O kodel reikia skiepytis ? tai jei nesi sirgusi vėjaraupiais ar raudoniuke tai gali nepastoti ?
QUOTE(Rastika @ 2009 08 27, 10:26)
O kodel reikia skiepytis ? tai jei nesi sirgusi vėjaraupiais ar raudoniuke tai gali nepastoti ?
Gali pastoti, bet yra rizika neišnešioti arba gali būti apsigimimų jei susirgsi nėštumo metu, o skiepijamasi tam kad išvengti tos rizikos. Taip kaip ir nuo gripo, erkinio encefalito, hepatito...
Ačiū už atsakymą. Esu sirgusi, bet tik vaikystėje... o nuo gripo tikrai niekada negalim būti apsaugoti... tai gal nuo jo reikėtų pasiskiepyti
QUOTE(Rastika @ 2009 08 27, 12:15)
Ačiū už atsakymą. Esu sirgusi, bet tik vaikystėje... o nuo gripo tikrai niekada negalim būti apsaugoti... tai gal nuo jo reikėtų pasiskiepyti
Gripą paminėjau kaip pavyzdį, nežinau ar jis turi įtakos nėštumui, gal kaip ir visos infekcijos nepageidaujamas nėštumo metu, bet juk nuo visų nepasiskiepysi . Svarbu apsauga nuo tų kurios ypač pavojingos vaisiui.
QUOTE(skorpas35 @ 2009 08 27, 13:21)
Gripą paminėjau kaip pavyzdį, nežinau ar jis turi įtakos nėštumui, gal kaip ir visos infekcijos nepageidaujamas nėštumo metu, bet juk nuo visų nepasiskiepysi . Svarbu apsauga nuo tų kurios ypač pavojingos vaisiui.
nepersistenkit su tais skiepais????
jei lig siol nesirgite, kol turetumet susirgti butent tada kai laukiates? jei nebendraujat su vaikais, t.y. nedirbat vaiku darzelyje ar mokykloja, maza tikimybe pasigauti vejaraupius ar raudoniuke... jei ri nebuciau persirgus nesiskiepinciau... bet cia tik mano nuomone...
As dabar pagalvojau,kam isvis tie tyrimai (o taip buvau uzsidegus ) jei suzinai,kad nesirgus,o skiepu nuo to nera
Pirmiausia siūlyčiau pasidomėti savo ligų istorija medicininėje kortelėje. Be to, gydytoja sakė, kad nuo raudoniukės buvo atsivežta skiepų iš Vakarų kažkada 90-aisiais ir skiepijo mergaites iki paauglių amžiaus. O skiepai veikia lyg ir 12 metų. Tad jaunos būsimosios mamos dar turėtų imunitetą nuo šios ligos. Gal ne viską tiksliai atsimenu, bet mintis daugmaž aiški.
Tyrimai man suteikia šiek tiek ramybės, mažiau savigraužos, kad galėjai kažką padaryti, o nepadarei.
Tyrimai man suteikia šiek tiek ramybės, mažiau savigraužos, kad galėjai kažką padaryti, o nepadarei.
Nu nuo situ suprantu,bet pvz.citomegalo,jei neigiamas ka galima padaryt,ar toksoplazmozes,ar chlamidiju? Juk skiepu nuo ju nera...
QUOTE(skorpas35 @ 2009 08 27, 13:21)
aciukas už ats. vaiksystėje persirgau visom ligom, vadinasi niekas negresia. Tereikia gerai pasisaugoti, jei pastosiu, kad nesusirgciau
QUOTE(Afute28 @ 2009 08 25, 18:19)
kai as buvau pas ginekologe, tai ji tik paziurejo echoskopu ir tepineli paeme, jokiu papildomu tyrimu nesake darytis. Tik onkocitologini, bet cia kaip visoms moterims.
sveikutes, letai jungiuosi i gretas Jusu... sian buvau pas gine, tai irgi sake jokiu tyrimu nereikia per daug - paeme tepineli onkocitologini ziures, paprasiau toksoplazmozes, nes kate turim ir tiek. Sake vitaminu negerti, nes vasara su maistu gaunas, o gelezi as jau apie 2 men. geriu... niu pirmadieni eisiu ta toksoplazmoze tirti.. Nieko labai neplanuojam, bet jau bandysim gal, tai kad zinoti, jog organizmas tvarkoj..
Raudoniuke persirgusi pries kokiu 13 metu. vejaraupiais pries 23... tai tipo nereikia skiepytis. Man aiskino, kad citomegalo tyrimas nera butinas, jei nesi gimdziusi ir nedariusi valymu/abortu.. hmmm
Tam, kad nepersalti ir nesusirgti ziema jau pavasari pasirupinau Siciausias batais pasauly EMU (ugg tipo) nerealus.. kojytes siltai laikyti reikia
Dėl skiepų: pavaikščiojau po SM temas apie skiepus, plaukai piestu pasistojo Susidarė vaizdas, kad skiepas lygu pats baisiausias nuodas
Skiepas nuo gripo- chaltūra.
Tai va ir žinok žmogau ar skiepytis ar ne? Ir kas mažesnė blogybė skiepas ar tikimybė susirgti?
Susivėliau mintyse kapitaliai
Papildyta:
Nieko nedaryti, džiaugtis gyvenimu, kad esi sveika
Tai va ir žinok žmogau ar skiepytis ar ne? Ir kas mažesnė blogybė skiepas ar tikimybė susirgti?
Papildyta:
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 28, 00:40)
Nu nuo situ suprantu,bet pvz.citomegalo,jei neigiamas ka galima padaryt,ar toksoplazmozes,ar chlamidiju? Juk skiepu nuo ju nera...
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 28, 14:43)
Dėl skiepų: pavaikščiojau po SM temas apie skiepus, plaukai piestu pasistojo Susidarė vaizdas, kad skiepas lygu pats baisiausias nuodas
Papildyta:
Papildyta:
asmeniskai kai nuo gripo nesiskiepysiu, juk mutuoja jis.. kaip bus taip... stengtis nesusalti reikia O imunine stiprinti jau dabar reikia ir viskas bus ciki - jokie gripai nekibs