Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 01, 17:26)
blink.gif

ir man blink.gif galvoju is kur pas mane toks gigantas, o pas Tave toks mazylis hihihi.gif vysnios mutantes gal pas mane lotuliukas.gif
Atsakyti
As kepiau 24 cm ir svoris gavosi be keliu gramu 2 kg
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 01, 17:11)
Meian, ačiū wub.gif

meilikatyte, mielas mokyklinis tortas 4u.gif

Merginos, reikia jūsų pagalbos  rolleyes.gif Man reikia iškepti tortą Juodąjį mišką. Kokioje formoje geriau jį kepti: 16 ar 24 cm, kad torto svoris gautųsi 2 kg. Ir kokios reikės produktų normos (nurodytos recepte) šiam svoriui: vienos ar daugiau.

Is pilnos normos (5 kiaus.) iseina virs 3 kg tortas, beja as irgi dedu 3 kartus daugiau vysniu nei recepte. Iš 4 kiaus. isejo 2,500- 2,700 kg, tai manau 3 kiausiniai gali buti irgi virs 2 kg. Aš kepčiau 16 cm., nes man 26 cm. iseina dideli tortai, virs 3 kg. Na, čia tik mano patirtis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 01, 16:23)
Man asmeniskai, 18 cm gavosi virs 1 kg svoris. Tai 24 cm butu manau kokie 2  g.gif
Migle, tas tortas su masinytem, tai kelias is kokios mases darytas? Nes man reik ant grietineles kazkoki kelia sugalvoti  g.gif ideju is taves imu...

Ačiū.

Kelią dariau iš pastilažo. Įdėjau šiek tiek juodų dažų ir gavosi pilka spalva. Torto viršų sutepiau sviestiniu kremu Šarlot ir "prilipdžiau kelią".

Muske, Lietaus lasas, spanguolia, ačiū 4u.gif

Aš dar puošiu beze, tai turbūt reikia daryti 18 cm formoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Migle79: 01 rugsėjo 2009 - 16:36
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 01, 17:34)
Ačiū.

Kelią dariau iš pastilažo. Įdėjau šiek tiek juodų dažų ir gavosi pilka spalva. Torto viršų sutepiau sviestiniu kremu Šarlot ir "prilipdžiau kelią".

Muske, Lietaus lasas, spanguolia, ačiū 4u.gif

Aš dar puošiu beze, tai turbūt reikia daryti 18 cm formoje.

O dengsi kuo nors virsu juodo misko, kai beze puosi? as bijau snikersa puosti beze, o reiks.. jauciu nelaistysiu biskvito as.. ir galvoju, ar nelaistant biskvito, butina aptepti sviestiniu kremo torta Snickers g.gif

Pala, pamirsau, ar Meian mase bijo grietineles g.gif jau man viskas susimaise. O jos turiu saldytuve..

Torto svoris dar priklauso ir nuo to, kiek sulaistyta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 01 rugsėjo 2009 - 16:40
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 01, 15:08)
Mašinytes lipdžiau pagal paveiksliuką. Atsispausdinau iš ineto įv. rakursais ir lipdžiau smile.gif
Čia yra parodyta, kaip lipdyti žingnis po žingsnio, gal padės.

as jau irgi buvau issisaugojus tas masinytes ax.gif o lipdet is marcipano? g.gif
Atsakyti
mergaitės, noriu kept pinigų maišą kiek reik maždaug medučio lakštų? ir gal patarsit kur kaune rast šokoladinių pinigėlių?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 01, 16:39)
O dengsi kuo nors virsu juodo misko, kai beze puosi? as bijau snikersa puosti beze, o reiks.. jauciu nelaistysiu biskvito as.. ir galvoju, ar nelaistant biskvito, butina aptepti sviestiniu kremo torta Snickers  g.gif

Pala, pamirsau, ar Meian mase bijo grietineles  g.gif jau man viskas susimaise. O jos turiu saldytuve..

Torto svoris dar priklauso ir nuo to, kiek sulaistyta..

Visuomet tortą aptepu sviestiniu kremu, tai ir šį kartą turbūt taip darysiu. Manau sviestinis kremas nepagadins reikalo.

Dėl Meian masės nežinau, bet kitos tai bijo grietinėlės. Gal aptepk dėl viso pikto, blogiau tikrai nebus.

QUOTE(rudenine @ 2009 09 01, 16:42)
as jau irgi buvau issisaugojus tas masinytes  ax.gif  o lipdet is marcipano?  g.gif

Taip, lipdžiau iš marcipano. Super masė - ir dažosi gerai, ir lipdyti iš jos labai malonu smile.gif
Atsakyti
As tai siandien nusilipdziau is filmuko Ratai viena masinyte biggrin.gif bet as lipdziau is pastilazo, labai gerai lipdesi, tik kad akis per toli viena nuo kitos padariau biggrin.gif lipdziau pagal ta instrukcija is nuorodos.

Oij manes laukia baisus darbas savaitgaliui.. tiksliau trys blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rembiene @ 2009 09 01, 17:58)
mergaitės, noriu kept pinigų maišą kiek reik maždaug medučio lakštų? ir gal patarsit kur kaune rast šokoladinių pinigėlių?

Žiūrint kokio dydžio maišo nori, nes iš 3 kiauš. bus labai didelis - maišų maišas, iš 2 kiauš. irgi bent man dideli tortai išeina (na virš 3 kg.) Tai pasirink iš kokios normos darysi, tada kepk, matysi kaip kočiojasi ir tada tiek ir išeis lakštų. Aš vis didelius medučius iškepu, tai šiam savaitgaliui kepsiu iš vieno - na gal gausis ne gigantas doh.gif Pamenu Asseni lyg minėjo kad gaunasi apie 2 kg. Aš pinigėlius perku "Saldūs Majai" - nežinau kur Kaune yra, bet tikrai yra tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 01, 17:39)

Pala, pamirsau, ar Meian mase bijo grietineles  g.gif jau man viskas susimaise. O jos turiu saldytuve..

atrodo ir Cipciukas ir Meian ir Asseni sako kad būtina aptepti šokoladu arba sviestiniu kremu prieš dengiant mase.
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 09 01, 17:00)
Geru atostogu Srovei!

skristyn, ohoooo, nieko sau tortas! Tobulos geles, tobuli “raizgaliukai”, zodziu nera!  blink.gif

Aciu tavo ivertinimas, tik parodo kad ne veltui stengiausi. Man iki tobulytes dar ilgas tobulejimo kelias, bet as mokausi is jusu, aciuuuuuuuuu 4u.gif
Gelytes mama paklause ar tikros, sakau ne, bet vistiek paciupinejo ax.gif
Papildyta:
smile.gif+2009 09 01, 18:30-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 09 01, 18:30)
Aš pinigėlius perku "Saldūs Majai" - nežinau kur Kaune yra, bet tikrai yra  tongue.gif

Kaune Akropoly
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skristyn: 01 rugsėjo 2009 - 17:33
2 kg juodas miškas gaunasi kepant biskvitą iš 4 kiaušinių, 200 g cukraus ir tiek pat miltų, 130 g margarino.... darant 4 sluoksnius kaip įprastai, o pertepimui ir papuošimui sunaudojant po didelį indelį grietinėlės ir negailint vyšnių ax.gif pas mane jos naminės, tai aš negailiu smile.gif 24 cm būtų pats tas rolleyes.gif

ačiū už pagyras, skonis irgi gavo pagyrų 4u.gif smagu šiandien buvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 01 rugsėjo 2009 - 18:00