QUOTE(Aimeja @ 2014 03 07, 15:10)
Kiekvienas gyvena kaip nori. Tai visų pirma. Bet matai, tas ,,galiu sau leisti'' yra skirtingas pas visus. Ir moterys renkasi. Viena, galiu sau leisti supranta kaip galimybę, atsiradus daugiau pinigų, pirkti kuo sveikesnius produktus, gaminti ir jais maitinti šeimą, ypač vaikus, kita tiesiog negaminti ir pirkti PC maistą ir taip maitinti vaikus, viena atradusi laiko, jį skirs vaikams, pasivaikščiojimui ir t.t, o kita sėdės SM. Pas abi bus-galiu tai sau leisti, bet skirtingas jų ,,leidimas''. Viena sakys galiu sau leisti pirmus vaikelio metus pabūti su juo, kita sakys, galiu sau leisti samdyti auklę ir eiti įdarbą. Aš noriu pasakyti, kad ne pinigų kiekis svarbu, o prioritetai pas kiekvieną, šeimos vertybės ir sveikas protas. Ir lyginti , kad va o vyras irgi gali, kažkaip ką aš žinau, aišku,kad gali ir daro, bet visų pirma galvoji, kiek tu gali ir ką tu darai. Aš irgi jau seniai galiu sau leisti tvarkytoją (anokia čia prabanga), bet šiuo metu man jos nereikia, visi apsitvarko patys, o kadangi nesusiverčiam, tai pasitvarkymas man kaip sportas, nes nekenčiu eiti sportuoti, o darbas tai sėdimas.
nu va man irgi toks "galiu sau leisti" lb subjektyvu. as irgi jau seniai galiu sau leisti namu tvarkytoja, kartais netgi garsiai su mb pasvarstom, kad gal reiketu. bet kazkaip vis nematau dideles butinybes. butas ne rumu dydzio, kad nesugebet savarankiskai su visa seima susitvarkyt. juolab, sunums as tvarkymasi naudoju ir kaip auklejimo priemone.
taip kad geriau tuos pinigus mes isleidziam pramogoms, kelionems, savo malonumams, o ne mokam uz tai, ka ir patys be ypatingu pastangu galim pasidaryt.
tiesiog zmoniu prioritetai skirtingi
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 15:10)
Sterilumas ir blizgesys nėra "elementari" tvarka - neperlenkinėk lazdos. Kaip tik jei auklėsi vaiką, kad tvarka namuose yra tik tada, kai gali nuo grindų ledus laižyt arba, kad reikia virint virtuvinius rankšluosčius - užauginsi maniaką.
Pagarba turi būt, pagarba sprendimams ir žmogui, bet ne tinginystei.
Ciccio, nu prie ko cia sterilumas? niekas apie ji nerase. autore sios temos is vis to net neminejo. nepersudyk
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 15:14)
taip, kaip nori - bet kodėl už tai tikimasi kažkokios išskirtinės pagarbos?
ar vyro komplimentas mylimajai "mieloji, labai skanu pyraga iskepei" arba, "aciu tau kad islyginai mano marskinius", arba "kaip malonu pareiti i svara kvepiancius namus", yra kazkokia isskirtine pagarba? man tai cia grazaus tarpusavio bendravimo ir meiles israiska