Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį

QUOTE(HappyAngel @ 2010 06 16, 23:04)
Nevalgant mėsos kuo puikiausiai įmanoma pastoti ir išnešioti sveiką kūdikį. Mėsa nėra vienintelis geležies šaltinis. Tiesą pasakius, ji netgi nėra pagrindinis mėsos šaltinis. tad su pastojimu ir vaikučio išnešiojimu ji nieko bendro neturi.

pritarciau, bet yra labai daug bet...reikia tuos kitus saltinius bei ju derinius laaaaaabai ismanyti ir daug dirbti su tuo, yra tikrai daug augalines kilmes produktu-gelezies saltiniu, taciau pripazinkim ar mes tai labai ismanom? schmoll.gif nemanau ax.gif o jau pastojus nelabai laikas pradeti dometis apie tai, nes vaikuciui vystytis gelezies reik.
Bet jei senai esama vegetaru ir kraujo tyrimai bei bendra savijauta gera-pasikonsultavus su gyd. viskas imanoma... Juk ir badmeciu vaikai gimdavo, isgyvendavo ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 26 birželio 2010 - 08:37
As asmeniskai manau jog planuojant nereikia persistengti (kaip ir kitur). Visu pirma reiktu paskaityti kuo daugiuainformaciniu saltiniu, ne bulvariniu, o butent informaciniu moksliskai pagristu. Tada tik imtis kazkokiu priemoniu.
Del mesos, tai as asmeniskai manau jog mes gyvename tokioje klimato juostoje, kur bent truputelis mesos mums reikalinga ir pritariu nuomonei jog jos atsisakyti reikia protingai ir labai ismanyti apie maisto derinima.
O seip planuojant reikia atsipalaiduoti mirksiukas.gif gyventi kaip gyvenus, na gal truputeliu sveikiau 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri nusimanot apie kraujo tyrimus? 4u.gif Butent FSH ir LH?
Mano rezultatai:
FSH 6.68
LH 7.77
Kazin cia gerai ar blogai? g.gif Iki apsilankymo pas gine dar labai toli... doh.gif
Atsakyti
Labas rytas,

noriu pagalbos is jusu smile.gif gal galetumet parasyti, ar tuos tyrimus, kurie pateikti pirmame psl, reikia darytis butinai ir prasyti gines, kad juos padarytu? ar darytis tik tai, ka gine siulys? smile.gif gal supratot, ka parasiau biggrin.gif aciu smile.gif
Atsakyti
nuo raudonukės arba vėjaraupių skiepijasi tik tos, kurios nori, arba yra, taip sakant, rizikos grupėje - nesirgo tomis ligomis ir kartu bendrauja su vaikais smile.gif visi kiti skiepai... vėlgi nėra jokio "reikia", šiaip pasitikrinimui...
retas ginekologas pasiūlys skiepą smile.gif juk skiepas tai organizmo sargdinimas... o realiai, jei per tiek laiko žmogus nebuvo sirgęs kažkokia liga, tai kokia tikimybė ja susirgti per ateinančius 9 mėn?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 14 liepos 2010 - 09:46
as apie skiepus tai negalvoju, raudoniuke ir vejaraupiais esu persirgusi, o del kitu skiepu tai tikrai nemastau smile.gif bet va, tie kiti tyrimai, tepineliu emimas ir pan. domina mane. ar pati gine tuos dalykus siulo ar jai reikia sakyti, kad ta ir ta noriu pasidaryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lekitra @ 2010 07 15, 08:48)
as apie skiepus tai negalvoju, raudoniuke ir vejaraupiais esu persirgusi, o del kitu skiepu tai tikrai nemastau smile.gif  bet va, tie kiti tyrimai, tepineliu emimas ir pan. domina mane. ar pati gine tuos dalykus siulo ar jai reikia sakyti, kad ta ir ta noriu pasidaryti? g.gif

mano gine pasake, kad nieko nereikia darytis... bet pasidariau visus tyrimus (chlamidijas, toksoplazmoze, ureaplazmas, mykoplazmas) jau po persileidimo... Bet nieko nerado...

Siaip gali pasidaryti chlamidijas, mykoplazmas ir ureaplazmas pries planuodama mirksiukas.gif nesvarbu ka gine sakys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2010 07 15, 13:48)
mano gine pasake, kad nieko nereikia darytis... bet pasidariau visus tyrimus (chlamidijas, toksoplazmoze, ureaplazmas, mykoplazmas) jau po persileidimo... Bet nieko nerado...

Siaip gali pasidaryti chlamidijas, mykoplazmas ir ureaplazmas pries planuodama  mirksiukas.gif nesvarbu ka gine sakys  biggrin.gif

o kiek kainuoja tie tyrimukai? nes net neisivaizduoju smile.gif siaip noreciau pasidaryti, ramiau butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lekitra @ 2010 07 15, 13:21)
o kiek kainuoja tie tyrimukai? nes net neisivaizduoju smile.gif  siaip noreciau pasidaryti, ramiau butu smile.gif

zinok nepamenu kiek viskas amn atsiejo blush2.gif as toks zmogus, kad sumoku ir pamirstu biggrin.gif Dariausi Endemik, tai ten yra kainos, arba gali pasiskamibnt ir paklausti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2010 07 15, 13:48)

Siaip gali pasidaryti chlamidijas, mykoplazmas ir ureaplazmas pries planuodama  mirksiukas.gif nesvarbu ka gine sakys  biggrin.gif

Man ginė irgi sake nieko nesidaryti, nes nesu rizikos grupėj.. O kodėl siūlai daryti chlamidijas, ureaplazmas ir mykoplazmas nepaisnt to, kad gine nepatarė?? ką rodo tie tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2010 07 15, 15:52)
Man ginė irgi sake nieko nesidaryti, nes nesu rizikos grupėj.. O kodėl siūlai daryti chlamidijas, ureaplazmas ir mykoplazmas nepaisnt to, kad gine nepatarė?? ką rodo tie tyrimai?

Hmmm...jei periodinis tepinelis geras, gal ir nieko nereikia daryti..Bet jei neidealus, tikrai padaryt visus tyrimus labai verta, nes tai yra lytines bjaurios infekcijos neleidziancios pastot - chlamidijos, pvz, o jei pastojama, neretai sukelia persileidima net velyvam nestume ir pan..labai rizikingas nesiojimas butu g.gif
Siaip sau eit ieskot ligu tikrai nereikia, bet as pasidariau pavyzdziui raudonukes, citomegalo, toksoplazmozes tyrimus, nes tepinelio tai visiskai neitakoja; tik imunine sistema; ir zinant ar esi skiepyta ar persirgus labai palengvina zinojima ko vengti - nes jei tarkim raudonukes skiepo ner, ja nepersirgta ir organizmas gaus infekcija pirmakart nestumo metu - labai galimas net apsigimimas. Jei antikunai rodo, kad organizme mamos yra toksoplazmozes ar citomegalo virusas - vadinasi, ner pavojaus uzsikrest nestumo metu, nes mamos imunine sistema tas infekcijas jau yra 'apdorojusi" ir jos nebe tiek pavojingos; o jei visikai svaru - vadinasi, nestumo metu reikes labai saugotis, kad ta pirmakart gaunama infekcija nepakliutu butent nesiojimo metu. Vadinasi, reiks vengt mazu vaiku, ypac darzelinuku, kurie yra infekcijos nesejai galimi, ypac po skiepu nuo raudonukes, kaciu - toksoplazmozes platintojos, itin daznai plaut rankas ir pan. Teisybes delei reik paminet, kad jei kate nebuvus kieme, o auga kaip daznai mieste tik bute, tai jos mest lauk nereikia - toksoplazmoze kates gauna jei iseina lauk, ten sueda ir pagauna kokia pele, pauksteli arba nuo kitu kaciu ismatu ir pan.Sunys toksplazmozes neplatina. Dar pridurciau, kad sie tyrimai daromi valdiskai jau pastojus; bet tada situacija tik konstatuojama - nieko juk nebepakeisi, o va zinat kad toksoplamozes antikunai aktyvus planavima galima butu nukelt siek tiek.

As visa panirus i planavimo darbus...Skaiciuoju dabar DPO..Laukiu nesulaukiu kada galesiu gadint NT.
Papildyta:
QUOTE(mimoza:) @ 2010 06 29, 17:32)
Gal kuri nusimanot apie kraujo tyrimus?  4u.gif Butent FSH ir LH?
Mano rezultatai:
FSH 6.68
LH 7.77
Kazin cia gerai ar blogai? g.gif  Iki apsilankymo pas gine dar labai toli... doh.gif

gerai 4u.gif

santykis yra 1, skaiciai labai panasus - va, jei kazkurio butu gerokai daugiau - 2 kartus ar daugiau, butu galima tada itarinet policistiniu kiausidziu sindroma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 15 liepos 2010 - 17:13
QUOTE(saulute85 @ 2010 07 15, 15:52)

Na, gali ir nesidaryti. Bet as skaiciau lankstinuka kai ejau darytis tyrimus, kad daznai moterys net nejaucia turincios chlamidijas, ureaplazmas ar mykoplazmas, bet jos gali pakenkti... todel manau, kad galima pasidaryti ir buti ramiai paskui 4u.gif

QUOTE(Violeta* @ 2010 07 15, 17:16)
Hmmm...jei periodinis tepinelis geras, gal ir nieko nereikia daryti..Bet jei neidealus, tikrai padaryt visus tyrimus labai verta, nes tai yra lytines bjaurios infekcijos neleidziancios pastot

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti