Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį

QUOTE(valmar @ 2009 09 02, 11:40)
Megaites, o kiek kainuoja tyrimai AIDS centre? Ten kainininke mačiau visi išvardinti atskirai.Gal yra kažkoks kompleksinis tyrimas?Aš mastau apie tyrimą nuo visokių zarazų kaip chlamidijos, ureplazmos ir t.t. Ar taip ir pasakyti, kad tyrimus planuojant neštumą?

sveikos mergaites,

deja aids centre situ tyrimu jau nebedaro,atleido gydytojus ir nebeima tepineliu,ten tik daro tyrimus is kraujo.Ir beje pigiausia.Poliklinikoj irgi tyrimai mokami,isskyrus kraujo iprastinius.
As kai pradejau lauktis pirmo vaiko nesidariau jokiu tyrimu ir ramiai kaip galima sakyti gyvenau,tik echo paprasiau,kad anksciau padarytu,ir dar po echo nusiunte progesterona ir skdliaukes nepamenu tikslia ir tada geriau diuphaston.
Bet dabar kaip po dvieju adsiurbimu,tai pradejau visus tyrimus darytis,ir pries pastojant trecia karta jau buvau pasidariusi nuo visokiu zarazu.dabar kitus darau.
O del raudoniukes ir vejaraupiu,tai gal geriau pasiskiepyti,nes sios infekcijos gali sukelti ir apsigimimus ir persileidimus.
Laikykites mergaites.
Atsakyti
dabar taip pagalvojau.. dariausi gi tą igg igm, tai rado senų antikūnių g.gif turėjau eit pas infektologę konsultacijai, bet jau nėjau dėl žinomų priežasčių.. tai jei dar kada pastočiau, reikės dar kartą daryt šiuos tyrimus, ar čia apskritai nieko tokio ir viskas aišku, persirgau ir tiek g.gif
Atsakyti
Tiksliai nebeatsimenu, bet tie antikūnai yra dvejopi - vieni rodo, kad infekcija buvo, ja persirgta praeityje.

Kiti - parodo esamą padėtį, ar ta infekcija aktyvi dabar.

Tai jei infekcija nesikartojanti, jei yra imunitetas, ko gero, logiška nebekartot tų pačių tyrimų, kurie nieko naujo neberodys, išskyrus tai, kad ta infekcija kažkada buvo.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 16, 09:33)
tie antikūnai yra dvejopi

Tai jei infekcija nesikartojanti, jei yra imunitetas, ko gero, logiška nebekartot tų pačių tyrimų, kurie nieko naujo neberodys, išskyrus tai, kad ta infekcija kažkada buvo.

tai taip - igm ir igg

nes tas tyrimas, kur parodo, kad infekcija buvo ir persirgta, rodo 200, o tas, kur rodo ar aktyvi, - rodo 0.. tai kaip dabar sužinot, ar ta infekcija nepasikartojanti g.gif tada gaunam daryt tik tą, kuris parodo, ar aktyvi infekcija, ane?
Atsakyti
Nu tai reik žinot kokia infekcija..Juk yra infekcijų, kur tik vieną kart susergama..Čia jau info reik ieškotis, kur parašyta, besikartojanti ar ne.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 10 15, 10:35)
o kokius tyrimus darėtės?

Daremes visus imanomus tyrimus, gimdos nuotrauka, visus hormonus, vyrui spermograma.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 16, 09:47)
Nu tai reik žinot kokia infekcija..Juk yra infekcijų, kur tik vieną kart susergama..Čia jau info reik ieškotis, kur parašyta, besikartojanti ar ne.

tai aš turėjau omeny toksoplazmozę blush2.gif sorry, jei suklaidinau 4u.gif
Atsakyti
Tai jai yra atsparumas..Persirgus iš naujo nebepasigausi.. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už linkėjimus.
Mano atveju galiu pasakyti, kad nepasitvirtino ovuliacijos laikas 14 d iki menstruacijų (tik 11d). Padėjo nustatyti termometras. Skaičiau temą BT matavimas.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 16, 19:19)
Tai jai yra atsparumas..Persirgus iš naujo nebepasigausi.. 4u.gif

tai tada ramu 4u.gif

man visi fiziniai blogumai baigėsi, viskas gerai, ginė pasakė, kad laukia manęs po naujų tik nėščios blush2.gif tik atsirado baimė...
Atsakyti
Sveikutės,

Noriu ir aš prisijungti prie tu planuojančiu, bet tik gal po 1 metu, nes prieš 2 mėn gimdžiau, tik dėje.......
Tai vat norėjau pasidalinti patirtim ir pati daugiau sužinoti apie butiniausius tyrimus. Aš kaip ir kaikurios čia pasisakiusios planavau ir net negalvojau kad reikia kaška darytis, kažka tyrtis ir dabar labai gailuosi verysad.gif O taip galvojau tik dėl to kad pirmas vaikelis gime sveikas ir pastojau po vieno bandymo.
Prieš pastojant antra karta geriau foline rugšti, tyriausi skydliauke, susitvarkaiu dantis kad nereiktu tvarkyti bunant nestuke.gif ir gine paėmė tepinėli. Į galva net nešovė kad dar kažka tirtis gun_bandana.gif . Net radus bėda neštumo metu, gine nepasake ir nepasiule pasidaryti tyrimus. Tik jau gimus dukrytei pasidariau (pasiųle gyd. kuri mus prižiūrėjo) toxoplazmozės, raudomiukės, citomegalo ir venerologinius tyrimus. Ieškant atsakymu į mūsų deje jau nepataisoma bėda ir dėl busimo lialiuko. Kas dėl venerologiniu tyrimu ir man ir vyrui viskas gerai. Toxoplaz IgM ir IgG (-), Radoniukė IgG (+) (tai suprantu kad esu prasirgus), Citomeg IgM (-) IgG (+). Tai vat gali buti kad šitauo virusu susirgau prieš pastojant arba budama nestuke.gif ir todėl mano mažiukė gimė su problemom.

Tik vat dabar idomu ar tas citomeg virusas gali atsinaujinti??? Ar jau persirgau ir viskas?

O žnokit nivienas tyrimas nėra brangus kai eina klausimas dėl busimo vaikelio sveikatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsia: 18 spalio 2009 - 12:19
Zuzla..nėr ko bijot..Reikia atsipalaiduot, pailsėt po to ano streso..Galbūt kur išvykt trumpam, kad užsimiršti ar šiaip pasisemt gerų emocijų..ir stengtis abiems, manau, greitu laiku pateiksi gerų žinių..

Mane savo ruožu kamuoja baimė nepastot, kai brangusis grįš..Va tada net nežinosiu, ar kas negerai, ar tik šiaip nepavyko..Tada vėl laukt kol susitiksim, ot čia tai vargas..Bet ką darysi..

Simsia, užjaučiu..Daug iškentėt reikėjo....Laikykitės. Ot, išsigandau virusų..Reikės ir man juos darytis..O kaip juos daro, iš kraujo?
Atsakyti