Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį

QUOTE(Archideja @ 2010 04 20, 21:06)
Kokia informacija planavimui gali duoti plauciu rentgenas ir endokrinologas?

Ir dar klausimelis: kas tai yra - hormonu tyrimas? Kaip jis daromas ir koks turetu buti jo rezultatas? ax.gif

gal senai nedarė plaučių rentgeno smile.gif aš pvz paskutinį kartą plaučių rentgeną dariau prieš 9 metus, bet aš ir nesirgau jokiomis ligomis, o jei žmogus sirgo, tai patikrint reikia smile.gif endokrinologas pažiūrės ar su skydliaukę viskas gerai, nes jei yra pakitimų, reiškia ir hormonai ne tvarkoj, o tai gali veikti pastojimo galimybę

"Hormonų tyrimai atliekami tiriant kraują, kuriame nustatoma tam tikrų hormonų koncentracija, kurių sąveika ir koncentracija yra svarbi moters gebėjimui subrandinti kiaušialąstę ir ovuliacijai", taigi, jie daromi, jei moteris ilgesnį laiką negali pastoti, tai pats pirmas tyrimas, nes dažna problema; kas dėl rezultato, tai yra norma ir yra nukrypimas nuo normos
konkrečiau apie hormonus:
"Hormonų tyrimai. Kai menstruacijos reguliarios, vienas svarbiausių hormonų tyrimų, rodančių, kad ovuliacija įvyko ir funkcionuoja normalus geltonkūnis, yra progesterono (P) kiekio nustatymas kraujyje 20 – 21 ciklo dieną. Kai menstruacijų ciklas nereguliarus ar jų visai nėra, P kiekis tiriamas pasirinktinai ir yra orientacinio pobūdžio. Prolaktino (PRL) kiekis tiriamas ekskliuduoti hiperprolaktinemijai, kuri gali būti anovuliacijos priežastis"

paryškintus žodžius, tikiuosi, visi suprato hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 21 balandžio 2010 - 13:26
QUOTE(zuzla @ 2010 04 21, 14:23)
gal senai nedarė plaučių rentgeno smile.gif aš pvz paskutinį kartą plaučių rentgeną dariau prieš 9 metus, bet aš ir nesirgau jokiomis ligomis, o jei žmogus sirgo, tai patikrint reikia smile.gif endokrinologas pažiūrės ar su skydliaukę viskas gerai, nes jei yra pakitimų, reiškia ir hormonai ne tvarkoj, o tai gali veikti pastojimo galimybę

"Hormonų tyrimai atliekami tiriant kraują, kuriame nustatoma tam tikrų hormonų koncentracija, kurių sąveika ir koncentracija yra svarbi moters gebėjimui subrandinti kiaušialąstę ir ovuliacijai", taigi, jie daromi, jei moteris ilgesnį laiką negali pastoti, tai pats pirmas tyrimas, nes dažna problema; kas dėl rezultato, tai yra norma ir yra nukrypimas nuo normos
konkrečiau apie hormonus:
"Hormonų tyrimai. Kai menstruacijos reguliarios, vienas svarbiausių hormonų tyrimų, rodančių, kad ovuliacija įvyko ir funkcionuoja normalus geltonkūnis, yra progesterono (P) kiekio nustatymas kraujyje 20 – 21 ciklo dieną. Kai menstruacijų ciklas nereguliarus ar jų visai nėra, P kiekis tiriamas pasirinktinai ir yra orientacinio pobūdžio. Prolaktino (PRL) kiekis tiriamas ekskliuduoti hiperprolaktinemijai, kuri gali būti anovuliacijos priežastis"

paryškintus žodžius, tikiuosi, visi suprato hihihi.gif

O man dabar iskilo toks klausimas, kada yra reguliarios menstruacijos, o kada ne? nes as kai nutraukiau kontraceptines, mano ciklas buna nuo 25 iki 28 dienu, svyruoja tarp tu dienu, o jau metai ir 2 menesiai. 6men planuojam vaikuti ir dar po kol kas nieko. tai jau galvoju gal reiktu eiti pas daktara kokiu tyrimu pasidaryti, nes kai buvau pries 8men, tai palinkejo geros kloties ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2010 04 21, 18:38)
O man dabar iskilo toks klausimas, kada yra reguliarios menstruacijos, o kada ne? nes as kai nutraukiau kontraceptines, mano ciklas buna nuo 25 iki 28 dienu, svyruoja tarp tu dienu

tavo ciklas tikrai reguliarus smile.gif nereguliarus, kai dvi sav, mėn ar daugiau skirtumas - taip man sakė ligoninėj, kai aš pasakiau, kad mano nereguliarus ciklas 32-42 dienos smile.gif po persileidimo susireguliavo ir dabar 28-30
Atsakyti
Sveikos, mergaites,

Prieš daugiau nei metus turėjau nesivystantį, tiksliau "puslytė" susiformavo, tačiau viduje buvo tuščia sad.gif Po to padarė vos ne visus įmanomus tyrimus, pradedant chlamidijom, baigiant visais hormonais (citomegalija ir toksoplozmoze jau pries tai buvau issityrusi), - tai visi tyrimai buvo gerai. Isvada buvo, kad "tiesiog kartais taip buna"...
Vasaros gale planuojam vel pabandyti "sukurti" nauja seimos nari, jau nuo vasario geriu folio rugstį, ir vis galvoju, - ar verta vel is naujo tuos visus hormonus ir tyrimus darytis, ar cia tik bereikalingas pinigu svaistymas?
Gal Jus su kazkuo panasiu buvot susidurusios?
Atsakyti
Liniukas-0131, apie tyrimus ir pastojimą po nesivystančio/persileidimo merginos diskutuoja čia http://www.supermama...;#entry36967163 wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sweetapple @ 2010 04 21, 14:08)
Sveikos merginos  4u.gif

user posted image

Sudėtyje tik cinkas ir folio rūgšt. ar yra dar kas nors? ax.gif

Ir dar gal kvailokai paklausiu, nes visos temos neskaičiau tik pradžią ir pabaigą.. blush2.gif žodžiu, klausimas būtų toks: tyrimai, kurie pirmame puslapyje parašyti, yra rekomenduojami sunkiai pastojančioms ar tiesiog pasitvarkymui sveikatos prieš pastojant? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 30 balandžio 2010 - 15:25
QUOTE(lialka @ 2010 04 30, 16:24)
Sudėtyje tik cinkas ir folio rūgšt. ar yra dar kas nors? ax.gif 

tyrimai, kurie pirmame puslapyje parašyti, yra rekomenduojami sunkiai pastojančioms ar tiesiog pasitvarkymui sveikatos prieš pastojant?  blush2.gif  4u.gif

taigi matosi, kad dar yra 18 vitaminų ir mineralų rolleyes.gif

tiesiog jei norima pasitikrinti prieš pastojant
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 30 balandžio 2010 - 15:26
aciuks.gif Viskas aišku. 4u.gif Turėsiu omeny. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes mergaites.Turiu klausimeli toki,tiksliau netgi du. Pasiskiepijau nuo tymų, kiaulytės ir raudonukės (cia viename skiepe viskas kartu buvo (as ne LT)) kovo 26d. Leliuka galvojom pradeti gaminti birzelio men. Vat mmm turejo atvykti balandzio 27d. ir iki sios dienos nesulaukiu.O budavo mmm kas 28 dienos kaip laikrodukas.Va balandzio 29d. pasidariau testa-neigiamas.Klausimelis jei jau kam taip yra buve ar galejo testas meluoti jei ji naudojau antra diena po turinciu ateiti mmm.?O raso,kad testukas jau netgi pries mmm.rodo, o vat as jau pora dinu po mmm. datos dariausi g.gif .Ir dar vienas klausimelis.Jei pastojau, tai ne taip jau daug laiko praejo po skiepu blink.gif .Gal kas zinot kokios gali buti komplikacijos.Na viena is ju, tikriausiai persileidimas.Bet jei nestumo metu susergi raudoniuke,tai paveikia leliuko smegenis 100% verysad.gif ,o pasiskiepijus, tai nesusergi gi, bet visgi persergi lengva forma ar kaip cia? Tai vat del to ir bijau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaures meska: 01 gegužės 2010 - 09:41
QUOTE(siaures meska @ 2010 05 01, 10:16)
jei jau kam taip yra buve ar galejo testas meluoti jei ji naudojau antra diena po turinciu ateiti mmm.?O raso,kad testukas jau netgi pries mmm.rodo, o vat as jau pora dinu po mmm. datos dariausi g.gif

Gal kas zinot kokios gali buti komplikacijos

pasiskiepijus, tai nesusergi gi, bet visgi persergi lengva forma ar kaip cia? Tai vat del to ir bijau.

galėjo dėl skiepų sutrikti ciklas... manau, testas nemeluoja, antras išsklaidys abejones..

komplikacijų gali būt, gali nebūt... ir nėr dėl ko anksčiau laiko pergyvent ir skleisti blogas mintis mirksiukas.gif

ir kam tą brūdą išvis reikėjo į organizmą leisti....
Atsakyti
Sveikos, mergaites, mes po vestuvių irgi planuojam vaikutį, o mano gydytoja, pas kuria neseniai buvau, sake, kad nieko nereikia, tik folio rūgštį prieš tai gerti ir viskas. Tai nežinau, daug kas skiepijasi ir pan. Ar ieškoti kitos gydytojos, kuri daugiau ką patartų, ar saviškės klausyti?
Atsakyti
QUOTE(linute_mergyte @ 2010 05 17, 15:48)
Sveikos, mergaites, mes po vestuvių irgi planuojam vaikutį, o mano gydytoja, pas kuria neseniai buvau, sake, kad nieko nereikia, tik folio rūgštį prieš tai gerti ir viskas. Tai nežinau, daug kas skiepijasi ir pan. Ar ieškoti kitos gydytojos, kuri daugiau ką patartų, ar saviškės klausyti?

visi tyrimai ar skiepai nėra privalomi...
jei nepasitikit savo ginekologu, patarčiau ieškoti kito, kuriuo galėsit pasitikėti ir klausytis
Atsakyti