Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį

Kuo geriausi ir didžiausi linkėjimai mmedai.
Dushiaineramiai:
Dėl šių tyrimų nieko negaliu pasakyti, nes nesidariau. Dėl katinėlio tai labai sunku patarti, nes rizika dėl toksoplazmozės tikrai padidinta. Jei tavo tyrimai bus neigiami ir parodys, kad šiuo metu nesergi toksoplazmoze, tikrai būtų gerai, kad katinas neitų į lauką. Bet man, taip pat turėjusiai katiną, kyla klausimas, ar įmanoma nebeleisti katino į lauką, jei jis jau yra ten pabuvęs? Be to, rizika užsikrėsti šia liga yra ir tiems, kas neturi katino. Neįsivaizduoju, koks galėtų būti tau patarimas, nebent dažniau plauti rankas, sustiprinti higieną virtuvėje ir kažkiek sumažinti dėmesį katinui.
Dėl skiepų klausimo rekomenduočiau susirasti gydytoją infektologą (lyg ir taip vadinasi). Jie dirba didžiosiose poliklinikose prie skiepų kabinetų. Kiek žinau, net ir po vieno skiepo susidaro šioks toks imunitetas ligai, bet ar jis trumpiau tarnauja, ar būna mažesnis, tai čia klausimas. O saugiausias laikas po skiepo - 3mėn., nors kitavertus, jei ne pilną kursą pasiskiepiji... tai vėl klausimas, į kurį tiksliau atsakytų gydytoja.
Nelabai padėjau, bet šiais klausimais sunku ką patarti. Sėkmės.
Atsakyti
ZUZLA sveikinu tave Sv. Kaledu proga, linkiu graziu, prasmingu ir vaisingu svenciu santa2.gif
Atsakyti
QUOTE(braskeles @ 2009 12 24, 10:26)
ZUZLA sveikinu tave Sv. Kaledu proga, linkiu graziu, prasmingu ir vaisingu svenciu  santa2.gif

nu kaip smagu wub.gif ačiū 4u.gif tik dabar grįžau iš atostogų ir galiu pasveikint tave su praėjusiom šventėm 4u.gif ir visas kitas mirksiukas.gif visoms linkiu svajonių išsipildymo 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
noriu pasidaryti pagrindinius tyrimus planuojant nestuma. Pirma karta maniau, kad esu sveika ir jokiu tyrimu nereikia. Taciau turejau nesivystanti nestuma verysad.gif Dabar gydytoja sake 6 menesius neplanuoti. Taip pat "ramino", kad iki triju persileidimu jokiu tyrimu darytis nereikia, nes tai yra gamtos atranka... Taciau as daugiau tokios patirties nenoriu ir todel galvoju pasidaryti kelis tyrimus, kaip toksoplazmozes, citomegalo, ureoplazmu ir pan. Tik dabar galvoju ar darytis dabar, ar po kokiu 5 menesiu, kai jau artes planavimo laikotarpis?
Taip pat noriu paklausti, kas daresi tyrimus Kaune, kur pigiau - Endemike ar 2-oj ligoninej? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadra @ 2009 12 29, 15:35)
Sveikutes  4u.gif
noriu pasidaryti pagrindinius tyrimus planuojant nestuma. Pirma karta maniau, kad esu sveika ir jokiu tyrimu nereikia. Taciau turejau nesivystanti nestuma  verysad.gif Dabar gydytoja sake 6 menesius neplanuoti. Taip pat "ramino", kad iki triju persileidimu jokiu tyrimu darytis nereikia, nes tai yra gamtos atranka... Taciau as daugiau tokios patirties nenoriu ir todel galvoju pasidaryti kelis tyrimus, kaip toksoplazmozes, citomegalo, ureoplazmu ir pan. Tik dabar galvoju ar darytis dabar, ar po kokiu 5 menesiu, kai jau artes planavimo laikotarpis?
Taip pat noriu paklausti, kas daresi tyrimus Kaune, kur pigiau - Endemike ar 2-oj ligoninej?  4u.gif

o kodel planuoji darytis siuos tyrimus? Ar jie galejo itakoti nesivystanti? 4u.gif As toks stabdys del tu tyrimu, drauge nieko nesityre, net toksiplazmozes, nors katina turejo - ir nieko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga26 @ 2009 12 29, 16:40)
o kodel planuoji darytis siuos tyrimus? Ar jie galejo itakoti nesivystanti?  4u.gif As toks stabdys del tu tyrimu, drauge nieko nesityre, net toksiplazmozes, nors katina turejo - ir nieko  rolleyes.gif

na zinai, man atrodo geriau dabar pasidaryti tyrimus ir paskui ramiai planuoti, nei nieko nedaryti ir atsitikus antram persileidimui kaltinti save unsure.gif Zinau atveju, kai rado pavz. ureaplazmu, tai pasigyde ir problema issisprende. Noreciau padaryti viska, kad to daugiau nepatirti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga26 @ 2009 12 30, 10:25)
kreipiuosi i tas, kurios buvo pas gine ir pasake, kad planuoja. Ar liepe pasidaryti kokius tyrimus? Nes kai as buvau, tai nieko visiskai. Apziurejo ant kedes ir pasake, kad pasimatysime, kai jau turesi pilvelyje gyventoja.. nei kraujo tyrimo, nei tepinelio  4u.gif

man lygiai taip pat buvo. Irgi jokiu tyrimu, nes tepineli buvo neseniai dariusi... liepe tiesiog ateiti, kai jau pastosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga26 @ 2009 12 30, 11:25)
kreipiuosi i tas, kurios buvo pas gine ir pasake, kad planuoja. Ar liepe pasidaryti kokius tyrimus? Nes kai as buvau, tai nieko visiskai. Apziurejo ant kedes ir pasake, kad pasimatysime, kai jau turesi pilvelyje gyventoja.. nei kraujo tyrimo, nei tepinelio  4u.gif

kai buvau ir pasakoiau kad planuoju, seimos gydytoja padare kraujo tyrimus, elektrokardiograma.... citomegalio ir dar kazkokie tyrimai pastojus yra daromi ir yra kompensuojami (jei tik as kazko nemaisau). Toksoplazmozes sake tik nekompensuojami tyrimai....
Mano gine padare tik tepineli.... sake gerti folio po tabletele 400 kas vakara... ir sake laukianti sugriztant jau su gerom naujienom... tiesa, pas ja nuejau jau paisdarius visus tyrimus.... wink.gif

Mergaites, nezinau,a r dziaugtis ar dar ne.... ka tik pasibaige mano mmm.... bet jos buvo tokios idomios - negausios kaip paparastai, labai skausmingos ir.... truko nepinai 3 dienas (vietoj 5)... aisku, nusivyuliau, nes labai tikejaus kad ju nesuauksiu.. bet savijauta kazko labai keista: kazko skrandukas nedirba... vis maniau kad cia po svenciu - juk tiek visko privalgius buvau.... taciau neiskenciau ir pasidariau NT.... is pradziu rode tik viena riebu bruksniuka... tad, galutinai isitikinus kad nieko nepavyko dar, nuejau i dusa, pagulejau, nusiprasuiau... islipau, paziuriu i testa - o ten - mazas vaiduokliukas.... anskciau taip nebudavo.... kad ir kiek laikydavau testa belaukdama to antro briuksnelio... begsiu pirkti dar viena testa - noriu isitiknti... nepykit, neiskenciau kad nors nepasakius.... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mmeda: 30 gruodžio 2009 - 14:30
4u.gif sveikinam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga26 @ 2009 12 30, 17:42)
4u.gif  sveikinam  wub.gif

aciu, bet kad antras testas nieko jau neberodo verysad.gif tikekimes parodys sekanti menesiuka ...
Atsakyti
QUOTE(Kadra @ 2009 12 29, 14:35)
Taciau turejau nesivystanti nestuma  verysad.gif Dabar gydytoja sake 6 menesius neplanuoti. Taip pat "ramino", kad iki triju persileidimu jokiu tyrimu darytis nereikia, nes tai yra gamtos atranka...

mano tokia pati istorija... bet laukti net 6 mėn tikrai nereikia unsure.gif užtenka mėn ar dviejų, kad atsistatytų organizmas ir gleivinė... nors kiekviena gydytoja savaip šneka... kadangi sunkiai pastojau, tai saugojomes tik pirmą mėn, paskui į dienas nepataikėm, tai taip ir gaunasi kol kas - tuščiai... o kas dėl gamtos atrankos, tai ir aš taip galvoju, ne taip kažkas užsimezgė ir tiek...

QUOTE(uoga26 @ 2009 12 30, 10:25)

buvau, pasakiau, paėmė tepinėlį, patarė gert vitaminus planuojančioms ir tiek

QUOTE(mmeda @ 2009 12 30, 14:25)
taciau neiskenciau ir pasidariau NT.... is pradziu rode tik viena riebu bruksniuka... tad, galutinai isitikinus kad nieko nepavyko dar, nuejau i dusa, pagulejau, nusiprasuiau... islipau, paziuriu i testa - o ten - mazas vaiduokliukas....

ir nereikėjo to antro testo... ne veltui ant pakuotės rašo "po 10 (ar kiek ten) min testo nebevertinti"... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 12 30, 22:53)
mano tokia pati istorija... bet laukti net 6 mėn tikrai nereikia unsure.gif užtenka mėn ar dviejų, kad atsistatytų organizmas ir gleivinė... nors kiekviena gydytoja savaip šneka... kadangi sunkiai pastojau, tai saugojomes tik pirmą mėn, paskui į dienas nepataikėm, tai taip ir gaunasi kol kas - tuščiai... o kas dėl gamtos atrankos, tai ir aš taip galvoju, ne taip kažkas užsimezgė ir tiek...
buvau, pasakiau, paėmė tepinėlį, patarė gert vitaminus planuojančioms ir tiek
ir nereikėjo to antro testo... ne veltui ant pakuotės rašo "po 10 (ar kiek ten) min testo nebevertinti"... 4u.gif

nereikejo... bet anksciau net po keltos val nepasirodydao vaiduokliukas.. tad ir sukirbejo mintis: o vis del to gal.... ax.gif
Atsakyti