Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(xxkamane @ 2014 02 20, 11:25)
zinios 18.30, tai badas gresia biggrin.gif

Na, kadangi siurbia ne kasdien ir skalbia nekasdien (galima dayt vieną dieną tą, kitą - aną) tai kaip ir spėja bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 02 20, 11:28)
Na, kadangi siurbia ne kasdien ir skalbia nekasdien (galima dayt vieną dieną tą, kitą - aną) tai kaip ir spėja  bigsmile.gif

Rimtas, rimtas neivertinau to, a kad pora kart ir vakarines paziures tai nieko toki irnesakyk.gif
p.s. dar kadangi tema prie ydu, tai vat as turiu yda, nemegstu siurbti grindu ziaaauuuriai. mane varo i nevilti mintis, kad reiks siurbti ir nors tu ka. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 20, 11:15)
Ko nesuprantu - tai kodel kai kurios moterys taip sureiksmina buitinius darbus - lyg tai kazkas cia supersunkaus butu - 10 min skalbimas (ne kasdien), 15 min valgio gaminimas ir virtuves tvarkymas, 20 min kambariu issiurbimas (karta ar pora per savaite) - cia jau super duper darbai? Toks ispudis, kad dar XIX amziuje gyvena smile.gif

Aš tai nesuprantu, kodėl vyrai juos tiek sureikšmina, kad dėl jų bambėt ar žmonai nervus gadint reikia. Pusvalandis ir darbai padaryti. Kame problema? Eini ir pasidarai, jei norisi. Kam kitam smegenis lest dėl šūdo nieko?
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 02 20, 11:23)
Tai vyras, grįžęs iš darbo 18 val., iki tv žinių (18.45) kuo puikiausiai spėja susitvarkyt ir žiūrėdamas tv jau gali valgyt pasiruoštą vakarienę. Supermenas  bigsmile.gif
Norėčiau pažiūrėt, ką valgo žmonės, kur per 15 min. ir valgis pagamintas ir virtuvė sutvarkyta...

E.g.: Mesos gabala itrini prieskoniais, i maisa ir i orkaite - taimeris 1 val. Susmulkini kopustus, idedi supjaustytu pomidoru ir keleta alyvuogiu. Grikius i puoda, taimeri 20 min. Nesvarus indai i indaplove, stala nuvalai.

Kame problema? - nesugebat buitine technika naudotis ar darbo organizuoti?
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 20, 11:46)
Aš tai nesuprantu, kodėl vyrai juos tiek sureikšmina, kad dėl jų bambėt ar žmonai nervus gadint reikia. Pusvalandis ir darbai padaryti. Kame problema? Eini ir pasidarai, jei norisi. Kam kitam smegenis lest dėl šūdo nieko?

Na kad vyrai skustusi moteru "sugebejimais" kulinarijoje - retai tokiu komentaru pasitaiko, bet kad kai kurios motereles save sizifais buitiniuose darbuose iskelia - vos ne kiekviename smile.gif
Papildyta:
QUOTE(xxkamane @ 2014 02 20, 11:36)
Rimtas, rimtas neivertinau to, a kad pora kart ir vakarines paziures tai nieko toki irnesakyk.gif
p.s. dar kadangi tema prie ydu, tai vat as turiu yda, nemegstu siurbti grindu ziaaauuuriai. mane varo i nevilti mintis, kad reiks siurbti ir nors tu ka. unsure.gif

Pasiimi elektrine sluota - patogu ir greita - jei rekia kazka ad hoc pavalyti, ir normalu galinga (ne ta, kur tik garsiai uzia ir beveik nesiurbia smile.gif ) siurbli kruopstesniam valymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 20 vasario 2014 - 11:56
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 20, 11:55)
E.g.: Mesos gabala itrini prieskoniais, i maisa ir i orkaite - taimeris 1 val. Susmulkini kopustus, idedi supjaustytu pomidoru ir keleta alyvuogiu. Grikius i puoda, taimeri 20 min. Nesvarus indai i indaplove, stala nuvalai.

Pasiimi elektrine sluota - patogu ir greita - jei rekia kazka ad hoc pavalyti, ir normalu galinga (ne ta, kur tik garsiai uzia ir beveik nesiurbia smile.gif ) siurbli kruopstesniam valymui.

As ne siurblio bijau lotuliukas.gif ar jo neturiu (ir ne raketa pas mane, patikek mirksiukas.gif ), as pacio proceso nemegstu, supranti unsure.gif cia rimtai ax.gif
Taigi cia ne susireiksminimas ar principas, tiesiog yra darbu pasiskirstymas, ir tiek.
Vyras nemegsta kojiniu surusiuoti iskalbtu, tai ka stoveti su vezdu ir versti "RUSIUOT!!! RUSIUOT!!!!" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2014 02 20, 12:05)
As ne siurblio bijau lotuliukas.gif  ar jo neturiu (ir ne raketa pas mane, patikek mirksiukas.gif ), as pacio proceso nemegstu, supranti unsure.gif cia rimtai ax.gif
Taigi cia ne susireiksminimas ar principas, tiesiog yra darbu pasiskirstymas, ir tiek.
Vyras nemegsta kojiniu surusiuoti iskalbtu, tai ka stoveti su vezdu ir versti "RUSIUOT!!! RUSIUOT!!!!" biggrin.gif

IMO nera nemaloniu darbu - yra nepatogus irankiai smile.gif - man irgi savo galingaja Miele nepatogu lupti, kai kapitaliai tvarkytis reika - pagalvojau, kas man nepatogiausia - ismasciau, kad pats siurblio isemimo ir sudejimo procesas, tai smulkiems pavalymams nusipirkau akumuliatorini siurbliuka (elektrine sluota). Na kartais dar ir robota paleidziu smile.gif

Jei nepatinka rusiuoti - tai IMO skirti stalciu nerusiuotoms sudeti - "issirusiuos" jas imdamas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 20 vasario 2014 - 12:14
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 20, 11:55)

Kame problema? - nesugebat buitine technika naudotis ar darbo organizuoti?
Papildyta:

Na kad vyrai skustusi moteru "sugebejimais" kulinarijoje - retai tokiu komentaru pasitaiko, bet kad kai kurios motereles save sizifais buitiniuose darbuose iskelia - vos ne kiekviename smile.gif
Papildyta:

va va, ploju atsistojus drinks_cheers.gif
Anksčiau - sutinku, namų ruoša buvo išties alinanti. Nei automatinių skalbimo mašinų, nei indaplovių, nei orkaičių, nei kitos normalios buitinės technikos (namuose, prisimenu, buvo dulkių siurblys "Audra" - sunkus ir gremėzdiškas).
Tačiau dabar vis dar skųstis, kad tai kažkoks super darbas - gėda. Namuose turi būti darbo pasidalinimas, jei vienas eina į darbą, o kitas - ne, tai nerašyta taisyklė, kad tas, kuris namuose - privalo susitvarkyt. Būtų tai vyras ar moteris. Nes jei vienas ir eina į darbą, ir namuose tvarkosi - tai kam jam kitas žmogus namie reikalingas? O dabar mojuoja vaikais motinos - lyg kokiomis šventomis karvėmis. Užsikabini nešioklę ir tysaliokis tą vaiką po kambarius - ir pačiai bus patogiau, ir vaikui smagiau.
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 20, 12:12)
IMO nera nemaloniu darbu - yra nepatogus irankiai smile.gif - man irgi savo galingaja Miele nepatogu lupti, kai kapitaliai tvarkytis reika - pagalvojau, kas man nepatogiausia - ismasciau, kad pats siurblio isemimo ir sudejimo procesas, tai smulkiems pavalymams nusipirkau akumuliatorini siurbliuka (elektrine sluota). Na kartais dar ir robota paleidziu smile.gif

Jei nepatinka rusiuoti - tai IMO skirti stalciu nerusiuotoms sudeti - "issirusiuos" jas imdamas smile.gif

Robotas tarnauja man geriau uz viska kai tenka likti vienai kokia savaite thumbup.gif thumbup.gif
Jau kai prispiria aisku nebraidau per kruvas siuksliu, obetkaiptaciau, seiminyksciai tai zino ir jie nemato tame bedos, prasiurbia ir viskas.
del rusiavimo as irgi nematau bedu jas sukisti paciai, pats irgi moka, spalvas pazysta bet nemegsta, kam versti zmogu jei ir jis manes nevercia?
ar del situ dalyku verta daryti targedija? statytis paminklus ar dalintis titulais.
Mano nuomone ne, gyvenime ir taip uztenka visokiu problemu irnesakyk.gif

p.s. as jau gal einu, biski cia ne i tema as, mes abu dirbam tai.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 20 vasario 2014 - 12:22
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 20, 12:55)
bet kad kai kurios motereles save sizifais buitiniuose darbuose iskelia - vos ne kiekviename smile.gif

Aš nežinau apie kokia moterėles Jūs šiame komentare kalbate, bet iš savo pusės galiu pasakyti - dzin kokie darbai ir patinka man jie ar nepatinka. Vienus darau su malonumu, kitus dėl to, kad reikia. Bet joks kitas suaugęs ir sveikas žmogus neturi jokios moralinės teisės man aiškinti, kuriuos darbus aš privalėjau per dieną atlikti (išskyrus darbdavį, kiek tai susiję su mano funkcijomis darbe). Galima pasiskirstyti, galima susitarti, galima tikėtis, bet ateiti ir pirštu rodyti kaip kokiai valytojai, kuriam kampe jo/jos nuomone man dabar reiktų smarkiau pasistengt, joks vyras ar kitas sugyventinis neturi moralinės teisės aiškinti. Nepatinka? Paimi ir tvarkaisi. Nė vienam rankos nenukrito dar rolleyes.gif Žinoma, jei kuriom patinka aptarnauti vyrą visais buitiniais klausimais, tai jų teisė ir pasirinkimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2014 - 12:38
QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 20, 12:30)
Galima pasiskirstyti, galima susitarti, galima tikėtis, bet ateiti ir pirštu rodyti kaip kokiai valytojai, kuriam kampe jo/jos nuomone man dabar reiktų smarkiau pasistengt, joks vyras ar kitas sugyventinis neturi moralinės teisės. Nepatinka? Paimi ir tvarkaisi. Nė vienam rankos nenukrito dar rolleyes.gif Žinoma, jei kuriom patinka aptarnauti vyrą visais buitiniais klausimais, tai jų teisė ir pasirinkimas.

na, taip, reikia sutikti - pasišiauščiau ir aš, jei vyras sumanytų baltas pirštinaites apsimovęs patikrinti ar nėra dulkių ant spintos (nors, laikai, kai aš tvarkiausi namuose, jau senai praeityje, Bet vaikui gimus turbūt teks pačiai namie daugiau tvarkytis pirmąjį pusmetį). Kita vertus, jei vyras grįžta namo, o moteriškė apsikuitusi (na, tarkim galva skaudėjo ar pan. - suprantama, bet ne apie tokį atvejį kalba), nes paprasčiausiai tingėjo - manau, kad vyras turi visą moralinę teisę papriekaištaut. O jei tokia situacija kartojasi nuolat, na dievaži, nejau jūs vyro vietoje nesupyktumėt?
Atsakyti
dar syki ATSAKANT I TEMOS KLAUSIMA ir i K2 uzklausima:
moterys nesureiksmina manau buities, ypac siais laikais. kaip tik temos problema: vyro butent poziuris: tu NIEKO NEVEIKI...
taigi, cia yra vyro problema, vyro poziuris, vyrui netinka...o ne moteris grasina, kad vat ziurek, kiek as dirbu....ivertink...

Pastebejimas, kad palieka svruoles-ikyruoles irgi geras. manau, kad dauguma atveju kaip tik yra tokie, kur vyrai mustruojami del ismetytu kojiniu ir pan.

bet is esmes - tai per temas keliaujantis motyvas islieka toks pat: nepagarba vienas kitam.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 02 19, 18:44)
Ui ui kaip jūs čia  lotuliukas.gif Nu tai lipk, brangioji, ant stogo kamino valyti, jei jau lygiaverčiai  lotuliukas.gif <...>

Reikėjo ir korėmės abu ant stogo, negi vėtrai aiškinsi, kad oj oj, nekelk šiferio, nes vyras antrą savaitę komandiruotėje. Ir malkas kapojame paeiliui. Ir kitus darbus dalinamės. Juk nelauks vienas kito, kol parlėks kuris nors iš komandiruotės, o tuo metu pats sedėsimir išdidžiai dantimis kalensi arba bliūdų pristatinėsi, nes tai "moteriška", o vat tie yra "vyryška".
Ir daržus susikasti dviese greičiau, ir namo aplinką, ir akmenis surinkti, ir medžius apgenėti ir t.t.
Moteriški/vyriški? Yra darbai prie namų, prie ūkio ir juos reikia atlikti abiems. Po darbų (kai šviesu) ar savaitgaliais.
Atsakyti