QUOTE(neramuole @ 2009 09 02, 09:23)
cia mano rugsejo 1 skirti darbeliai
vaisiniai tortukai, puosta grietinele
Neramuole, nuostabus tortai, pilni meiles ir silumos
Nesuprantu ir as, kaip tau galejo sauti i galva ju nerodyti placiajai visuomenei
Labai, labai grazu!
QUOTE(drakosa @ 2009 09 02, 09:58)
sukuosi iš to, ką turiu namie... nes nei švirkšto, nei maišelio gražiai grietinėlei ar bezui išspausti neturiu (vaikas švirkštą jau panaudojo pagal paskirtį...
), taigi, žolė gaunasi kaip kietoki šiaudai...
O-cho! Tai jau cia tada neimanoma atsistebeti tavo talentu ir sugebejimais, jei toki grozi sugebi padaryti visiskai be jokiu priemoniu
Neitiketina... Kaip tu visa tai sutverei?!
QUOTE(Olesta @ 2009 09 02, 10:18)
kuom klijuojamos marcipano detalės?????
Jei kokybiskas marcipanas ir nepadauginta cukraus pudros, tai klijuot isvis niekuo nereikia -- sukimba pats.
Kitais atvejais galima drekint vandeniu, kiausinio baltymu, galima net ir cukraus glajumi klijuot...
QUOTE(pumpica @ 2009 09 02, 10:45)
Klausimas -o kaip dedamas antras torto aukstas ant apdengto pirmojo -ar jis stabiliai stovi? :mano galva turetu nuciuozt ar jis kaip nors klijuojamas
Vat as irgi niekuo paprastai netvirtinu -- del antro auksto svorio ir apacioje esancios dregmes, tortai gerai sukimba vienas su kitu.
Jei labai neramu, aukstus galima sulipdyti cukraus glajumi (pataskavus keliose vietose, ant kuriu bus uzdetas antrasis aukstas).
QUOTE(meilikatyte @ 2009 09 02, 11:12)
dabar as labai nepatogiai pasijutau
zinau kad netobula esu su visais trukumais ir dabar man labai
berasyt
Visiems pasitaiko. Netgi tokia ase, kaip Cipciukas, kazkada minejo, jog netycia ant torto uzrase ne to vaiko varda... Tai jei jau JAI pasitaiko, tai ka kalbeti mums?
Kaip sakoma, net ir batsiuviams buna, kad pagamina du kaires kojos batus
O apskritai ta klaidele juk menkniekis, nosine lengvai nukrapstoma (ir suvalgoma
). Ir jei "ieskotume slieku", galima butu pasakyti, kad net ir uzrasas "su rugsejo pirmaja" lituanistu butu ispeiktas, mat jie (kazkodel) draudzia naudoti rusiskus "vertalus", ir liepia rasyti "tokia ir anokia proga" arba "sveikiname tokia ir tokia proga"
Turint tai omeny, iseitu, kad puse musu forume esanciu tortu yra su klaidingais uzrasais. Bet ar jie del to maziau skanus?
Galu gale, juk mes cia pirmiausia kreipiam demesi i kulinarinius sugebejimus, o ne i kalbu ismanymo lygi, zinias profesineje srityje, kuno sudejima ar kt... Taip kad nematau priezasciu, kodel tau turetu buti nejauku. mirksiukas:
QUOTE(naitas @ 2009 09 02, 12:28)
bet kodėl juos dėjai taip vieną ant kito? Kaip būtų buvę gražu, kad tie tortai būtų matomi iš visų pusių.
Nu va Aš sakau tokioms progoms reika va ko:
O man kaip tik grazu, kad jie vienas ant kito, o ne ant kazkokio karkaso. Nors turiu pasakyt, man is esmes tokio tipo stovai nelabai... Tarsi butu keli vienas su kitu nesusije tortai vienas salia kito
Siaip ar taip, man sis isdestymas labai patrauklus ir originaliai sugalvotas
(... Beje, Naitai... jei paziuretum dar ir kiek tas karkasas kainuoja, tai gal pakistu ir tavo nuomone...
)
QUOTE(naitas @ 2009 09 02, 12:28)
Meian, keturio
arba kitaip - kvartetas. Nors jos pačios žodžiais, ten lyg ir penki tortai minimi
Hm, nezinau, kodel man susirode, kad ten yra trys, o ne keturi tortai... Persiprasau kepejeles