Įkraunama...
Įkraunama...

Antstoliai

Vykdymo išlaidos - tai pinigų sumos, kurias apmoka vykdymo
proceso šalys už sprendimų vykdymo veiksmų atlikimą Civilinio
proceso kodekso ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka.
Atsižvelgdamas į išieškotojo - fizinio asmens turtinę padėtį,
antstolis gali iš viso ar iš dalies atleisti jį nuo bylos
administravimo mokesčio mokėjimo. Šios išlaidos išieškomos iš
skolininko.
Antstolis turi teisę atidėti vykdymo išlaidų apmokėjimą. Gali būti atidėtas ne daugiau kaip
pusės bylos administravimo išlaidų apmokėjimas. Vykdymo išlaidų apmokėjimas gali būti
atidėtas ne ilgiau kaip iki vykdomosios bylos užbaigimo. Visos
vykdymo išlaidos išieškomos iš skolininko nepriklausomai nuo to, ar
išieškotojas buvo atleistas nuo vykdymo išlaidų, ar jos buvo
sumažintos, ar atidėtos. Skirtumas tarp išieškotojo apmokėtų ir
šioje Instrukcijoje numatytų vykdymo išlaidų dydžių išieškomas
antstoliui.
Išieškotojo - fizinio asmens prašymu gali būti atidėtas visų
vykdomosios bylos administravimo išlaidų apmokėjimas, bet ne
ilgiau kaip iki vykdomosios bylos užbaigimo.
Atsakyti
letarai,
pateikiant vykdomąjį dokumentą dėl išlaikymo išieškojimo, antstoliui reikia sumokėti 35, 40Lt adm. išlaidų (čia su PVM), paskui tuos pinigėlius išieškos iš skolininko ir jums grąžins. Jei neturit tokių pinigų galite prašyti antstolio, kad atidėtų jų apmokėjimą, jei antstolis sutiks, sudarysite su juo susitarimą dėl vykdymo išlaidų atidėjimo.

DĖL KELIŲ POLICIJOS BAUDŲ
Baudas, mielosios, reikia susimokėti per 15 dienų, ne per mėnesį. Jei pavėlavote, galite sulaukti antstolio apsilankymo sad.gif tada teks ne tik baudą, bet ir vykdymo išlaidas sumokėti.
Atsakyti
QUOTE(Tolimas @ 2004 11 28, 17:26)
Sveiki,

Norėčiau gauti išsamios konsultacijos dėl sekančios situacijos. Ketinu dalyvauti varžytinėse per antstolių kontorą ir pirkti butą. Tačiau mano žiniomis tame bute gyvena mažamečiai vaikai. Kiek žinau tokias šeimas gina LR įstatymai. Ar neatsitiks taip, kad aš įsigysiu butą kartu su gyventojais ir turėsiu laukti, kol vaikai sulauks pilnametystės. Ar yra įstatymai, kurie gina mano teises? Kur aš turėčiau kreiptis dėl gyventojų iškraustymo?

Mūsų situacija panašim, ketinam pirkti butą, kuriame gyvena šeima su 5 nepilnamečiais vaikais. Antstoliuse mums pasakė, kad jie yra pasirašę kažkokį raštą, kad turi kur išsikraustyti, nors mums patys gyventojai to buto sakė, kad neturi. Ar nupirkus mums butą jie iš karto privalės išsikraustyti, ar reikės vis dėlto kreiptis į teismą. ir kas apmokės teismo išlaidas? O jei piktavališkai jie nesikraustys ir po teismo sprendimo, ar juos kas nors iškeldins? Ir ar turi įtakos metų laikas iškeldinimui?
Atsakyti
Mano pazistami turejo kaimynes mama su dukra, o ta dukte maza leliuka. Tai kai jos isiskolino uz bendrabucio kambari 10000,- lt, kambarys buvo parduotas is varzytiniu ir moteriskes iskraustytos. Nezinau, kokiom priemonem jas iskrauste, bet matyt yra kazkokios priemones, nes siaip tai gana agresyvokos moterys ir lengvai nebutu pasidavusios, tipo, kur dings su kudikiu ant ranku.
Atsakyti
Skriste, galvok, kur kisi pinigus. Pirma, yra vaikai. Antra, ju antstolis nera iskeldines. Tai ziaurus momentas. Niekada niekam nelinkeciau gyventi namuose, kuriuos ju gyventojai paliko per prievarta. Dar nemaloniau, jei tau teks ta dalia iskeldinti. Mano pazistami tiesiog padovanojo ta turta... uzuot iskeldine.
Atsakyti
skriste, formaliai turės išsikelti, bet iš ties turėsite tikriausiai daug problemų su jais. prašykit antstolių parodyti tą raštą. galbūt tai koks nors teismo sprendimas. aš jums siūlau to buto jokiais būdais nepirkti.
Atsakyti
Ačiū smile.gif
Atsakyti