QUOTE(georgiana @ 2010 07 28, 08:01)
gal galima aiskiau...ar 3 saukstai eina 3 litru sloikui? ar o 3 paru sunkos nereikia uzkaitinti? ar i stiklainelius dedamas tik cesnakas? nereikia krapu, lauru, pipiru, cukraus, lauru, vysniu ir serbentu lapu? kazkaip man neatitinka aprasymas realybe
Aiškinu, gal neaiškiai aprašiau: kai tik pradedat raugti - detat visko - krapų, serbentų, vyšnių lapų, krieno, česnako.
Druskos reik trijų šaukštų nekupinų - trilitriniam indui, jau prigrūstam agurkų, kiek vandens tiksliai į prigrūsta telpa aš nežinau, maždaug 2l. Aš jau iš akies visad pilu.
Po trijų parų nukošti skysti ir užkaitinti. Žoles išmesti. Galima ir toliau raugti tuose pačiuose induose, aš raugiu mažesniuose. Į tuos mažesnius iš naujo pripjaustyti česnako, sugrūsti agurkus ir užpilti užkaitintu skysčiu. Nupilti, antrą kartą užkaitinti - užpilti ir užsukti. Cukraus nededu.