Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 14:34)

O, tai su morkyčių pakepinimu, sakot, virš valandos užtruks?

QUOTE(carablanca @ 2014 02 28, 14:37)
Limcamca,  aš turiu indaplovę ir žinau jos pliusus ir minusus. Bet man nesunku įsivaizduot, kad kažkas gali nenorėt atsisakyt pvz. pažiuožinėjimo ledo arenoje tam, kad nusipirkt indaplovę. (Be to, kai kurie jos neperka ir dėl vietos trūkumo mažuose butuose)

Aš suprantu. Bet, tam žmogui turbūt nekelia problemų ir indų krūva kriauklėje, arba plauti juos 30 min. Jį tenkina taip daryti, viskas ok.
Bet, jei žmogus sako, kad ei, mano buitis užima daugybę laiko, atima daugybė jėgų ir nebelieka nei laiko nei jėgų, maloniems dalykams atlikti pačiam sau ar su visa šeima, tokią problemą tad reiktų spręsti. Ar ne? Yra problema - yra ir jos sprendimas. Neieškai sprendimo, vadinasi tave tenkina esama situacija, ir ko čia burbuliuot?
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 13:51)
O 2 valandas praleistas bereikšmiuose pokalbiuose SM, ypač savaitgaliais, kai yra 2 nedidukai vaikai, kaip vertinate? Normalu?
Papildyta:

Sutinku  thumbup.gif Tą ir norėjau pasakyti, kad tik sutrynus morkas ir įdėjus prieskonius kažin koks ten gardėsis gausis.  biggrin.gif

tu čia maniškes nedidukėmis vadini? biggrin.gif Mano vaikai dar ir tėvą turi, su juo joms netgi smagiau. Ir, kas gi čia nenormalaus, paplepėti forume?
Atsakyti
Nebesuprantu temos.

Moteriškės aiškina, kaip paprasta ir lengva buityje ir kaip nesunku "gaminti" maistą (kai užsakomas gatavas arba pagamina namų šeimininkė), "tvakrytis" namuose (kai samdoma namų tvarkytoja) ir t.t.
Kitos, gyvendamos vienų vienos, aiškina, kaip paprasta ir lengva - cha, ne paslaptis visiems, kad apsikuopt aplink save, nesirūpinant vaikais, pasigamint vienam pavalgyti (nori - darai, nenori - nedarai, suaugęs ne mažas vaikas, gali kitą sykį vietoj pietų pyrago su kava užkirst ir bus gerai) ir sutvarkyti max vieno kambario butuką (Patraukli ir Savarankiška kiek pamenu, net gyvena pas giminaitę, savo namų neturi).
Tai apie ką tema? Apie tai, kas kiek namų pagalbininkų sugeba pasisamdyti? ar kad vieniša, marias laisvo laiko turinti moteriškė nemato problemos butiyje?

Kai yra vaikų ir jie mylimi blush2.gif , viskas kiek kitaip. Ir jogurtus naminius mamos daro (ir man teks, jei paaiškės, kad vaikas alergiškas pirktiniams), ir eko maistą gamina, ir joms svarbu, ką ir kaip valgo jų vaikai, kuo kvėpuoja namuose ir t.t. Bepiga aiškint, kai tai mažiausiai rūpi.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 02 28, 15:03)

O kuri čia aiškina, su pasamdyta namų šeimininke? Nors, pala... mes indaplovę draugiškai kartu vyru būtent taip ir vadinam biggrin.gif tongue.gif

Ir, ar jūs norite pasakyti, kad mamos meilė vaikui priklauso nuo to, kokiu maistu jis maitinamas?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 02 28, 16:03)
Nebesuprantu temos.

Moteriškės aiškina, kaip paprasta ir lengva  buityje ir kaip nesunku "gaminti" maistą (kai užsakomas gatavas arba pagamina namų šeimininkė), "tvakrytis" namuose (kai samdoma namų tvarkytoja) ir t.t.
Kitos, gyvendamos vienų vienos, aiškina, kaip paprasta ir lengva - cha, ne paslaptis visiems, kad apsikuopt aplink save, nesirūpinant vaikais, pasigamint vienam pavalgyti (nori - darai, nenori - nedarai, suaugęs ne mažas vaikas, gali kitą sykį vietoj pietų pyrago su kava užkirst ir bus gerai) ir sutvarkyti max vieno kambario butuką (Patraukli ir Savarankiška kiek pamenu, net gyvena pas giminaitę, savo namų neturi).
Tai apie ką tema? Apie tai, kas kiek namų pagalbininkų sugeba pasisamdyti? ar kad vieniša, marias laisvo laiko turinti moteriškė nemato problemos butiyje?

Kai yra vaikų ir jie mylimi blush2.gif , viskas kiek kitaip. Ir jogurtus naminius mamos daro (ir man teks, jei paaiškės, kad vaikas alergiškas pirktiniams), ir eko maistą gamina, ir joms svarbu, ką ir kaip valgo jų vaikai, kuo kvėpuoja namuose ir t.t. Bepiga aiškint, kai tai mažiausiai rūpi.

Taip ir gaminama, plaunama, šveičiama, tvarkoma lyginama, skalbiama kasdien nuo ryto iki vakaro.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 14:58)
tu čia maniškes nedidukėmis vadini? biggrin.gif Mano vaikai dar ir tėvą turi, su juo joms netgi smagiau. Ir, kas gi čia nenormalaus, paplepėti forume?

O tai tavo jau didelės, suaugę, savarankiškos?

Plepėti normalu, nenormalu, kai tas laikas yra ,,pavagiamas '' iš vaikų. Kodėl pav. kartu su vaikais neiškepus pyrago, nepasigaminus salotų, vietoj užsakomo maisto ir sėdėjimo SM.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 02 28, 15:09)

O kuri čia aiškina, su pasamdyta namų šeimininke?

Paskaitykit atidžiau 4u.gif

Indaplovę ir mes turim biggrin.gif , ir valandų valandas niekas nearia, bet nesąmonė būtų teigti, kad opa, per dvi minutes viskas paisdaro. Kai reikia, keliuosi pora val anksčiau ir darau ką reik padaryti, kol kūdikis miega - ir tikrai nepasišokinėdama iš didelio džiaugsmo. Kartojuosi - neveltui namų šeimininkėms yra mokami pinigai.
Atsakyti
[quote=flight,2014 02 28, 15:03]Kai yra vaikų ir jie mylimi blush2.gif , viskas kiek kitaip. Ir jogurtus naminius mamos daro (ir man teks, jei paaiškės, kad vaikas alergiškas pirktiniams), ir eko maistą gamina, ir joms svarbu, ką ir kaip valgo jų vaikai, kuo kvėpuoja namuose ir t.t. Bepiga aiškint, kai tai mažiausiai rūpi.
[/quote]
thumbup.gif thumbup.gif

[quote=Limcamca,2014 02 28, 15:09][quote=
Ir, ar jūs norite pasakyti, kad mamos meilė vaikui priklauso nuo to, kokiu maistu jis maitinamas?
[/quote]
Taip. Netiesiogine, o gal ir tiesiogine prasme.

Mamos meilė vaikui yra visuma daugybės dalykų, to kas geriausia jos vaikui pagal situaciją. Neperlenkiant lazdos.
Neisivaizduoju motinos meilės, kai vaikas nutukęs, o jinai kiša jam picas, traškučius, visokį brudą, nuo kurio jis tunka, neisivaizduoju mylinčios mamos alergišką (o tokių vaikų daugybė dabar) vaiką maitinant maistu nesukant galvos, kuris jam sukelia alergiją, neisivaizduoju mamos, kuri laiminga, kai vaikų pagrindinis maistas užsakomas ir iš PC. Niekas nesako, kad vaikas turi augti neparagavęs maisto iš PC ar greito, užsakomo maisto arba turi valgyti griežtai tik pagamintą namuose. Visur yra sveiko proto ribos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 28 vasario 2014 - 14:25
Nesuprantu - is pradziu vaikas pamaloninimas astriais keptais patiekalais ( a la "sveikais"), kai imuninei sistemai tai nusibosta, pradedami jogurtukai namuose gaminti?
Prisidarote problemu, paskui sprendziate? - tai gal geriau ju nedaryti - tada ir spresti nereikes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 28, 15:26)
Nesuprantu  - is pradziu vaikas pamaloninimas astriais keptais patiekalais ( a la "sveikais"), kai imuninei sistemai tai nusibosta, pradedami jogurtukai namuose gaminti?
Prisidarote problemu, paskui sprendziate?  - tai gal geriau ju nedaryti - tada ir spresti nereikes smile.gif

biggrin.gif Mano kūdikiui už poros dienų sukanka trys mėnesiai, aštrių keptų patiekalų dar neragavęs. O atopinį dermatitą turi, kas perspektyvoje gali reikšti alergines reakcijas ir reikės labai žiūrėt jo maistą.
vyresni vaikai alergijų maistui neturi, bet, kaip jau rašiau - maitinimas ne namuose gamintais patiekalais atsirūgo..
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 14:12)
O tai tavo jau didelės, suaugę, savarankiškos?

Plepėti normalu, nenormalu, kai tas laikas yra ,,pavagiamas '' iš vaikų. Kodėl pav. kartu su vaikais neiškepus pyrago, nepasigaminus salotų, vietoj užsakomo maisto ir sėdėjimo SM.

nes a - man tai neįdomu, b - tam yra vaikų tėvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 28 vasario 2014 - 14:34
Labai daug laiko užima sveiko maisto gaminimas. Išvirti mėsos, bulvių. papjaustyti pomidorų , agurkų, patarkuoti morkų, virtų burokėlių. Į verdamą sriubą sudėti supjaustytas daržoves?
Ar gaminant jogurtą jo nereikia brandinti? Gaminant reikia visada šalia jo būti, neatsitraukiant?
Atsakyti