Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(nikute @ 2009 08 23, 15:47)
Jau kelintus metus, kai turiu daug agurkų, juos rauginu taip:
Agurkai agurkuose

10 kg pernokusių (nebūtinai) agurkų sutarkuoti burokine tarka. Įberti 700 g druskos. Pridėti krienų lapų, serbentų lapų, česnako skiltelių.

Tą masę emaliuotame inde sluoksniuoti su „čielais“ agurkais.

Paslėgti ir laikyti vėsiai rūsyje. Žiemą labai skanu.

Kiti ir masę vartoja sriuboms, aš – tik agurkus  smile.gif

Kaip gerai, kad radau šitą receptuką thumbup.gif Taip tingiu konservuoti, o agurkų daug daug doh.gif Jau rūsyje 32 stiklainiai stovi.
Ačiū, Nikute 4u.gif
Atsakyti
lusasita, nu taigi nepatingekit pora psl atgal paverst..ar vel recepta kartot specialiai jums
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 26 liepos 2010 - 14:24
QUOTE(regna @ 2009 08 26, 08:38)
Aš,norėčiau pasiūlyti agurkų salotos žiemai.
Esu dariusi jau ne vieną sykį,gerai stovi,ir žiemą labai gerai sueina
Reikia: 
4kg agurkų,
stiklinė aliejaus,
0,5 stiklinės acto,
(9% },
pora šaukštų cukraus,
pora šaukštų druskos,
krapų nemažai,pipirai,lauro lapai,
Supjaustytus griežinėliais agurkus ir prieskonius,aliejų, druską,cukrų, sudėti į puodą ir palaikyti 12val..
Paskui pakaitinti iki virimo,nukelti nuo ugnies  ,sudėti į stiklainius ir,uždaryti metaliniais dangteliais.


radau toki, bet cia svogunai neina g.gif
Atsakyti
Vakar skyniau agurkus ir jau keikiausi mintyse, priskyniau du dideliu maisus, tai siandien uzmarinavau 75 litrus, kibira uzraugiau, kibira kaimynei daviau ir dar tokiu disesniu kibiras liko.
user posted image
Atsakyti
mammka nu ir skaniai atrodo thumbup.gif as bijau siemet bedaryt tuos agurkus, anais metais pagal uspaskicha dariua tai daugiau nei puse buvo nevalgomu, nezinau net ka ne taip padariau, neisivaizduoju pagal koki recepta daryt kad tikrai butu skanus ir neprapultu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2010 07 26, 19:36)
mammka nu ir skaniai atrodo  thumbup.gif  as bijau siemet bedaryt tuos agurkus, anais metais pagal uspaskicha dariua tai daugiau nei puse buvo nevalgomu, nezinau net ka ne taip padariau, neisivaizduoju pagal koki recepta daryt kad tikrai butu skanus ir neprapultu  doh.gif


Is pirmo puslapio, kur esu parasiusi sava recepta, tai visad gaunasi... o tie uzpaskicho ir man nesigavo... ir su garstyciomis visad gavosi.
Atsakyti
Na ka badau daryti agurkelisu bulgariskai kazi kas gausis g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(M&V @ 2010 07 26, 19:50)
Na ka badau daryti agurkelisu bulgariskai kazi kas gausis g.gif  biggrin.gif


As juos irgi zadu daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 26, 20:46)
Is pirmo puslapio, kur esu parasiusi sava recepta, tai visad gaunasi... o tie uzpaskicho ir man nesigavo... ir su garstyciomis visad gavosi.


Galvojau dar daryti uspaschiko. O kas jums su jais nesigavo?
Atsakyti
QUOTE(germa1 @ 2010 07 25, 13:00)
o kai nupilat skystį,ar išimat prieskonius,ar paliekat ir pilat verdantį skystį,ant tų pačių?

smile.gif kai skysti nupilu,as perdedu viska i naujai iskaitintus stiklainius-ir prieskonius,ir lapus,ir agurkus.taip patikimiau,kad stikl.nesutrukines.dar imetu po 1-2 aspirino tablete-niekad neissauna smile.gif pazaisti reikia,bet -skanu.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Idomu būtų suzinoti,ar galiu agurkelius,kuriuos rinkau siandien,rytoj vakuoti?Nes velai grizau is kaimo,o arteja jau naktis.Norejau marinuoti pagal recepta Bulgariski agurkeliai Nr.2,o pagal si recepta reikia agurkelius mirkyti net 6-8val.Gal kas galetu pagelbeti su atsakymu.Dekoju. wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
radau ir su svogunais ax.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 07 26, 22:45)
Jau pavėluotas, bet gal prireiks peraugusių agurkų receptas.

5kg agurkų nulupti, supjaustyti
1,2 kg svogūnų galvų smulkiai supjaustyti
6 šaukštai druskos
6 šaukštai cukraus
30 šaukštų aliejaus
18 šaukštų acto 9 proc.
žiupsnelis krapų
Viską sumaišyti,palaikyti tris valandas, užvirinti, pavirti 2-3 min. Užsukti stiklaisnius ir gerai apkloti, kad dar ilgai pabūtų šilti.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti