Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 08 28, 14:22)
Bet visgi albumas su tikrom nuotraukom manau gerokai kokybiškiau..

Pupeliuk, fotoknyga fotoknygai nelygi. Jei naudojama foto spauda, kokybė ir bus kaip foto spaudos, nors visi žinom kad ir foto spauda kartais gerokai nugrybauja, bet čia jau reik rinktis kur tai daryt. (Nors man irgi labai prie širdies paprastas klaiskinis albumas).
Jei ne foto spauda, tai jau kitas reikalas.

Lt spausdina ir Jokužis, ir BMK, ir Bruknė, ir Tuka ir fotoservisas (foto spauda)... Asmeniškai man kokybe netiko nei viena kontora. Spausdinčiau užsienyje smile.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aharoni obuoliu pyragas

5 - 6 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis
2 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
3 v. š. brendžio

3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 ¼ puodelio cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrina (sultys ir žievelė)
200 g grietinės
350 g miltų 405D
2 ½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos

Obuolius sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir brendžiu, palikti, kol paruošite tešlą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė bus labai puri ir beveik balta (~ 5 – 7 min.). Sudėti sviestą ir gerai išplakti. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę, sultis bei grietinę, išplakti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai išmaišyti (nepermaišyti).

Patepti 28 cm skersmens formą sviestu. Sudėti obuolius. Ant viršaus sudėti tešlą ir išlyginti paviršių.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min.

P. S. jeigu kepsite su slyvomis, reikės 12 didelių mėlynų slyvų, perpjautų pusiau. Jas reikia sumaišyti su cukrumi ir brendžiu (nereikia cinamono). Tada pirmiausiai į paruoštą formą sudėkite tešlą, o ant viršaus
Atsakyti
Inc, parodysiu mociutei tavo recepta, isbandysim bigsmile.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 08 28, 13:22)
Sea, pirmos nuotraukos kažkaip kompozicija man kliūva, nu negaliu aš į tą nuotrauką normaliai žiūrėt, kažkaip galvą kreipt norisi, čiuožia lyg viskas, su fisheye kadras -  thumbup.gif

Man irgi pirmoji kazkaip nesiziuri g.gif O visa kita gerai 4u.gif
Atsakyti
Inc, ačiū, labai skanus pyragas, maloniai praleidome vakarą smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ooo aš dabar pamenu, t.y. viena ausia nuklausiau kai per burbuliatorių buvo kalbama apie kažką, kas gražiai triukšmus nuima. Apie KĄ? bigsmile.gif biggrin.gif

Tiesa burbuliatoriuj tai vienu metu labai kvailai pasijutau, kad nustebau iš kur sm žmogus tikrą vardą žino biggrin.gif, lyg tik čia susitiktume doh.gif

Antras klausimas matyt irgi kaunietėm, o ant kokių paviršių dar spausdina tarkim FOTOPRO, gal kas susidūrėt? Niekad ant jokio kitokio nespausdinus tai paliko įdomu ar yra kažkokia galimybė, kad tarkim būtų atspausdinta ir jau pritvirtinta prie kokio putoplasčio paviršiaus ar pan., na kad pačiam nereiktų nusiimprovizuot ir normaliai sutvarkytas darbas atrodytų? Aciprašau jei klausimus formuluoju nemokšiškai, bet kad realiai ir nesigaudau, tik pati jau kartais noriu "kažkotokio" cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 28 rugpjūčio 2009 - 22:23
aha, atėjus pas inc prie domofono nesugebėjau prisiminti tikrojo vardo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
taigi Flickre ir FK - tai vardu pasirasineji biggrin.gif tongue.gif

del triuksmu tai as zinau ta noise ninja plugina berods... jis yra pradziamoksliu albume, prie actionu...

o va i trecia klausima ir as norec suzinot atsakyma... reiks jauciu vieton vaziuot ir issiklausinet...
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2009 08 28, 23:29)
aha, atėjus pas inc prie domofono nesugebėjau prisiminti tikrojo vardo doh.gif  biggrin.gif

As tai Inc zinau, nes bendravardes esam hihihi.gif o va kitu tai tut pomniu, tut net doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 28 rugpjūčio 2009 - 22:33
QUOTE(Peperoni @ 2009 08 28, 23:31)
taigi Flickre ir FK - tai vardu pasirasineji  biggrin.gif  tongue.gif

aha, paaiškino, dar EF ir kt....bet pasijutau visiška tundra nuo savo genialaus klausimo Lamellai berods cool.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 08 28, 23:31)
As tai Inc zinau, nes bendravardes esam hihihi.gif o va kitu tai tut pomniu, tut net  doh.gif  blush2.gif

kaip sunku tas dvigubas gyvenimas biggrin.gif
O šiap mes turim du vandens vėžliukus, ot tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 28 rugpjūčio 2009 - 22:59
smile.gif+2009 08 28, 22:50-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 08 28, 22:50)
O šiap mes turim du vandens vėžliukus, ot tongue.gif

a gdie fatagrafija?

beje ar jau sėdot ant facebook'o biggrin.gif aš jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 08 29, 00:14)
a gdie fatagrafija?

beje ar jau sėdot ant facebook'o biggrin.gif aš jau biggrin.gif

biggrin.gif pioneer.gif

dar, matai, vieno laiko ediko truko biggrin.gif doh.gif

p.s. susiradau Tave nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 28 rugpjūčio 2009 - 23:21
QUOTE(Sea_ @ 2009 08 28, 13:13)
keletas foto iš krikštynų Rumšiškėse 4u.gif

labai man patinka ta bažnytėlė. Kadras joje nerealus thumbup.gif ir vestuves flickre apžiūrėjau su diiiiiiiiiiideliu malonumu, super thumbup.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 08 28, 19:17)
aš su labai kvailu klausimu ateinu niu bet ką padarysi... išsinuomojau savaitgaliui Sigma 50mm 1,4 ir susiduriau su problema, kad galiu naudoti tik rankinį fokusavimą. Ant objektyvo yra perjungimas AF ir M, tai aš taip suprantu, kad galima ir autofokusu fokusuoti. Bet kodėl man neleidžia? Gal kas galėtų man patarti, ką ne taip darau (arba noriu to, ko negaliu gauti  blush2.gif ). reik man iki rytojaus išmokti naudoti šitą objektyvą...  unsure.gif

o tai gal nepritaikytas tas AF tavo fotikui? Kaip kad ant Nikonų būna kad neveikia tas varikliukas?

smile.gif+2009 08 28, 23:20-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 08 28, 23:20)
Sveikos, ooo aš dabar pamenu, t.y. viena ausia nuklausiau kai per burbuliatorių buvo kalbama apie kažką, kas gražiai triukšmus nuima. Apie KĄ?  bigsmile.gif  biggrin.gif

Antras klausimas matyt irgi kaunietėm, o ant kokių paviršių dar spausdina tarkim FOTOPRO, gal kas susidūrėt?  Niekad ant jokio kitokio nespausdinus tai paliko įdomu ar yra kažkokia galimybė, kad tarkim būtų atspausdinta ir jau pritvirtinta prie kokio putoplasčio paviršiaus ar pan., na kad pačiam nereiktų nusiimprovizuot ir normaliai sutvarkytas darbas atrodytų? Aciprašau jei klausimus formuluoju nemokšiškai, bet kad realiai ir nesigaudau, tik pati jau kartais noriu "kažkotokio"  cool.gif

http://private.fotki...chimneyd70.html čia jis guli.

Spausdina ir ant drobės ir ant lipnaus fotopopieriaus ir paskui klijuoja ant skirtingo storio putplasčio, kartono kažkokio šustro ir pan. Labai fainos moteriškės ten dirba thumbup.gif
Atsakyti