[quote=Kriste1978,2009 09 02, 19:35]
Sveikinu, Kriste, su gera zinia Ir aciu Tau uz pasidalinima savo ziniomis.
Na as gyvenu ne Londone, kur padetis su medikais tragiska. As Belgijoje. Is savo gydytoju Lietuvoje girdejau, kad cia kaip tik man turetu skirti n tyrimu, kuriu reikia ir kuriu nereikia. Na o kaip bus, pamatysiu po poros savaiciu. Be to mano endokrinologe Lietuvoje labai geranoriska. Susitareme, kad ji mane konsultuos nuotoliniu budu . Sia savaite jai skambinsiu ir bus nuspresta ko cia toliau imtis .
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 09 02, 20:31)
Bet tau be pompos daug geriau buvo
Na, ne daug, bet tikrai ne taip... glikuotas vis del to apie 7-8 svyravo, o ne taip kaip dabar
QUOTE(aitiii @ 2009 09 02, 20:32)
pamenu ir man daznai taip uzeina,stresuoju, bet as zinodavau savo beda per daug valgydavau. taip noretusi kazkuo padeti tau.
mesk ta pompa, paziurek kaip su penais.arba dar vis ieskoti iseities su baze ir bolusais. Bet l. reikia kantrybes kol atrenki kie reikia vnt. padengti angliavandenius.
pamenu man budavo , visai mazia valgau, insulino liedizuosi daugokai o cukrukai auksti.
mesk ta pompa, paziurek kaip su penais.arba dar vis ieskoti iseities su baze ir bolusais. Bet l. reikia kantrybes kol atrenki kie reikia vnt. padengti angliavandenius.
pamenu man budavo , visai mazia valgau, insulino liedizuosi daugokai o cukrukai auksti.
Na, bet as nevalgau.... o jei valgau-leidziuosi nemazai insulino...siandien vis uzkandziavau obuoliukais darbe, tai bevalgydama obuoli susileisdavau 2VV.
Na, bet kuria nakti cia padidinau baze iki 120 proc.-prabusdavau su stipriais sirdies permusimais-maniau, kad cukriukai krenta o pamatuodavau-tai jie kaip uzkeikti ties 10 riba buvo Siandien vel nakciai pasididinau iki 120-ziuresiu kaip bus
sveikos..buvau rpadingus..
darbus damusinejau, nes viskas, pagaliau isejau i dekreta atostogausiu...
bet nuotaika temdo kiti dalykai.. pirmadieni buvau pas petrenko..jam nepatiko kad retkarciais man cukriukai uzsokdavo auksciau ir israse insulina....siandien antra diena kaip ji naudoju..ir .... nesuprantu kodel...cukrus vos ne visada aukstesni...nuo ko? kol insulino nesileidau atrodo dar suvaldydavau cukriuka..tik retais atvejais pakildavo, o dabar dvi dienas leidziu insulina ir kazkodel dazniau buna aukstas nei zemas...gal galit pasakyt nuo ko cia? ar cia dozes per mazos insulno, ar jis neveikia ar kitos kokios priezastys gali cia but...
bet nuotaika temdo kiti dalykai.. pirmadieni buvau pas petrenko..jam nepatiko kad retkarciais man cukriukai uzsokdavo auksciau ir israse insulina....siandien antra diena kaip ji naudoju..ir .... nesuprantu kodel...cukrus vos ne visada aukstesni...nuo ko? kol insulino nesileidau atrodo dar suvaldydavau cukriuka..tik retais atvejais pakildavo, o dabar dvi dienas leidziu insulina ir kazkodel dazniau buna aukstas nei zemas...gal galit pasakyt nuo ko cia? ar cia dozes per mazos insulno, ar jis neveikia ar kitos kokios priezastys gali cia but...
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 02, 21:45)
Na, ne daug, bet tikrai ne taip... glikuotas vis del to apie 7-8 svyravo, o ne taip kaip dabar
Na, bet as nevalgau.... o jei valgau-leidziuosi nemazai insulino...siandien vis uzkandziavau obuoliukais darbe, tai bevalgydama obuoli susileisdavau 2VV.
Na, bet kuria nakti cia padidinau baze iki 120 proc.-prabusdavau su stipriais sirdies permusimais-maniau, kad cukriukai krenta o pamatuodavau-tai jie kaip uzkeikti ties 10 riba buvo Siandien vel nakciai pasididinau iki 120-ziuresiu kaip bus
Klausyk, o tu nesitikrinai ketonu ? Gali buti, kad nuo nuolatinio per auksto cukraus ir svyravimu, galejo ju atsirasti kraujyje, nes jeigu ju jau yra, tai su cukrum susitvarkyt be snasu, sokineja neprognozuojamai . Man taip yra buve.
QUOTE(Daisiuke @ 2009 09 02, 20:49)
ar nebus taip, kad pradzioje organizmas priesinasi insulinui
Man kai dar ligos pradzioje liepe insulina leistis, tai cukriukai budavo zymiai didesni, nei nesileidziant.... tada meciau ta reikala ir gerus metus dieta gelbejo...paskui jau ivyko kas turejo ivykti
O kokie cukriukai buvo, kad insulina liepe leistis?
Papildyta:
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 09 02, 20:53)
Klausyk, o tu nesitikrinai ketonu ? Gali buti, kad nuo nuolatinio per auksto cukraus ir svyravimu, galejo ju atsirasti kraujyje, nes jeigu ju jau yra, tai su cukrum susitvarkyt be snasu, sokineja neprognozuojamai . Man taip yra buve.
O kaip ji nustatyti? Eisiu ryt pas seimos gydytoja-kazi galiu ir po darbo ta tyrima pasidaryti? O tai ka daryti, jei bus?
QUOTE(Daisiuke @ 2009 09 02, 21:49)
Nebijok susileisti daugiau, tikriausiai jo tau tiesiog per mazai. Tik aisku matuokis praejus porai valandu po valgio. O jei randi per auksta irgi dasileisk, nes jei neilgai buna pakiles, tai nieko baisaus, nepakenks . Atsimink, vienas vienetas insulino musa apie 1.7 cukraus.
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 09 02, 15:02)
buciau tau labai dekinga, tik galvoju ar yra komfortiska, ar netrukdo ant pazasties, gi nevaikstai issketus ranku
Na pabandyk ir pamatysi, konfortiska ar ne man buvo labai patogu
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 09 02, 18:35)
pasake ka turesim. O turesim panele
Ruzaviausi sveikinimai
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 02, 21:58)
ar nebus taip, kad pradzioje organizmas priesinasi insulinui
Man kai dar ligos pradzioje liepe insulina leistis, tai cukriukai budavo zymiai didesni, nei nesileidziant.... tada meciau ta reikala ir gerus metus dieta gelbejo...paskui jau ivyko kas turejo ivykti
as ir galvoju gal priesinasi organizmas, nes kitaip nu nesamone... mano cukriukai buvo puse velnio, dazniausiai issilaikydavau iki 6,8 bet retkarciais pakildavo virs 7, keleta kartu virs 8...ir viena karta uzkilo iki 10 su biskiu...bet cia buvo valgomi grikiai, kuriuos maniu galiu valgyt, bet po tokiu cukru nebevalgiau...petrenko sake kad negerai kad sokineja, ir skyre insulina...ryt vel einu pas ji..ziuresiu ka sakys, bet tieisog subjuro nuotaika per sitas dvi dienas, maniau jau insulina gavau tai jau bus gerai...o dar blogiau yra
madmuazele, kol kas gal pabuk su pompa, gal kaune isgirsi ka protingo, o jei ne, tai tikrai gal nafik ja o Petrenko nebijok, jis tiesiog gali noret tave paguldyt i skyriu ir supykt jei atsisakysi, bet jis tikrai nerekia, nesimusa ir nepyksta taip, kad isvarytu ar nesikalbetu.
su ketonais, tai tikrai variantas... ir siaip pasiziurek slapimo tyrima, nenustebciau kad ten ir gliukozes, ir acetono gali buti.
su ketonais, tai tikrai variantas... ir siaip pasiziurek slapimo tyrima, nenustebciau kad ten ir gliukozes, ir acetono gali buti.
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 02, 21:58)
O kaip ji nustatyti? Eisiu ryt pas seimos gydytoja-kazi galiu ir po darbo ta tyrima pasidaryti? O tai ka daryti, jei bus?
Gali ir namuose pasitikrinti, as turiu juosteles tam reikalui, imerki i sisiuka ir vsio, matai kaip ir kas, idedu nuoroda, gali paziureti kur gali nusipirkti Ketostix
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 09 02, 21:59)
Nebijok susileisti daugiau, tikriausiai jo tau tiesiog per mazai. Tik aisku matuokis praejus porai valandu po valgio. O jei randi per auksta irgi dasileisk, nes jei neilgai buna pakiles, tai nieko baisaus, nepakenks . Atsimink, vienas vienetas insulino musa apie 1.7 cukraus.
na man kolkas skyre 6vienetus pries pusrycius, 8 pries pietus ir vel 6 pries vakariene..ryt gal daugiau skirs
beje pasigirsiu ir as....mums irgi nustate kad berods panelyte pilvelyje slepiasi
aister, dareisi nescia budama fotosesija su pirmuoju? o dabar planuoji? botai jau Lt