Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 28, 15:24)
Net idomu pasidare su savo darbu eiga palyginti:
1. Sriuba (trinta morku) - nuskuti morkas, isverdi, sutrini, pridedi priekoniu - max 10 min. rankinio darbo
2. Kepsnys - itrini prieskoniais i maisa ir i orkaite - 5 min. rankinio darbo. Bulves - 7 min nuskusti, ryziai ar grikiai - 1 min. sudeti smile.gif
3. Pyragu nekepu - desertu nemegstu biggrin.gif Kavos paruosimas - 3 sek. - padeti puodeli i kavos aparata ir paspausti mygtuka smile.gif
4. Isplauti indus - 1 min sudeti i indaplove, 2 min isimti.
5. Skalbimas - 5 min sudeti i skalbimo masina, 10 min isdziaustyti. Kita savaite dziaustymas atkris  thumbup.gif  thumbup.gif

Dar trumpiau- indų plovimas pusvalandį - kai stovima prie kriauklės ir plaunama rankomis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 28, 14:24)
1. Struba (trinta morku) - nuskuti morkas, isverdi, sutrini pridedei priekoniu - max 10 min. rankinio darbo

Ai nesupykit, bet taip ruošta sriuba tai man ,,makalas '' kažkoks. biggrin.gif Nes manau ir pervirti reikia paskui,ir dar pakepinti kokius svogūnėlius, ir dar ko nors pagal skonį, pagaliau ir sultinį , jei nori ne pirkto turi išsivirti. O dar jei skrebučių prie jos norisi. Oi ne nesužavėjo jūsų ,,greita '' sriuba, kad darbo mažai, taip bet dėl skonio pasiginčysiu. biggrin.gif Laukiu atsakymo-Melassss biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 28 vasario 2014 - 13:36
QUOTE(flight @ 2014 02 28, 12:24)
Giminaitė? Įgriuvot į svečius pas naujagimį?

Beje, Cicio - man įdomu. Pamenu jus iš kitos temos, kurioje atviravot, kad nemylit savo vaikų. Kad jais daugiausiai rūpinasi jūsų vyras, o jūs - "atidirbat pareigą", ir tiek. Tai tokiu atveju suprantu  jūsų motyvaciją nuolat ir kasdien maitinti vaikus greitu maistu, o bet tačiau - kaip į tai reaguoja jūsų vyras?

taip, meilė vaikams man galvos nesusuko. Gan dažnai vakarienei užsisakom pagaminto maisto, dar perkam maximoje ar rimi pagaminta maistą , savaitgaliais kartais patys pasigaminam, porą kartų per savaitę pagamina tvarkytoja, vaikai valgo ir mokykloje, atsivežam pagaminto maisto iš savo mamų - būna visaip. Namuose visuomet yra iš ko pagaminti sumuštinių, greitai užplikomų sriubų, šaldytų žuvies pirštelių, šaldytų daržovių. O kaip reaguoja mano vyras - o kaip jis dar turi reaguoti į maistą? Jei skanu - valgo, neskanu - nevalgo.
Atsakyti
QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2014 02 28, 13:33)
Dar trumpiau- indų plovimas pusvalandį - kai stovima prie kriauklės ir plaunama rankomis.  smile.gif

Cituoju smile.gif :
QUOTE(Limcamca @ 2014 02 28, 12:34)
Jeigu kalbėtume apie indaplovę, tai aš pasakyčiau, tikrai labai verta pataupyti, kažko atsisakyti kurį laiką, kad ją nusipirkti. Tik tas kas jos neturi, sako, kad tai niekam nereikalingas daiktas. Tačiau yra neįtikėtina, kiek laiko ji sutaupo.
Atsakyti

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 11:36)
dar į didesnį kraštutinumą negalėjai nukrypt? smile.gif na, pavyzdžiui, apie grindų šveitimą dantų šepetuku. Aš kalbu apie elementarią tvarką, kai ateini į namus ir bendras įspūdis - tvarkinga, o ne kai pradedi ieškot, kokiam čia pakampyje dulkių prisikaupę. Tik pedantai kiekvieną dieną šveičia namus, jei vieną dieną noirmaliai susitvarkai, kitas dvi dienas, tik išmetytus daiktus susirankiok - tai nesunku, daug laiko neužima ir susireikšminimas "oi, kokia ta namų ruoša sunki" tuomet visai nereikalingas.

O jeigu šiandien netvarkinga ir moteris sėdi sau ramiai ir mezga pvz.? Arba visą popietę lauke prabuvo su mažyliu ir išeidama nesusitvarkė? Tragedija? Barnis namuose?
P.S. Aš irgi nekalbu apie purvinas lėkštes ant grindų ir voratinklius ant šviestuvų.

Ir man labai keistas čia tas mokymas vienam kito - o tu taip plauk, o tu taip valyk, bus greičiau, geriau, švariau. Aš manau, kad daugumą buitis vargina ne todėl, kad jie nemoka tvarkytis ar gamint valgį, o todėl, kad negali pakęst tų darbų ir atlieka juos tada kai jau tikrai reikia. Pvz. aš galiu 3 valandas praleist virtuvėj, o paskui 30 min. lyginti. Ir aš pasakysiu, kad gaminti buvo lengva, o lyginti man buvo sunku, nes nekenčiu to daryti. Taip kad sunku - lengva čia labai subjektyvus dalykas.
Aš už tai, kad žmogus gerai jaustųsi savo namuose, o ne kaip armijoj muštruojamas.

Limcamca, aš turiu indaplovę ir žinau jos pliusus ir minusus. Bet man nesunku įsivaizduot, kad kažkas gali nenorėt atsisakyt pvz. pažiuožinėjimo ledo arenoje tam, kad nusipirkt indaplovę. (Be to, kai kurie jos neperka ir dėl vietos trūkumo mažuose butuose)
Atsakyti
Karbonadų ar vištienos šlaunelių užmarinavimas iš vakaro 1-2min.
Įkišimas į kepimo rankovę, užrišimas ir įdėjimas į orkaitę kepti- 2-3min. Bulvių košės išvirimas (skutimas, pjaustymas išvirimas sugrūdimas, pašildyto pieno užpylimas ir pakaitinimas maišant) 30-40min. Bulvių košė verdama, kol kepa karbonadai ar vištienos blauzdeles. Likusį kepimo laiką nuplaunamos ir supjaustomos daržovės- pomidorai, agurkai. 5-10min. Pietūs gatavi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patraukli ir Savarankiska: 28 vasario 2014 - 13:58
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 13:34)
Ai nesupykit, bet taip ruošta sriuba tai man ,,makalas '' kažkoks.  biggrin.gif Nes manau ir pervirti reikia paskui,ir dar pakepinti kokius svogūnėlius, ir dar ko nors pagal skonį, pagaliau ir sultinį , jei nori ne pirkto turi išsivirti. O dar jei skrebučių prie jos norisi. Oi ne nesužavėjo jūsų ,,greita '' sriuba, kad darbo mažai, taip bet dėl skonio pasiginčysiu.  biggrin.gif
Teko UK ilgai gyventi, ipratau prie trintu sriubu ir patiko smile.gif Mano poziuris i maista paprastas - tai biomase, skirta gyvybinems funkcijoms palaikyti. Skanu - gerai, neskanu - ai, "sueis" smile.gif
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 13:34)
Laukiu atsakymo-Melassss  biggrin.gif
Apie ka Jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 28 vasario 2014 - 13:44
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 28, 15:36)

Verta ir man ją įsigyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiger_Steps @ 2014 02 28, 12:39)
Tokios nesąmonės dar negirdėjau, pusfabrikačiams pagamint nebent tiek laiko užtenka smile.gif
O rūbai po skalbimo turi būti džiaustomi ir/ar lyginami, tai darbas prasitęsia.

anksčiau šioje temoje esu aprašiusi, kai greitai galima pagaminti 3 patiekalų vakarienę. Nesąmonė yra prie puodų 2 valandas trypti dėl kasdieninės vakarienės.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 15:34)
Ai nesupykit, bet taip ruošta sriuba tai man ,,makalas '' kažkoks.  biggrin.gif Nes manau ir pervirti reikia paskui,ir dar pakepinti kokius svogūnėlius, ir dar ko nors pagal skonį, pagaliau ir sultinį , jei nori ne pirkto turi išsivirti. O dar jei skrebučių prie jos norisi. Oi ne nesužavėjo jūsų ,,greita '' sriuba, kad darbo mažai, taip bet dėl skonio pasiginčysiu.  biggrin.gif Laukiu atsakymo-Melassss  biggrin.gif

Su sultinio išvirimu, mėsos ataušinimu svogūnų pakepinimu bulvių ir morkų išvirimu visko sutrynimu blenderyje užtruktų apie 40-45min.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 14:40)
Nesąmonė yra prie puodų 2 valandas trypti dėl kasdieninės vakarienės.

O 2 valandas praleistas bereikšmiuose pokalbiuose SM, ypač savaitgaliais, kai yra 2 nedidukai vaikai, kaip vertinate? Normalu?
Papildyta:
QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2014 02 28, 14:44)
Su sultinio išvirimu, mėsos ataušinimu svogūnų pakepinimu bulvių ir morkų išvirimu visko sutrynimu blenderyje užtruktų apie 40-45min.

Sutinku thumbup.gif Tą ir norėjau pasakyti, kad tik sutrynus morkas ir įdėjus prieskonius kažin koks ten gardėsis gausis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 13:51)
O 2 valandas praleistas bereikšmiuose pokalbiuose SM, ypač savaitgaliais, kai yra 2 nedidukai vaikai, kaip vertinate? Normalu?

Dopamino ir serotonino kiekis susibalansuoja smile.gif - geriau 2 val. bereiksmiai pokalbiai, negu antidepresantai biggrin.gif
Atsakyti