QUOTE(jurgacka @ 2014 03 07, 02:02)
Nepriimkit taip asmeniškai . Prieš rašydama apie cepelinus, juk parašiau "pvz". Aš neįsitikinus, kad Jūs apskritai juos mokat gamint. Ir net jei nemokat, nematau nieko blogo . Neprivalot ir tikriausiai mokat daug kitokių šaunių dalykų.
Aš irgi esu lygiaverčių santykių šalininkė. Todėl ir sakau, kad vyro indėlį irgi reikia gerbt. O jei dirba abu, abu ir namie turi tvarkytis. Aš diskutuoju todėl, kad būtų atsvara kai kurių moteriškių susireikšminimui, kaip labai jos dirba daug namuose (labai su tuo skalbimu papiktino ). Abu šeimoj yra reikšmingi ir gerbtini. Net ne abu, o visi - vaikus irgi reikia gerbt. O jei kas buitinių įgūdžių neturi, tai gal uždirba ir gali pasamdyt namų tvarkytoją. Ir visas sudėtingumas dingsta.
O chamais būna ir vyrai, ir moterys. Sakyčiau netgi po lygiai . Apie šeimas, kur bedarbis vyras visą dieną drybso prie teliko ir rėkia, kad žmona trukdo, nes prašo kojas pakelt kai ji grindis plauna, tikrai nenoriu aiškintis.
Aš irgi esu lygiaverčių santykių šalininkė. Todėl ir sakau, kad vyro indėlį irgi reikia gerbt. O jei dirba abu, abu ir namie turi tvarkytis. Aš diskutuoju todėl, kad būtų atsvara kai kurių moteriškių susireikšminimui, kaip labai jos dirba daug namuose (labai su tuo skalbimu papiktino ). Abu šeimoj yra reikšmingi ir gerbtini. Net ne abu, o visi - vaikus irgi reikia gerbt. O jei kas buitinių įgūdžių neturi, tai gal uždirba ir gali pasamdyt namų tvarkytoją. Ir visas sudėtingumas dingsta.
O chamais būna ir vyrai, ir moterys. Sakyčiau netgi po lygiai . Apie šeimas, kur bedarbis vyras visą dieną drybso prie teliko ir rėkia, kad žmona trukdo, nes prašo kojas pakelt kai ji grindis plauna, tikrai nenoriu aiškintis.
Jokiu budu as nepriimu to asmeniskai. Mano isitikinimu, buitiniai igudziai, kaip ir socialiniai yra zmogui butinybe, nes jis yra sociumo dalis. Buitis neatsiejamas zmogaus egzistavimo aspektas.
O kodel, tas kuris neturi buitiniu igudziu, negali ju ismokti? Jis neigalus? Kas per kompleksai jo galvoje, kurie maiso isisavinti elementarius dalykus, is kur tas priesiskumas, alergija, pasislykstejimas, buities darbams? Kas tai inspiruoja?
Na ir kiek, mazdaug procentine israiska Lietuvoje zmoniu gali samdytis pagalbininkus? O jei negali samdyti, bet nemoka, kas tuomet turi atlikti tuos "slykscius" buities darbus?
Kita vertus, juk tie igudziai ateina is seimos, tevu. Ar gali tie vaikuciai, neva kuriu tevai pinigingi ir tai pastoviai akcentuoja, pagarbiai vertinti samdiniu darba, kai patys neismokinti jo atlikti? Kai vaiku tevai buities dabus vertina niekinanciai, skatina vaikus, neva uzdirbti ir kuo greiciau jais atsikratyti...