Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(skristyn @ 2009 09 02, 13:24)
man graziausiai gaunasi is pastiliazo, ir lengva dirbt su juo ir netrupa ax.gif
o gelyciu formeles as pirkau anglijoj bet yra ir LT tik kaina didesne.
http://www.kulinarij...nas.visiems.lt/

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 09 02, 09:23)
cia mano rugsejo 1 skirti darbeliai  ax.gif vaisiniai tortukai, puosta grietinele

Neramuole, nuostabus tortai, pilni meiles ir silumos wub.gif Nesuprantu ir as, kaip tau galejo sauti i galva ju nerodyti placiajai visuomenei mad.gif Labai, labai grazu!

QUOTE(drakosa @ 2009 09 02, 09:58)
sukuosi iš to, ką turiu namie... nes nei švirkšto, nei maišelio gražiai grietinėlei ar bezui išspausti neturiu (vaikas švirkštą jau panaudojo pagal paskirtį... lotuliukas.gif ), taigi, žolė gaunasi kaip kietoki šiaudai...

O-cho! Tai jau cia tada neimanoma atsistebeti tavo talentu ir sugebejimais, jei toki grozi sugebi padaryti visiskai be jokiu priemoniu surrender.gif Neitiketina... Kaip tu visa tai sutverei?! swoon.gif

QUOTE(Olesta @ 2009 09 02, 10:18)
kuom klijuojamos marcipano detalės?????

Jei kokybiskas marcipanas ir nepadauginta cukraus pudros, tai klijuot isvis niekuo nereikia -- sukimba pats.

Kitais atvejais galima drekint vandeniu, kiausinio baltymu, galima net ir cukraus glajumi klijuot...

QUOTE(pumpica @ 2009 09 02, 10:45)
Klausimas -o kaip dedamas antras torto aukstas ant apdengto pirmojo -ar jis stabiliai stovi?  :mano galva turetu nuciuozt ar jis kaip nors klijuojamas

Vat as irgi niekuo paprastai netvirtinu -- del antro auksto svorio ir apacioje esancios dregmes, tortai gerai sukimba vienas su kitu.

Jei labai neramu, aukstus galima sulipdyti cukraus glajumi (pataskavus keliose vietose, ant kuriu bus uzdetas antrasis aukstas).

QUOTE(meilikatyte @ 2009 09 02, 11:12)
dabar as labai nepatogiai pasijutau verysad.gif zinau kad netobula esu su visais trukumais ir dabar man labai  blush2.gif berasyt cray.gif

Visiems pasitaiko. Netgi tokia ase, kaip Cipciukas, kazkada minejo, jog netycia ant torto uzrase ne to vaiko varda... Tai jei jau JAI pasitaiko, tai ka kalbeti mums?

Kaip sakoma, net ir batsiuviams buna, kad pagamina du kaires kojos batus mirksiukas.gif

O apskritai ta klaidele juk menkniekis, nosine lengvai nukrapstoma (ir suvalgoma rolleyes.gif ). Ir jei "ieskotume slieku", galima butu pasakyti, kad net ir uzrasas "su rugsejo pirmaja" lituanistu butu ispeiktas, mat jie (kazkodel) draudzia naudoti rusiskus "vertalus", ir liepia rasyti "tokia ir anokia proga" arba "sveikiname tokia ir tokia proga" lotuliukas.gif Turint tai omeny, iseitu, kad puse musu forume esanciu tortu yra su klaidingais uzrasais. Bet ar jie del to maziau skanus?

Galu gale, juk mes cia pirmiausia kreipiam demesi i kulinarinius sugebejimus, o ne i kalbu ismanymo lygi, zinias profesineje srityje, kuno sudejima ar kt... Taip kad nematau priezasciu, kodel tau turetu buti nejauku. mirksiukas:

QUOTE(naitas @ 2009 09 02, 12:28)
bet  kodėl juos dėjai taip vieną ant kito? Kaip būtų buvę gražu, kad tie tortai būtų matomi iš visų pusių.
Nu va  Aš sakau  tokioms progoms reika va ko:
user posted image

O man kaip tik grazu, kad jie vienas ant kito, o ne ant kazkokio karkaso. Nors turiu pasakyt, man is esmes tokio tipo stovai nelabai... Tarsi butu keli vienas su kitu nesusije tortai vienas salia kito unsure.gif

Siaip ar taip, man sis isdestymas labai patrauklus ir originaliai sugalvotas blush2.gif

(... Beje, Naitai... jei paziuretum dar ir kiek tas karkasas kainuoja, tai gal pakistu ir tavo nuomone... mirksiukas.gif )

QUOTE(naitas @ 2009 09 02, 12:28)
Meian, keturio  mirksiukas.gif arba kitaip - kvartetas. Nors jos pačios žodžiais, ten lyg ir penki tortai minimi  g.gif

Hm, nezinau, kodel man susirode, kad ten yra trys, o ne keturi tortai... Persiprasau kepejeles 4u.gif
Atsakyti
o aš išsirinkau sau topus šių dviejų dienų. Prašau neužpykti kitų.. bet man šitie tai tooookie gražūs..
tikiuos, ne per daug pafotošopinti kai kurie mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image
[url=http://www.part.lt/perziura/a923122e8b7d0a041c897471a84ebdc844.JPG

user posted image

QUOTE(miskouoga @ 2009 09 02, 01:14)
Idesiu ir as savo puses savaites triusa. Tortas mamos 50-cio proga.
Du tortai Meduciai, vienas su mandarinais, kitas su kiviais, dar vienas sokoladinis su riesutais ir sokolado gabaliukais, ant virsaus tortas Menulis . Dengta pastiliazu su aliejumi ir glicerinu, gyvom gelem ir gelytem is pastiliazo be aliejaus.

user posted image

tai suminėti net 6 tortai bigsmile.gif

QUOTE(meilikatyte @ 2009 09 02, 12:12)
gal butu galima receptuka marcipano 4u.gif

marcipano receptas būna toks:
- pirkti maximoj, pvz. 250 gramų kainuoja 9,99 lito. Prie birių Oetker dalykėlių būna padėta.
- pirkti inetu. Pvz sugarshacke. 1 kg kainuoja apie 24 litus.
Meian kažkurioj senoj temoj (gal 9, gal 11.. nepamenu) buvo pateikusi gal keturis marcipano gaminimo receptus. Bet ir Asseni priėjo išvados, kad visgi jis arba nepagaminamas namų sąlygomis, arba pagaminamas, bet netinka lipdymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 02 rugsėjo 2009 - 13:38
keturi tie tortai:medutis (vienas su kivi,kitas su mandarinais),sokoladinis su riesutais ir sokolado gabaliukais,ir menulis 4u.gif 2 meduciai ir dar du tortukai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 09 02, 15:41)
keturi tie tortai:medutis (vienas su kivi,kitas su mandarinais),sokoladinis su riesutais ir sokolado gabaliukais,ir menulis 4u.gif  2 meduciai ir dar du tortukai... 4u.gif

aaaaaaaaaaa lotuliukas.gif balsu juokiuos..
šaunuolė Tu.. suskaičiavai. thumbup.gif
kažkada univeroj nėjau į logikos teorijos kursą. Visą gyvenimą tas jaučiasi laugh.gif gailiuos dabar..
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 09 02, 15:20)
Visiems pasitaiko. Netgi tokia ase, kaip Cipciukas, kazkada minejo, jog netycia ant torto uzrase ne to vaiko varda... Tai jei jau JAI pasitaiko, tai ka kalbeti mums?

Kaip sakoma, net ir batsiuviams buna, kad pagamina du kaires kojos batus  mirksiukas.gif

O apskritai ta klaidele juk menkniekis, nosine lengvai nukrapstoma (ir suvalgoma  rolleyes.gif ). Ir jei "ieskotume slieku", galima butu pasakyti, kad net ir uzrasas "su rugsejo pirmaja" lituanistu butu ispeiktas, mat jie (kazkodel) draudzia naudoti rusiskus "vertalus", ir liepia rasyti "tokia ir anokia proga" arba "sveikiname tokia ir tokia proga"  lotuliukas.gif Turint tai omeny, iseitu, kad puse musu forume esanciu tortu yra su klaidingais uzrasais. Bet ar jie del to maziau skanus?

Galu gale, juk mes cia pirmiausia kreipiam demesi i kulinarinius sugebejimus, o ne i kalbu ismanymo lygi, zinias profesineje srityje, kuno sudejima ar kt... Taip kad nematau priezasciu, kodel tau turetu buti nejauku. mirksiukas: 

labai,labai aciu uz siltus zodzius ir padrasinima 4u.gif
tikrai nepykstu ant tu kurios man pasako kur mano klaidos bet as esu su kompleksu ir kartais per daug paimu i galva ir bijau bedaryt ka 4u.gif dar karteli aciu 4u.gif
QUOTE(naitas @ 2009 09 02, 15:37)
marcipano receptas būna toks:
- pirkti maximoj, pvz. 250 gramų kainuoja 9,99 lito. Prie birių Oetker dalykėlių būna padėta.
- pirkti inetu. Pvz sugarshacke. 1 kg kainuoja apie 24 litus.
Meian kažkurioj senoj temoj (gal 9, gal 11.. nepamenu) buvo pateikusi gal keturis marcipano gaminimo receptus. Bet ir Asseni priėjo išvados, kad visgi jis arba nepagaminamas namų sąlygomis, arba pagaminamas, bet netinka lipdymui.

na pas mus maximoj nera marcipano pirkt,o arciausei i klaipeda vaziuot doh.gif na kai vaziuosiu nusipirksiu ir pabandysiu bet ten maciau labai maza dezute akropolio maximoj
aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 02, 14:51)

kažkada univeroj nėjau į logikos teorijos kursą. Visą gyvenimą tas jaučiasi laugh.gif gailiuos dabar..

cia kaip kokia afisa mokykloj gali buti.. "vaikai,mokykites,stropiai mokykites,nes jei ne uzauge galit patapti Naitu.." lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 02, 13:37)
o aš išsirinkau sau topus šių dviejų dienų. Prašau neužpykti kitų.. bet man šitie tai tooookie gražūs..
tikiuos, ne per daug pafotošopinti kai kurie  mirksiukas.gif

ačiū kolege už įvertinimą, nesitikėjau kad mano baisuoklis kažkam patiks (apart mano pirmoko.. lotuliukas.gif , nes jam bile saldu...). Labai dėkoju... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 09 02, 16:14)
cia kaip kokia afisa mokykloj gali buti.. "vaikai,mokykites,stropiai mokykites,nes jei ne uzauge galit patapti Naitu.." lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tai kaip suprantu, pati lankei logikos kursą ir todėl nesi tinkama jokiai afišai laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2009 09 02, 00:14)
Idesiu ir as savo puses savaites triusa. Tortas mamos 50-cio proga.
Du tortai Meduciai, vienas su mandarinais, kitas su kiviais, dar vienas sokoladinis su riesutais ir sokolado gabaliukais, ant virsaus tortas Menulis . Dengta pastiliazu su aliejumi ir glicerinu, gyvom gelem ir gelytem is pastiliazo be aliejaus.

miskooga, labai skoninga. tiesiog idealu wub.gif

Atsakyti
labas visom skaitau cia as apie jusu mena ir groziuosi jusu tortais,lenkiu zemai galva uz nuostabius tortus,galvoju gal ir man koki parodyti is savo kolekcijos?????? tik nezinau ar iseis ikelti blush2.gif rolleyes.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
oooo, kokie gražūs tortai, sveika atvykusi, prirašymą aš iš karto užskaitau - puikūs darbai, o gal galima plačiau, kas su kuo, kas viduje blush2.gif labai gi smalsu, žinai gi ax.gif
Atsakyti