QUOTE(Ingushko @ 2010 03 09, 13:10)
Net nežinau ar šitoj temelėj reiktų apie tai klausti, bet..
Aš pati neriu suknytę dukrytei krikštynoms, bet krikšto mama norėtų pirkti savo suknytę, sako gal per prasta nerta yra
Kaip dabar geriau čia išsisukus šitoj situacijoj, nes kaip ir pagal papročius ir tradicijas sako tėveliai vaiką atiduoda krikštatėviams su apatiniais rūbais, o jau krikšto tėvai aprengia...
Aš pati neriu suknytę dukrytei krikštynoms, bet krikšto mama norėtų pirkti savo suknytę, sako gal per prasta nerta yra
Kaip dabar geriau čia išsisukus šitoj situacijoj, nes kaip ir pagal papročius ir tradicijas sako tėveliai vaiką atiduoda krikštatėviams su apatiniais rūbais, o jau krikšto tėvai aprengia...
Mano krikštasūnį būsimą irgi pati mamytė rengs. Tai jos noras ir aš jį gerbiu. Be to daug rūpesčių atpuola: kaip aprengti, kad būtų gražu ne tik man, bet kitiems. Savo abu vaikiukus per krikštynas rengiau pati: krikštijom mažiukus, vos po mėnesiuką buvo, tai dar tiko tie patys ršbeliai kur iš ligoninės parsivežiau. O ir krikštynų skraistę taip pat tą pačią naudojau abiem: sakydavo, kad tai labai suartina vaikus. Senovėje taip darydavo, o kai visi užaugdavo ir išeidavo iš namų, tą skraistę padalindavo visiems po gabalą, sakydavo, kad motinos sūnums einantiems į karą įdėdavo, kad sveiki ir gyvi grįžtų. Nu aš nelabai jau esu prietaringa, tai vaikiuko rengimas yra bendras sutarimas.