Aciu paneles uz atsakymus. Na as zinau kad kai kurie gydytojai po persileidimo pataria bent 3-6 menesius palaukti. Bet paklausti kodel negalima po pirmu mmm pastoti, nelabai ka atsako. Daug nuomoniu yra tokiu,kad jei gimda tiek atsistato,kad prasideda mmm po menesio ar panasiai, vadinasi ji susitvarke ir yra pasiruosusi vel pastoti. As siaip tikrai nebuciau laukusi nei 3men, jei viskas butu buve gerai. Buciau po pirmu mmm bandziusi vel. Bet vat likimas pakvailiojo su manim
O del tos mazakraujustes stadijos tai va dabar paskambinau seselei. Ji man sake kad mano "ferritin" lygis per zemas (15.8). Tas feritinas tai kaip suprantu yra baltymas atspindintis gelezies atsargas organizme.
QUOTE(Aisy @ 2010 01 15, 17:01)
Aciu paneles uz atsakymus. Na as zinau kad kai kurie gydytojai po persileidimo pataria bent 3-6 menesius palaukti. Bet paklausti kodel negalima po pirmu mmm pastoti, nelabai ka atsako. Daug nuomoniu yra tokiu,kad jei gimda tiek atsistato,kad prasideda mmm po menesio ar panasiai, vadinasi ji susitvarke ir yra pasiruosusi vel pastoti. As siaip tikrai nebuciau laukusi nei 3men, jei viskas butu buve gerai. Buciau po pirmu mmm bandziusi vel. Bet vat likimas pakvailiojo su manim
O del tos mazakraujustes stadijos tai va dabar paskambinau seselei. Ji man sake kad mano "ferritin" lygis per zemas (15.8). Tas feritinas tai kaip suprantu yra baltymas atspindintis gelezies atsargas organizme.
Bet nera tavo feritinas labai zemas moteru norma yra 12-15, vyru 25. Mano buvo 7 tai daktarai sake,kaip tu dar vaikstai Gal bendras kraujas yra pasilpes. Pagerk paprastos gelezies ir ziurek ka valgai. Kuo daugiau raudonu darzoviu
QUOTE(reduxe @ 2010 01 15, 17:24)
Bet nera tavo feritinas labai zemas moteru norma yra 12-15, vyru 25. Mano buvo 7 tai daktarai sake,kaip tu dar vaikstai Gal bendras kraujas yra pasilpes. Pagerk paprastos gelezies ir ziurek ka valgai. Kuo daugiau raudonu darzoviu
Na as kiek skaiciau tai moteru turi buti 12-150. Ne 12-15. Va kaip raso:
Norma
· suaugę:
moterys12 150 mg/l
vyrai 25 400 mg/l
· naujagimiai 25 200 mg/l
· 1 mėnuo 200 600 mg/l
· 2 5 mėnesiai 50 200 mg/l
· 6 mėn. 15 metų 7 - 140 mg/l
Tai mano netoli ribos, gal jau del to ir laiko kad anemia yra...
QUOTE(Aisy @ 2010 01 15, 18:01)
Bet paklausti kodel negalima po pirmu mmm pastoti, nelabai ka atsako. Daug nuomoniu yra tokiu,kad jei gimda tiek atsistato,kad prasideda mmm po menesio ar panasiai, vadinasi ji susitvarke ir yra pasiruosusi vel pastoti.
na ne tik gimda pakinta visas organizmas pastojus pradeda keistis, hormonai ir t.t... jam stresas... o paskui vaikelio praradimas - vėl stresas... na čia mano tokie pamąstymai...
QUOTE(Aisy @ 2010 01 15, 19:01)
Labai užjaučiu, bet tikrai patarčiau neskubėti.
Man niekada mažakraujystės nebuvo, net ir kai laukiausi pirmos dukros. O dabar jau antrą antrą nėštumo mėnesį nukrito hemoglobinas. Dabar pusė nėštumo laiko, nukrito dar labiau. Patikėkit, sveikata labai nekokia, o dar pusė laiko liko. Ir oro trūksta, ir silpnumas, ir širdis pradėjo tabaluoti. Reikia prisiminti, kad žemas hemoglobinas duoda deguonies trūkumą ir mamai, ir vaikeliui.
Mano feritinas visai neblogas - 28,5. Bet kiek domėjausi, pasirodo Lietuvoje nustatant jo normas, paaiškėjo, kad trečdaliui moterų jo lygis buvo per žemas, tad ir normos gavosi žemesnės. Anot mūsų gyd, užsienio liter. minima dvigubai didesnė feritino žemutinė riba.
[quote=zuzla,2010 01 15, 19:45]
na ne tik gimda pakinta visas organizmas pastojus pradeda keistis, hormonai ir t.t... jam stresas... o paskui vaikelio praradimas - vėl stresas... na čia mano tokie pamąstymai...
Pritariu...
Papildyta:
QUOTE(reduxe @ 2010 01 15, 11:20)
As negeriau jokiu vaistu,nes nuo ju buvo tik blogiau isskyrus vitaminus ir gelezi (Jei yra gelezies trukumas vengti pieno ar kavos,nes jie mazina gelezies kieki kraujyje).
Gal žinai, ar yra kažkas iš geležies preparatų specialiai nėščiosioms? Ar visus preparatus gali vartoti nėščiosios.
Pvz.,vitaminuose nėščiosioms yra geležies, bet ten yra ir kalcio, o jis, kaip žinia, slopina geležies įsisavinimą.
As suprantu ka jus visos norite pasakyti, tikrai pritariu kad su tokiom problemom nereikia kvailioti. Turbut negaleciau sau atleisti jei neissigydzius normaliai pastociau ir vel prarasciau vaikeliu del gelezies trukumo. Labai pasistengsiu palaukti kad bent trys menesiai po persileidimo praeitu. Tada tirsiuosi vel krauja ir jei jis bus atsistates tik tada bandysiu vel. Kad tik mano busimas mazuliukas butu stiprus
Gal žinai, ar yra kažkas iš geležies preparatų specialiai nėščiosioms? Ar visus preparatus gali vartoti nėščiosios.
Pvz.,vitaminuose nėščiosioms yra geležies, bet ten yra ir kalcio, o jis, kaip žinia, slopina geležies įsisavinimą.
[/quote]
nesciosioms galima gerti gryna gelezi, bent 30min iki valgio,nes po valgio jos efektyvumas sumazeja 30%. poto bent valanda negerti kavos,arbatos ar pieno. Taip tu teisi,geriant gelezi geriau kalcio negerti. Gelezi reikia vartoti maziausiai 3-4 savaites. Esant stipriai anemijai (mazakrujystei) apie 3 menesius.
[/quote]
nesciosioms galima gerti gryna gelezi, bent 30min iki valgio,nes po valgio jos efektyvumas sumazeja 30%. poto bent valanda negerti kavos,arbatos ar pieno. Taip tu teisi,geriant gelezi geriau kalcio negerti. Gelezi reikia vartoti maziausiai 3-4 savaites. Esant stipriai anemijai (mazakrujystei) apie 3 menesius.
Yra toks bendras dėsnis, jei organizmui ko trūksta, jis atsisako visko, kas jam nebūtina..Taip atsiranda plaukų slinkimas, nagų lūžinėjimas..odos problemos, vaisingumo..Manyčiau, pirma reikia visiškai atstatyt organzimą, o tik tada planuot pastojimą ir visai negalvot apie tai, kad va, gimda jau atsistatė..Ir kraujas turi atsistatyti, ir hormonai, ir nervų sistema - juk organizmas turi hormoningai funkcionuot..Trūks vėl ko, vėl persileidimas Esu kažkokiam mamų žurnale skaičius, kad organizmas turi "atmintį"..Jei tam tikrom aplinkybėm alpstama, tai didelė tikimybė, kad panašiom sąlygom alpimai kartosis..nenoriu to pritaikyt persileidimams, bet skaičiau apie moterį, kuri persileido net 4 kartus, kol pagaliau išnešiojo sėkmingai. Ir šiaip..neštumas stiprios anemijos metu.. Kam skriaust vaikiuką? Juk jam visko trūks netgi mamos pilve..O juk ta raida - didžiausias indėlis visam gyvenimui - sveikatos pamatas.
labutis visoms,norejau jusu nuomones paklaust as geriu foline rugsti jau puse metu kazkur,nes tiek laiko planuojam vaikeli,bet jis vis neateina,ar man toliau gert ja ar daryt pertrauka kokia
Perteklius pasišalina..Jos perdozuot, kiek girdėjau, neina.
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 18, 22:52)
Perteklius pasišalina..Jos perdozuot, kiek girdėjau, neina.
aciu uz atsakyma
na taip,jus teisios. Neleisdama organizmui pakankamai pasveikti negalvoju ne tik apie busimo maziuko sveikata,bet ir apie save. Tikrai nenoriu daugiau persileidimo... Dar bent pora menesiu nuo dabar pasisaugosim. Geriau nerizikuoti. Man svarbiausia yra kad sveikas ir stiprus mazius uzsimegstu kita karta.