Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(regna @ 2009 09 08, 19:17)
Aš,šiais metais nusipirkau dangtelių uždarymo aparatą{pirkau p.c}
Jį reikia uždėti lygiai ant stiklainio su dangteliu ir dviems rankenėlėmis paspausti žemyn.
Man jis labai patinka,nes tas kur reikia veržti ir sukti gadina stiklainius,nes po kelių sezonų stiklainiai susigadina.
Aš,nieko prieš ,kurios naudoja tuos uždarytuvus,bet ,čia ,mano nuomonė ,ir mano pastebėjimai.

Tai cia irgi loterija,mes toki pirkom ir neuzdaro gerai,tai matomai irgi ne visi vienodai uzdaro.Kaip pasiseks nusipirkt,taip ir uzdarines g.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2009 09 09, 15:02)
dariau pagal čia rastus Uspaschiko agurkų ir Bulgariškų agurkėlių 1 receptus. Abiems reikia nemažai acto, tad tikrai aštrūs. Ir kol kas traškūs, tikiuosi, tokie ir išsilaikys.


aciukas pameginsiu smile.gif
Atsakyti
200 ml acto,tai kiek butu saukstais?Arba kiek ml yra saukste viename? rolleyes.gif
Atsakyti
*finy*, pamatavau, tai pas mane į 200 ml stiklinę telpa 16 valgomų šaukštų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 09 11, 11:28)
*finy*, pamatavau, tai pas mane į 200 ml stiklinę telpa 16 valgomų šaukštų smile.gif

O bliamba kiek daug blink.gif Aciukas daivaP friends.gif
Atsakyti
matai, stiklinė tai vistik nemaža g.gif bet aš visada tokią naudoju marinatams virti, pas mane ji nuo rusų laikų ir 200 ml, o šaukštas ir senų laikų, tai su juo visada ir matuoju smile.gif
Atsakyti
Taigi actas - tas pats kas vanduo:
1 valg. šaukštas = 15 ml
Atsakyti
ar tiesa, kad rauginimui agurkų tinka tik šaltinio vanduo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šąńźšóņźą @ 2009 09 11, 12:40)
ar tiesa, kad rauginimui agurkų tinka tik šaltinio vanduo?  smile.gif

tik iš dalies.Čia turbūt apie agurkus ilgesniam laikymui kalba buvo.Yra toks receptas-užpili agurkus šulinio ar šaltinio vandeniu,uždarai į bidoną ir žiemai įleidi į šulinį.Pavasarį būna skanūs,traškūs.Tik mum mieste tas neįmanoma...
Atsakyti
As irgi vis dar turiu gera sena sauksta.Taip saukstas 15ml.
Atsakyti
Mano paskutinieji agurkeliai....su draugais biggrin.gif doh.gif apsiverte......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dakora: 17 rugsėjo 2009 - 06:52
Sveikos mergaičiukės 4u.gif

Aš šiemet galvojau jau nebespėsiu nieko pasidaryti žiemai, nes visą vasarą buvau išvykusi svetur, bet ačiū dievui suspėjau bent į derliaus pabaigą karsta.gif
Tai apsipatenkinusi ruošiuosi žiemai hihihi.gif

MB labai patiko pagal Uspaskicho receptuką daryti agurkėliai, tai prašė ir šiemet taip daryti biggrin.gif

Mano darbo vaisiai blush2.gif

user posted image

Dariau taip ne tik agurkus, bet ir pomidorius hihihi.gif žiūrėsim kas gausis smile.gif
user posted image

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 23, 19:34)
Zodziu cia daugumai bent vienas stiklainiukas pagal Uspaskich pabala, manau cia problema yra negerai sterilizuota. Nes man tie, kurie buvo uzpylinjami du kart marinatu, ir pabalo keletas stiklainiuku, o tie kuriuos puode kaitinau, tie puikiai issilaike. Gali but problema serbentu, vysniu lapuose, gal uzpylinjant jie gerai nesisterilizuoja. Mano tokia nuomone. Bet man del to sitas receptas ir nepatiko, juolab, kad ne man vienai taip nutike yra... su nei vienais agurkais tokiu bajeriu nebuvo...


Man nebuvo problemų tokių schmoll.gif ir lapus dėjau ir visokių visokiausių prieskonių bet tokių problemų neturėjau g.gif Tiesa, lapus, krapus ir dangtelius užplikau verdančiu vandeniu, o stiklainius iškaitinu orkaitėje ir agurkų atskirai neplikau ir nekaitinu ax.gif
Atsakyti