As tai stengiuos ,,ekologiskai''augint vaikus ir saves nepamirstu.Bet sunku.Ypaz kai vaikai nuvaziuoja pas gimines-jie butinai nori parodyt savo meile per visokius saldainiukus,sausainiukus Jau geriau patys kokiu nors irisu isvirtu ir jais vaisintu.
as taip pat stengiuosi auginti ekologiskai kiek imanoma. Darzoviu daug auginam patys, produktu etiketes skaitau ir stengiuosi be E pirkt. Mesytes tetis mano buvo priaugines, dabar deja nebegali.....tai ieksosim kaime pirkt pas ukininkus. Uogu ir darzoviu ziemai prisaldytas pilnas saldiklis. Tiksliau du
Na ir zinoma, visiskai neisvengsi aplinkos uzterstumo, E, masinu ismetamuju duju ir pan. Bet viso to sumazinti tirka galima. Ta ir darom.
Na ir zinoma, visiskai neisvengsi aplinkos uzterstumo, E, masinu ismetamuju duju ir pan. Bet viso to sumazinti tirka galima. Ta ir darom.
iki 8 men. pirkau tik ekologiskus produktus ir darzoves,bet dabar jau pradejau ir neekologiskus duoti.Vienas daktaras sake,kad reikiapratinti,nes siais laikais labai sunku vien ekologiskai gyventi,o kai vaikai ilgai nebus ragave jokiu E veliau ju gavus organizmas gali blogai suriaguoti
savo pupai tuoj turesiu pradeti duoti koses. Is pradziu galvojau, kad pirksiu krautuvej ir galvos nesuksiu, juk maziems vaikams, negali buti ten slamsto, deja paskaicius etiketes buvaus pasibaisejusi, , noreciau paklusti ar kas nors verdate kosytes namuose kudykeliams? Man keli patarimai tikrai praverstu
QUOTE(Sibile @ 2011 01 06, 20:52)
savo pupai tuoj turesiu pradeti duoti koses. Is pradziu galvojau, kad pirksiu krautuvej ir galvos nesuksiu, juk maziems vaikams, negali buti ten slamsto, deja paskaicius etiketes buvaus pasibaisejusi, , noreciau paklusti ar kas nors verdate kosytes namuose kudykeliams? Man keli patarimai tikrai praverstu
Aisku, kad dauguma verda kosytes mes irgi virem ir virsim is paprastu kruopu, aisku jei labai norisi gali is ekologisku o pirktines kosytes ir visokios sriubytes tikrai nezinai ka duodi
QUOTE(Legere @ 2010 10 04, 00:18)
iki 8 men. pirkau tik ekologiskus produktus ir darzoves,bet dabar jau pradejau ir neekologiskus duoti.Vienas daktaras sake,kad reikiapratinti,nes siais laikais labai sunku vien ekologiskai gyventi,o kai vaikai ilgai nebus ragave jokiu E veliau ju gavus organizmas gali blogai suriaguoti
Pratinti prie e?? Geras daktaras
QUOTE(Saulužė @ 2011 01 10, 10:38)
Pratinti prie e?? Geras daktaras
Na aš irgi negaliu patikėt, kad tokių daktarų būna! Gal jis kokiai maisto kompanijai priklauso - nori užsiauginti potencialius E vartotojus?
Norėjau paklausti, o kokius naudojate neslidžius kilimėlius voniai? ar būna natūralių, nes mano vonia slidi tai aš vaikui kloju plastmasinį kilimėlį, bet ta plastmasė smirda plastmase, norėčiau natūralaus....
[quote=Ašva,2011 01 10, 14:30]
Na aš irgi negaliu patikėt, kad tokių daktarų būna! Gal jis kokiai maisto kompanijai priklauso - nori užsiauginti potencialius E vartotojus?
as manau siais laikais labai sunku butu gyventi be visos tos chemijos,ir veliau ar anksciau vaikai su tuo susidurs.As nekalbu apie kokias desras kur mesos nerasta ar dar kokius pusfabrikacius.Nei pati tokiu valgau nei vaikams duodu,bet darzoves,piena ir kitus produktus jau duodu ne is ekologisko skyriaus.
as manau siais laikais labai sunku butu gyventi be visos tos chemijos,ir veliau ar anksciau vaikai su tuo susidurs.As nekalbu apie kokias desras kur mesos nerasta ar dar kokius pusfabrikacius.Nei pati tokiu valgau nei vaikams duodu,bet darzoves,piena ir kitus produktus jau duodu ne is ekologisko skyriaus.
QUOTE(Sibile @ 2011 01 06, 19:52)
Galiu pasiūlyti variantą: užšaldomus priedus košėms.
Vaikui pradėjus valgyti įvairų maistą sunku kasdiena pirkti įvairios mėsos, kepenelių, žuvies nedideliais kiekiais.
Galima išvirti pvz šviežių veršienos kepenėlių sumalti ir į šaldymo maišelį, ar kitą jums tinkama indą, užrašyti datą ir i kamerą. Prireikus įdėti į šviežią košę, vis didinant proporciją. Taip galima pasiruošti vištienos, triušienos, avienos (kuri beje siūloma kaip lengviausiai virškinama kūdikiams mėsa), net brangesnės ekologiškos - gal ne visai šeimai - tik mažiausiam. Savaitę ar dvi energetinės savybės nesumažės, bet palengvins jūsų darbus; kasdieninį virimą malimą.
Primenu - alergiją naujam produktui pastebėsite jeigu kiekvieną naują kūdikio maistą maitinsite po trijų dienų. 3 dienos maksimalus reakcijos laikas. Nemaišykite kol nepabandėte atskirai. Mūsų gydytojai leidžia iš karto virti daržovių mišinius, bet tuomet nežinosims jeigu vaikas alergiškas, vienai iš sudedamųjų.
Kiaulieną ir bulves nerekomenduojama duoti iki 1 metų. nes sunkiausiai virškinami. produktai.
Niekada neduočiau vaikams kepenėlių. Ir pati nevalgau. Pagalvokit kokią funkciją organizme(žmogaus ar gyvulio) atlieka kepenys ir pamąstykit ką duodat savo vaikams ir ką patys valgot.
As pati domiuosi ekologija. Vaiku dar neauginu, bet apie tai nevengiu pasiskaityti ir pasidometi. Taciau atsakykit jus man i viena dalyka: ar tikrai vaikai iseje is namu, kur duodavot tik eko maisto, pvz i mokyklele, neparagaus tu pirktiniu saldainiu, nesuvalgys hamburgerio? Ypac tai galioja mieste gyvenantiems vaikams. pati matau, kaip vaikai nedideli ten vaiksto, matosi ateina kokios penktokes, perka toki maista. tad kaip galvojate, ar vaikai taip ir neparage hamburgerio uzaugs? budami paaugliai rinksis eko darzoves, mesyte? Ar mergaites budamos paaugles, nepirks tu pigiu lupu blizgesiu ir seseliu is eurokos? O gal jau zinote kaip auklesite tokius vaikus, kaip skiepysite ta ekologija?
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 05, 17:20)
Galima išvirti pvz šviežių veršienos kepenėlių sumalti ir į šaldymo maišelį, ar kitą jums tinkama indą, užrašyti datą ir i kamerą. Prireikus įdėti į šviežią košę, vis didinant proporciją. Taip galima pasiruošti vištienos, triušienos, avienos (kuri beje siūloma kaip lengviausiai virškinama kūdikiams mėsa), net brangesnės ekologiškos - gal ne visai šeimai - tik mažiausiam. Savaitę ar dvi energetinės savybės nesumažės , bet palengvins jūsų darbus; kasdieninį virimą malimą.
BAIKIT DALIT TOKIUS PATARIMUS SAU TAIP IR DARYKIT , BET NE VAIKUI