Mintys apie leliuka pradejo suktis praaitu metu vasara kada atsokom mano puspbrolio vestuves,poto dar su zinojom kad MB pusbrolio zmona laukias jau 3 men.,o taska padejo, gauti atsakimai citologiniu tyrimu,kad yra gimdos kaklelio suragejimas kuri gydyt geriausia lazeriu bet kadangi negimdzius negali,o beto po gimdymo gali pats susitvarkyt,nors perspejo kad paciai gimdyti gali but sunku.Tai taip ir grizom i UK su tokia kirbancia mintele.Tik grizus nustojau gert KT ir kibom i darba.Dirbt ilgai nereikejo uzkibo iskart,kaip paskui issiaikinom.Tai ka atejo rugsejis, menesines veluoja, darau testa rodo neigiamas,taip paskui ir antras ir trecias ta pati,taigi nueinu pa savo daktare sakydma menesines veluoja ji padaro testa taip pat neigiamas taip nieko nepesus einu namo.Atejo rugsejo galas nusprendziu pasidaryt dar viena ir stai atsiranda antra nezymi linija, jau turi skrusdelyte.vel griztu pas savo daktare pagal paskutiniu men.data pasako kad laukti teks iki geguzes 4d.,bet ultra garsas tai patvirtins ir patvirtino ,kad geguzes 25d.nu ir prasidejo laukimas.Niestumo pradzia buvo sunki pykino iki 16 sav.buvo taip negera kad net galvos nepakeldavau nuo pagalves,bet praejus tam laikui viskas baiges ir vaiksciojos lengvai, atidirbau beveik iki 8 men,priaugau tik 10 kg.bet pilvas buvo labai didelis(mano ugis 1.60 m.,o pilvas pries gala buvo 1.30 m.aplink) daug kas sake pagimdysiu anksciau laiko arba dvynukai ir viens pasislepes nesirode per ultragarsa.bet man buvo nesunku ir darzus ravejau ir su SB visur laksciau,tik kartais sugrizdavo daktares is lt zodziai kad pati gali nepagimdyt.paaiskinau tai savo daktarytei uk ji siunte mane kelis kartus pas konsultantus,net atsakymus buvau issivertus i anglu kalba,bet tai nepadejo.Viwnas pasake nezino kas tai yra,kitas kad nieko baisaus,o trecias kol nepradesi gimdyt nesuzinosi,o as vis jiem aiskinau kad paciai gimdyt sunku su sia diagnoze,bet manes nieks neklause.Na stai ir isauso geguzes 25 d.veiksmo nulis pratinginiauju namie,tik vakarop su SB islekiam prie juros, atsigulu kaip visad velai nes prasedziu SM.Rytas,geguzes 26d, prabundu paziuriu i laikrodi puse 5 nueinu iki tuoletu ziuriu kamstis eina griztu griztu i lova su sypsena ir drebancia sirdim kad jau.Atsigulu ir pradeda maust,suprantu kad laikas artinas,skaiciuoju min.buvo tada kas 5,taip praguliu iki puse 6,o tada zadinu brangiausia ir sakau kad i darba siandien jau nebeisi,jis tik pasoka ir pradeda lakstyt aplink namus,o as issimaudziau ir isvaziavom i ligonine.Mus prieme,, patikrino atsidaryma sako 1 cm. vaziuokit namo,nu ir isvaziavom.grizus as vel skaiciuoju ir pastebiu kad saremiai reteja ir suretejo iki kas 10 min.vakare dar karta nuvaziuojam pasako ta pati ir griztam namo.Naktis,man jau skauda taip kad pamiegot neiseitu nueinu atsigulu i vonia biski geriau tai pasnaudziau 2 val.Taip isauso kitas rytas geguzes 27d,o skauda jau kad dantis reik sukast,bet saremiai visdar kas 10 min.MB isvaziuoja i oro uosta uosvenes parsivezt o as lieku namie,nors verziaus vaziuot kartu,bet pasake kad jau tu gal apsiramink gimdai ir dar vazinet nori,o as tiesiog nenorejau viena pasilikt.Per ta laika nieks nesikeicia skauda kas 10 min,kenciu.Visi grizo is oro uosta ir mes nusprendziam vaziuot dar karta kad apziuretu,bet sugalvojam pasakyt kad nejauciu judesiuku nes nenorejau kad iskart namo siustu net nepatikrinus atsidarymo kaip padare diena pries.Apziuri sako tas pats 1cm.galvojau nukrisiu nuo lovos per pusantros paros nieks nepasikeite bet tada ji padare sweepa ir atidare iki 2 cm.paklause toniuk ir isleido namo.Jau bevaziuojant akyse pradejo darytis zalia nuo skausmu,grizom saremiai suretejo iki 4 min.visi jau tik trina nugara,uosvene,MB,oas jau vaikstau is kampo i kampa nes sutoju skauda dar labiau,bet jau nebeapsikentus sakau vaziuojam atgal buvo kokia 12 nakties.Nuvaziuojam mane jau pazysta nes buvau kokius 4 kartus sako negalim paguldyt negimdanciu,tai as galvoju ka jos mano as darau seip perkreiptu veidu is skausmo vaikstau,beto pacios sake grizti kai jau kentet negalesiu ir verkt noresis isskausmo, bet seip netaip issiprasom ir palieka mane tam skyriui,suleidzia petadina duoda duju pakvepuoto maniski isiuncia namo,dujos neveikia tai aiskinau kad balionas tuscias,nuo petadino atsijunginedavau tarp saremiu.Puse 4 ryto tikrina ir nubega vandenys sako jau 4 cm einam i gimdykla susirenku savo daiktus ir mes einam.Taip praslinko 2,5 labai sunkiu valandu o tada 6 atejo mano isgelbetoja anestezioologas ir padare epidurine nejautra,o ta jau galejau atsipalaiduot.7 ryto patikrinimas atsidare 7 cm sako jau greit,galvojau tai gerai nes saremius jauciau tiksliau pasakius pilvo susitraukinejimus.10 val patikrinimas tie patys 7 cm,o jau ir nugara paskaudo viena poza gulet sukuosi ant sono mazyles pulsas krenta sukuos ant kito tas pats tai iseitis buvo gulet tiesia.tada atejes daktars pasake kad kitas patikrinimas 13 val.jei tas pats tai galvosim ka daryt nes pasirodo mergaite dar ir persisukus buvo tik galvos krastas isistates.Taipradejo statyt laseline po laselines skatinamuju ir labai stebeti mazes toniukus nes buvo retoki 13 val patikrinimo ner nes daktaras daro emergency cz tai patikrina 14 val tas pats,7 cm,tadajie ir sako ka darom ar cz ar dar laukiam 4 val.Sakau darom cz nes jegu neturiu issikankinus virs dvieju paru.Taip esu isvezama i operacine,sutvarkoma ir tada ileidzia MB pasodina salia ir uzdeda sirma,maniskis paima man uz rankos ir laukiam kas bus toliau.Viskas ivyko istikruju labai greitai operacija pradejo 14.25 o mergaite gime 14.29.su kuoksciuku plauku is kart rekianti,o pirmasis paime tetis ja, nes mano rankos buvo kryzium,bet jis jos ir nenorejo paleist.
Taigi mano gimdymas truko 60 val.nuo pirmuju saremiu bet viso to pasekoj turiu savo turta Gabija kuri gime geguzes 28 d.,14.29,svere 4009g,o ugis 55cm
Nuosirdziausi sveikinimai!!! Na as irgi galvoju, kaip buciau istverusi be epidurines nejautros. Kai suleido ja, gimdymas paliko kaip svente
Na gimdymas ne is lengvuju, bet svarbu rezultatas. Aukit sveiki ir didelis
Saunu, kad viskas gerai Sekmes jusu seimynai
tikrai buvo nelengva tau mamyte ,prisikankinai,stiprybes,aukit dideles ir sveikos
Sunki pradzia, taciau laiminga pabaiga
Aukit stiprios ir sveikos
Aukit stiprios ir sveikos
Saunuole mamyte. Sveikatytes ir viso ko geriausio jums Bet mane labiausiai sokiravo ismatavimai 160 ant 130! WAW!
Svarbu,kad po tokiu kanciu turit puiku rezultata
Sveikinu!
Sveikatytes Jums!
Sveikinu!
Sveikatytes Jums!
Aciu visom uzlinkejimus!
kainavo kainavo, bet isitaisei nuostabia dukryte... stipruole
Saunuole mamyte