Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(mamuke68 @ 2010 07 24, 20:57)
Būkit geros, pasakykit, ar tinka marinavimui agurkai, augę šiltnamyje? Yra visokių nuomomių-o kokia Jūsų nuomonė apie tai? Ar esate marinavę šiltnaminius agurkus?


Tik tokius ir marinuoju blink.gif
Atsakyti
o kaip agurkai su garstyciom, koks ju skonis? gal truputi maziau garstyciu zadu det bijau kad bus labai pikantiski?
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 07 24, 22:23)
na ir kiek bulgariskam receptui panasiai prireike agurku? g.gif  kitos kiek skaiciau greit ragauja, as tai kenciu biggrin.gif  man atrodo susitovi ir tik tada tikras skonis pasijunta biggrin.gif
o del to paguldymo, tai kaip cia pasakyt, vienos taip kitos kitaip sako, kaip padarysit taip bus ir gerai  biggrin.gif  as pati kartais verciu (tik noredama isitikint ar gerai tuos stiklainius uzdariau) kartais ne, kazkaip skirtumo kol kas nepastebejau smile.gif

Pagal bulgariska recepta su radniciok nedidukais 3,5 - 4 kg agurkiuku, marinato buvo tik tik pagal si recepta, bijojau, kad nepritruktu marinato, bet buvo pats tas. O gavosi 3 - 0.7 litro, 1 - 1 litro, 2 - 1.5 litro 4u.gif

Kada galima nuimti pleda nuo stiklainiu ir kada atversti? Kada nesti i sklepa (gyvenam daugiabutyje), kazin ar ten nesusils per tokius karscius, gal taplinti i saldytuva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 24, 21:51)
Pagal bulgariska recepta su radniciok nedidukais 3,5 - 4 kg agurkiuku, marinato buvo tik tik pagal si recepta, bijojau, kad nepritruktu marinato, bet buvo pats tas. O gavosi 3 - 0.7 litro, 1 - 1 litro, 2 - 1.5 litro  4u.gif

Kada galima nuimti pleda nuo stiklainiu ir kada atversti? Kada nesti i sklepa (gyvenam daugiabutyje), kazin ar ten nesusils per tokius karscius, gal taplinti i saldytuva g.gif


As nesu po paros i rusi. Atverciu ir nesu. Nedek i saldytuva, nieko jiems nenutiks.
Papildyta:
QUOTE(GITALE @ 2010 07 24, 21:34)
o kaip agurkai su garstyciom, koks ju skonis? gal truputi maziau garstyciu zadu det bijau kad bus labai pikantiski?


As dedu ant normos kokius 3 saukstus garstyciu. Gaunasi tokie idomesnio skonio, nei iprasti smile.gif Mano vyrui laabai patinka su garstyciom.
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 07 24, 22:34)
o kaip agurkai su garstyciom, koks ju skonis? gal truputi maziau garstyciu zadu det bijau kad bus labai pikantiski?

As dejau viena nedideli indeli garstuciu ant 3 litru vandens, buvo kazkur apie 5 valgomus saukstus. Ragavau marinata, skonis geras, bet nezinau kas gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 24, 22:53)
As nesu po paros i rusi. Atverciu ir nesu. Nedek i saldytuva, nieko jiems nenutiks.


O tai kas kiek laiko einat ziureti ar viskas gerai su argurkais, nes jei jie prades rugti, reiks per naujo marinata virti, gal geriau juos virtuvej kokia savaite palaikyti ir stebeti, net nezinau, o dar tokie karsciai unsure.gif .
Niu labai atsiprasau uz tokius kvailus klausimus, bet vis tik pirmas kartas blush2.gif Kada busiu igudusi agurkeliu konservuotoja galesiu kitom padeti, bet dabar paciai reikia pagalbos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 24 liepos 2010 - 21:19
sakykit o jei nedejau garstyciu, ar skonis nepakis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 24, 22:16)
O tai kas kiek laiko einat ziureti ar viskas gerai su argurkais, nes jei jie prades rugti, reiks per naujo marinata virti, gal geriau juos virtuvej kokia savaite palaikyti ir stebeti, net nezinau, o dar tokie karsciai  unsure.gif .
Niu labai atsiprasau uz tokius kvailus klausimus, bet vis tik pirmas kartas  blush2.gif  Kada busiu igudusi agurkeliu konservuotoja galesiu kitom padeti, bet dabar paciai reikia pagalbos  ax.gif

Jeigu gerai užsimarinavo , tai karščiai jokios ytakos agurkams neturės , galit ir kambarį palaikyt šiaip jei kas negerai , labai greit pasimato mirksiukas.gif
Beje aš agurkus visada apverčiu po kaldra , man kažkodėl atrodo kad taip geriau dangtelius pritraukia blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2010 07 25, 05:10)
sakykit o jei nedejau garstyciu, ar skonis nepakis g.gif

na ko gero skonis bus truputėlį kitoks , nes kiekvienas prieskonis priduoda tam tikrą skonį agurkams mirksiukas.gif , bet tikrai nemanau kad bus neskanūs agurkai schmoll.gif , tik kitokio skonio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 07 19, 21:58)
as irgi taip darau jau kelis metus,mano vyrui skaniausi rauginti smile.gif tik rugsta pas mane 2-3 dienas,tikrai ne savaite.

o kai nupilat skystį,ar išimat prieskonius,ar paliekat ir pilat verdantį skystį,ant tų pačių?
Atsakyti
QUOTE(germa1 @ 2010 07 25, 13:00)
o kai nupilat skystį,ar išimat prieskonius,ar paliekat ir pilat verdantį skystį,ant tų pačių?

na banalumui ribu nera...bet skysti paliekate su prieskoniais nesibaiminant, o as paimu peili uzskersuoju ir nupilu viska, jwigu norte ismoniu daugiau pilni saitai, tik pagooglinkit ypac rusu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2010 07 22, 16:59)
Praitais metais esu išbandžius šitą receptuką, gavosi uch salotos, aštrios.
Ena rašė tai įmetu čia pagirti:
Agurkai su čili pipirais

2 kg agurkų ( reikia supjaustyti skiltelėmis) užpilti 4 šaukštais druskos ir palaikyti 4 val.
Agurkus nusunkti.
Į vieną puslitriuką dėti:
agurkų kiek tik telpa
3 skilteles česnako
20 gr čili pipirų ( apie pusę arbatinio šaukštelio)
truputį mažiau negu 1 šaukštas aliejaus.

Užpilti marinatu. Jam paruošti reikia:
Skystimo, atsiradusio nuo agurkų
250 gr acto
15 nubrauktų šaukštų cukraus

Pakaitinti 10-15 min.
Išeina apie 6-7 puslitriukai.

Norėjau pasitikslinti:kaitinti stiklainius su agurkais, užpiltais marinatu?
Atsakyti
Mergaite, padekit. 4u.gif

po savaites nebuvimo sode penktadieni nuvaziave radom diiiiiiiiiiideli ( daugiau nei kibiras) krepsi agurku, sekmadieni vel kibiras jau dailiu tinkamu marinuot. Nu bet tie savaitiniai g.gif g.gif g.gif nemegstu cepelino dydzio konservuotu agurku lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif amzinatilsi anyta darydavo kazkaip... nulupdavo kalna cepelininiu agurku , supjaustydavo kaip salotoms, prilupdavo kalna svogunu, juos siaudeliais supjaustydavo... uzpildavo lygtais druska ( kuo dar g.gif g.gif g.gif g.gif ) palaikydavo para ( o gal kazkiek) , tada kazkaip pavirdavo ir dedavo i stiklainiukus. sake skanu... bet recepturos neturiu, darbo eigos nezinau ... Nu niekad nebudavo tokiu problemu, nes agurkiukus skindavom kas dvi dienos ir tokius mini ...
Atsakyti