Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 21, 15:45)
Aš vistiek nesuprantu - kodėl reikia viską susiplanuoti taip, kad visus darbus pati pasidaryčiau ir kad būtų optimalu? Ne visi nešioja tik sintetinius rūbus, kurių rūšiavimui užtenka dviejų skirtingų krepšių ir kuriuos skirstai tik į baltus ir juodus (spalvotus) ir kurių skalbimui užtenka dviejų skalbyklės programų. Nu bent jau pas mane vonia turėtų būti krepšiais su instrukcijom apstatyta, jei reiktų visus rūšiuot pagal sumetimą į skalbyklę. Galų gale drabužius pas mane vaikai į dėžę patys neša, o jei dar reiktų tas instrukcijas ir jiems išaiškint, tai nemažai laiko mes prie tšų dėžių kiekvieną dieną praleistume biggrin.gif

Kodėl reikia apsipirkinėti savaitei ar kartą du per mėnesį? Čia tipo kad viską spėčiau laiku padaryt, kol vyras namo negrįžo? Jei jau diskutuot šios temos kontekste.

Aš drabužius rūšiuoju, kabinu ir nurinkinėju tada, kai vyras namie ir vaikus prižiūrėt gali. Apsipirkinėju kada noriu, o trūkstamus produktus ir vyras gali parvežt iš darbo grįždamas. Vėliau vakarienę galim daryti kartu arba daro vienas kuris, kol kitas su vaikais žaidžia. Man visai patinka tvarkyti namus, su sąlyga kad niekas po kojom nesimaišo. Todėl didesnius tvarkymus palieku savaitgaliui, kada galiu ramiai tvarkytis, kol vyras su vaikais užsiima. Ir šluotos tada patogios, ir drabužius galiu ramiai rūšiuotis tiek kiek noriu ir kokiu kampu noriu be jokių proceso optimizacijų.

Kiekvienas tavrko namus sau patogiu stiliumi - man svarbu kuo maziau laiko tam sugaisti. Isimtis - tik maisto gaminimas, kai ikvepimas uzeina smile.gif
Buities darbus siais laikais visada galima optimizuoti, kad mazai laiko uzimtu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 21 vasario 2014 - 15:55
QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 20, 13:30)
Aš nežinau apie kokia moterėles Jūs šiame komentare kalbate, bet iš savo pusės galiu pasakyti - dzin kokie darbai ir patinka man jie ar nepatinka. Vienus darau su malonumu, kitus dėl to, kad reikia. Bet joks kitas suaugęs ir sveikas žmogus neturi jokios moralinės teisės man aiškinti, kuriuos darbus aš privalėjau per dieną atlikti (išskyrus darbdavį, kiek tai susiję su mano funkcijomis darbe). Galima pasiskirstyti, galima susitarti, galima tikėtis, bet ateiti ir pirštu rodyti kaip kokiai valytojai, kuriam kampe jo/jos nuomone man dabar reiktų smarkiau pasistengt, joks vyras ar kitas sugyventinis neturi moralinės teisės aiškinti. Nepatinka? Paimi ir tvarkaisi. Nė vienam rankos nenukrito dar rolleyes.gif Žinoma, jei kuriom patinka aptarnauti vyrą visais buitiniais klausimais, tai jų teisė ir pasirinkimas.

Sioje diskusioje man albai artimos mintys drinks_cheers.gif

QUOTE(given444 @ 2014 02 20, 13:53)

bet is esmes - tai per temas keliaujantis motyvas islieka toks pat: nepagarba vienas kitam.

Butent, cia ir yra esminis momentas.

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 21, 14:12)
Apie kokį rūšiavimą pagal spalvas jūs kalbat? Pastatai du krepšius, į vieną tamsūs ir spalvoti, į kitą - šviesūs ir balti. Suverti partiją, užstatai  30 arba 60 temperatūrą programą sintetikai ir švilpauji.

Na kaip koki, skalbiniai buna ne vien spalvoti, nespalvoti. Nors as juos skirstau dar ir i konkrecias spalvas, juolab tam yra skirti skalbikliai. Bet dar pagal audiniu tipa. Kur silkiniai, medvilniniai, vilnoniai - tuos isvis rankomis linkusi skalbti. Dar rubai skirstomi, ir i labai purvinus, sportui skirtus, o ka kalbeti apie kasdienini skalbima...

Ir dar 30 laipsniu nereikia piknaudziauti, nes skalbiant ne visda gerai issisklabia, bent jau prakaito mikrobai sportiniuose drabuziuose issilaiko. Teko ne karta girdeti sporto salese kaip vyrai bedavoja vienas kitam, kad ju rubuose nepasinaikina nemalonus kvapas.

O ir pataline, deretu nors kas trecia skalbima ypac jei ji nera sapalvota pavirinti.

Siaip, man si situacija primine viena nesenai buvusia polemika. Mano sodybos kaimyne dybavojo savo dieda (taip ji ji vadina), kad neva jis nieko neveikia. Tarkim, peciaus pakurimui, anot jos jam skirta tik 10 min. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 21, 15:45)
Aš vistiek nesuprantu - kodėl reikia viską susiplanuoti taip, kad visus darbus pati pasidaryčiau ir kad būtų optimalu? Ne visi nešioja tik sintetinius rūbus, kurių rūšiavimui užtenka dviejų skirtingų krepšių ir kuriuos skirstai tik į baltus ir juodus (spalvotus) ir kurių skalbimui užtenka dviejų skalbyklės programų. Nu bent jau pas mane vonia turėtų būti krepšiais su instrukcijom apstatyta, jei reiktų visus rūšiuot pagal sumetimą į skalbyklę. Galų gale drabužius pas mane vaikai į dėžę patys neša, o jei dar reiktų tas instrukcijas ir jiems išaiškint, tai nemažai laiko mes prie tšų dėžių kiekvieną dieną praleistume biggrin.gif

Kodėl reikia apsipirkinėti savaitei ar kartą du per mėnesį? Čia tipo kad viską spėčiau laiku padaryt, kol vyras namo negrįžo? Jei jau diskutuot šios temos kontekste.

Aš drabužius rūšiuoju, kabinu ir nurinkinėju tada, kai vyras namie ir vaikus prižiūrėt gali. Apsipirkinėju kada noriu, o trūkstamus produktus ir vyras gali parvežt iš darbo grįždamas. Vėliau vakarienę galim daryti kartu arba daro vienas kuris, kol kitas su vaikais žaidžia. Man visai patinka tvarkyti namus, su sąlyga kad niekas po kojom nesimaišo. Todėl didesnius tvarkymus palieku savaitgaliui, kada galiu ramiai tvarkytis, kol vyras su vaikais užsiima. Ir šluotos tada patogios, ir drabužius galiu ramiai rūšiuotis tiek kiek noriu ir kokiu kampu noriu be jokių proceso optimizacijų.

nebūtinai nešiot sintetinius rūbus tam, kad naudotum sintetinių rūbų programą - ta pačia programa aš skalbiu viską, patalynę, viršutinius drabužius, apatinius, nežinau kokios ten skalbimo priemonės nepanaikina mikrobų ir kvapo, bet persilis man viską puikiai išskalbia. Didelę dalį dalykų užsakau online - produktai ir namų apyvokos prekės iš e-maximos, gatavas maistas is lekste.lt. Nežinau, kodėl tu turėtum nenorėti pasilengvinti sau gyvenimą. Aišku, galima kiekvienam drabužiui skrupulingai rinkti skalbimo programą, bet perkant kokybiškas skalbimo priemones tas tikrai nebūtina. Galima eiti į parduotuvę ir kiekvieną prekę pačiupinėti, o galima taupyti laiką. Kiekvienas renkasi - gali daryti viską optimaliai, o gali viską daryti neoptimaliai ir skųstis, kiek laiko ir jėgų tai reikalauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 21 vasario 2014 - 16:11
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 21, 16:50)
Kiekvienas tavrko namus sau patogiu stiliumi - man svarbu kuo maziau laiko tam sugaisti. Isimtis - tik maisto gaminimas, kai ikvepimas uzeina smile.gif
Buities darbus siais laikais visada galima optimizuoti, kad mazai laiko uzimtu.

Aprasiau tik viena aspekta - rubu rusiavima. Na gal padesite man optimizuoti si darba, teoretiskai.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 21, 14:06)
nebūtinai nešiot sintetinius rūbus tam, kad naudotum sintetinių rūbų programą - ta pačia programa aš skalbiu viską, patalynę, viršutinius drabužius,

Matau, anei šilkinių bliuskių, anei patalų neturit.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 21, 17:06)
nebūtinai nešiot sintetinius rūbus tam, kad naudotum sintetinių rūbų programą - ta pačia programa aš skalbiu viską, patalynę, viršutinius drabužius, apatinius, nežinau kokios ten skalbimo priemonės nepanaikina mikrobų ir kvapo, bet persilis man viską puikiai išskalbia. Didelę dalį dalykų užsakau online - produktai ir namų apyvokos prekės iš e-maximos, gatavas maistas is lekste.lt. Nežinau, kodėl tu turėtum nenorėti pasilengvinti sau gyvenimą. Aišku, galima kiekvienam drabužiui skrupulingai rinkti skalbimo programą, bet perkant kokybiškas skalbimo priemones tas tikrai nebūtina. Galima eiti į parduotuvę ir kiekvieną prekę pačiupinėti, o galima taupyti laiką. Kiekvienas renkasi - gali daryti viską optimaliai, o gali viską daryti neoptimaliai ir skųstis, kiek laiko ir jėgų tai reikalauja.

Labai net abejotinas teiginys. Jus manote kad neva kokybiskas skalbiklis, beje individualiuose namuose, kuri yra nuosava kanalizacija, skalbiklis dar turi buti ir ekologiskas, kad neisnaikintu bakteriju, puikiai vienu metu isskalbs tiek vilnonius, tiek medvilninius rubus?
Atsakyti
QUOTE(kanauninkė @ 2014 02 21, 16:14)

ne, mano favoritai medvilnė ir trikotažas.
Atsakyti
QUOTE(kanauninkė @ 2014 02 21, 17:14)

Itariu neriniuotu apatiniu irgi. O ir virtuviniu ranksluosciu nereikia virinti.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 21, 17:16)
ne, mano favoritai medvilnė ir trikotažas.

Anot jusu trikotazas negali buti silkiniu, juolab vilnoniu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 21, 16:14)
Labai net abejotinas teiginys. Jus manote kad neva kokybiskas skalbiklis, beje individualiuose namuose, kuri yra nuosava kanalizacija, skalbiklis dar turi buti ir ekologiskas, kad neisnaikintu bakteriju, puikiai vienu metu isskalbs tiek vilnonius, tiek medvilninius rubus?

na, nežinau, gal mano skalbimo mašina stebuklinga, ar vanduo pasakiškas, bet kol kas viskas skalbiasi puikiai. O virtuvinių rankšluoščių virinti? O kam? Čia nebent, jei jau mirčiau iš neturėjimo ką veikt.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 21, 16:14)

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 21, 16:18)
Itariu neriniuotu apatiniu irgi. O ir virtuviniu ranksluosciu nereikia virinti.
Papildyta:
Anot jusu trikotazas negali buti silkiniu, juolab vilnoniu?  biggrin.gif

gali būti, bet atsakinėjau į klausimą, ar turiu šilkinių patalų ir palaidinių. Šilkinis trikotažas? Ne, nesusidūriau su tokiu, natūralus šilkas man nėra smagi medžiaga.
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 21, 17:18)

Ne, ypac tiems kas devi kokybiskus rubus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 21, 17:20)
gali būti, bet atsakinėjau į klausimą, ar turiu šilkinių patalų ir palaidinių. Šilkinis trikotažas? Ne, nesusidūriau su tokiu, natūralus šilkas man nėra smagi medžiaga.

Galimai todel, kad jus su juo nebuvote susidurusi, todel ir nera smagi medziaga. 4u.gif
Atsakyti