Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(flight @ 2014 02 28, 15:13)
Kartojuosi - neveltui namų šeimininkėms yra mokami pinigai.

O kur mokami pinigai, kokioje šalyje? bigsmile.gif bigsmile.gif
Uk eina bazinis darbo stažas, jei esi namų šeimininkė. Beje, gyvenime dažniausiai tos tikrosios namų šeimininkės šalia namų turi prisiėmusios daugybę kitokių pareigybių: savanoriauja, labai daug padeda vaikų mokykloms/darželiams ir pan. Nesakau, kad jos nepavargsta, o, bet, tačiau panašu, kad apie buitį, būtent tokios mamos ir mažiausiai zyzia, nei tos, kurios tik namuose augina vaikus mirksiukas.gif Tai gal vistik problema būtų elementariame nemokėjime paskirstyti savo laiko? Prioritetų susidėliojime?

QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 15:15)
Taip. Netiesiogine, o gal ir tiesiogine prasme.

Neveltui šiais laikais nemažai mamų kelia tokius klausimus, kaip "ar aš gera mama" ir pan. Prisiklauso va, visokiausių teorijų ir paskui įsivaro sau kompleksų doh.gif

Pamenu per vienus iš savo kursų, visi labai juokėmės. Tema buvo apie gerą laiką su savo vaiku. Ką veikti? Ir, vienas iš pagrindinių, nuolat akcentuojamų veiklų buvo: kepkite, gaminkite, darykite valgyti su savo vaikais biggrin.gif Iš 20 tėvų, daugiau nei pusė pasakė, kad vaikams tai neįdomu biggrin.gif Nu, ateina, pamakaluoja bliūdą, šį bei tą padaro, bet, kad tai jau būtų super duper veikla, kuri ims ir suartins tėvus ir vaikus, tikrai taip nėra schmoll.gif schmoll.gif Išpūstas burbulas ir tiek. Mada dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 11:11)
Apibendrinant, nesvarbu, kas vyras ar moteris būna namuose - tas, kuris namuoose, tas ir prižiūri namus. Nesuprantu, kokios dar diskusijos gali būti ta tema?

O prižiūri juos pagal savo, ar pagal kitų suvokimą? Tema tai apie vyro požiūrį į žmonos darbą. Tai jei man atrodo, kad šiandien namams reikėjo būtent tiek priežiūros ir ne daugiau, tai teisi aš, ar teisus vyras, jei jis mano, kad aš galėjau pasistengti "labiau"?

Nenukrypstam į voratinklius ir pritukusius kampus, ok? Nes jei jau kam patinka kaip kiaulei gyventi, tai anas/ana nesitvarkys nieko nepriklausomai nuo naujausios buitinės technikos egzistavimo ar vaikų buvimo.

QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 28, 11:50)
Buna ir atvirksinis variantas (ir kuo toliau, tuo dazniau, beje) - kai moteriskos gimines prizas ant sofos ar pries veidrodi sedi smile.gif - ir pereinamojo (na gal greiciau nueinamojo biggrin.gif ) pobudzio irgi tada jis daznai buna...

So? Ką tai rodo? Kad vyrui taip daryt gerai, o moteriai ne? Bent jau man tai abu tokie egzemplioriai yra nepriimtini ir dėmesio neverti.

QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 28, 12:12)
IMO jei butu ziurima ne vaiku, o SEIMOS geroves, tiek daug mamyciuku ir zirniniu princesiu siais laikais nebutu..

O tos gerovės turėtų žiūrėt abu sutuoktiniai, ar tik vienas, katras namie sėdi? Ir kuo šeimos gerovei padeda bambantis iš darbo grįžęs vyras?

QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2014 02 28, 13:21)
Ir ta namų šeimininkė nebuvo panaši į labai nuvargusią , kad prieš atvykstant svečiams sukabintų paltus į spintą , pravalytų grindis ir išsiplautų indus.

Tai gal dėl to ir nebuvo nuvargusi, nes vaiku džiaugėsi, o ne bandė super namų šeimininkę vaizduot?

QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2014 02 28, 14:14)
Paskaičiuokit - laikas skirtas namų ruošai-4val.30min. Toliau jau galima veikti tai ką norisi.

Kada tas "toliau"? biggrin.gif Veikti tai, ką norisi gali tik tada, kai vaikai miega. O tvarkymuisi ir maisto darymui su vaikais laiką reiktų padvigubint. Bent jau aš su mažuoju, kuris labai aktyviai dalyvauja tiek tvarkymuose, tiek maisto gamyboj, darau dvigubai ilgiau viską, nes jam reikia viską pačiupinėt, pačiam pabandyt, būtinai ką nors paliet ar išbarstyt ir visus jo tvarkymus aš turiu atidžiai prižiūrėt, nes kitaip nesaugu ne tik jam, bet ir namam dažniausiai būna. Žinoma, galėčiau išmokyt vaiką sėdėt "savo vietoj" ir į akis nelįst, kol mamytė tais itin svarbiais ir neatidėliotinais buities darbais užsivertusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 28 vasario 2014 - 14:37
QUOTE(Limcamca @ 2014 02 28, 15:36)
-O kur mokami pinigai, kokioje šalyje?  bigsmile.gif  bigsmile.gif

-Tai gal vistik problema būtų elementariame nemokėjime pasu irkirstyti savo laiko? Prioritetų susidėliojime?
Neveltui šiais laikais nemažai mamų kelia tokius klausimus, kaip "ar aš gera mama" ir pan. Prisiklauso va, visokiausių teorijų ir paskui įsivaro sau kompleksų  doh.gif

- Iš 20 tėvų, daugiau nei pusė pasakė, kad vaikams tai neįdomu  biggrin.gif

- samdomoms namų tvarkytojoms, virėjoms ir t.t,.

- aš čia apskritai problemos nematau, darau kiek noriu, nenoriu - SM sėdžiu biggrin.gif
Kai labai reikia, darau ir nenorėdama, padarau ir ramu - bet teigti, kad visa tai - poros minučių darbelis, net ne darbelis, o poilsis, beveik sanatorija - negaliu.

- vakar su dukra gaminome jos darželio Kaziuko mugei skanėstus, laimės buvo pilnos akys...smile.gif Su abiem vyresniais vaikais nesenai gaminom pyragą, vaikai susipešė dėl vietos prie tešlos bliūdo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 vasario 2014 - 14:48

Tai gal dėl to ir nebuvo nuvargusi, nes vaiku džiaugėsi, o ne bandė super namų šeimininkę vaizduot?
Geriau nevaizduot ir nesijaudint, kad kiti laiko nevala?Nemanau, kad didvyriškumas susikabinti paltus, išsiplauti indus ir prasivalyti grindis. Po to ir kūdikiu galima gėrėtis.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 02 28, 15:43)
- samdomoms namų tvarkytojoms, virėjoms ir t.t,.

- vakar su dukra gaminome jos darželio Kaziuko mugei skanėstus, laimės buvo pilnos akys...smile.gif Su abiem vyresniais vaikais nesenai gaminom pyragą, vaikai susipešė dėl vietos prie tešlos bliūdo...

- čia yra jų darbas, profesija. Tai savaime aišku, kad užtai mokami pinigai.

- mes su vaikais vakar išrūšiavome jų sutaupytus geltonus centus, sudėjome į maišelius, suskaičiavome ir nešime į banką pakeisti. Neįsivaizduojate kiek jiems laimės buvo, ir kokie jie suinteresuoti tuo darbu buvo wub.gif

p.s. o ką jūs norėjote tuom pasakyti? Na, ir kas? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 02 28, 15:53)
p.s. o ką jūs norėjote tuom pasakyti? Na, ir kas?  g.gif  g.gif

Atsakiau į komentarą, neva vaikams nepatinka gaminti su tėvais. Mano atveju - visiškai priešingai.

O šiaip, pritariu - kiekviena mama susikuria sau tinkantį modelį, kuris geriausias jai ir vaikams. Gaminti kartu visiškai nebūtina, jei atrandami kiti būdai, kitos veiklos. Pvz, aš labai mėgstu slidinėti ar lėkt dviračiu su vaikais. Gaminimas- tik iš bėdos smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 vasario 2014 - 15:08
QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2014 02 28, 15:53)
Geriau nevaizduot ir nesijaudint, kad kiti laiko nevala?Nemanau, kad didvyriškumas susikabinti paltus, išsiplauti indus ir prasivalyti grindis. Po to ir kūdikiu galima gėrėtis.

o gal žmogui visiškai vienodai kas jį kokiu ten laiko g.gif O šiaip einant lankyti kūdikio ir tikėtis tobulos tvarkos gali tik niekuomet kūdikio neauginęs žmogus, nes toli gražu ne visi tie kūdikiai tik miega ir miega...
Atsakyti

nesuvokiat, ką rašot.
O šiaip, tai tikrai - geriau nevaizduot didvyrės ir nesijaudint, kas ką pagalvos. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 10:11)
jei nedirbi, o su vaikais namuose būni - namai ir jų priežiūra tampa tavo pareiga ir reikalas. Apibendrinant, nesvarbu, kas vyras ar moteris būna namuose - tas, kuris namuoose, tas ir prižiūri namus. Nesuprantu, kokios dar diskusijos gali būti ta tema? Jei mano vyras namie būtų, o aš po darbo dar grįžusi turėčiau namus kuopti - na, jau atleiksit, bet nepakęsčiau. Todėl lygiai taip pat nesuprantu, kodėl vyrai turėtų pakęsti netvarką namuose, kai žmona nedirba.

nu zinokit as dabar sedziu namie su vaiku, ir taip as esu tokios nuomones kaip jusu auksciau parasyta, kad jei sedi namie ir nedirbi, taip seimos gerove tampa tavo pareiga. I tai ieina viskas: buitis placiaja prasme, ir maista perku, ir meistrus kvieciu. Ir as nesiskundziu, ir man patinka..bet tai yra vertinama vyro..taip pat kaip as vertinu, kad jis mus islaiko..O temos esme ir yra, kad darbas namuose nevertinamas ir laikoma, kad moteris nieko neveikia, o nesa tik nuostoli seimai..na pvz. ok einu i darba, pasiimu aukle, jai moku 1000 (siaip manau butu realiai daugiau, na bet ok paimkim vidurki) tada ok..reta aukle gamina valgyt(jei ir gamina, tai tik pietus) o tvarka irgi, na gal isplaus grindis. O namuose moteris padaro viska ir skaitosi, kad ji nieko neveikia, tik sedi ant sprando..nu idomiai..
Jei as dirbciau, na tai irgi po darbo jau tikrai nebuciau verge Izaura, tai dalintume buiti per puse..dabar as padarau savo puse ir vyro puse ir dar vaikas(sutaupom ant aukles)..nu tai mes atsiskaite biggrin.gif

Atsakyti

Geriau nevaizduot ir nesijaudint, kad kiti laiko nevala?

Nu jei pradėt jaudintis dėl to, ką apie mane mano kiekvienas netyčia pas mane patekęs prašalaitis, tai nupušt galima biggrin.gif

QUOTE(Limcamca @ 2014 02 28, 15:53)
mes su vaikais vakar išrūšiavome jų sutaupytus geltonus centus, sudėjome į maišelius, suskaičiavome ir nešime į banką pakeisti. Neįsivaizduojate kiek  jiems laimės buvo, ir kokie jie suinteresuoti tuo darbu buvo  wub.gif

O kas tuo metu Jūsų namuose valė dulkes, plovė grindis ir vyrui vakarienę trijų patiekalų darė? blink.gif Nevala....
Atsakyti
QUOTE(Seven devils @ 2014 02 28, 15:03)
o gal žmogui visiškai vienodai kas jį kokiu ten laiko  g.gif O šiaip einant lankyti kūdikio ir tikėtis tobulos tvarkos gali tik niekuomet kūdikio neauginęs žmogus, nes toli gražu ne visi tie kūdikiai tik miega ir miega...

Idomu, skaitom originalu komentara:
QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2014 02 28, 01:27)

Dar pvz iš dejuojančiųjų pusės- teko pabuvoti svečiuose, kur nebuvo kaip pasikabinti striukės(nebuvo laisvų pakabų), virtuvėj kalnas indų, grindys nevalytos pagal švarumą matyt niekada. Šeiminikė gėrėjosi ramiai gulinčiu kūdikiu - nors jį galėjo saugiai paguldyti į lovelę ir minimaliai apsikuopti.

Kazkodel neiskaitau komentare, kad ten netobula smile.gif tvarka buvo - kiek supratau, ten net elementarios svaros nebuvo. Sunku pries sveciams ateinat bent minimaliai apsikuopti buvo? - ir ar cia tipo gerai kai pakampese augantis Aspergillus fumigatus vaika alergizuoja?

Jeigu Jusu verbalinis suvokimas atitinka svaros supratima, na tada taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 02 28, 15:05)
nesuvokiat, ką rašot.
O šiaip, tai tikrai - geriau nevaizduot didvyrės ir nesijaudint, kas ką pagalvos.  cool.gif

Itariu, cia Jums ir dar kai kurioms problemos su teksto suvokimu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 28 vasario 2014 - 15:50
QUOTE(flight @ 2014 02 28, 16:00)
O šiaip, pritariu - kiekviena mama susikuria sau tinkantį modelį, kuris geriausias jai ir vaikams.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Bardana @ 2014 02 28, 16:16)

Autorė rašė, kad jai pačiai važiuoja stogas, nuo sėdėjimo namuose. Aš, spėju, galgi tas vyras iš gerų paskatų siūlo jai į darbą eiti, nes mato, kad ji namie nelaiminga, pikta ir surūgusi  g.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 28, 16:18)
O kas tuo metu Jūsų namuose valė dulkes, plovė grindis ir vyrui vakarienę trijų patiekalų darė? blink.gif Nevala....

Koks vyras? g.gif Ar jūs kalbate apie tą skeletą ten, aname kampe, kur pro voratinklius vos matosi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 28 vasario 2014 - 15:28