Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Praitais metais esu išbandžius šitą receptuką, gavosi uch salotos, aštrios.
Ena rašė tai įmetu čia pagirti:
Agurkai su čili pipirais

2 kg agurkų ( reikia supjaustyti skiltelėmis) užpilti 4 šaukštais druskos ir palaikyti 4 val.
Agurkus nusunkti.
Į vieną puslitriuką dėti:
agurkų kiek tik telpa
3 skilteles česnako
20 gr čili pipirų ( apie pusę arbatinio šaukštelio)
truputį mažiau negu 1 šaukštas aliejaus.

Užpilti marinatu. Jam paruošti reikia:
Skystimo, atsiradusio nuo agurkų
250 gr acto
15 nubrauktų šaukštų cukraus

Pakaitinti 10-15 min.
Išeina apie 6-7 puslitriukai.
Atsakyti
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2010 07 22, 16:44)
Bet va ką šiemet daryti, kai vyšnios pas mane be lapų  g.gif

Siaip dar juoduju serbentu lapai tinka smile.gif o dar pas mociute pasiimu gelsves (žolytė tokia) tai kai įdedu skanumėlis smile.gif
Atsakyti
Merginos, visos giria uspaskocho receptą, nu bet niekur jo nerandu. Gal kas galit padėt blush2.gif
Papildyta:
OI radau blush2.gif Pirma senas temas varčiau, o šios ir nepažiūrėjau blush2.gif
Atsakyti
sveikos ir as pameginau pasidaryti agurku su garstyciomis. idomu o paskui susidrumstes marinatas nuseda,ar taip ir lieka?
Atsakyti
QUOTE(mdeive @ 2009 09 08, 18:55)
Duosiu savo recepteli  - labai paprastas, bet agurkai liuks gaunasi, tokie traskus ir saldziarugsciai.
1 litrui vandens:
2 valg.s. druskos, 3 valg.s. cukraus, 80 g acto (9%), prieskoniu - cesnaku, krapu, karciu, kvep pipiru ir lauro lapu, arba tiesiog prieskoniu misinio marinavimui.
Agurkus sudedu i iskaitintus stiklainius, sudedu prieskonius (krapus ir cesnakus, o pipiriukus dedu pries pilant marinata). Pirma karta uzpilu verdanciu vandeniu, kai atausta nupilu. Tada isverdu marinata ir perpilu du kartus. Jeigu tinkami agurkai, tai laikosi gerai, neissaudo.

Sveikutes. Noreciau siais metais marinuoti agurkeliu. Bus sunku, nes darysiu tai pirma karta blush2.gif Norejau paklausti, kaip supratsi marinata perpirtli du kartus?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 23, 19:11)
Sveikutes. Noreciau siais metais marinuoti agurkeliu. Bus sunku, nes darysiu tai pirma karta  blush2.gif Norejau paklausti, kaip supratsi marinata perpirtli du kartus?
Aciu  4u.gif

pirma karta verdanti marinata supili i stiklainius su agurkais, palaikai koki ą0-ąįmin, pili marinata atgal i puoda, vel uzverdi, tada vel pili ant agurku ir jau uzsuki stiklainius.
o kas klause del garstyciu, man jau jos nusedo i dugna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 07 23, 20:20)
pirma karta verdanti marinata supili i stiklainius su agurkais, palaikai koki ą0-ąįmin, pili marinata atgal i puoda, vel uzverdi, tada vel pili ant agurku ir jau uzsuki stiklainius.
o kas klause del garstyciu, man jau jos nusedo i dugna  thumbup.gif

Aciu uz atsakyma, bet nesupratau kiek laiko reikia palaikyti marina, nes paraset su raidem ax.gif
Ir dar kvailas klausimas, ar galima jau dabar marinuoti agurkus ziemai?
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 23, 20:23)
Ir dar kvailas klausimas, ar galima jau dabar marinuoti agurkus ziemai?

zinoma,kad galima ax.gif
Atsakyti
Palaikyt reikia 10-15min.
mes jau statom agurkėlius, aš jau ir salotas pradėjau konservuot ir šparagines, va prasidėjo sezonas
Atsakyti
Aciu uz atsakymus 4u.gif Bet man vis tiek atrodo neiveikiamas darbas, labai sudetingas procesas biggrin.gif Ziuresim kas gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2010 07 23, 20:51)
Palaikyt reikia 10-15min.
mes jau statom agurkėlius, aš jau ir salotas pradėjau konservuot ir šparagines, va prasidėjo sezonas

As ryt sparagines zadejau daryt, na misraine... bet kad papriku anyta nerado siandien pirkt blink.gif ryt leksiu i paieskas... o kaip kazi vienu sparaginiu uzmarinuot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 23 liepos 2010 - 20:41
cia Uspashiko receptukas 1 ltr vandens, 1saukstas druskos 5 saukstai cukraus ir 100 ml acto Labai skanus ,as nededu jokiu lapu ,naudoju prieskonius is parduotuves . Ir butinai pakaitinu viska puode 10min ,issilaiko visi100%,nei pabala nei nusaudo Sekmes konservuojant mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti