Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

4u.gif Kaip suprantu su prieskoniais verdi vandenį, o druska, cukrus, actas laukia stiklainyje kol užpilsi tuo vandenuku?
Atsakyti
Jus pabandykit agurkus marinuot pagal mano recepta pirmam puslapy. Ten kur parasyta, kad galima ir su kitom darzovem. Nu nerealus agurkai, visad gaunasi thumbup.gif saldziarugsciai thumbup.gif as dar dedu pomidoru, papriku, ar sparaginiu, zodziu ka turiu tuo momentu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 27, 16:55)
Keista, nuo ko tos drumzles  g.gif . O receptui su grastyciom turbut normalu, kad yra drumzliu, nes pas mane ju labai daug ir po kolkas vaizdas ne koks  blush2.gif . O bulgariski, tai liuks atrodo thumbup.gif
Cia su garstyciom. Norejau dar paklausti kodel visi agurkai stiklainiuose sukilo i pavirsiu, o dugnas tuscias, bet tik su garstyciom.

user posted image
Ar jie taip ir turi atrodyti?

Cia bulgariski

user posted image

Pagal bulgariska recepta kaitinant agurkus marinate, juose pasirode tokios baltos demeles. Ar taip turi but, o gal as juos perkaitinau  unsure.gif

Va kaip atrodo

user posted image

Bijau, kad busiu persistengus ir visas darbas bus nuejes velniop.

As ka tik paziurejau savuosius agurkelius,marinuotus pagal bulgariska Nr.2 recepta,tai jie ir gi truputi apsinese tokiu baltu sluoksniu,vietomis.Bet as manau,kad nieko baisaus.As tik vos uzvire marinatas su agurkeliais is karto nukeliau nuo plytos ir dejau juos i stiklainiukus.Ziuresim ziema,kas gausis.as pagal si recepta marinavau pirma karta.Ryt vel zadu kartoti visa procesa. ax.gif
Atsakyti
jatau, man siemet turbut krito renku mazukus ir koncervuoju labai ivairiai, tik bijau kad Jusu nikus uzdesiu ir po to ziema nukris...tai nerasiu kas kur... bet bent jau rasau ant lipnios juostos, na toji, kur dazant pamacija bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalnietė @ 2010 07 27, 22:49)
As ka tik paziurejau savuosius agurkelius,marinuotus pagal bulgariska Nr.2 recepta,tai jie ir gi truputi apsinese tokiu baltu sluoksniu,vietomis.Bet as manau,kad nieko baisaus.As tik vos uzvire marinatas su agurkeliais is karto nukeliau nuo plytos ir dejau juos i stiklainiukus.Ziuresim ziema,kas gausis.as pagal si recepta marinavau pirma karta.Ryt vel zadu kartoti visa procesa. ax.gif

Na va ir pas mane ne visi pabale g.gif . As palauksiu dar kokia savaite, tada ragausiu blush2.gif , ziuresiu kokie labiau patiks, tada dar kokius 10 kg marinuosiu smile.gif .
Dar galvoju, gal nereikia agurkams galu nupjaustyti. Tada nesimatytu jokiu pabalusiu vietu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 27 liepos 2010 - 20:56
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 27, 21:53)
Na va ir pas mane ne visi pabale  g.gif . As palauksiu dar kokia savaite, tada ragausiu  blush2.gif , ziuresiu kokie labiau patiks, tada dar kokius 10 kg marinuosiu  smile.gif .
Dar galvoju, gal nereikia agurkams galu nupjaustyti. Tada nesimatytu jokiu pabalusiu vietu  biggrin.gif

As konservuojant agurkelius,visada nupjaunu galiukus,nes man taip graziau ir estetiskiau atrodo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2010 07 27, 19:28)
4u.gif Kaip suprantu su prieskoniais verdi vandenį, o druska, cukrus, actas laukia stiklainyje kol užpilsi tuo vandenuku?


taip vandeni verdu su prieskoniais, o druska, cukru ir acta jau bunu sudejus i stiklainius ant agurku smile.gif
Atsakyti
Aš kątik užsiraugiau 12kg agurkų, anksčiau marinuodavau, bet dabar schmoll.gif Kažkaip man tas actas nelabai... Užraugti thumbup.gif
O raugiau taip - į trilitrinius stiklainius sugrūdu agurkus su žolėm, 3 be kaupo šaukštus rupios druskos patirpinu šiltame vandenyje, po to pilu šalto, sumaišau, kad druska susimaišytu ir pilu ant agurkų. Svarbu, kad neliktų vandens, nes truks druskos.
Po 3 parų nukošiu per sietą sunką, žoles išmetu, užkaitinu. Į mažesnius stiklainius sugrūdų agurkus su šviežiu česnakėliu ir pilu sunką. Palaikau, nupilu, dar kart pakaitinu, užpilu ir uždarau. kaitinti nereikia. thumbup.gif
Čia žinoma receptas toms, kad gyvena bute ir neturi šalto rūsio.
Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 27 liepos 2010 - 21:24
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 27, 22:22)
Aš kątik užsiraugiau 12kg agurkų, anksčiau marinuodavau, bet dabar  schmoll.gif  Kažkaip man tas actas nelabai... Užraugti  thumbup.gif
O raugiau taip - į trilitrinius stiklainius sugrūdu agurkus su žolėm, 3 be kaupo šaukštus rupios druskos patirpinu šiltame vandenyje, po to pilu šalto, sumaišau, kad druska susimaišytu ir pilu ant agurkų. Svarbu, kad neliktų vandens, nes truks druskos.
Po 3 parų nukošiu per sietą sunką, žoles išmetu, užkaitinu. Į mažesnius stiklainius sugrūdų agurkus su šviežiu česnakėliu ir pilu sunką. Palaikau, nupilu, dar kart pakaitinu, užpilu ir uždarau. kaitinti nereikia.  thumbup.gif
Čia žinoma receptas toms, kad gyvena bute ir neturi šalto rūsio.
Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.

Dekoju uz si recepta,reiks gal ziemai ir tokiu agurkeliu pasistatyti.Asa tik norejau paklausti,nes truputi nesupratau.Po 3 paru tuos agurkelius perdedat i kitus stiklainiukus ir pilate sunka.Ar sunka pirma karta kaitinate ir kiek laikote laiko,ar uzpilate salta/ cool.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 27, 21:22)
Aš kątik užsiraugiau 12kg agurkų, anksčiau marinuodavau, bet dabar  schmoll.gif  Kažkaip man tas actas nelabai... Užraugti  thumbup.gif
O raugiau taip - į trilitrinius stiklainius sugrūdu agurkus su žolėm, 3 be kaupo šaukštus rupios druskos patirpinu šiltame vandenyje, po to pilu šalto, sumaišau, kad druska susimaišytu ir pilu ant agurkų. Svarbu, kad neliktų vandens, nes truks druskos.
Po 3 parų nukošiu per sietą sunką, žoles išmetu, užkaitinu. Į mažesnius stiklainius sugrūdų agurkus su šviežiu česnakėliu ir pilu sunką. Palaikau, nupilu, dar kart pakaitinu, užpilu ir uždarau. kaitinti nereikia.  thumbup.gif
Čia žinoma receptas toms, kad gyvena bute ir neturi šalto rūsio.
Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.

Tai nelabai supratau kokiam cia vandens kiekiui tie 3 saukstai druskos,ir kur cia turi nelikti vandens,kad netruktu druskos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 27, 10:14)
Eisiu net i rusi paziuret  blink.gif nes nesimeciau as ju biggrin.gif

na ir kaip?. ar pažiūrėjai?

QUOTE(rasike @ 2010 07 27, 10:46)
as ir nakti paaukoju kad susideti i stiklainius  ax.gif

neaukoju nei dienos nei nakties biggrin.gif

QUOTE(Lusasita @ 2010 07 27, 12:00)
100 % patikrintas prietaras  tongue.gif  tongue.gif  mano svogierka jo laikosi ir sventai tiki.. o kai tiki, tai ir saudo dangteliai ir per MMM ir ne per MMM darytus.

Niekad neziuriu mmm ar ne, yra darze agurku ir darau.

netikiu ir aš prietrais schmoll.gif , bet va šis praeitais metais pasiteisino, taip kad yra kaip yra biggrin.gif

QUOTE(Kalnietė @ 2010 07 27, 21:49)
As ka tik paziurejau savuosius agurkelius,marinuotus pagal bulgariska Nr.2 recepta,tai jie ir gi truputi apsinese tokiu baltu sluoksniu,vietomis.Bet as manau,kad nieko baisaus.As tik vos uzvire marinatas su agurkeliais is karto nukeliau nuo plytos ir dejau juos i stiklainiukus.Ziuresim ziema,kas gausis.as pagal si recepta marinavau pirma karta.Ryt vel zadu kartoti visa procesa. ax.gif

kai grįšiu iš po darbo namo leksiu žiūrėti kaip ten mano tie agurkėliai g.gif


QUOTE(Kalnietė @ 2010 07 27, 22:06)
As konservuojant agurkelius,visada nupjaunu galiukus,nes man taip graziau ir estetiskiau atrodo. g.gif

Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 07 27, 22:22)
Aš kątik užsiraugiau 12kg agurkų, anksčiau marinuodavau, bet dabar  schmoll.gif  Kažkaip man tas actas nelabai... Užraugti  thumbup.gif
O raugiau taip - į trilitrinius stiklainius sugrūdu agurkus su žolėm, 3 be kaupo šaukštus rupios druskos patirpinu šiltame vandenyje, po to pilu šalto, sumaišau, kad druska susimaišytu ir pilu ant agurkų. Svarbu, kad neliktų vandens, nes truks druskos.
Po 3 parų nukošiu per sietą sunką, žoles išmetu, užkaitinu. Į mažesnius stiklainius sugrūdų agurkus su šviežiu česnakėliu ir pilu sunką. Palaikau, nupilu, dar kart pakaitinu, užpilu ir uždarau. kaitinti nereikia.  thumbup.gif
Čia žinoma receptas toms, kad gyvena bute ir neturi šalto rūsio.
Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.

gal galima aiskiau...ar 3 saukstai eina 3 litru sloikui? ar o 3 paru sunkos nereikia uzkaitinti? ar i stiklainelius dedamas tik cesnakas? nereikia krapu, lauru, pipiru, cukraus, lauru, vysniu ir serbentu lapu? kazkaip man neatitinka aprasymas realybe g.gif
Atsakyti