Na aš kažkada žiūrėjau laidą, apie tai kaip vaikams aiškino, iš kur pienas atsiranda. Panašu, kad buvo vargšiukams mažas šokas
. Bet aš manyčiau, kad jau čia apskritai bendras neišprusimas... ir visiškas nebendravimas su vaikais.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 03 07, 01:51)
O kodel jus istikinusi, jog igijau vien cepelinu gaminimo igudzius? Galimai as turiu ir jusu igytus ir dar papildomai puikiai verdu cepelinus. Vienas kitam tai nepriestarauja. Bet su savo igudziais as daug labiau parankesnis palydovas gyvenime, nei jus. Nes galiu patenkinti ne tik fizinius poreikius, bet ir dvasini alki.
Man jusu pozicijoje, nepriimtinas snobizmas, poziuris is auksto i zmones, diskriminacijos pateisinimas, finansiniu pagrindu. O jus kada skaiciavote, kiek pinigu sumoketu tas uzdirbantis chamas, jei jam tektu uz buities darbus moketi samdiniui? Kai zmona, nemokama tarnaite, kurios nereikia nei gerbti, nei ka.
Kita vertus nemanau, kad uzdirbantis vyras turi moraline teise ka reikalauti. Nes moteris gimdo vaikus, aukoja tam savo sveikata, grozi, ne be jo brangucio indelio. Ir tas vaikas ne tik jos, bet jo. Manipuliuoti moters priklausoma padetimi, kai ji priziuri ju BENDRA VAIKA, vien todel, kad uzdirba pinigus, gali tik paskutinis chamas. Kita vertus, galimai del tokiu priezasciu ir sumazejo gimstamumas. Moterys nenori buti priklausomos nuo chamu.
Buitiniai igudziai, tai ne vien sriubu virimas, cepelinu gaminimas. Butiniu igudziu neturinciais zmonemis yra sudetinga vesti bendra uki, kuris yra neatsiejama seimos sanklodos dalis. Zmogus, kuris atlieka buities darbus, nera treciarusis seimoje, jo indelis privalo buti gerbtinas ne ka maziau uz kito sutuoktinio.
Esu lygiaverciu santikiu seimose salininke. Todel manau, jog siuolaikineje visuomeneje gerbtinas abieju sutuoktiniu indelis.
Nepriimkit taip asmeniškai
. Prieš rašydama apie cepelinus, juk parašiau "pvz". Aš neįsitikinus, kad Jūs apskritai juos mokat gamint. Ir net jei nemokat, nematau nieko blogo
. Neprivalot ir tikriausiai mokat daug kitokių šaunių dalykų.
Aš irgi esu lygiaverčių santykių šalininkė. Todėl ir sakau, kad vyro indėlį irgi reikia gerbt. O jei dirba abu, abu ir namie turi tvarkytis. Aš diskutuoju todėl, kad būtų atsvara kai kurių moteriškių susireikšminimui, kaip labai jos dirba daug namuose (labai su tuo skalbimu papiktino
). Abu šeimoj yra reikšmingi ir gerbtini. Net ne abu, o visi - vaikus irgi reikia gerbt. O jei kas buitinių įgūdžių neturi, tai gal uždirba ir gali pasamdyt namų tvarkytoją. Ir visas sudėtingumas dingsta.
O chamais būna ir vyrai, ir moterys. Sakyčiau netgi po lygiai
. Apie šeimas, kur bedarbis vyras visą dieną drybso prie teliko ir rėkia, kad žmona trukdo, nes prašo kojas pakelt kai ji grindis plauna, tikrai nenoriu aiškintis.