QUOTE(Teta Anna @ 2010 07 22, 14:10)
Prieš pirmą, nei aš vitaminų gėriau, nei jokių skiepų ar tyrimų dariausi. O iš vis, buvo 3 mėn. prieš pastojant persileidimas, po to nežinant vėl pastojau.
Na, bet juk buvo persileidimas. Ar ne par brangi kaina?
Ar ne per skaudi patirtis? O juk yra moteru kurios labai sunkiai pastoja ir viska palikt likimo ar gamtos valiai mazu maziausiai neatsakinga. Jei tik nuojauta yra, kad reiketu kazka tirtis, tai reikia - vandan ramybes, o ne del patoviu nerimo minciu.
Papildyta:
QUOTE(neirida @ 2010 07 22, 17:46)
va va, as ir sakau nereikia visko perdem hperbolizuoti. As tai geriu folio rugsti. Po pusmecio kai nepastojau nuejau pas gine, padarem pirminius tyrimus, rado ureoplazmu , issigydem ir dabarplanuojam toliau. Jau metai kaip planuojam, tai rugseji vel eisiu pas gine ir darysim rimtesnius tyrimus. Is mano patirties, pazystami beveik visi vaikuti "gamino" 1,5-2 metus.
Hiperbolizuot nereikia, bet va, planavot turedami LPL. Ilgai negydomos jos gali komplikuotis, o jei dar kitos priezastys dasideda....Planavimas gali labai prailgt tada. Pas gydytojus rekomenduojama eit po pusmecio nepastojimo, jei nera jokiu sveikatos sutrikimu.
Kai pastojama neplanuojant ir viskas baigiasi gerai - puikus variantas, bet pilna ir skausmingu istoriju ape persileidimus velyvame nestume, apie neisnesiotukus ir viskas vien todel, kad moterys nelabai atsakingai planuoja. Aisku, yra ir tokiu , kurios labai planuoja ir nepastojimo stazas metu metai - bet cia jau kitos problemos, taciau bet kokiu atveju gydytojas pirmiausia nusius darytis tyrimu. Mano galva, del savo vaiku ta galim padaryt.