Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 23, 20:40)
As ryt sparagines zadejau daryt, na misraine... bet kad papriku anyta nerado siandien pirkt  blink.gif ryt leksiu i paieskas... o kaip kazi vienu sparaginiu uzmarinuot...

Aš vienas konservuoju jas. Parašysiu tau į Až receptuką, kasmet statau taip, o šiemet dar išbandžiau šparagines su morkomis, bet nežinau kaip išeis.
Atsakyti
Sveikutes, noreciau dar truputi paklausti jusu apie si recepta:

Bulgariski agurkeliai pagal Glasee Nr. 2

7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas.


Tai cia proporcijos 1 litriniui stiklainiui g.gif ar 10 stikliniu vandens ne per daug? Ir jeigu as noreciau uzsimarinuoti 5 litrinius stiklainius, tai proporcijas didinti 5 kartus? Ir kiek siam receptui 1 litrui gaunasi agurku, nes cia neparasyta.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ezys @ 2010 07 23, 18:34)
sveikos ir as pameginau pasidaryti agurku su garstyciomis. idomu o paskui susidrumstes marinatas nuseda,ar taip ir lieka?

nuseda viskas paskui ir nelieka drumzliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ezys @ 2010 07 23, 18:34)
sveikos ir as pameginau pasidaryti agurku su garstyciomis. idomu o paskui susidrumstes marinatas nuseda,ar taip ir lieka?


tikrai, kad nusėda mirksiukas.gif
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 23, 21:40)
As ryt sparagines zadejau daryt, na misraine... bet kad papriku anyta nerado siandien pirkt  blink.gif ryt leksiu i paieskas... o kaip kazi vienu sparaginiu uzmarinuot...

aš vakar pagal šį receptuką dariau, dar neragavau kas gavos, bet atrodo "apetitingai" biggrin.gif

Marinatui: 2,5 litro vandens,2stiklinės cukraus, 1,5 valgomojo šaukšto druskos, 0,25 stiklinės aliejaus(jei patinka,galima ir daugiau pilti), 1,5 stiklinės acto 9 %.Nuplautas pupeles apkarpytais galiukais dėti 2min į verdantį vandenį,atvėsinti ir kišti jas į stiklainius.Stiklainyje turėtų būti įmesta po kelis kvapiuosius ir karčiuosius pipiriukus, lauro lapas ir česnako galvutė,Užpilti verdančiu marinatu, užsukti stiklainius.

O taip pat daug yra čia SM receptukų, peržiūrėkite kitas Koncervavimo skyriaus temas.
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 24, 12:21)
Sveikutes, noreciau dar truputi paklausti jusu apie si recepta:


Tai cia proporcijos 1 litriniui stiklainiui  g.gif ar 10 stikliniu vandens ne per daug? Ir jeigu as noreciau uzsimarinuoti 5 litrinius stiklainius, tai proporcijas didinti 5 kartus? Ir kiek siam receptui 1 litrui gaunasi agurku, nes cia neparasyta.
Aciu  4u.gif

čia proporcijos ne 1 litriniui stiklainiui, o 7 vnt. 1 litro stiklainių mirksiukas.gif o kiek agurku gaunasi litrui aš jau nebepamenu, nors čia ir nuo agurkų dydžio juk priklauso, skanūs agurkai gaunasi, verta daryti 4u.gif sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 07 24, 15:59)
čia proporcijos ne 1 litriniui  stiklainiui, o 7 vnt. 1 litro stiklainių mirksiukas.gif o kiek agurku gaunasi litrui aš jau nebepamenu, nors čia ir nuo agurkų dydžio juk priklauso, skanūs agurkai gaunasi, verta daryti 4u.gif  sėkmės

Nusipirkau Radniciok maziuku 7 kg, tik dabar atrodo, kad labai daug. Kazin kiek reikia ruosti stiklainiu?? Ar agurkus uztenka su rankom praplauti, ar reikia su kempine pratrinti?

P.S. Isivaizduoju, kad skanus, kiek pastebejau vienas megstamiausiu jusu receptu blush2.gif
Atsakyti
sveikutes... praeitais metais buvau radusi recepta: marinuoti agurkai su svogunais. Bet dabar neberandu... gal kas galite parasyti, arba nuorodele ideti jei zino kurioje vietoje yra?? Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Ir beje pasidalinsiu praeitu metu patirtimi:

Dariau uspaskicho, bulgariskus, su citrinos rugstele ir su garstyciomis. Visi is pirmojo puslapio smile.gif Labiausiai patiko uspaskicho ir su svogunais.

Siaip visi receptai pavyko, niekas nenusoko, nepabalo... zodziu super thumbup.gif

Tai laabai aciu visoms mergaitems kurios dalinasi patirtimi ir receptukais 4u.gif

Del skonio: visi labai skanus, bet siek tiek rugstoki, nes kartais norisi kazko naturalesnio... tai siais metais dar padarysiu pagal koki naturalesni receptuka...

Dar ragavau pas drauge marinuotu agurku su morku "pirsteliais".. nu kokio gero skonio tos morkytes buvo... tokios traskios...mmm... thumbup.gif Sake kad jas galima imesti i bet koki recepta...
Atsakyti
mergaites, parasykite ar skonio nesugadins, kad daraant pagal Uspaschiko recepteli, netyurejau garstyciu grudeliu ir nedejau koncervuojant, tai biajusi kad ssss. nesigautu g.gif
Atsakyti
Ar po marinavimo stiklainius reikia apversti aukstielnikai, ar suguldyti?? Nieko nebesuprantu, viena raso, kad suguldyti po antklode, kita, kad apvesrti!

As jau baigiau savo 7 kg agurkeliu, dariau pagal Bulgariska nr.2 ir su garstyciom. Is viso gavosi beveik 14 litru stiklainiuose.
Po kiek laiko galima ragauti agurkus blush2.gif
Atsakyti
Būkit geros, pasakykit, ar tinka marinavimui agurkai, augę šiltnamyje? Yra visokių nuomomių-o kokia Jūsų nuomonė apie tai? Ar esate marinavę šiltnaminius agurkus?
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 24, 20:47)
Ar po marinavimo stiklainius reikia apversti aukstielnikai, ar suguldyti?? Nieko nebesuprantu, viena raso, kad suguldyti po antklode, kita, kad apvesrti!

As jau baigiau savo 7 kg agurkeliu, dariau pagal Bulgariska nr.2 ir su garstyciom. Is viso gavosi beveik 14 litru stiklainiuose.
Po kiek laiko galima ragauti agurkus  blush2.gif

na ir kiek bulgariskam receptui panasiai prireike agurku? g.gif kitos kiek skaiciau greit ragauja, as tai kenciu biggrin.gif man atrodo susitovi ir tik tada tikras skonis pasijunta biggrin.gif
o del to paguldymo, tai kaip cia pasakyt, vienos taip kitos kitaip sako, kaip padarysit taip bus ir gerai biggrin.gif as pati kartais verciu (tik noredama isitikint ar gerai tuos stiklainius uzdariau) kartais ne, kazkaip skirtumo kol kas nepastebejau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarmite: 24 liepos 2010 - 20:25