Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(jurgacka @ 2014 03 07, 02:02)
Nepriimkit taip asmeniškai smile.gif. Prieš rašydama apie cepelinus, juk parašiau "pvz". Aš neįsitikinus, kad Jūs apskritai juos mokat gamint. Ir net jei nemokat, nematau nieko blogo smile.gif. Neprivalot ir tikriausiai mokat daug kitokių šaunių dalykų.

Aš irgi esu lygiaverčių santykių šalininkė. Todėl ir sakau, kad vyro indėlį irgi reikia gerbt. O jei dirba abu, abu ir namie turi tvarkytis. Aš diskutuoju todėl, kad būtų atsvara kai kurių moteriškių susireikšminimui, kaip labai jos dirba daug namuose (labai su tuo skalbimu papiktino biggrin.gif). Abu šeimoj yra reikšmingi ir gerbtini. Net ne abu, o visi - vaikus irgi reikia gerbt. O jei kas buitinių įgūdžių neturi, tai gal uždirba ir gali pasamdyt namų tvarkytoją. Ir visas sudėtingumas dingsta.

O chamais būna ir vyrai, ir moterys. Sakyčiau netgi po lygiai smile.gif. Apie šeimas, kur bedarbis vyras visą dieną drybso prie teliko ir rėkia, kad žmona trukdo, nes prašo kojas pakelt kai ji grindis plauna, tikrai nenoriu aiškintis.

Jokiu budu as nepriimu to asmeniskai. Mano isitikinimu, buitiniai igudziai, kaip ir socialiniai yra zmogui butinybe, nes jis yra sociumo dalis. Buitis neatsiejamas zmogaus egzistavimo aspektas.

O kodel, tas kuris neturi buitiniu igudziu, negali ju ismokti? Jis neigalus? Kas per kompleksai jo galvoje, kurie maiso isisavinti elementarius dalykus, is kur tas priesiskumas, alergija, pasislykstejimas, buities darbams? Kas tai inspiruoja?

Na ir kiek, mazdaug procentine israiska Lietuvoje zmoniu gali samdytis pagalbininkus? O jei negali samdyti, bet nemoka, kas tuomet turi atlikti tuos "slykscius" buities darbus?

Kita vertus, juk tie igudziai ateina is seimos, tevu. Ar gali tie vaikuciai, neva kuriu tevai pinigingi ir tai pastoviai akcentuoja, pagarbiai vertinti samdiniu darba, kai patys neismokinti jo atlikti? Kai vaiku tevai buities dabus vertina niekinanciai, skatina vaikus, neva uzdirbti ir kuo greiciau jais atsikratyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2014 - 01:29
QUOTE(Moonte @ 2014 03 06, 22:51)
O kodel jus istikinusi, jog igijau vien cepelinu gaminimo igudzius?

nebegalejau susilaikyt... lotuliukas.gif
jau taip juokingai retorinis kl nuskambejo lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 03 07, 02:23)
Jokiu budu as nepriimu to asmeniskai. Mano isitikinimu, buitiniai igudziai, kaip ir socialiniai yra zmogui butinybe, nes jis yra sociumo dalis. Buitis neatsiejamas zmogaus egzistavimo aspektas.

O kodel, tas kuris neturi buitiniu igudziu, negali ju ismokti? Jis neigalus? Kas per kompleksai jo galvoje, kurie maiso isisavinti elementarius dalykus, is kur tas priesiskumas, alergija, pasislykstejimas, buities darbams? Kas tai inspiruoja?

Na ir kiek, mazdaug procentine israiska Lietuvoje zmoniu gali samdytis pagalbininkus? O jei negali samdyti, bet nemoka, kas tuomet turi atlikti tuos "slykscius" buities darbus?

Kita vertus, juk tie igudziai ateina is seimos, tevu. Ar gali tie vaikuciai, neva kuriu tevai pinigingi ir tai pastoviai akcentuoja, pagarbiai vertinti samdiniu darba, kai patys neismokinti jo atlikti? Kai vaiku tevai buities dabus vertina niekinanciai, skatina vaikus, neva uzdirbti ir kuo greiciau jais atsikratyti...

Miela ponia, galima daug ką daryti, daug ką išmokti, bet viskam neužtenka laiko smile.gif. Nieko blogo nematau, jei tėvai skatina vaikus mokytis ir ateity uždirbti tiek, kad galėtų namų tvarkytoją pasisamdyt.

p.s. jei negali samdyti tada:
a) mokosi susitvarkyti ir gamintis patys, čia jei aukštai kartelę kelia
cool.gif gyvena apsivertę ir valgo pusgaminius, t.y. sumažina savo reikalavimus
Atsakyti
jurgacka, nu man vis tiek perspausta atrodo, ka akcentuoji.
o tai tevai skatindami vaikus labai daug uzdirbti, ar nesuformuoja vaikams poziurio, kad buitiniai darbai nevertingi? vat galiu, pyst, nusipirkt valandai vireja, skalbeja, ir dar nezinia su kokiu tonu su ja kalbesiu?
kodel tie tevai negali skatinti ir uzdirbti, bet ir gerbti bet kokios rusies darba, t.y. nebijoti jo paciams atlikti, juk galu gale tai ne zeme arti, ne taip specifiska...

dabar pilna priviso tokiu, kurie issidrebia ir teskia: kam man tvarkytis, as viska samdausi. kazkokia arogancija sklinda is ju. gal tiesiog tokia patirtis pas mane.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 07, 02:46)
jurgacka, nu man vis tiek perspausta atrodo, ka akcentuoji.
o tai tevai skatindami vaikus labai daug uzdirbti, ar nesuformuoja vaikams poziurio, kad buitiniai darbai nevertingi? vat galiu, pyst, nusipirkt valandai vireja, skalbeja, ir dar nezinia su kokiu tonu su ja kalbesiu?
kodel tie tevai negali skatinti ir uzdirbti, bet ir gerbti bet kokios rusies darba, t.y. nebijoti jo paciams atlikti, juk galu gale tai ne zeme arti, ne taip specifiska...
dabar pilna priviso tokiu, kurie issidrebia ir teskia: kam man tvarkytis, as viska samdausi. kazkokia arogancija sklinda is ju. gal tiesiog tokia patirtis pas mane.

taip, jie nevertingi, nes turėti grindų plovimo įgūdžius daug proto nereikia. Tie darbai vertingi tik tau, ir tik kol tu pats juos darai. Užtenka nueiti į bet kurio prekybcentrio tualetą ir ten pamatai, kaip moterys gerbia valytojos darbą - apvaro ne tik tuliko kraštus, bet ir grindis. O kaip žmonės elgiasi su kasininkėmis? Ir dažniausiai, kažkodėl tie, kurie nuo tų kasininkių socialine padėtimi niekuo nesiskiria.
Buitiniai darbai laikui bėgant dar labiau nuvertės, nes tobulėjant technikai dar didesnė jų dalis bus atliekama automatizuotai. Jei žiūrėsim istoriškai, fizinis darbas visuomenėje vis mažiau vertinamas ir apmokamas, nes jis sukuria mažiausią vertę.
Tie, kurie samdo žmones atlikti buities darbus, išties daro gerą darbą. Jie suteikia galimybę žmogui, kuris nieko daugiau nemoka tik mojuoti skuduru, pragyventi. Gal skamba ir arogantiškai, bet, jei per gyvenimą pasiekei tik tiek, kad moki gerai šluoti, nereikia tikėtis aukso medalio.
Atsakyti
jei griztant prie temos - kad vyras jauciasi seimos galva, nes uzdirba.
na nesazininga taip. duotuoju atveju is vis nelogiska, nes autore gauna vaiko prieziuros atlyginima, todel nera visiska islaikytine.
ir apskritai, zeminti savo mylima zmogu vien del to, kad jis kazkoki tai laiko tarpa ne generuoja pinigus, o augina vaikus ir ziuri namus, tai ne siaip chamizmas, o tyciojimasis tiesiog. manau tokie vyrai uzauga seimose, kuriose mamos labai akcentuoja abieju lyciu prievole uzdirbti, arba teciai niekina zmonas namu seimininkes. na man tai baisu. vien del to savo sunums beveiks visus buities darbus liepiu dirbt - kad ismoktu ateityje gerbt ir vertint savo zmonu indeli i seima
Atsakyti
Nemanau, kad temos autorės vyras jaučiasi kažkokia didele šeimos galva. Ir šeimos galva nesijaučiama vien todėl, kad uždirbami pinigai. Gali būti taip, kad moteriškė besedėdama namuose su vaiku tapo kiek neadekvati. Vyras ir leptelėjo, kad eik geriau dirbti, nes matyt mato, kad moteriškė į puodą virsta.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 07:46)
Nemanau, kad temos autorės vyras jaučiasi kažkokia didele šeimos galva. Ir šeimos galva nesijaučiama vien todėl, kad uždirbami pinigai. Gali būti taip, kad moteriškė besedėdama namuose su vaiku tapo kiek neadekvati. Vyras ir leptelėjo, kad eik geriau dirbti, nes matyt mato, kad moteriškė į puodą virsta.

tai net jei ir taip - ar jis turi teise taip leptelt? ar ne normaliau is jo puses butu nuramint moteri ir pagirt uz skania vakariene, uz svarius namus, tiesiog ivertint ja? tada ir nesijaustu kaip puodas moteriske. ir taip jai nera smagu pastoviai toj buities rutinoj suktis, o cia dar vyras uzuot suprates ir nuramines, svaidosi savo leptelejimais
Atsakyti
O kodėl vyras neturi teisės leptėlt? Kas jau per šventa karvė yra žmona? Vyras ir savų problemų bei rūpesčių gali turėt, tai dar grįžus po darbo reikia žmoną linksmint. Ir ką mes ten žinom, gal vyras grįžęs po darbo, dar ir namus lekia kuopt ir sau valgyt daryt, nes žmona "labai pavargus" nuo vaiko auginimo.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 03 07, 03:33)
Miela ponia, galima daug ką daryti, daug ką išmokti, bet viskam neužtenka laiko smile.gif. Nieko blogo nematau, jei tėvai skatina vaikus mokytis ir ateity uždirbti tiek, kad galėtų namų tvarkytoją pasisamdyt.

p.s. jei negali samdyti tada:
a) mokosi susitvarkyti ir gamintis patys, čia jei aukštai kartelę kelia
cool.gif gyvena apsivertę ir valgo pusgaminius, t.y. sumažina savo reikalavimus

O jei tas skatinamas vaikas tik mokslams, ateity nesugebės daug uždirbti, kas tada . (Nuo mokymosi irgi pertraukos turi būti daromos) .Jei jis nesugebės samdyti, o ir pats padaryti nesugebės. Juk neužtenka vien, kad moteriškė ateitų kartą į savaitę sutvarkyt, reikia, kaip jau buvo minėta, ir virėjos, ir sodininko ir dar gal daug ko
Šiaip jau kažkuri rašė, kad dažnai jei žmogus vykęs, tai vykęs - ir mokslus didžiausius bus baigęs, ir pareigas užims ir buitis įkandama bus g.gif
Aš irgi už lygiaverčius santykius, jei yra šeima , neskaičiuojami jokie indėliai atskirai
Beje, taip pat manau, jei vaikai augdami šeimoje nebus nustumti nuo buities darbų, rūpesčių, problemų sprendimo, tai jie ir žmonas puikiai supras ir šeimoje nelauks, kol žmona barsčius įpils g.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2014 03 07, 08:14)
O jei tas skatinamas vaikas tik mokslams, ateity nesugebės daug uždirbti, kas tada . (Nuo mokymosi irgi pertraukos turi būti daromos) .Jei jis nesugebės samdyti, o ir pats padaryti nesugebės. Juk neužtenka vien, kad moteriškė ateitų kartą į savaitę sutvarkyt, reikia, kaip jau buvo minėta, ir virėjos, ir sodininko ir dar gal daug ko
Šiaip jau kažkuri rašė, kad dažnai jei žmogus vykęs, tai vykęs - ir mokslus didžiausius bus baigęs, ir  pareigas užims ir buitis įkandama bus g.gif
Aš irgi už lygiaverčius santykius, jei yra šeima , neskaičiuojami jokie indėliai atskirai
Beje, taip pat manau, jei vaikai augdami šeimoje nebus nustumti nuo buities darbų, rūpesčių, problemų sprendimo, tai jie ir žmonas puikiai supras ir šeimoje nelauks, kol žmona barsčius įpils g.gif

dar baisiau visko nupiešt negalėjai? Jau vaikas toks dundukas, toks dundukas, kad net šluotos nesugebės nulaikyt. Buitis įkandama visiems, tai ne bioinžinerija, bet buitis nuobodi. Ir žmonos vis dar piešiamos kaip barščių pylėjos. Kyr čia lygiaverčiai santykiai, jei moterys nori, kad vyras ir pinigus parneštų ir dar namuose viską darytų?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 09:21)
dar baisiau visko nupiešt negalėjai? Jau vaikas toks dundukas, toks dundukas, kad net šluotos nesugebės nulaikyt. Buitis įkandama visiems, tai ne bioinžinerija, bet buitis nuobodi. Ir žmonos vis dar piešiamos kaip barščių pylėjos. Kyr čia lygiaverčiai santykiai, jei moterys nori, kad vyras ir pinigus parneštų ir dar namuose viską darytų?

Brangioji, tai kodėl tiek temų būna sukurta, kur moterys guodžiasi, kad vyrai nieko nemoka? Šluotą gal ir sugebės nulaikyti, bet jam gal nekils mintis jos į rankas imti, jei lig šiol kažkas kitas tuos darbus darė, tai galvos, kad ir toliau kažkas padarys biggrin.gif
O jūsų mama , žiūriu, neišmokė svetimų žmonių netujinti g.gif
Gal išmokit skaityti, jei šeimoje lygiaverčiai santykiai, tai negali vienas visko daryti g.gif
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2014 03 06, 21:35)
Tai reiskia elementarius igudzius tures. Tiesiog gebejimo uzdirbti tikrai neuztenka, nes iki to gebejimo issivystymo reikia gana ilgai augt. Ir visi praeina tuos etapus, kai nori nenori reikia pluset namuose

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 07 kovo 2014 - 08:37