Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 23, 15:32)
Ruošiamės žiemai toliau smile.gif



Agurkai marinuoti su citrinos rugstele

1 litrui vandens: 
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Pipirų, lauro lapų, dar galima deti mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilti agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant deti skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloti.

o čia tik vieną kartą užpili ir vsio g.gif ...gal kas yra darę g.gif kaip skonis g.gif ,nes labai lengvas receptas, bet bijau kad gali nesilaikyt
Atsakyti
Nuplautus agurkus nublanširuoju ir dedu į stiklainius.
Verdu marinatą pagal tariamą Uspaskich receptą:
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto (kaip ir minėjau pernai dariau su obuolių actu) į marinatą dedu marinavimui skirta prieskonių mišinį.
Užverdu, užpilu vieną kartą ir užsuku dangteliais . Dangtelius pravalau spiritu ir neverdu jų schmoll.gif
Tuomet stiklainius po kaldrą ir kitą dieną į rūsį.
na va atradau Joletes agurkelius, ir manau autore nesupyks kad ikeliau, pernai dariau gavosi Superiniai, tad merginukes, jeigu galite mestelkite i 1-aji psl., aciu 4u.gif
Atsakyti
Nu pernai taip dariau po antklode laikiau, nevirinau stiklainiu su turiniu tai puse isaude...kai tik pradejau virinti viskas kuo puikiausiai issistovejo....
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 26, 19:56)
As juos irgi zadu daryti smile.gif

jau padariau, žiūrėsim kas gausis biggrin.gif

QUOTE(Kristepala @ 2010 07 26, 22:42)
Galvojau dar daryti uspaschiko. O kas jums su jais nesigavo?

man per daug acto buvo ax.gif

QUOTE(Kalnietė @ 2010 07 26, 22:50)
Idomu būtų suzinoti,ar galiu agurkelius,kuriuos rinkau siandien,rytoj vakuoti?Nes velai grizau is kaimo,o arteja jau naktis.Norejau marinuoti pagal recepta Bulgariski agurkeliai Nr.2,o pagal si recepta reikia agurkelius mirkyti net 6-8val.Gal kas galetu pagelbeti su atsakymu.Dekoju. wub.gif  thumbup.gif

vakar dariau tuos bulgariškus, tai nemirkiau išvis g.gif a šiaip sau, tai labai idomu kaip bus žiemą biggrin.gif šiaip pats marinatas labai patiko, tik man skysčio buvo per mažai, viena laimė kad laiku padidinau jo kieki biggrin.gif

QUOTE(daivasen @ 2010 07 27, 08:38)
Nu pernai taip dariau po antklode laikiau, nevirinau stiklainiu su turiniu tai puse isaude...kai tik pradejau virinti viskas kuo puikiausiai issistovejo....

aš niekada nevirinu schmoll.gif ir tikrai neiššaudė nei vienas bigsmile.gif manau čia tik sutapimas mirksiukas.gif
ko negalima, tai konservuoti kai yra mmm biggrin.gif galvojau kad prietaras, specialiai padariau ir tada visus dangtelius iššaudė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 26, 22:42)
Galvojau dar daryti uspaschiko. O kas jums su jais nesigavo?


Nemazai stiklainiu susidare kakzokios baltos nuosedos... dangteliai neispusti, ale kazkas negerai turbut... ko nebudavo niekad su kitais receptais...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 27, 09:29)
Nemazai stiklainiu susidare kakzokios baltos nuosedos... dangteliai neispusti, ale kazkas negerai turbut... ko nebudavo niekad su kitais receptais...

va va, tas pats ir man buvo, ale paskui tos baltos drumzles dingo g.gif
Atsakyti
QUOTE(M&V @ 2010 07 27, 09:34)
va va, tas pats ir man buvo, ale paskui tos baltos drumzles dingo g.gif


Eisiu net i rusi paziuret blink.gif nes nesimeciau as ju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalnietė @ 2010 07 26, 22:50)
Idomu būtų suzinoti,ar galiu agurkelius,kuriuos rinkau siandien,rytoj vakuoti?Nes velai grizau is kaimo,o arteja jau naktis.Norejau marinuoti pagal recepta Bulgariski agurkeliai Nr.2,o pagal si recepta reikia agurkelius mirkyti net 6-8val.Gal kas galetu pagelbeti su atsakymu.Dekoju. wub.gif  thumbup.gif

as ir nakti paaukoju kad susideti i stiklainius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(M&V @ 2010 07 27, 08:45)

ko negalima, tai konservuoti kai yra mmm biggrin.gif galvojau kad prietaras, specialiai padariau ir  tada visus dangtelius iššaudė biggrin.gif


100 % patikrintas prietaras tongue.gif tongue.gif mano svogierka jo laikosi ir sventai tiki.. o kai tiki, tai ir saudo dangteliai ir per MMM ir ne per MMM darytus.

Niekad neziuriu mmm ar ne, yra darze agurku ir darau. Visada darau i nuo zirneliu indelius na tie 0.8 l . Pirma agurkelius mazus stiklainiukuose uzpilu verdanciu vandeliu. Palaikau apie 15 min. per ta laika issiverdu marinata. Vandeni nupilu ir marinatu uzpylus uzsuku. Apverciu uzkloju laikrasciu ir frotiniu ranksluosciu. Palieku iki ryto Ryte stiklainiukai dar vos silti buna. atvartau ir palieku atvest. tada jau nesu rusin.

vakar dariau marinata uspaskichini, ale vistiek pirma kart verdanciu vandeniu plikiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 27, 08:29)
Nemazai stiklainiu susidare kakzokios baltos nuosedos... dangteliai neispusti, ale kazkas negerai turbut... ko nebudavo niekad su kitais receptais...

man tas pats buvo ir kad ir laikiau juos nevalgomi buvo visus ismeciau lauk blush2.gif
Atsakyti
nu gasdinat dabar mane su taip uspaskichiniais blink.gif blink.gif doh.gif lauksim nuosedu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2010 07 27, 10:00)
100 % patikrintas prietaras  tongue.gif  tongue.gif  mano svogierka jo laikosi ir sventai tiki.. o kai tiki, tai ir saudo dangteliai ir per MMM ir ne per MMM darytus.

Niekad neziuriu mmm ar ne, yra darze agurku ir darau.


drinks_cheers.gif ir as niekad neziuriu siu dalyku, yra agurku ir marinuoju, nesuku sau galvos, o vat mama ir sesuo tai jos sventai tiki, par tas dienas praso viena kitos kad uzmarinuotu agurkus lotuliukas.gif lotuliukas.gif , bet cia kiekvieno asmeninis reikalas, tai kai pati nesilaiku sio prietaro, tai linksma ziurint.
Jokiais budais nenorejau nieko izeisti ir pasiepti, nes tikrai yra zmoniu sventai besilaikanciu sio prietaro.


O su tais uspaskicho agurkeliais sudominot, reikes pabandyti ir man bent kelis stiklainius 4u.gif
Atsakyti