Ok, pirmadieni. Gal nefloodinam cia?
QUOTE(Sadi @ 2009 08 20, 20:03)
ryt fotkinsiu vestuves
sėkmės
mano pirmų vestuvių kadrai jau atiduoti ale parėjo daugiau užsakovų pageidavimų (kaip pvz tas, kurios nespalvotos, norim spalvotų )...vadinasi viską reikia sutarti iš anskto ir fotkinti pas pažįstamus vestuves ne visada geriausias variantas nes jie tave renkasi ne pagal darbus
vo, žiūrėkit kokia akcijinė fotostudija
http://www.babyphoto...baby_photo.html
QUOTE(peppi @ 2009 08 21, 13:37)
mano pirmų vestuvių kadrai jau atiduoti ale parėjo daugiau užsakovų pageidavimų (kaip pvz tas, kurios nespalvotos, norim spalvotų )...vadinasi viską reikia sutarti iš anskto ir fotkinti pas pažįstamus vestuves ne visada geriausias variantas nes jie tave renkasi ne pagal darbus
pažįstami pažįstamiems nelygu, aš kažkaip tikiuos kad maniškiai ir geriau negu bet kas kitas žinodami mano darbus rinkosi. Na bet aš ne vestuves fotkinau . Kaip tik baiginėju tvarkyt, aišku mokytis mokytis ir mokytis, bet vieną reikalą sprendžiu taip: darydama jb tiesiog šalia pateikiu ir spalvotą. Nežinau kaip daro kiti (čia buvo toks klausimas), bet aš tai skaičiuoju kaip vieną...Be spalvoto varianto išvis yra gal pora kadrų, bet ten jos bet kuriuo atveju itin kokybe nepasižyminčios tai abejoju ar jiems bus aktualu ir spalvotą gaut, tiesiog atminimui su vaiko pučiančio žvakę ar pan. išraiškom. Norės aišku ne bėda bus ir tas spalvotas pateikt, tik kad nelabai yra ten prasmės...
Aš šiandien dar su kitu galvosūkiu susidūriau - kieme fotkinau jau saulei vakarop slenkant, t.y. buvo ryškus intensyvus "saulėlydinis" apšvietimas, t.y. link tos geltonos, kuri šiaip fotografijose ne itin pageidaujama (kaip blogas baltos sp. balansas). Paskui galvojau taip, galvojau kitaip - na bet šiuo atveju tai nėra fotiko nustatyto balanso klaida, tiesiog užfiksuotos tos tikrai intensyviai kritę spalvos ir nusprendžiau palikt. Paskui keliose nusprendžiau jas "prigesint" ir tada prigesinau atšaldžiau ir kitose
Žodžiu turiu po du variantus ir juokiuos pati iš savęs, kai kur aišku kas man pačiai labiau limpa, o kai kur tiesą sakant neapsisprendžiu ir matyt pateiksiu abu kad patys pasirinktų
Aš irgi dažniausiai darau ir spalvotą ir jb variantą. Bet tik tuo atveju kai abu variantai man patinka. Kartais foto netinka jb, o kartais spalvų bardakas, tai tada tik vieną atiduodu. Jei duodu du var, irgi skaičiuoju kaip vieną foto.
QUOTE(raige @ 2009 08 21, 14:28)
Aš irgi dažniausiai darau ir spalvotą ir jb variantą. Bet tik tuo atveju kai abu variantai man patinka.
Na taip, tų jb bendrai paėmus pagal skaičių pas mane nedaug, tiesiog šalia tų kurios jb, yra ir spalvotas variantas (su keliom išimtim). Tikrai nėra taip kad absoliučiai kiekvieno kadro yra spalvotas ir jb variantas
pas mane katinai, matyt nefotogeniski, kad nesukelia klaikaus susizavejimo
bet pavarcius nuotraukas, kilo itarimas, kad ne tik as bandau tautos kantrybe ir uzsiimu eksperimentais...
bet pavarcius nuotraukas, kilo itarimas, kad ne tik as bandau tautos kantrybe ir uzsiimu eksperimentais...
QUOTE(BN @ 2009 08 21, 15:04)
nenukabink nosies. vis bandyk ir bandyk
QUOTE(bite maja @ 2009 08 21, 15:11)
nenukabink nosies. vis bandyk ir bandyk
Vakar radau toki kadra, kur itariau, jog autorius specialiai siutina dorovingus lietuvius... Pagalvojau - arba man paranoja, arba kazkam dar smagiau nei man
as taip lengvai nepasiduosiu...
QUOTE(raige @ 2009 08 21, 13:28)
Aš irgi dažniausiai darau ir spalvotą ir jb variantą. Bet tik tuo atveju kai abu variantai man patinka. Kartais foto netinka jb, o kartais spalvų bardakas, tai tada tik vieną atiduodu. Jei duodu du var, irgi skaičiuoju kaip vieną foto.
o kam jūs jas skaičiuojat? sutartas kažkoks nuotraukų skaičius?
nu ir aš darau juodai baltas dažniausiai tas, kur spalvų bardakas, arbe kurios geriau žiūrisi jb bet paprastai visada šalia būna paliktas vienas panašus kadras tik spalvotas...
+2009 08 21, 13:53-->
QUOTE(hi @ 2009 08 21, 13:53)
Na taip, tų jb bendrai paėmus pagal skaičių pas mane nedaug, tiesiog šalia tų kurios jb, yra ir spalvotas variantas (su keliom išimtim). Tikrai nėra taip kad absoliučiai kiekvieno kadro yra spalvotas ir jb variantas
aš jau imu norėti viską jb daryti
dar kol nepadarysiu tų nespalvotų spalvotomis tai nieko nerodysiu, be to ir reikės pasitarti ką galima rodyti su užsakovais...
QUOTE(peppi @ 2009 08 21, 15:24)
o kam jūs jas skaičiuojat? sutartas kažkoks nuotraukų skaičius?
na mano atveju konkrečiai nesutartas, nors pasidomėjau apie kokį skaičių jie kalbėjo su anksčiau samdyta fotografe, tiesiog kažkuri iš pašnekovių čia temoje ne itin seniai (bijau nusišnekėt bet ar ne ta pati Sadi) buvo uždavus klausimą kaip skaičiuojat kai yra ir spalvota ir jb. Tai kai susidūriau ir atsakiau kaip skaičiuoju. Ir viskas.
Pas mane linksmiau - kai kurių nuotraukų yra po du spalvotus variantus. Dabar taip atsitraukus pažiūrėjau ir vėl suabejojau ar vertėjo ...na prie kelių gal
Del nuotrauku skaiciavimo, cia manau tuo atveju, kai fotosesija yra. Ir i kaina ieina CD su ne visom, o tarkim 20 sutvarkytu nuotrauku. Tada kyla klausimas skaiciuot, ar ne. As anksciau neskaiciuodavau. Dabar jau skaiciuoju.
Tiesa krikstynu, vestuviu nuotrauku neskaiciuoju, bet kuri jb, kuri spalvota tai sprendziu pati, nebent, kaip raigei, man abu variantai patinka
Tiesa krikstynu, vestuviu nuotrauku neskaiciuoju, bet kuri jb, kuri spalvota tai sprendziu pati, nebent, kaip raigei, man abu variantai patinka
Aš skaičiuoju. Sutartyje yra konkretus foto skaičius - vestuvėms 200, krikštynoms 100. Skaičius sutartas iš anksto, nes paskui kyla visokių klausimų. Ten, kur prasideda piniginiai reikalai, ten, manau, reik aiškumo ir konkretumo, kad žmogus žinotų ką už tuos pinigus gaus. Taigi su tuo skaičiavimu būna taip, kad niekada neatiduodu mažiau už sutartą skaičių, o daugiau - būna, nepasilieku sau gerų foto jei jų yra daugiau.