Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 20, 10:24)
hmm niu netikiu, kad jie iškeitė taip modelius nerealiai. Menu -> Image quality -> NEF(RAW). Bent jau aš šitaip nusistatau  4u.gif

Aaaa, cia raw, as maniau kad tu ten apie balta spalva, begu ziuret, oi lekiu, o paskui ar nuotraukas windowsai be problemu nuskaito ar reikia kokios specelios programos???
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2009 08 20, 13:28)
Aaaa, cia raw, as maniau kad tu ten apie balta spalva, begu ziuret, oi lekiu, o paskui ar nuotraukas windowsai be problemu nuskaito ar reikia kokios specelios programos???

Na naudoju programą Nikon transfer bei ViewNX, bet šiaip ir su photoshop gali atsidaryt be problemų. wink.gif
Atsakyti
Labas,

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 19, 17:30)
Atrodo kad griuva del grindu einanciu skersai... mhm man irgi juntamas pasvyrimas kurio nera

aha, aš paskui irgi pagalvojau, kad grindys tokį įspūdį sukuria drinks_cheers.gif

QUOTE(liamuna @ 2009 08 19, 22:52)
aha, man irgi idomu butu, vis dairausi veidroduko, ir ziuriu kad pvz pagal skelbimus nemazai buna, su europine garantija ir pigiau negu parduotuvese, ar verta rizikuoti

Nors man europinė garantija irgi gerai skamba, bet teko girdėti, kad daug bėdų, norint ja pasinaudoti unsure.gif
Ryt atidaro OZO PC, sakau, gal ten kokių nuolaidų atidarymo proga pasitaikys g.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 20, 08:42)
Liamuna atsiimu savo zodzius, mielai pafotkinsiu tave su mazyliu  sian atsikeliau pailsejus tai myliu visus vaikus vel : sian net uzsimaniau su apsvietimu kudiki pafotkint... 

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2009 08 20, 11:38)
Aš turiu canon 40d + obj. canon 50tukas f 1.4. Viską pirkau efoto  et...kainavo ti nemažai...

Čia pagal skelbimus efoto ar kaip?

QUOTE(Zunkelis @ 2009 08 20, 12:10)
Ir dar galbut kvailas klausimas, bet kai nusistatai rankini wb, tai uztenka tik viena karta balta daikta nufotkint ar vis kiekvienam kadrui nustatinet???

Kaskart, pasikeitus apšvietimui 4u.gif
Atsakyti
Radau, bet kad diafragma stovi ant 95 blink.gif ir niekaip neleidzia jos reguliuoti doh.gif
Atsakyti
2-tras ND Diafragmos kaitaliojimas

F/16 ISO200
user posted image

F/8 ISO200
user posted image

F/4.8 ISO200
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 20, 11:41)

iso vienodas - mazejant skaiciukui iso reik kelti 4u.gif taigi - perdaryti mirksiukas.gif

F/4.8 ISO200

F/8 ISO400

F/16 ISO800 mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 20 rugpjūčio 2009 - 12:12
boruzka, taigi skaičiau komentarą kaškurioje temoje, kad nebūtinai smile.gif. Kam tas bereikalingas triukšmas? Juk matosi skirtumas nuotraukose? Be to štatyvas buvo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 20, 14:27)
boruzka, taigi skaičiau komentarą kaškurioje temoje, kad nebūtinai smile.gif. Kam  tas bereikalingas triukšmas? Juk matosi skirtumas nuotraukose?

Niu net specialiai pasiknaisiojau:
Eres:
Solo, kodel ten kur darei ND su diafragmos keitimu, taip smarkiai keitei ISO? Nesakau kad blogai padarei, bet kodel tai darei? Ar del to kad taip parasyta daryt, bet ar buvo reikalas tai daryt? WB lyg gerai, o del kitu nieko negaliu pasakyt

Solo:
Na, kad parašyta buvo mažinant f, didinam ISO, tai ir didinau, kitų reikšmių mažesnių nebebuvo

Eres:
''
na o jei po to butu parasyta kad reikia fotika ismest irgi taip darytum ISO reikia ziuret pagal situacija, jei apsvietimas yra geras, tai net keiciant diafragma ISO kartais gali palikt ta pati Kogero labiau cia reikia suprast, kas keicias nuotraukoj keiciant diafragma Jei klystu kas nors pataisykit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitukas123: 20 rugpjūčio 2009 - 12:45
QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 20, 12:40)
boruzka, taigi skaičiau komentarą kaškurioje temoje, kad nebūtinai smile.gif. Kam  tas bereikalingas triukšmas? Juk matosi skirtumas nuotraukose?
Papildyta:
Niu net specialiai pasiknaisiojau:
Eres:
Solo, kodel ten kur darei ND su diafragmos keitimu, taip smarkiai keitei ISO? Nesakau kad blogai padarei, bet kodel tai darei? Ar del to kad taip parasyta daryt, bet ar buvo reikalas tai daryt? WB lyg gerai, o del kitu nieko negaliu pasakyt

Solo:
Na, kad parašyta buvo mažinant f, didinam ISO, tai ir didinau, kitų reikšmių mažesnių nebebuvo

Eres:
''
na o jei po to butu parasyta kad reikia fotika ismest irgi taip darytum  ISO reikia ziuret pagal situacija, jei apsvietimas yra geras, tai net keiciant diafragma ISO kartais gali palikt ta pati  Kogero labiau cia reikia suprast, kas keicias nuotraukoj keiciant diafragma  Jei klystu kas nors pataisykit

taip tiesa, bet prie f/16 as jau buciau pakelus iso, nes antras planas man per tamsus 4u.gif svarbu pati suvokei ka darei 4u.gif

gal dar busit kuri neskaiciusi 4u.gif http://blog.delfi.lt/geraskadras/5032/ ten desineje puseje yra daugiau skilciu, apie naktine fotografija, portreta ir tt...
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 08 20, 12:39)
Čia pagal skelbimus efoto ar kaip?

Nu labai sorry, bet baisiai nusišnekėjau blush2.gif fotofabrike doh.gif kažkaip baisiai maišosi man tie du pavadinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 20, 12:41)

Puikiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 20, 12:41)

Gerai 4u.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2009 08 20, 13:50)
Nu labai sorry, bet baisiai nusišnekėjau  blush2.gif  fotofabrike  doh.gif  kažkaip baisiai maišosi man tie du pavadinimai  4u.gif

Aišku lotuliukas.gif
Atsakyti
ilindau cia, ir issigandau lotuliukas.gif ziuriu mano vardas minimimas lotuliukas.gif

As biski dabar darau pertrauka, turiu kitokiu reikalu, bandau laikytis teises, tai kasdiena varau po 3 valandas i kursus,dar paskui kitokiu rupesciu yra, tai ner visai kada. Pasuosiu ir su situ ND, bet speju po menesio vel grisiu arba su teisem arba be ju lotuliukas.gif
Atsakyti