QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2014 02 28, 13:14)
Kol skalbyklė skalbia - sėdėti šalia nebūtina. Išdžiaustymas trunka max valandą laiko. Panašiai trukdavo dar tarybiniais laikais kai reikėdavo lauke ant virvės džiaustyti varvančius skalbinius.
Maisto gaminimas. Daržovių ir mėsos supjaustymas troškiniui- apie 10-15 min, bulvių nuskutimas ir supjaustymas max 30min. Kol troškinasi šalia stovėti nereikia, užtenka keletą kartų atėjus pamaišyti. kad neprisviltų Sriubos virimas- mėsos užvirinimas 1min. kol mėsa užverda 10min, galima pradėti plauti indus, putų nugraibymas 5min. arba sultinio nupylimas, mėsos praplovimas ir naujo vandens užpylimas , užkaitimas-5min. Tada sriubą ir troškinį galima palikti ramybėje mažiausiai pusvalandžiui ir imtis pyrago kepimo ar dulkių valymo, indų plovimo pabaigimo.
Pyragas-tešlos užmaišymas- apie 30min. Įkišus į orkaitę kepti, galima eiti siurbliuotis siurbliavimas ir grindų praplovimas per du aukštus užima dvi tris valandas. Paskaičiuokit - laikas skirtas namų ruošai-4val.30min. Toliau jau galima veikti tai ką norisi.
Išplauti indus 30min., pravalyti apdrabstytą viryklę 5-10 min. išsiurbliuoti grindis- 10-15min. pravalyti drėgna šluota-5min. ir jei yra riebaluota siena prie viryklės- prašveisti apie 10-15min.
Net idomu pasidare su savo darbu eiga palyginti:
1. Sriuba (trinta morku) - nuskuti morkas, isverdi, sutrini, pridedi priekoniu - max 10 min. rankinio darbo
2. Kepsnys - itrini prieskoniais i maisa ir i orkaite - 5 min. rankinio darbo. Bulves - 7 min nuskusti, ryziai ar grikiai - 1 min. sudeti
3. Pyragu nekepu - desertu nemegstu (jeigu kas padaro, tai suvalgau "kasneli"
) Kavos paruosimas - 3 sek. - padeti puodeli i kavos aparata ir paspausti mygtuka
4. Isplauti indus - 1 min sudeti i indaplove, 2 min isimti.
5. Skalbimas - 5 min sudeti i skalbimo masina, 10 min isdziaustyti. Kita savaite dziaustymas atkris