Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(gustika @ 2014 03 02, 15:39)
Ramunita, gerai,kad jusu drauges istorija su laiminga pabaiga,t.y vyras ismoko,susivoke.Gal dabar vertins zmona kitaip.

Taip,pabaiga laiminga,bet pvz ir MB kazkaip suprato,kad tas buvimas namie nera nieko neveikimas. Drauges vyrui susivokti padejo tas pasilikimas su 2 vaikais,matyt supurte iki kaulu smegenu. Siaip nepagarbos savo zmonai jis tikrai nejaute,tiesiog jam atrode kai kas kiek kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2014 03 02, 23:01)
Taip,pabaiga laiminga,bet pvz ir MB kazkaip suprato,kad tas buvimas namie nera nieko neveikimas. Drauges vyrui susivokti padejo tas pasilikimas su 2 vaikais,matyt supurte iki kaulu smegenu. Siaip nepagarbos savo zmonai jis tikrai nejaute,tiesiog jam atrode kai kas kiek kitaip.

Vyrams neretai atrodo, kad tvarka ir švara namuose atsiranda be pastangų ir laiko tai norma.

Mes su MB esame pasiskirstę darbais - jis dažniausiai perka ir gamina maistą, ir dar retkarčiais priprašau, kad dar padėtų ką nors padaryti, o man lieka visa kita. Atrodytų gal ir nieko, bet jis po savęs viską palieka. Jeigu kas nors bus nukritę ant žemės ar netvarkingai padėta, tai niekada nepajudins rankos ir nepakels. Bardakas gali savaitėm būti, jo tai nekaso. Dėl to elementarus dulkių valymas užima daugybę laiko, nes prieš tai reikia viską sunešioti ir sudėlioti į vietas. Kadangi nelabai moku kosmetiškai pasitvarkyti, ir jeigu jau tvarkau ar valau, tai darau iš esmės, dėl to man tokiems darbams dar reikia ir morališkai nusiteikti ir skirti gerą pusdienį laiko. Gerai, kas turi indaplovę, o pas mus indaplovė esu aš. Gal kam nors visi tie darbai ir lengvi, na bet man tai jie nuobodūs, rutininiai ir ėdantys laiką.
Atsakyti
Vakar įdomumo dėlei paskaičiavau, kiek laiko užima elementarus skalbimas. Sudėti skalbinius į skalbyklę - žinoma, nesunku, sakyčiau, penkios minutės (atrinkimui, ką su kuo dera skalbti). Paskui ištraukti ir išdžiaustyt - apie 10 min. Išdžiūvusius išrūšiuot ir sudėliot į savo vietas - pusvalandis (čia nelyginant, vieno skalbimo). Nes skalbiama penkių skirtingų asmenų rūbai - mano, vyro, dviejų skirtingo amžiaus vaikų (mergaitės ir berniuko) ir kūdkio, kiekvienas turime savo spintas, stalčius, lentynas. Taigi vienam skalbimui - apie valanda, o skalbiu ir ne po kartą dienoje (skirtingi skalbiniai reikalauja skirtingų skalbimų, priemonių ir t.t.).

Su mažiau asmenų šeimoje, žinoma, tas pasidaro greičiau, o dar jei visų rūbai vienodų medžiagų ir spalvų, kaip čia buvo minėta, o gal dar ir kojinių stalčius visai šeimai bendras biggrin.gif - tada visai gerai.
Atsakyti
baisuma, ar ne. bigsmile.gif tai kokias darom isvadas?
Atsakyti
Bliam, Given, baik tu čia vadovaut posėdžiams biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 05, 10:34)
baisuma, ar ne.  bigsmile.gif tai kokias darom isvadas?

Išvados paprastos: reikia namų tvarkytojos, auklės ir asmeninio virtuvės šefo biggrin.gif
Atsakyti
Ka jau cia privadovausi. kai sitiek i tema nepataikyta.
Snekam ne apie jausma buti seimos galva, o apie indaploves ir skalbimo miltelius, virinimus. bigsmile.gif

o isties jei taip imti ir i tema pakalbeti: ka reiskia jaustis seimos galva? ar cia tik vyras galetu atsakyti? nes tema - taip iseina, tik vyrams skirta.
ar dabar madinga dvigalve partneryste? bigsmile.gif

O pa kolkas reziumuojam tai, kas prikalbeta ne i tema:
Dauguma dalyviu - modernus, darbais pasiskirste.
Trukumas: pagarbos ir ivertinimo nebuvimas. procentai ir dydis - skirtingi.
Specialus pastebejimas: darbai diferencijuojami pagal iplaukianciu pajamu dydi.
Dar vienas specialus pastebejimas: eiliniai ranku darbo darbai nuvertinti iki nulio - kuomet robotai uz zmogu gali atlikti veiksmus.
Sugriztama prie to pacio: nuvertinimas apskritai to, kas daugiausiai atlieka rankiniu darbu.

Pastebejimai aptarti, o isvados? Isvada yra retorinis klausimas: ar man gera gyventi su mane nuvertinanciu partneriu? arba: ar man gera gyventi, jei as nuvertinu savo partneri?
Namu darbas: Kiekvienas atsako i si klausima savo sirdies gelmeje pats/pati sau.

Tema skelbiu uzdaryta. biggrin.gif

Na, kaip, Ciccio? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 05 kovo 2014 - 10:15
QUOTE(given444 @ 2014 03 05, 10:13)
Tema skelbiu uzdaryta.  biggrin.gif
Na, kaip, Ciccio?  wub.gif

[ploja atsistojusi su pritarimo ašaromis akyse]
Atsakyti
bis.gif biggrin.gif 4u.gif

bet ar bus pamastymu i temos PAVADINIMA? bigsmile.gif
Atsakyti
O jei į temą, jautimasis "šeimos galva" visiškai nepriklauso nuo to, kuris eina į darbą, o kuris lieka namuose, ir ką tuose namuose daro. Mano mama nedirbo nuo tada kai gimė mano sesuo, iki man suėjo 16 (maždaug 20 metų), tačiau visą laiką šeimos galva buvo ji. Ji planuodavo, organizuodavo, skirstydavo ir apskritai - vadovavo. Kartais, kai išvažiuodavome vien su tėvu kur nors, būdavo momentų, kai net sutrikdavome - opapa, o tai kaip čia taip, niekas nesuvadovaus kur, ką ir kaip darysim, tai ką - reikės patiems galvot???? biggrin.gif Ir nebuvo mano mama kažkokia tvarkos maniake nuolat trepsėjusi su prijuoste ir grindų skuduru, kartais namai visai drūčiai susiversdavo, bet kažkaip nei kas priekaištavo, nei ką. Juk pats namuose gyveni, pats susijauki, pats susitvarkai.
Nors kai mirė tėvas, kažkaip supratom, kad mama tėvą laikė šeimos galva, o save - jo pagalbininke. Nes palaidojus tėvą visas mamos entuziazmas kaip ir išblėso, neliko tėvo ir jai kažkaip nebeliko ūpo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 05 kovo 2014 - 11:29
QUOTE(given444 @ 2014 03 05, 10:13)
Ka jau cia privadovausi. kai sitiek i tema nepataikyta.
Snekam ne apie jausma buti seimos galva, o apie indaploves ir skalbimo miltelius, virinimus. bigsmile.gif

o isties jei taip imti ir i tema pakalbeti: ka reiskia jaustis seimos galva? ar cia tik vyras galetu atsakyti? nes tema - taip iseina, tik vyrams skirta.
ar dabar madinga dvigalve partneryste? bigsmile.gif

O pa kolkas reziumuojam tai, kas prikalbeta ne i tema:
Dauguma dalyviu - modernus, darbais pasiskirste.
Trukumas: pagarbos ir ivertinimo nebuvimas. procentai ir dydis - skirtingi.
Specialus pastebejimas: darbai diferencijuojami pagal iplaukianciu pajamu dydi.
Dar vienas specialus pastebejimas: eiliniai ranku darbo darbai nuvertinti iki nulio - kuomet robotai uz zmogu gali atlikti veiksmus.
Sugriztama prie to pacio: nuvertinimas apskritai to, kas daugiausiai atlieka rankiniu darbu.

Pastebejimai aptarti, o isvados? Isvada yra retorinis klausimas: ar man gera gyventi su mane nuvertinanciu partneriu? arba: ar man gera gyventi, jei as nuvertinu savo partneri?
Namu darbas: Kiekvienas atsako i si klausima savo sirdies gelmeje pats/pati sau.

Tema skelbiu uzdaryta.  biggrin.gif Na, kaip, Ciccio?  wub.gif

bis.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif photo.gif cray.gif clap_1.gif

norejau gal kazka dar ir pasakyti, bet....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 05 kovo 2014 - 11:51
Priimu ir is Kamanes bis.gif smartass.gif
Atsakyti