Dziugu, kad bent kazkam tyrimai yra idealus kuomet suzinojau, kad laukiuosi ir nuejau pas ginekologe, padare paprastus tryimukus ir pasake, kad viskas yra idealu, labai apsidziaugiau, nes niekad ir neesu turejusi (tfu tfu tfu) ginekologiniu problemu, deja ne ilgai tas dziaugsmas truko... o dabar man kilo klausmas, kaip persiduoda ta ureaplazma? nejau tik lytiniu keliu ir gimstant is motinos? jeigu tai yra slapimo taku infekcija?...ir nemaniau, kad taip ilgai uztrunka jos gydymas (net iki puses metu), ar cia kiekvienai individualiai? Beje, kiek teko dometis, nepigus tas gydimas? Gal kuri zinot, kiek vienas kursas antibiotiku bent plius minus gali kainuoti? Turbut per visa gyvenima tiek neteko lankytis pas gydytojus ir tokiom sumom, kiek paskutiniu metu...bet tikiuosi ne veltui ir juk ne del saves del saves turbut taip ir nebuciau prisiruosus tyrimam...
QUOTE(Violeta* @ 2009 11 09, 05:24)
Ko gero visais atvejais, kai mmm nereguliarios, gyd konstatuos kiaušidžių funkcijos sutrikimą ir nepakankamumą. Ir vsio..Su tuo ir plaukų slinkimas gali būt susijęs - juk tie patys hormonai viską apsprendžia.
Visokios ligos ligelės tam dalykui labai atsiliepia - ciklas juk iškart pailgėja arba patrumpėja dėl kelionių, nervų, ligų..
Manau..po tokių...bronchito, ausų uždegimų..Gal verta palaukt kokius pora ciklų?
Aš asmeniškai bijočiau - vien dėto, kad ligą sukelia bakterija; čia viena; kita - imunitetas turi sustiprėt..jei ligos kartojasi -mamos sveikata silpna..Tai manau, organizmas pirma savęs žiūrės..Dėl to ir pastot ir išnešiot sunkiau, tai galima ir persileidimas, ne duok Dieve niekam..Čia grynai mano pamąstymai..Visais atvejais gyd patarimo reikia.
Visokios ligos ligelės tam dalykui labai atsiliepia - ciklas juk iškart pailgėja arba patrumpėja dėl kelionių, nervų, ligų..
Manau..po tokių...bronchito, ausų uždegimų..Gal verta palaukt kokius pora ciklų?
Aš asmeniškai bijočiau - vien dėto, kad ligą sukelia bakterija; čia viena; kita - imunitetas turi sustiprėt..jei ligos kartojasi -mamos sveikata silpna..Tai manau, organizmas pirma savęs žiūrės..Dėl to ir pastot ir išnešiot sunkiau, tai galima ir persileidimas, ne duok Dieve niekam..Čia grynai mano pamąstymai..Visais atvejais gyd patarimo reikia.
Aciu uz pamastymus, jie tikrai logiski, nors ir mane neraminantys. Begsiu viska issiaiskinti pas ginekologe. O bent jau si menesiuka susilaikysim nuo planavimu.
Bukit visos sveikutes
QUOTE(izabel @ 2009 11 09, 16:44)
Dziugu, kad bent kazkam tyrimai yra idealus kuomet suzinojau, kad laukiuosi ir nuejau pas ginekologe, padare paprastus tryimukus ir pasake, kad viskas yra idealu, labai apsidziaugiau, nes niekad ir neesu turejusi (tfu tfu tfu) ginekologiniu problemu, deja ne ilgai tas dziaugsmas truko... o dabar man kilo klausmas, kaip persiduoda ta ureaplazma? nejau tik lytiniu keliu ir gimstant is motinos? jeigu tai yra slapimo taku infekcija?...ir nemaniau, kad taip ilgai uztrunka jos gydymas (net iki puses metu), ar cia kiekvienai individualiai? Beje, kiek teko dometis, nepigus tas gydimas? Gal kuri zinot, kiek vienas kursas antibiotiku bent plius minus gali kainuoti? Turbut per visa gyvenima tiek neteko lankytis pas gydytojus ir tokiom sumom, kiek paskutiniu metu...bet tikiuosi ne veltui ir juk ne del saves del saves turbut taip ir nebuciau prisiruosus tyrimam...
siaip gydymas gal ne tiek brangiai kainuoja kiek pasitikrinimas ar isgyjai. Galiu papasakoti savo situacija. Pasidariau tyrimus del ureoplazmos, mikoplazmos ir chlamidiju. Vienintelis teigiamas ureoplazmos. Vienas tyrimas kainuoja apie 60 lt, bet jis tik toks kad parasytas rezultatas ar yra ar nera. Na man to pakako pradziai, tai paskyre antibiotikus, jie kainuoja palyginus nebrangiai apie 20 lt vienam zmogui ir vienam kursui (per abu iki 50 lt), po to vel tyrimas 60 lt ir vel rado "RASTA". Vel paskyre kartot kursa ir deja po trecio tyrimo vel "RASTA" galvojau nors imk ir nusisauk. TAi daktare rekomendavo pasidaryti jautruma antibiotikams, tai tyrimas kuris kainuoja 150 lt pasidariau, israse vel kursa antibiotiku tik jau kitu, bet jie irgi nelabai brangus, bet turetu buti veiksmingi, nes tas testo nustatymas jautrumo antibiotikams, nurodo kokie antibiotikai veiksmingi toms bakterijoms, nes pas kiekviena zmogu skirtingai jos atsparios tam tikriems antibiotikams. Nu zodziu dabar laukiu kol praeis menesiukas ir vel keliausiu daryti iskart jautruma uz 150 lt ir vyras eis, nes jei darysiu ta pigesni, kad paziuret rezultata ir jeigu bus "RASTA' tai ar taip ar taip reikes ta jautruma daryt, tai geriau iskart. Tai toks nueitas mano kelias per tas ureoplazmas, ir po menesio bus aisku ar jis pasibaige ar dar ne zodziu tyrimams jau isleidau apie 400 lt ir vaistams apie 150 lt, dar iseis nezinia kiek
Sveikos, mergaites, noriu jusu paklausti ar kuri nors skiepijotes nuo raudoniukes(MMR)?jei taip po kiek laiko gydytoja leido pastoti? Nes man sake po 3 men, be PSO rekomenduoja islaukti tik 28 dienas, kadangi atlikus tyrima jokio poveikio vaikiukui nerado. Kaip jus manot?
Sveikos,
vienam tinklapyje radau susistemintus tyrimus, t.y. taip vadinami kompleksiniai tyrimai nesciosioms.
Ten rekomenduoja siuos:
Užkrečiamų ligų diagnostika
Mycoplasma hominis PGR
Mycoplasma genitalium PGR
Chlamydia trachomatis PGR
Ureaplasma urealyticum PGR
CMV (citomegaloviruso) IgG
Anti-Hbcor (antikūnai prieš hepatito Bcor antigeną)
ŽIV 1, 2 ir 0 tipo antikūnų nustatymas
RPR kiekybinis tyrimas sifilio diagnostikai
TPHA tyrimas sifilio diagnostikai
Bendrieji tyrimai:
Bendras kraujo tyrimas
ENG (eritrocitų nusėdimo greitis)
Gliukozė
Tik man kazkaip cia prirasyta visokiu, bet truksta tokiu elementariu kaip slapimo ar tepinelio, o gal jei sitie geri, tai ir kiti bus. Nelabai zinau tu smulkmenu
vienam tinklapyje radau susistemintus tyrimus, t.y. taip vadinami kompleksiniai tyrimai nesciosioms.
Ten rekomenduoja siuos:
Užkrečiamų ligų diagnostika
Mycoplasma hominis PGR
Mycoplasma genitalium PGR
Chlamydia trachomatis PGR
Ureaplasma urealyticum PGR
CMV (citomegaloviruso) IgG
Anti-Hbcor (antikūnai prieš hepatito Bcor antigeną)
ŽIV 1, 2 ir 0 tipo antikūnų nustatymas
RPR kiekybinis tyrimas sifilio diagnostikai
TPHA tyrimas sifilio diagnostikai
Bendrieji tyrimai:
Bendras kraujo tyrimas
Gliukozė
Tik man kazkaip cia prirasyta visokiu, bet truksta tokiu elementariu kaip slapimo ar tepinelio, o gal jei sitie geri, tai ir kiti bus. Nelabai zinau tu smulkmenu
QUOTE(Novia @ 2009 11 11, 21:37)
Bendrieji tyrimai:
Bendras kraujo tyrimas
Gliukozė
truksta tokiu elementariu kaip slapimo ar tepinelio, o gal jei sitie geri, tai ir kiti bus. Nelabai zinau tu smulkmenu
Bendras kraujo tyrimas
Gliukozė
truksta tokiu elementariu kaip slapimo ar tepinelio, o gal jei sitie geri, tai ir kiti bus. Nelabai zinau tu smulkmenu
gal todėl, kad šlapimas ir tepinėlis yra savaime suprantami, kaip ir nurodyti bendrieji tyrimai, ir daromi nemokamai poliklinikoj paprašius o tepinėlis ar kraujas ir neparodys pvz chlamidijų, jei netiriamas dėl jų... čia kaip pvz išgersit alkocholio ir duosit kraujo bendram tyrimui, jis neparodys, kiek promilių kraujyje
Laba, man po nesivystancio rado ir ureaplazma, ir citomegalo praejusi uzdegima. Su urea susidorojom greitai (doze antibiotiku vienu metu su vyru menesiniu metu). O CMG uzknisa - pasyvus, bet teigiamas ir stipriai virsija norma. Ir nekrenta, bjaurybe. Ir nieko negali padaryti, apart ramiai gyventi, laukti ir kartoti kraujo tyrimus.
Tikrai siulau visoms planuojanciom darytis tyrimus iki nestumo, ir bent tokias zarazas issigydyti.
Buvo diskusija apie menesines po vaisiaus pasalinimo. Tai galiu pasakyti, kad man nebuvo ju du menesius. Gine issigandusi skyre vaistus, kad paspartinti (atrodo, ta pati diuphaston). Nesuveike. Jos atejo po 3ju men, pagal ta grafika, kuriuo visada (pas mane labai reguliarios). Labai individualiai, matyt, viskas kiekvienos organizme vyksta.
Tikrai siulau visoms planuojanciom darytis tyrimus iki nestumo, ir bent tokias zarazas issigydyti.
Buvo diskusija apie menesines po vaisiaus pasalinimo. Tai galiu pasakyti, kad man nebuvo ju du menesius. Gine issigandusi skyre vaistus, kad paspartinti (atrodo, ta pati diuphaston). Nesuveike. Jos atejo po 3ju men, pagal ta grafika, kuriuo visada (pas mane labai reguliarios). Labai individualiai, matyt, viskas kiekvienos organizme vyksta.
Pas mane pagaliau paaiskejo kodel nepastoju, bent as taip manau. Si menesi, pries menesines truko cista(geltonkunio), menesines prasidejo laiku, operuoti nereikejo.
Paskaiciau internete kad sitos cistos vaisingumui itakos neturi, bet tada kodel jos taip daznai pas mane atsiranda?Pilvas daznai paskauda pries mmm.
Bet nezinau, jokio gydymo kol kas nepaskirta...
Paskaiciau internete kad sitos cistos vaisingumui itakos neturi, bet tada kodel jos taip daznai pas mane atsiranda?Pilvas daznai paskauda pries mmm.
Bet nezinau, jokio gydymo kol kas nepaskirta...
Gidija..Citomegalo virusas visam gyvenimui yra..Cia kaip herpesas - tie virusai nepagydomi..Tiksliau sakant, liaudiškai, praėjus aktyviai formai lieka pasyvi..Ir viskas.Nusilps imunitetas, gali suaktyvėt. Čia kaip vėžys - pasiekiama recesija, bet nepagydomas. Čia jokiu būdu negąsdinu..Ir jei kas sako, kad išgydys citomegalą, keisk gydytoją..Viskas, kas įmanoma, tai visapusiškai stiprint imunitetą. Puikiausiai galima gyvent su tais virusiukais ir nejaust jokių padarinių neigiamų, nors, žinoma, jie sveikatos neprideda. Vaikiuko atžvilgiu labai svarbu stiprus mamos imunitetas bei kad nėštumo metu nebūtų aktyvios formos.
Bet man pikta, kai sako, pirkt tą ir tą, pagysi..
Bet man pikta, kai sako, pirkt tą ir tą, pagysi..
QUOTE(Violeta* @ 2009 11 13, 11:24)
Vaikiuko atžvilgiu labai svarbu stiprus mamos imunitetas bei kad nėštumo metu nebūtų aktyvios formos.
o tai paaiskinkit man durnai
tai kam tada tirtis? kas nuo to pasikeis, jei pagydyti neimanoma?
ar tyrimo metu butent ir nustatoma, kokia ta forma aktyvi ar pasyvi?
Na..aš ne gyd..tai mano tie paaiškinimai labai mėgėjiški...
Esmė - pirmąkart užsikretus, gavus virusą, bus aktyvi forma. Karčiavimas, pykinimas, panašūs simptomai ir t.t. Va jei moteris nėščia, vaisius pakenkiamas, dažniausiai būna savaiminis abortas..Persileidimas kitaip sakant, arba gali būt nesivystantis nėštumas.
Jei nėštumo nėr, moteris perserga aktyvia forma..Organizme susiformuoja antikūnai, imunoglobulinai, pagal kurių tyrimą nustatoma, ar moteris yra viruso nešiotoja, ar nėr, jei yr, tai kokia ta forma..Rezultatas - ner - tai viskas ok, svarbu nepasigaut, jei yra - tai neščioji rizikos grupėje, ją reikia labiau stebėt..Na čia kaip nėštumas ir su kit ligom - stengiamasi problemą kontroliuot, kad jos žala būtų minimali arba visai nebūtų. Tada gimusiam vaikui arba ko suleidžiama, ar sulašinama ir pan, taikomos prevencinės priemonės, kai jau žinoma, kad jų reikia.
Bet virusai organizme lieka..Ar lėliukas juos gauna gimdamas - ar yra įgimtas citomegalo virusas, čia jau nebežinau..Man regis galima tą kontroliuot..Nebeatsimenu
Esmė - pirmąkart užsikretus, gavus virusą, bus aktyvi forma. Karčiavimas, pykinimas, panašūs simptomai ir t.t. Va jei moteris nėščia, vaisius pakenkiamas, dažniausiai būna savaiminis abortas..Persileidimas kitaip sakant, arba gali būt nesivystantis nėštumas.
Jei nėštumo nėr, moteris perserga aktyvia forma..Organizme susiformuoja antikūnai, imunoglobulinai, pagal kurių tyrimą nustatoma, ar moteris yra viruso nešiotoja, ar nėr, jei yr, tai kokia ta forma..Rezultatas - ner - tai viskas ok, svarbu nepasigaut, jei yra - tai neščioji rizikos grupėje, ją reikia labiau stebėt..Na čia kaip nėštumas ir su kit ligom - stengiamasi problemą kontroliuot, kad jos žala būtų minimali arba visai nebūtų. Tada gimusiam vaikui arba ko suleidžiama, ar sulašinama ir pan, taikomos prevencinės priemonės, kai jau žinoma, kad jų reikia.
Bet virusai organizme lieka..Ar lėliukas juos gauna gimdamas - ar yra įgimtas citomegalo virusas, čia jau nebežinau..Man regis galima tą kontroliuot..Nebeatsimenu