam agurkų, kiek vandens tiksliai į prigrūsta telpa aš nežinau, maždaug 2l. Aš jau iš akies visad pilu.
Po trijų parų nukošti skysti ir užkaitinti. Žoles išmesti. Galima ir toliau raugti tuose pačiuose induose, aš raugiu mažesniuose. Į tuos mažesnius iš naujo pripjaustyti česnako, sugrūsti agurkus ir užpilti užkaitintu skysčiu. Nupilti, antrą kartą užkaitinti - užpilti ir užsukti. Cukraus nededu.

Dekoju uz patikslinimus ir uz kantrybe.Dabar viskas aisku. thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalnietė @ 2010 07 28, 08:48)
Dekoju uz patikslinimus ir uz kantrybe.Dabar viskas aisku. thumbup.gif  4u.gif


Nesunku gi, kad tik skanu būtų smile.gif
Anksčiau aš plušdavau su marinuotais agurkais - išbandžiau visokiausių receptų, bet kažkodėl jų vis likdavo. Man marinuotuose trūksta gaivumo.
Tai dabar plušu su raugintais, dar bandysiu pirmą kartą su vynuogių lapais ir čili raugti, įdomu kas gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 07 28, 08:01)
gal galima aiskiau...ar 3 saukstai eina 3 litru sloikui? ar o 3 paru sunkos nereikia uzkaitinti? ar i stiklainelius dedamas tik cesnakas? nereikia krapu, lauru, pipiru, cukraus, lauru, vysniu ir serbentu lapu? kazkaip man neatitinka aprasymas realybe g.gif

Net keista kaip zmones taip nesugeba skaityti ir isiskaityti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 28 liepos 2010 - 08:55
Perziurejau savo "turta" rusy biggrin.gif issiemiau su nuosedom Uspaskicho agurku, atidariau, sunkiai atsidare, ir paragavau. Nu normalus marinuoti agurkai g.gif jokio surugimo nera, ten siaip nuo kazko tos nuosedos g.gif g.gif zodziu valgoma ir net skanu kaip visi marinuoti agurkai.

Dar atradau pernyksciu ir su garstyciom. Zodziu mes nelaai suvalgom, tiek kiek privakuoju smile.gif Dabar darau darzoviu asorti smile.gif
Atsakyti
Sveikos, pries kelias dienas pirma karta dariau Bulgariskus Nr.2 (is pirmo psl.), dabar paziurejau, ogi visi rauksleti, neisvaizdus sad.gif Tikiuosi, kad taip visu isgirtas skonis nenuvils... smile.gif

Todel vakar nutariau, kad gana eksperimentu ir sugrizau prie eile metu "patikrinto" receptuko. Pasidalinsiu juo ir su jumis 4u.gif

3 litrai vandens,
3 saukstai druskos,
6 saukstai cukraus,
21 saukstai acto 9%
cili pipiriuko ankstis
kvep. pipirai, juodi ppirai,
krapai, cesnakai, vysniu ir juodu serbentu lapai, galima krienu lapu ar ko tk norisi

Uzmerkti agurkus saltam vandeny, tada dideliam puode i salta vandeni pilti druska ir cukru. Kai istirps pilti acta. Per ta laika i iskatintus sloikus(as isplaunu indaplovei ir vsio biggrin.gif ) sudeti zoles, cesnakus, po kelis grudelius pipiru ir po riekele (litriniam sloikui riekele, 3-litriniam po kelias riekeles) mazdaug 0,5 cm storio cili pipiriuko su visom seklytem. Tada sudedam agurkus ir uzpilam saltu marinatu. Pasterizuojam iki temperatura stiklainio viduje pasieks 80 laipsniu. Uzsukam apverciam, uzdengiam. Viskas.
P.S. Is sio kiekio as uzpilu mazdaug 7-8 litrinius stiklainius, zinoma priklauso nuo to, kiek agurku prikimsta i stiklaini ir kiek laisvos vietos jame biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 28, 10:33)
Dabar darau darzoviu asorti smile.gif

Pasidalink receptu ir darbo eiga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 07 28, 11:48)
Sveikos, pries kelias dienas pirma karta dariau Bulgariskus Nr.2 (is pirmo psl.), dabar paziurejau, ogi visi rauksleti, neisvaizdus sad.gif Tikiuosi, kad taip visu isgirtas skonis nenuvils...  smile.gif

Todel vakar nutariau, kad gana eksperimentu ir sugrizau prie eile metu "patikrinto" receptuko. Pasidalinsiu juo ir su jumis  4u.gif

3 litrai vandens,
3 saukstai druskos,
6 saukstai cukraus,
21 saukstai acto 9%
cili pipiriuko ankstis
kvep. pipirai, juodi ppirai,
krapai, cesnakai, vysniu ir juodu serbentu lapai, galima krienu lapu ar ko tk norisi

Uzmerkti agurkus saltam vandeny, tada dideliam puode i salta vandeni pilti druska ir cukru. Kai istirps pilti acta. Per ta laika i iskatintus sloikus(as isplaunu indaplovei ir vsio  biggrin.gif  ) sudeti zoles, cesnakus, po kelis grudelius pipiru ir po riekele (litriniam sloikui riekele, 3-litriniam po kelias riekeles) mazdaug 0,5 cm storio cili pipiriuko su visom seklytem. Tada sudedam agurkus ir uzpilam saltu marinatu. Pasterizuojam iki temperatura stiklainio viduje pasieks 80 laipsniu. Uzsukam apverciam, uzdengiam. Viskas.
P.S. Is sio kiekio as uzpilu mazdaug 7-8 litrinius stiklainius, zinoma priklauso nuo to, kiek agurku prikimsta i stiklaini ir kiek laisvos vietos jame  biggrin.gif
Papildyta:

Pasidalink receptu ir darbo eiga  mirksiukas.gif


Is pirmo puslapio Saldziarugsciai agurkai (pomidorai), tai sudejau visokiu darzoviu : paprikos, apvirtu ziediniu kopustu, pomidoru, pjaustytu agurku. Ten ir visa eiga parasyta.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 28, 09:51)
Nesunku gi, kad tik skanu būtų smile.gif
Anksčiau aš plušdavau su marinuotais agurkais - išbandžiau visokiausių receptų, bet kažkodėl jų vis likdavo. Man marinuotuose trūksta gaivumo.
Tai dabar plušu su raugintais, dar bandysiu pirmą kartą su vynuogių lapais ir čili raugti, įdomu kas gausis  g.gif

Aciu 4u.gif
aciuks.gif
Atsakyti
Sveikos, norėjau paklausti dėl užsukamų dangtelių ar galimą juos sukti antrą kartą ar laikosi agurkai, norėtusi pataupyti, blush2.gif gal yra bandžiusių ax.gif
Atsakyti
Aš tai naudoju ir antrą, o kai kuriuos ir trečią kartą, žiūrint kaip išsilaikęs tas dangtelis. Jei koks aprūdijęs ar aplankstytas tai iškart keliauja į šiukšlinę.
Atsakyti
jei tik graziai buvo atsukti, nesugadinti dangteliai, tai man tinka ir antra ir ketvirta karta . bet jei atidarant koki peili i sona kisot, tai jau dangtelis pazeistas schmoll.gif


sugunde tas raugintu agurku konservavimas thumbup.gif . Reik pamegint, nes MB visgi renkasi raugintus, o laikyt nera kur, kai rusiai silti
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, reiks bandyti, o nauji dangteliai tai ne pigūs be akcijos biggrin.gif
Atsakyti