Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(skristyn @ 2009 08 29, 13:34)
lotuliukas.gif as dar ir dabar krizenu pagalvojus, matai pries tai su cipciuku kalbejom apie kiausu dydzius, nes man simtalapis nesigavo, o cia ziu tranas, na tai ir prapliupau, tik nesupyk ne del to kad tortas negrazus jis super, tik man snd stogelis ciuozia o dar torta turiu padaryt ax.gif
Mums visoms cia cipciukas ir asseni autoritetas 4u.gif
P.S as irgi tokio trano noreciau 4u.gif

super, viskas gerai, net nemaniau pykti, juk tikrai tranas ar meškinas, vat bijau, kad vakare bedarydama meškino, nenulipdyčiau bitės lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tada tai bus liūdna tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 08 29, 13:37)
super, viskas gerai, net nemaniau pykti, juk tikrai tranas ar meškinas, vat bijau, kad vakare bedarydama meškino, nenulipdyčiau bitės  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tada tai bus liūdna  tongue.gif

olesta-labai jau apetitna tavo bitė- smile.gif 4u.gif
o dėl vakaro-viską ta patį daryk,tik rudai nuspalvok,ausis padaryk ir sparnų nedėk-bus tobulas meškis 4u.gif
Atsakyti
Dariau krikstaduktei tortuka mirksiukas.gif
Rafaelo svajone su pastilazu. Kreivas.. bet as tik moookaus dar smile.gif

user posted image

tik situo rakursu nesimato batelio kulno smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muske: 29 rugpjūčio 2009 - 12:44
mergos ,gal galit man padeti ,noriu daryti Miseles abrikosini,ten man sudetinga su tom,1/4,3/4 ir taip toliau,gal kuri dare ir galetu man gramais susakyti kie ten ko reikia,ar turit kur kokia lentele kur butu nurodyti svoriai blush2.gif
http://www.supermama...;#entry24088511
Papildyta:
zelatina milteliai,kas cia tokis do daiktas ka?! doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padima: 29 rugpjūčio 2009 - 13:21
QUOTE(Liusii @ 2009 08 28, 17:16)

o dabar klausimukas  biggrin.gif  ar i plaktos grietineles krema galima deti skystus dazus? jei taip tai kuriuo metu? jau isplakus? dekui  4u.gif

verysad.gif niekas neatsako
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2009 08 29, 14:31)
verysad.gif  niekas neatsako

nu dar kartą rašau, jau senoje temoje rašiau, kad DAŽAI DEDAMI PRADŽIOJE PLAKIMO, STANDIKLIS PABAIGOJE, JEI SUDĖSI DAŽUS PABAIGOJE, GRIETINĖLĖ PRASKYS IR JOKIE STANDIKLIAI NEBEPADEDA 4u.gif

oi ne, gana ir bitės į aukštį, prašo tik iki 2 kg, tai nibikaip į aukštį meškino nepadarysiu, darysiu tik galvytę su ausytėmis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 08 29, 15:52)
nu dar kartą rašau, jau senoje temoje rašiau,  kad DAŽAI DEDAMI PRADŽIOJE PLAKIMO, STANDIKLIS PABAIGOJE, JEI SUDĖSI DAŽUS PABAIGOJE, GRIETINĖLĖ PRASKYS IR JOKIE STANDIKLIAI NEBEPADEDA   4u.gif



dekui 4u.gif bandysiu pirma karta nes buvau Italijoj tai nusipirkau kazkokiu biggrin.gif o tai ir standiklio iseina kad reikia g.gif aiskutis biggrin.gif
Atsakyti
Tortai visu superiniai thumbup.gif thumbup.gif Tiesiog dievinu savaitgalius, kada ju pasipila ploja.gif
O dbr klausimas...Apipilant torta sokoldanine glazura arba sokoladu, tai virsutini sluoksni aptept grietinele g.gif ? ar verciau aptepti sviestiniu kremu, islyginti torta ir tada pilti sokolada g.gif ?
Atsakyti
sveikutės atnešu savo torta mergaitės 12 gimtadieniui ot nesisekė man su juo doh.gif iš pradžių neatvežė grėtinėlės o ta kur nusipirkau labai sunkiai plakėsi net standiklis nepadėjo doh.gif nu nieko tikiuos tai mergaitei patiko
user posted image
tortas cipsiuko medutis , kempiniukas šokoladinė aplikacija, gelytės ir skaičiai iš plastilažo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2009 08 29, 15:13)
Tortai visu superiniai  thumbup.gif  thumbup.gif Tiesiog dievinu savaitgalius, kada ju pasipila ploja.gif
O dbr klausimas...Apipilant torta sokoldanine glazura arba sokoladu, tai virsutini sluoksni aptept grietinele  g.gif ? ar verciau aptepti sviestiniu kremu, islyginti torta ir tada pilti sokolada  g.gif ?

nei viena, nei kita - viršutinį sluoksnį palik neteptą grietinėle, o juo labiau sviestu, pilk šokoladinę glazūrą tiesiai ant biskvito 4u.gif , jei karštą glazūrą užpilsi ant grietinėlės arba sviesto, tai tau viskas nučiuoš unsure.gif žinau pagal boružių galvas, užtai peršokau prie ganašavimo, nes galzūra ir šokoladas nekimba prie grietinėlės smile.gif
Papildyta:
Butke, betgi labai gražus tortukas bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Atsibeldziau cia po keliu dienu nesilankymo, ir negaliu patiketi, kiek cia visko! blink.gif Neatsiziurimi jusu groziai, net nepradesiu vardint visu tortu, kurie po lengva sirdies smugi ivare -- nera zodziu net pradeti... swoon.gif

* * *

Siek tiek komentaru toms, kurios turejote klausimu... Zmoniu figurelems lipdyti naudoju geliu mase (isskyrus plaukus -- juos darau marcipaninius, kad perkelus ant torto, butu galima pataisyt ju padeti). Turiu viena formele veidui is Holly Products.

Nemazai jau rasiau apie tai, kaip ka darau su likusiu kunu, bet kadangi klausimu vis tiek iskilo, tai labai trumpai iliustruoju... nuotraukose June Twelves, komentarai mano mirksiukas.gif

KOJOS: pailgos "desreles" galas atlenkiamas pedutei; suformuojamas kulniukas. Ant vieno pirsto kojyte dedama per viduri, ir dviem kitos rankos pirstais spustelima, kad suformuot keli.

Jei figurele bus su batais -- ipjaunama, kad sudaryt pado ispudi; jei basa -- apvaliu koteliu formuojamas pedos islinkimas, smailu / siauru irankiu -- pirsteliai.

Vidine slaunies galis kiek nupjaunama, kad koja veliau butu patogu tvirtint prie liemens. (nuotraukoje i tas vietas, kur bus sutvirtinimai, ivertas makaronas -- tam, kad butu galima tvirciau sujungt detales).

user posted image

user posted image

RANKOS: "desryte" labiau isploninama ties riesu, suspaudziamas rankos galas, kad suformuot plastaka. Alkune formuojama, kaip ir koju keliai. Plastaka ikerpama zirkliukemis, kad atskirt nyksti, ties rodomuoju pirstu ir mazyliu nukerpama dalis mases (kad sutrumpint siuos pirstus). Krasteliai padauzomi pirstu, kad susvelnint nukirptasias dalis.

Pirstai formuojami peiliuku ispaudziant griovelius, kad atskirt viena pirsta nuo kito. Nagiukus ideliai suformuot pades siaudelis (reikia lankeliu ispausti ties pirstu galiukais). Vidineje rankos dalyje formuojami sanariukai ispaudziant peiliu griovelius.

user posted image

KUNAS: nuo galvos - kaklo zemyn esancioje maseje suformuojam pecius, tada jei reikia, mases prilipdom daugiau, ir suformuojam krutine, pilva, klubus.

Paprastai pradedu arba nuo ranku, arba nuo galvos - kuno, dziovinu, tada sujungiu, isdziovinu sujungimus, tada paruosiu kojas, paskiausiai rubus; siaip ar taip, priklausomai nuo figureles pozos, buna, kad dali kuno jau pradedu rengt, o likusias dalis pritvirtinu, kai figurele jau ant torto. Zodziu, pagal situacija...

* * *

Buvo diskusiju del gliukozes sirupo. Sirupais tikrai laaabai daug domejausi, pirmiausia tuo, kuo skiriasi cukrus, gliukoze ir kt, taip pat ka duoda virimo t-ra ir kodel isvis reikia virti; taip pat apie karamelizaviamasi --

-- pasistengsiu labai cia neissiplest, bet pabandysiu trumpai paaiskint, kur cia saknys.

Verdant sirupus (tiek cukraus, tiek gliukozes) del kylancios t-ros keiciasi molekuline struktura ir gimsta vadinamasis "invertuotas cukrus" (molekules darosi labiau susije ir stipriau laiko viena kita, is cia ir tas tasumas). Verdant gliukoze, gaunamas tikrasis invertuotas cukrus, verdant paprasta cukru jo pasigamina maziau, todel sirupas ne toks tasus. Kad pasiekt maksimalu tasuma, reiketu virt ne maziau triju minuciu (priklausomai nuo sirupo kiekio, naudojamo puodo ir ugnies, galima ir ilgiau -- principe kuo ilgiau, tuo geriau, nukelt nuo ugnies reiketu pries pradedant karamelizuotis, t.y., kai sirupas jau vos vos ima gelsti, bet dar yra baltas).

Gliukozes sirupa ramiausiai issiverdu is prekybos centruose parduodamos gliukozes milteliu (ji kur kas pigesne uz miltelius, parduodamus vaistinese). Miltelius dedu i nedideli puoduka (indas kavai virt), vandens po sauksta pilu tol, kol matau, kad visi miltukai aiskiai sudreke (bet nepadaugindama), statau ant ugnies, uzvirinu, ir kaitinu ant letos ugnies apie penketa minuciu.

Gaunasi vos vos gelstelejes, labai klampus ir tasus sirupas.

Si sirupa naudoju ir vietoj cukraus sirupo savo apdengimo mases recepte -- bent jau man su juo gaunasi super mase, ir tampri, ir patvari, ir neslapiuoja, kaip pirktines, ir netrukineja, zodziu, malonumas dirbt. Gamindama gliukozes sirupa apdengimo masei, gliukozes milteliu beriu lygiai tiek pat, kiek deciau cukraus (siaip nereikia bijot gliukozes padaugint -- jos deka mase bus elastingesne), o toliau jau -- kaip rasiau: drekinu vandeniu, kaitinu, verdu. Isvirus sirupui, viskas pagal recepta: i sirupa pilu isbrinkusia zelatina (nuo sirupo karscio ji issileidzia ir issilydo), tada aliejaus, glicerino; viska supilu i cukraus pudra, maisau, minkau, brandinu per nakti.

Esu beveik tikra, kad tai, ka Cipciukas pirko vaistineje, buvo laselinems skirtas skystis (tas tikrasis, klampus gliukozes sirupas nenaudojamas medicinoje, kiek man yra zinoma). Bet galbut klystu -- cia tik nuomone. blush2.gif

Tuo tarpu jei reiketu sulygint pakaitalus gliukozes sirupui, pagal tampruma ir klampuma juos surikiuociau sitaip (vardinu tai, ka esu isbandzius, salia rasau pastebetus kitus "pliusus ir minusus"):

* Pramoniniu budu ruostas gliukozes sirupas (+ ypac tamprus, + sviesus, + labai tirstas)
* Namuose ruostas gliukozes sirupas (+ ypac tamprus, + sviesus, + tirstas)
* Klevu sirupas (+ ypac tamprus, - ypac tamsus, + ypac stabilus kaip sudedamoji dalis, + labai turtingo skonio)
* Dirbtinis medus (+tamprus, - per tamsus, - kadangi sudarytas is gliukozes / fruktozes sirupu ir priedu, yra kiek skystokas bei negrynas sirupas, taip pat, jei ieina i apdengimo masiu sudeti, skatina sias mases skysti bei tezti)
* Cukraus sirupas (+ gana tamprus, + sviesus, + tirstas ; - jei ieina i apdengimo masiu sudeti, skatina sias mases kiek greiciau dziuti, tad jos gali eizeti darbo metu bei atsirasti smulkiu itrukimu)
* Naturalus medus (-nepakankamai tamprus, - nepakankamai sviesus) (apskritai mano galva netinkamas kaip gliukozes sirupo pakaitalas, bet gal cia kiek zmoniu, tiek nuomoniu)

Ivairus skysti saldikliai ir kt. panasus dalykai ne opcija, tai net nerasau.

... Bet velgi, sudeliokim si sarasa is naujo -- ne pagal tasumo kriteriju, o pagal kaina, ir gausis jau visai kita situacija mirksiukas.gif
Atsakyti
Kazkas klause "Juros dugno" recepto, tai jis CIA

Kas del grietineles plakimo, tai as dazus dedu i pabaiga plakimo, kol dar ne visai issiplakusi grietinele.

Siandien valgem ta pievute. Mamai beje labai patiko vaizdas wub.gif tai cukrines pastilazines gelytes minkstos buvo blink.gif na kur storesnes, tai dar kietos, bet mazesnes minkstuteles.

Labai skanus tas tortas, tik kad man morengas sutrupejo, kol dejau darydama torta doh.gif bet skoniui tai nepakenke smile.gif

Ryt reiks daryt torta "Juoda miska", o grietineles neradau pardej... tai teko pirkt Saules pieno. I vidu baika, tiks ir tokia, bet kaip as papuosiu, jei ji neissiplaks blink.gif

O jau bitute blink.gif wub.gif tikrai visas tranas thumbup.gif O ir siaip cia merginos si savaitgali uznese tortuku neblogai thumbup.gif
Atsakyti