Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(rasike @ 2010 07 27, 10:46)
as ir nakti paaukoju kad susideti i stiklainius  ax.gif

As būciau ir nakti paaukojusi,bet juos juk reikejo mirkyti 6-8 val.,todel viska atidejau rytui.
g.gif
Atsakyti
nu kai turim darzus, tai zinom kada tie agurkai skinti... o kas perka turguose ir marinuoja... juk neparasyta vakar siandien ar uzvakar skinti . Ir konservuoja ir laiko ir gerai ax.gif
Atsakyti
thumbup.gif Oi tikra tiesa aš irgi turginius visuomet marinuoju, ir net nežinau kada jie skinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 27, 10:29)
Nemazai stiklainiu susidare kazkokios baltos nuosedos... dangteliai neispusti, ale kazkas negerai turbut... ko nebudavo niekad su kitais receptais...

Keista, nuo ko tos drumzles g.gif . O receptui su grastyciom turbut normalu, kad yra drumzliu, nes pas mane ju labai daug ir po kolkas vaizdas ne koks blush2.gif . O bulgariski, tai liuks atrodo thumbup.gif
Cia su garstyciom. Norejau dar paklausti kodel visi agurkai stiklainiuose sukilo i pavirsiu, o dugnas tuscias, bet tik su garstyciom.

user posted image
Ar jie taip ir turi atrodyti?

Cia bulgariski

user posted image

Pagal bulgariska recepta kaitinant agurkus marinate, juose pasirode tokios baltos demeles. Ar taip turi but, o gal as juos perkaitinau unsure.gif

Va kaip atrodo

user posted image

Bijau, kad busiu persistengus ir visas darbas bus nuejes velniop.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 27 liepos 2010 - 15:56
vyro brolis prekiauja agurkais, tai man duoda uz savikaina , na buna 1,2 arba 1, jei kam reiktu galiu paprasyt ir jums {siauliai}sia savaite imsiuos ,jei reiktu 867715729 vis pigiau
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2010 07 27, 07:46)
o čia tik vieną kartą užpili ir vsio g.gif ...gal kas yra darę g.gif kaip skonis g.gif ,nes labai lengvas receptas, bet bijau kad gali nesilaikyt

Man tas vienas užpylimas didžiai nepatikimas atrodo... Pernai agurkus ruošiau pagal tokį receptą:
Ingredientai į stiklainį:
Agurkai,
Vyšnių, juodųjų serbentų lapai,
Krienų stiebai,
Krapai,
Česnakai

Marinatui:
1 l vandens - 2 š. druskos, 2 š. cukraus, 2 a.š. citrinos rūgšties, pipirai, lauro lapai.

Eiga:
Užverdam vandenį.
1 kartą užpilam stiklainio turinį. Palaikom ~10 min. Nupilam atgal į puodą.
Užverdam vandenį.
2 kartą užpilam stiklainio turinį. Palaikom ~40 - 60 min. Nupilam atgal į puodą.
Užverdam vandenį.
3 kartą užpilam stiklainio turinį. Užsukam arba vakuojam stiklainius.


Nei vienas stiklainis "neiššovė", tai ir šiais metais dalį taip paruošiau. Dabar bandysiu "patobulinti" receptą čili pipirais, žiūrėsim, kas bus... : )
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 27, 16:55)
Keista, nuo ko tos drumzles  g.gif . O receptui su grastyciom turbut normalu, kad yra drumzliu, nes pas mane ju labai daug ir po kolkas vaizdas ne koks  blush2.gif . O bulgariski, tai liuks atrodo thumbup.gif
Cia su garstyciom. Norejau dar paklausti kodel visi agurkai stiklainiuose sukilo i pavirsiu, o dugnas tuscias, bet tik su garstyciom.


Bijau, kad busiu persistengus ir visas darbas bus nuejes velniop.


Na su garstyciom drumzles turi but, bet kai nuseda, tai turi but beveik skaidru. O sukilo i virsu, kadangi netaupiai sudejot, reikejo daugiau prigrust.

Baltos demeles galejo atsirast taip kaip man tiem uspaskicho biggrin.gif maniskiai tai turbut del to pabalo, kad nesandariai uzdaryti, ar kokie krapai buvo nevisiskai gerai nuplauti...
Atsakyti
o musu kaimyne parduoda po lita Prienai, Birstonas sake atvarykit atiduos uz dyka... as vat paminejau kada sake pasylysiu, o pasiulius pas mane mazutukai pirkti is ebajaus eme augti 4u.gif noresit parasysiu kur vaziuoti 4u.gif
jei didesnis kiekis tai po 50 cnt. atiduos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 27 liepos 2010 - 16:21
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 27, 18:18)
Na su garstyciom drumzles turi but, bet kai nuseda, tai turi but beveik skaidru. O sukilo i virsu, kadangi netaupiai sudejot, reikejo daugiau prigrust.

Baltos demeles galejo atsirast taip kaip man tiem uspaskicho biggrin.gif maniskiai tai turbut del to pabalo, kad nesandariai uzdaryti, ar kokie krapai buvo nevisiskai gerai nuplauti...

Tai tie pagal bulgariska, kur agurkai pabaltavo reiskia nebevalgomi, ar kaip verysad.gif Ka patartumet daryti su jais?
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 27, 17:26)
Tai tie pagal bulgariska, kur agurkai pabaltavo reiskia nebevalgomi, ar kaip  verysad.gif Ka patartumet daryti su jais?


As nezinau. Mano uzpaskicho kai kurie tokie pernai buvo, bet nedrystu ju atidaryti biggrin.gif gal ten taviskiam nieko blogo.. luktelk kokia diena, ir viena is tokiu stiklainiu pradaryk, paziurek, koks ten ju skonis..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 27, 18:42)
As nezinau. Mano uzpaskicho kai kurie tokie pernai buvo, bet nedrystu ju atidaryti biggrin.gif gal ten taviskiam nieko blogo.. luktelk kokia diena, ir viena is tokiu stiklainiu pradaryk, paziurek, koks ten ju skonis..

Manau pakentesiu dar kokia savaite, nes tik sestadieni marinavau. Tada paziuresiu kas jiems negerai 4u.gif
Atsakyti
as ir uosviene marinuojam agurkus taip:

uzverdu dideli puoda vandens tada i ji sudedu agurkus ir kelias minutes paverdu, istraukiu is puodo agurkus, sudedu i stiklainius ir sudedu einamasias dalis:
1litrui vandens
3saukstai su lygumu druskos
3saukstai cukraus
6saukstai acto
tada uzverdu vandeni su agurku marinavimo prieskoniais ir paverdu kelias minutes ir ta nuovira uzpilu ant agurku.

agurkai nerealiai skanus thumbup.gif
Atsakyti