Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kūlverstukas @ 2009 08 22, 22:56)

daryciau j/b uzmesciau gal vinjetavimo, kad jis centre sviesoje butu toks, siaip pati foto man labai patinka wub.gif daug man asmeniskai emociju sukelia... ax.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 08 23, 00:31)
Beje, pastebejau, kad zupdaziai mano cia netinka, ane? 
Beje, noriu pagirti Zitlali.
Faina, bet man biski pilkokas j/b  4u.gif  rolleyes.gif

viskas tinka, tik jos per sausos, lupu blizgio paprasto tiesiog reikejo, kazkaip neatkreipiau demesio kai fotkinau. Esu minejusi cia, kad jei norisi foto graziu lupu jas reik sudrekinti.. tai praleidau sita, aga...
aciu wub.gif
O negali buti , kad monitorius tavo blogai rodo? ar pas mane cia blogai? nes man jis baltokas, o va tos mano-tavo foto kur tu mane fotkinai j/b net labai pilkas ,katra monitoriu metam lauk? laugh.gif

Pirma antra patiko bigsmile.gif Tik antroje as buciau tiek sau tiek kitai merginai jeigu mano foto butu buve nuklonavusi tas ryskias rauksles, pasviesinus jas tiesiog, nenuemus visai iki padoraus vaizdo, nes labai rezia aki tos 'bangos', salia kaklo tokios einancios. Visgi reikia i foto ziureti taip-kokias gauti tu pati noretum bunant to zmogaus vietoje. Noretusi atrodyti tvarkingai, be visokiu tokiu defektu, nes pats zmogus zinokit i tas foto ziuri per padidinama stikla ir iskart visus savyje pamatys. Va kaip tu del savo tos nosies, kuri man visur be galo didelis privalumas, israiskingumas, apskritai ji visaiiiiii ne ilga laugh.gif bet cia mes kiekviena turime savo 'defektu' kuriuos norime sumazinti nuotraukose, i tai reik kreipt demesi, bet tavo atveju as ju nematau ax.gif labai grazi moteris 4u.gif tai va del tu rauksliu tokia mano nuomone, paakiu visokiu, kad didesniu zmogui kompleksu neivaryt, reiktu paretusuot manau... aisku, ne visada, bet jei darai tas 'graziasias' foto manyciau taip deretu daryti 4u.gif (jei sukant link komerciniu foto, bent tokia manonuomone siuo metu smile.gif )
Trecia niekuo nepatinka, priekine ranka krutine, veidas atrodo tokie riebus, ranka pirma del rakurso atrodo zymiai trumpesne nei ji yra , plaukai negraziai sugule, jovaliukas toks ir smakras del veido israiskos atrodo atsikises lyg pas tuos zmones kuriu sankanda netaisyklinga 4u.gif zinoma paakiai kliudo (igimtas reikalas, sakiau fotosesijos metu ir pas vaika mano jau yra, tad kaip tau su nosim, reiktu ipatinga demesi telkti ties tuo, jeigu net balsu apie tai pasakiau, na tprsme pastabuma ugdyti i zmogaus kompleksus reiktu 4u.gif )
Ketivrtoje kaip ir ok viskas, bet vos is apacios buciau fotkinusi, del to kad ne kakta, o akys isrysketu, net ir nuleistos, veido demeles salinciau ir lupos lyg pamelusios, kazi del ko.. gal kazka su spalvom darei? g.gif
Penkta thumbup.gif j/b labai negeras, arba sakau monikas mano kazkoks ni toks... labai pilkas, lyg chromo spalvos, metalo... per nosi eina negeras seselis, ji klonuociau, plauku gaila fakturiskumo nesimato, uzjuodinti pernelyg smarkiai... as tau atsiusiu actiona viena, kuris palengvins portrenini gyvenima tavo biggrin.gif bus lengviau viska vienu ypu sutvarkyti veide smile.gif
paskutinis geras portretas tik j/b blogas ir desines truksta

Aciu merginos uz komentarus fotkem, pritariu viskam 4u.gif varau sian truputi is namu tai veliau foto imesiu kitas smile.gif

Tiesa Tiny kaip tau RAW fotkinimas, jauti skirtuma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 rugpjūčio 2009 - 10:47
labas rytas!

pirmiausia - aciu uz komentarus! vertinu kiekviena ir is to mokausi! sutinku ir as kad suspausta ta mergina pliaze.. tik nenorejau kad zmones kiti matytusi tai tokie ir gavosi kadrai... bet kaip sake kulverstukas - pasiteinimai neisgelbeja foto ax.gif

Kulverstuk, man tavo antroji patinka.. pvz man akys iskart nukrypsta i rankas - ka veikia tas vyras.. nebandei JB verst? gal ne taip kristu i akis isdegimai? unsure.gif

Zitlali - na aisku darbai pavydetini! man ypas pimoji is spalvotu.. ten tiniukas su tokia super emocija! o nespalvotos tiny tai super! bigsmile.gif
gal galetum pasakyt su kokiu objk fotkinai spalvotas foto? blush2.gif

Tiny, is spalvotu man paskutine thumbup.gif kazkaip tokia svajinga.. o is nespalvotu pirmoji!!! saunuole tikrai! bigsmile.gif

Atsakyti
Antajo spalvos ne nuo objektyvo priklauso (tprsme gal ir turi itaka, bet tikrai ne vien objektyvas atsakingas uz spalvas) 4u.gif pirma reguliuoji wb rankiniu budu keiciant aplinkai, tada didele itaka turi fotografavimas raw formatu 4u.gif objektyvas 60mm f2.8
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 rugpjūčio 2009 - 10:22
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 23, 10:13)
daryciau j/b uzmesciau gal vinjetavimo, kad jis centre sviesoje butu toks, siaip pati foto man labai patinka  wub.gif daug man asmeniskai emociju sukelia...  ax.gif

QUOTE(antajo @ 2009 08 23, 10:14)

Kulverstuk, man tavo antroji patinka.. pvz man akys iskart nukrypsta i rankas - ka veikia tas vyras.. nebandei JB verst? gal ne taip kristu i akis isdegimai?  unsure.gif

Aciu uz nuomones 4u.gif
Bandysiu dar pazaisti su sita foto.
Atsakyti
Tiny, patiko pirma ir antra foto labai thumbup.gif Spalvos, ryskumas. Ketvirta butu nieko, bet trukdo zolytes. Paskutine irgi tvarkinga butu, bet per daug desine nurezta.

Kulverstukas, patiko antra, spalvos grazios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 23 rugpjūčio 2009 - 11:32
Laba 4u.gif

Nuosirdziai dekoju visoms uz komentarus 4u.gif Smagu, kad nuotraukos sudomino, bet cia didziuli pliusa turetu pati Zitlali pasiimti, nes ji moka pozuot. Sako, tu man pasakyk, ka cia man daryti, o as kiek ziuriu per ta akute, tiek mane vaizdas tenkina biggrin.gif Gal tik koki pora kartu pastebejimu daviau smile.gif

Ir uz komplimentus man aciu 4u.gif As nesakau, kad esu labai bjauri, bet va ta mano nosis ir nemokejimas atsipalaiduot doh.gif "Atpalaiduok lupas" is Zitlali nuskambejo koki simta kartu, jei ne daugiau biggrin.gif

Ten, kur spalvotos nuotraukos, tai visur naudojau action'a, tik labai stipriai visu sluoksniu opasity mazinau ax.gif Raw fotografavimas turi daug privalumu kokybes atzvilgiu, visose nuotraukose koregavau WB balansa ir ekspozicija ir nuo to nuotrauku kokybe ne kiek nesuprastejo. Be to, aciu Zitlali uz tai, kad atvere man akis ir atgaivino mano fotika bigsmile.gif Dabar stengsiuosi visada fotkinti ant M rezimo, nes tik siuo rezimu fotografuodama pamaciau reikiama rezultata. Zodziu sios fotosesijos metu daug ko ismokau. Supratau, kad slamsta anksciau keldavau, nes del netikamo parametru nustatymo fotografavimo metu velesnis jpeg failo koregavimas visa kokybe suvalgydavo. Tai vat...

Siaip taupau dabar babkes kompui, nes ziauriai nervina kai lightroom'as kiekviena veiksma atlieka po penkias minutes. Kad ideciau tas kelias vakarykstes nuotraukas turejau visa vakara sugaisti, del ko sulaukiau nemazai priekaistu is savo vyriskiu biggrin.gif

Zitlali, butinai reikia man to action'o 4u.gif Kai turesiu kita deze, tai tikrai stengsiuos sutvarkyti portretus iki galo, dabar gi kazkokia nesamone su tuo RAW apdorojimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 23, 10:22)
Antajo spalvos ne nuo objektyvo priklauso (tprsme gal ir turi itaka, bet tikrai ne vien objektyvas atsakingas uz spalvas) 4u.gif pirma reguliuoji wb rankiniu budu keiciant aplinkai, tada didele itaka turi fotografavimas raw formatu  4u.gif objektyvas 60mm f2.8

jooo sutinku kad ne vien nuo objektyvo priklauso..
vakar pabandziau pora fotkint su RAW.. paziuresiu kas gavosi..
ir plius.. as nemoku dar apsvietimo reguliuot - na kaip sakoma gyveni ir mokaisi ax.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 08 23, 11:38)

1.Ten, kur spalvotos nuotraukos, tai visur naudojau action'a, tik labai stipriai visu sluoksniu opasity mazinau  ax.gif 
2.Zodziu sios fotosesijos metu daug ko ismokau. Supratau, kad slamsta anksciau keldavau, nes del netikamo parametru nustatymo fotografavimo metu velesnis jpeg failo koregavimas visa kokybe suvalgydavo. Tai vat...

3.Zitlali, butinai reikia man to action'o  4u.gif Kai turesiu kita deze, tai tikrai stengsiuos sutvarkyti portretus iki galo, dabar gi kazkokia nesamone su tuo RAW apdorojimu  doh.gif

1. koks cia actionas?
2.placiua pasidalintum? na man labai idomu... ax.gif buviau LT tai prasyciausi ir as pas Zitlali...
3. niu kartojuosi - kas per zveris? ir man reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
Antajo, as naudojau ashley's action'a color-liscious 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 23 rugpjūčio 2009 - 12:17
Sveikutes,

gal galit kuri padeti??? unsure.gif pas mane jeigu nusistatau RAW formata, tai diafragma stovi ant f95 blink.gif ir niekaip neiedzia jos reguliuoti, o be to nuotraukos formatas uziima 3 kartus dcaugiau vietos, koretelej galedavau sutalpinti 1000 nuotrauku, o dabar rodo, jog tik 300 g.gif Buciau dekinga uz paaiskinima ypac apie diafragma ax.gif

Kulverstuk, patiko tavo stalius, man labai siltos spalvos rolleyes.gif

Zitlali, puiki fotosesija su tuo berniuku wub.gif ypat toji, kur abu guli ant zoles ir kur jis mama apsikabines... Isduok paslapti kaip isgauni tokias spalvas??? juk fotkini kaip ir as su NIKON D80, ane???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zunkelis: 23 rugpjūčio 2009 - 12:36
QUOTE(Tiny @ 2009 08 23, 12:38)
As nesakau, kad esu labai bjauri, bet va ta mano nosis ir nemokejimas atsipalaiduot  doh.gif
Dabar stengsiuosi visada fotkinti ant M rezimo,
Zitlali, butinai reikia man to action'o

Nene biggrin.gif suprantu, as tik bendrai ten kalbejau, na, kad kitom gal mano pamastymai bus naudingi 4u.gif
drinks_cheers.gif smagu, kad nors kiek padejau mirksiukas.gif
oki, tai pypsek kai jau turesi smile.gif

QUOTE(Zunkelis @ 2009 08 23, 13:32)
pas mane jeigu nusistatau RAW formata,
Isduok paslapti kaip isgauni tokias spalvas??? juk fotkini kaip ir as su NIKON D80, ane???

neisivaizduoju tikrai...
tinkamu parametru nustatymas fotografuojant M rezimu, raw formatas, wb balansas ir tikriausiai objektyvas smile.gif

jauciu pilkoka, bet nerandu kaip padaryti j/b nenudeginant g.gif
user posted image

cia oda i oranzini atspalvi, bo nuo sienos raudonu plytu saule atspindejo (vos ne vakarinis apsvietimas saulei leidziantis... nlb man g.gif )
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 rugpjūčio 2009 - 14:38
Sveikutes,

nu ir groziu cia pridejot thumbup.gif kol kas nekritikuosiu biggrin.gif

Tiny kai pamaciau, tai is kart sakiau parasysiu, kad gryn Agne Zuokiene mirksiukas.gif wub.gif

mergos perku fotika, tai dar gal kas kokia nuomone pasakys ar imt Nikon D 90 ar canon D500 su kitiniais abu, tai objektyvus pirksiu atskirai....
Atsakyti
nieko nepasakysiu apie d90 tik kad nedaug skirias nuo d80 tik kad filmuot galima (berods taip ane? ) tai kaip ir tik uz tai daugiau moki g.gif (cia man kazkas pasakojo.. tai perpasakoju) d80 soooociai pirmai pradziai ir as tiesa pasakius jei neapsireiks del d300 tai ir nepirksiu naujo kol kas... ax.gif
Atsakyti