Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 20, 13:39)
Kita vertus, jei vyras grįžta namo, o moteriškė apsikuitusi, nes paprasčiausiai tingėjo - manau, kad vyras turi visą moralinę teisę papriekaištaut.

O jei tokia situacija kartojasi nuolat, na dievaži, nejau jūs vyro vietoje nesupyktumėt?

Kodėl turi? Negi Jums nebūna dienų, kai nesinori nieko daryt? Nesvarbu namie ar darbe. Nu ir nedarai. Kitą dieną pasidarai, ką per tą dieną palikai. Kam dėl to erzelį kelt? Piktintis? Ir darbe būna dienų, kai nesigalvoja. Nu tai susikaupi ir atidirbi kitom dienom tą nedarbadienį. O tikėtis, kad moteris kaip kareivėlis kasdien viską padarys ir piktintis, jei tavo lūkesčiai neįgyvendinami... nu lai piktinasi, jei neturi daugiau ką veikt mastau.gif

Daryčiau išvadas. Jei žmogus nustoja daryti tai, ką darė visą laiką neprašomas (nu čia su prielaida, kad išsirinko normaliai tvarkingą moterį, kuri iki to nesėdėjo srutom apaugus), tai yra ženklas, kad kažkas negerai. Ir būtent priežasčių reikia ieškot, o ne protą knist. IMHO.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2014 - 13:21
QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 20, 13:20)
Kodėl turi? Negi Jums nebūna dienų, kai nesinori nieko daryt? Nesvarbu namie ar darbe. Nu ir nedarai. Kitą dieną pasidarai, ką per tą dieną palikai. Kam dėl to erzelį kelt? Piktintis? Ir darbe būna dienų, kai nesigalvoja. Nu tai susikaupi ir atidirbi kitom dienom tą nedarbadienį. O tikėtis, kad moteris kaip kareivėlis kasdien viską padarys ir piktintis, jei tavo lūkesčiai neįgyvendinami... nu lai piktinasi, jei neturi daugiau ką veikt mastau.gif

taip, su tokiu požiūriu senai būčiau likusi be pragyvenimo šaltinio. Tingi su klientu bendraut - nu ir pofig, nebendrauji. Tingi užsakyt prekių - ai, nieko baisaus, bus noras, užsakysiu. Reikia į komandiruotę važiuot - ai, po barabanu, aš tingiu.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 20, 16:15)
taip, su tokiu požiūriu senai būčiau likusi be pragyvenimo šaltinio. Tingi su klientu bendraut - nu ir pofig, nebendrauji. Tingi užsakyt prekių - ai, nieko baisaus, bus noras, užsakysiu. Reikia į komandiruotę važiuot - ai, po barabanu, aš tingiu.

Darbas darbui nelygus. O namie nuo nenuvalytos dulkės per dieną dar nė vienas sveikas žmogus nenumirė ir namai nė vieni nesugriuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2014 - 15:20
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 20, 13:12)
IMO
tai IMO

QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 20, 14:20)

Kas tas IMO????, jūs man neišmanėlei paaiškinkit?? mastau.gif mastau.gif mastau.gif
Atsakyti
In my opinion (IMO) - mano nuomone, in my humble opinion (IMHO) - mano kuklia nuomone.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 20, 15:19)
Darbas darbui nelygus. O namie nuo nenuvalytos dulkės per dieną dar nė vienas sveikas žmogus nenumirė ir namai nė vieni nesugriuvo.

nemanau, kad koks vyras ir priekaištautų dėl dulkės. Jei baigtume kalbėti apie kraštutinumus, tarp nieko neveikimo ir kojinių lyginimo, vidutiniškai tvarkantis - nepavargstama. Ir paprastai vyrai nepriekaištauja net dėl betvarkės (jei tai netampa konstanta ir, jei vyras ne užbaigtas pedantas) ypač, jei vaikas namuose. Temos autorės atveju, problema, panašu, visai ne tame - tvarkosi ji namuose ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 20, 17:55)
In my opinion (IMO) - mano nuomone, in my humble opinion (IMHO) - mano kuklia nuomone.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nebūčiau taip sugalvojusi lotuliukas.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 20, 17:55)
nemanau, kad koks vyras ir priekaištautų dėl dulkės.
vidutiniškai tvarkantis - nepavargstama.

Temos autorės atveju, problema, panašu, visai ne tame - tvarkosi ji namuose ar ne.

Nu mes nematom dėl ko bamba, o ir ta riba, kada jau "galima" bambėt tokia sunkiai apibrėžtina, nes čia buvo rašyta, kad jei namie sėdi, tai nieko neveikia. Įdomu kiek tų priekaištaujančių, paliktų su vaikais, ir namus sutvarko, ir valgyt padaro. Labai įdomu būtų statistiką pamatyt. Abejoju, ar nors 5 procentai tokių atsirastų. Arba kiek jų vos atsiradus poreikiui ką nors sutvarkyt ar padaryt, tą padaro tuč tuojau, o ne atidėlioja tam laikui, kada jėgų ir noro bus rolleyes.gif Lengva kitam reikalavimus kelt, kai pačiam dėl to subinės judint nereikia rolleyes.gif

Dėl temos autorės pritariu. Ir šiaip daugumoje bambėjimo atvejų problema yra ne tame, dėl ko bambama. Mano nuomone.

QUOTE(Limcamca @ 2014 02 20, 17:58)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nebūčiau taip sugalvojusi  lotuliukas.gif Ačiū  4u.gif

IMHO rusiškas "vertimo" variantas yra imeju mnenije chui osporish biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 21 vasario 2014 - 08:42
Na, būsiu nepopuliari, bet man namų ruoša yra bjaurus ir sunkus darbas (neveltui namų tvarkytojoms moka pinigus). Gyvenančios ne bute, o name (su trim sanmazgais ir t.t.), ir turinčios daugiau vaikų gal supras. Bet kadangi nesu ta "sėdinti namuose", o gal ir dėl kitų priežasčių - niekas neaiškina ir nenurodinėja.
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 20, 11:15)
Ko nesuprantu - tai kodel kai kurios moterys taip sureiksmina buitinius darbus - lyg tai kazkas cia supersunkaus butu - 10 min skalbimas (ne kasdien), 15 min valgio gaminimas ir virtuves tvarkymas, 20 min kambariu issiurbimas (karta ar pora per savaite) - cia jau super duper darbai? Toks ispudis, kad dar XIX amziuje gyvena smile.gif

taip, taip, skalbimas 10 min biggrin.gif nebent jei 3 kojines skalbi arba viską bele kaip ant džiovyklės sumeti. Reikia skalbinius atrinkti, surūšiuoti pagal spalvas, sudėti - bent 5 min. Reikia gražiai sudžiaustyti - bent 10 min. Reikia nudžiaustyti, sulankstyti ir sudėlioti į vietas - bent 10 min. Gaunasi pusvalandis. Jeigu lygini - dar pusvalandis - valanda. Į savaitę pas mus reikia 2-4 skalbimų.

Prieš maisto gaminimą dar reikia nueiti į parduotuvę - jau pusvalandis - valanda. Ir t.t., ir pn. smile.gif tiesiog, kai nereikia pačiam daryti, tai atrodo, kad namų ruoša - tai nieko neveikimas.
Atsakyti
Apie kokį rūšiavimą pagal spalvas jūs kalbat? Pastatai du krepšius, į vieną tamsūs ir spalvoti, į kitą - šviesūs ir balti. Suverti partiją, užstatai 30 arba 60 temperatūrą programą sintetikai ir švilpauji.
Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2014 02 21, 13:03)
taip, taip, skalbimas 10 min biggrin.gif nebent jei 3 kojines skalbi arba viską bele kaip ant džiovyklės sumeti. Reikia skalbinius atrinkti, surūšiuoti pagal spalvas, sudėti - bent 5  min. Reikia gražiai sudžiaustyti - bent 10 min. Reikia nudžiaustyti, sulankstyti ir sudėlioti į vietas - bent 10 min. Gaunasi pusvalandis. Jeigu lygini - dar pusvalandis - valanda. Į savaitę pas mus reikia 2-4 skalbimų.

Prieš maisto gaminimą dar reikia nueiti į parduotuvę - jau pusvalandis - valanda. Ir t.t., ir pn. smile.gif tiesiog, kai nereikia pačiam daryti, tai atrodo, kad namų ruoša - tai nieko neveikimas.

Na kad Jus pati sau problemu prisidarote smile.gif - Ciccio teisingai rase - suorganizuokite daiktu rusiavima bei saugojima taip, kad optimalu butu - kas kabo, ant pakabu, kas ne - stalciuose gali buti. As kas antra diena skalbiu, nes daznai rubus keiciu, na nikaip man neiseina tos valandos...
O maista galima is darbo nusipirkti vaziuojant ar einant - ilgai issilaikancius produktus savaitgali didesniais kiekiais uzsiperki karta du per menesi.
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 21, 14:36)
Na kad Jus pati sau problemu prisidarote smile.gif - Ciccio teisingai rase - suorganizuokite daiktu rusiavima bei saugojima taip, kad optimalu butu - kas kabo, ant pakabu, kas ne - stalciuose gali buti. As kas antra diena skalbiu, nes daznai rubus keiciu, na nikaip man neiseina tos valandos...
O maista galima is darbo nusipirkti vaziuojant ar einant - ilgai issilaikancius produktus savaitgali didesniais kiekiais uzsiperki karta du per menesi.

Aš vistiek nesuprantu - kodėl reikia viską susiplanuoti taip, kad visus darbus pati pasidaryčiau ir kad būtų optimalu? Ne visi nešioja tik sintetinius rūbus, kurių rūšiavimui užtenka dviejų skirtingų krepšių ir kuriuos skirstai tik į baltus ir juodus (spalvotus) ir kurių skalbimui užtenka dviejų skalbyklės programų. Nu bent jau pas mane vonia turėtų būti krepšiais su instrukcijom apstatyta, jei reiktų visus rūšiuot pagal sumetimą į skalbyklę. Galų gale drabužius pas mane vaikai į dėžę patys neša, o jei dar reiktų tas instrukcijas ir jiems išaiškint, tai nemažai laiko mes prie tšų dėžių kiekvieną dieną praleistume biggrin.gif

Kodėl reikia apsipirkinėti savaitei ar kartą du per mėnesį? Čia tipo kad viską spėčiau laiku padaryt, kol vyras namo negrįžo? Jei jau diskutuot šios temos kontekste.

Aš drabužius rūšiuoju, kabinu ir nurinkinėju tada, kai vyras namie ir vaikus prižiūrėt gali. Apsipirkinėju kada noriu, o trūkstamus produktus ir vyras gali parvežt iš darbo grįždamas. Vėliau vakarienę galim daryti kartu arba daro vienas kuris, kol kitas su vaikais žaidžia. Man visai patinka tvarkyti namus, su sąlyga kad niekas po kojom nesimaišo. Todėl didesnius tvarkymus palieku savaitgaliui, kada galiu ramiai tvarkytis, kol vyras su vaikais užsiima. Ir šluotos tada patogios, ir drabužius galiu ramiai rūšiuotis tiek kiek noriu ir kokiu kampu noriu be jokių proceso optimizacijų.
Atsakyti