Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(Bekasė @ 2014 02 28, 10:53)
o cia kur taip parasyta?
Tiek vaikai, tiek namai yra abieju, tai ir prieziura yra abieju pareiga ir reikalas.

na, jei abu gali sau leisti tupėti namuose - tuomet, taip - abiejų pareiga ir reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 10:58)
na, jei abu gali sau leisti tupėti namuose - tuomet, taip - abiejų pareiga ir reikalas.

drinks_cheers.gif
Kuo toliau, tuo labiau Jusu mastymas man patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 11:11)
jei nedirbi, o su vaikais namuose būni - namai ir jų priežiūra tampa tavo pareiga ir reikalas.

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 11:47)
tu rašai kursinį apie mano šeimos mitybos įpročius - ką, kiek ir kaip dažnai? Dar paklausk - kur gyvenu ir kiek uždirbu biggrin.gif

Oi ne tikrai schmoll.gif schmoll.gif biggrin.gif man tik keista nuomonė, kad kai su vaikais būni namuose, tai NAMŲ priežiūra tampa tavo pareiga ir reikalas, o va vaikus kaip suprantu,sėdint namuose galima maitinti bet kokiu maistu ir kavinių, ir dar tokius na mažus, augančius vaikus. Aš manau, jei jau yra laiko ir pinigų, labiau reikėtų žiūrėti ne namų tvakros, o vaikų gerovės. Bet čia tik mano nuomonė. smile.gif Ta prasme aš noriu pasakyti, kad jei aš dirbčiau, o kaip jūs sakote, o vyras būtų namuose, tai jau atleiskit, bet nepakęsčiau, jei vaikus maitintų tokiu maistu, namų tvarka būtų antroj vietoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 28 vasario 2014 - 11:04
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 11:02)
...
Aš manau, jei jau yra laiko ir pinigų, labiau reikėtų žiūrėti ne namų tvakros, o vaikų gerovės. Bet čia tik mano nuomonė.  smile.gif Ta prasme aš noriu pasakyti, kad jei aš dirbčiau, o kaip jūs sakote, o vyras būtų namuose...

IMO jei butu ziurima ne vaiku, o SEIMOS geroves, tiek daug mamyciuku ir zirniniu princesiu siais laikais nebutu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 28 vasario 2014 - 11:14
QUOTE(Kukas2 @ 2014 02 28, 12:12)
IMO jei butu ziurima ne vaiku, o SEIMOS geroves, tiek daug mamyciuku ir princesiu siais laikais nebutu..

Aha, jei jau mamai būnant su vaikais namuose, jinai išvirs košės, pagamins troškinuką ir t.t, o ne užsakys picą ar kepsnį iš kavinės tai jis pataps mamyčiuku ar princese. biggrin.gif

Didžiausia šeimos gerovė yra sveiki vaikai ir tėvai. Nes kai yra ligos, nei pinigai, nei turtai, nei karjera netenka prasmės. Sveikas, sveikesnis, kokybiškesnis , įvairesnis maistas yra sveikatos pagrindas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 28 vasario 2014 - 11:21
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 11:19)
Aha, jei jau mamai būnant su vaikais namuose, jinai išvirs  košės, pagamins troškinuką ir t.t, o ne užsakys picą ar kepsnį iš kavinės tai jis pataps mamyčiuku ar princese.  biggrin.gif

Didžiausia šeimos gerovė yra sveiki vaikai ir tėvai. Nes kai yra ligos, nei pinigai, nei turtai, nei karjera netenka prasmės. Sveikas, sveikesnis, kokybiškesnis , įvairesnis maistas yra sveikatos pagrindas.  4u.gif

Ne. Del sveiko sutinku, visa kita - melas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 28 vasario 2014 - 11:23
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 11:02)
Oi ne tikrai  schmoll.gif  schmoll.gif  biggrin.gif  man tik keista nuomonė, kad kai su vaikais būni namuose, tai NAMŲ priežiūra tampa tavo pareiga ir reikalas, o va vaikus kaip suprantu,sėdint namuose  galima maitinti bet kokiu maistu ir kavinių, ir dar tokius na mažus, augančius vaikus. Aš manau, jei jau yra laiko ir pinigų, labiau reikėtų žiūrėti ne namų tvakros, o vaikų gerovės. Bet čia tik mano nuomonė.  smile.gif Ta prasme aš noriu pasakyti, kad jei aš dirbčiau, o kaip jūs sakote, o vyras būtų namuose, tai jau atleiskit, bet nepakęsčiau, jei vaikus maitintų tokiu maistu, namų tvarka būtų antroj vietoj.

kiek gi mažas vaikas iki 2 metų suvalgo? Ką gi jis pas tave tiek valgo, kad visą dieną prie puodų stovi?
Atsakyti
Aš tai išvis nesuprantu, kodėl reikia tiek verstis per galvą? Taupt, galbūt atsisakant išties malonių dalykų, kad nusipirkt džiovyklę ar mandresnę šluotą schmoll.gif. Nesusitikt su draugėm, nepaskaityt knygos, nepažaist su vaikais, galų gale nepailsėt kaip žmogui kad tik namai blizgėtų tviskėtų doh.gif. Kokia čia tragedija, šiandien nesusitvarkei, rytoj susitvarkysi.
Ir dar knist protą vienas kitam dėl neišlygintų kojinių, aiškintis, kas daugiau dirba, matuot, kas labiau pavargo.... Absurdas man kažkoks. Na nekvepia man laime tokie namai kur viskas taip styguojama...
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 02 28, 11:28)
Aš tai išvis nesuprantu, kodėl reikia tiek verstis per galvą? Taupt, galbūt atsisakant išties malonių dalykų, kad nusipirkt džiovyklę ar mandresnę šluotą  schmoll.gif. Nesusitikt su draugėm, nepaskaityt knygos, nepažaist su vaikais, galų gale nepailsėt kaip žmogui kad tik namai blizgėtų tviskėtų  doh.gif. Kokia čia tragedija, šiandien nesusitvarkei, rytoj susitvarkysi.
Ir dar knist protą vienas kitam dėl neišlygintų kojinių, aiškintis, kas daugiau dirba, matuot, kas labiau pavargo.... Absurdas man kažkoks. Na nekvepia man laime tokie namai kur viskas taip styguojama...

dar į didesnį kraštutinumą negalėjai nukrypt? smile.gif na, pavyzdžiui, apie grindų šveitimą dantų šepetuku. Aš kalbu apie elementarią tvarką, kai ateini į namus ir bendras įspūdis - tvarkinga, o ne kai pradedi ieškot, kokiam čia pakampyje dulkių prisikaupę. Tik pedantai kiekvieną dieną šveičia namus, jei vieną dieną noirmaliai susitvarkai, kitas dvi dienas, tik išmetytus daiktus susirankiok - tai nesunku, daug laiko neužima ir susireikšminimas "oi, kokia ta namų ruoša sunki" tuomet visai nereikalingas.
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2014 02 28, 12:28)
Absurdas man kažkoks. Na nekvepia man laime tokie namai kur viskas taip styguojama...

thumbup.gif thumbup.gif

Geriausia gyventi taip, kad kiekvienas susitvarkytų apie save, pagal galimybės, tai ir namuose bus tvarka.
Atsakyti
Cicio, jūsų postuose labai ryški arogancija ir noras pasigirti smile.gif Nors nematau kuo čia girtis - aš irgi dirbu, namuose nesėdžiu, buvo periodas ir netrumpas, kai mano vaikai mito greitu maistu, kurį jūs čia taip dievinat, ir kavinėse. Bet man labiau dėl to gėda nei norisi tuo girtis - vaikams greitas maistas nėra nei pats geriausias, nei pats sveikiausias pasirinkimas, o ką ir iš ko gamina kavinėse, mes visi žinom. Gerai, jei vaikams po tokio "maisto" neišlenda skrandžio problemos, mano vaikui išlindo, todėl dabar stenguosi kiek įmanoma gaminti namuose. Žinoma, idealus variantas būtų samdoma virėja, kuri iš kokybiškų sveikų produktų mano namuose pagamintų šeimai pietus, o aš sau sėdėčiau tuo tarpu ir knygą skaityčiau terasoj bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 28, 12:02)
Ta prasme aš noriu pasakyti, kad jei aš dirbčiau, o kaip jūs sakote, o vyras būtų namuose, tai jau atleiskit, bet nepakęsčiau, jei vaikus maitintų tokiu maistu, namų tvarka būtų antroj vietoj.

drinks_cheers.gif Taip, tai klaida, kuri gali labai brangiai kainuoti (vaikui).

O tvarkos mano namuose nėra, apsitvarkau periodiškai pirmą aukštą (gyvenam name), nes pas mane kartkartėmis renkasi kolegos darbo reikalais, tai nesmagu labai apsikuitus priimti. Patalynės nevirinu ir nelyginu, apskritai lyginu tik labai ekstra atvejais, ko galiu nedaryt - nedarau, nieks nuo to nenumirė. Bet tenka ir grindis plauti, ir dulkes valyti (dukra linkusi į alerginius kosulius, mažiukui progresuoja atopinis dermatitas), neskrupulingai, bet - tenka. Ir mažiuko rūbelius, palutes (kraupiai atpylinėja) tenka skalbti visiškai atskirai, su spec. priemonėm . Ir visi kiti darbeliai, po vieną gal, daugiau neturint ką daryti - nieko, bet juos sudėjus - tikrai pasijunta, kiek laiko ir energijos suryja. Ir išvargina. Čia nesiskundžiu, tiesiog - konstatuoju faktą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 vasario 2014 - 12:19
QUOTE(Hmmm... @ 2014 02 28, 11:36)
O jei aš noriu laiką svečiams, o ne puodams ir bliūdams skirt, tai negaliu, nes kažkas nustatė privalomų veiklų sąrašą ir jų eiliškumą? biggrin.gif Nors iš vienos pusės - nafik tokios draugės, kurios atėjusios į svečius pirmiausia apžiūri, kiek pas mane kriauklėj indų  doh.gif

Ai, tai dar turi ir užsidirbt ant tų indaplovių bei namų prižiūrėtojų pati su vaiku namie būdama? biggrin.gif Kad vyras galva nesijaustų biggrin.gif Nes nu neduok tu Deive, jei tam vyrui reiks subinę namie bent milimetrą pajudint. Nu nusigaluos vargšelis negyvai ir išnyks kaip bezdalas laukuose... pas kitą, katra vaikus namus ir darbus sužiūri ir ant namų tvarkytojų užsidirba, o jam belieka gražiai sofą puošt laisvu nuo darbo metu. Prizas toks. Pereinamasis.

Aš nebuvau jai draugė.tas pats vyras kažkodėl grįžęs iš darbo ir visiems išvažiavus į jų sodybą , nesėdėjo ir nepuošė sofos. Ir ta namų šeimininkė nebuvo panaši į labai nuvargusią , kad prieš atvykstant svečiams sukabintų paltus į spintą , pravalytų grindis ir išsiplautų indus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patraukli ir Savarankiska: 28 vasario 2014 - 12:30