Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės (5 tema)

QUOTE(Kavvute @ 2009 09 02, 13:38)
Sveikutės,

labai norėčiau prie Jūsų prisijungti  ax.gif ir pasidalinti savo rupesčiais ir džiaugsmais.

Savo  nestuke.gif jau baigiu auginti šeštą savaitę.
CD man nėra diagnozuotas iki nėštumo, tačiau turiu sutrikusią glikemiją. O tapus  nestuke.gif mane tai labai pradėjo gasdinti, juo labiau kai pasiskaitai straipsnių apie komplikacijas  doh.gif Tik stgengiuosi neleisti sau nieko blogo galvoti...
Pirmąjį vizitą pas ginekologę ir endokrinologę apturėjau būdama 3-4 savaičių. Ginekologiškai viskas tvarkoje, o vat cukriukas per saldus. Šią   savaitę dar rekomendavo pastebėti kraujuką, o po to jei nesitvarkys, leistis insuliną, ko niekada nesu dariusi  unsure.gif .  Mano cukriukas labai šokinėja: rytais vidutiniškai būna apie 7.6, po 2 valandu valgio buna 8.8, o buna 6.7. Kaip tycia, kai dariausi kraujo tyrimus klinikoje, gliukoze buvo 6.4. Vos ne norma, taciau taip buvo tik kelias dienas.
Norejau busimu mamyciu, kurios turi problemu del cukriuko ar turi CD pasiklausti kokia buna Jusu gliukoze nevalgius ir po valgo, naudojant insulina ar nenaudojant jo. Noreciau isgirsti kokie rodikliai buna pas kitas nestukes. Mat labai nerimauju del savo 2.gif

Sveikute,

aš dar ne nestuke.gif (tikiuosi greitai ja tapti smile.gif ) ir man diagnozė II CD, bet aš nei insulino nei kt vaistų nevartoju. Pas mane cukrai būna kaip ir tu sakei - įvairiai, būna net ir ryte kartais virs 7, o po valgio - isvis įvairiai, buna ir 6,5 ir 14. Žinau, kad tai negerai ir kad reikia save griežtai su maistu riboti, bet kartais nesusilaikau blush2.gif Galvoju, kad tik sužinojus, kad lakiuosi, labai pasistengsiu. O tu Kaune pas endokrinologus buvai?
Ir koks glikuotas tavo? nes pas mane net ir su kartais aukstu cukrumi, paskutinis glikuotas buvo 5,6, tai cia labai gerai..
Na, kiek domėjausi tais cukrais, tai dauguma sako, kad jeigu aukstesni cukrai nesilaiko ilga laiką, tai nėra taip blogai, kad pakenktu mazyliui. Paskaityk ankstesnius sitos temos pasikalbėjimus, taip pat gali paskaityti dia.lt foruma - ten irgi yra nestukiu su CD pasnekesiai, gal kazkiek pades. Sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simcool: 02 rugsėjo 2009 - 15:05
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 01, 21:18)
nusifotkinsiu su pompa liemenuke (vaikstau taip nuo ano spalio, kai bunu su kelnemis, niekas nera nieko pastebejes, klausiau ne vieno ar matos. aisku, kaip minejau, tai tinka ne su kiekvienu liemenuku) ir su juosta ant kojos. ant kojos is niekaip nieko nesimato.

buciau tau labai dekinga, tik galvoju ar yra komfortiska, ar netrukdo ant pazasties, gi nevaikstai issketus ranku
Atsakyti
QUOTE(simcool @ 2009 09 02, 15:58)
Sveikute,

aš dar ne nestuke.gif  (tikiuosi greitai ja tapti  smile.gif ) ir man diagnozė II CD, bet aš nei insulino nei kt vaistų nevartoju. Pas mane cukrai būna kaip ir tu sakei - įvairiai, būna net ir ryte kartais virs 7, o po valgio - isvis įvairiai, buna ir 6,5 ir 14. Žinau, kad tai negerai ir kad reikia save griežtai su maistu riboti, bet kartais nesusilaikau  blush2.gif  Galvoju, kad tik sužinojus, kad lakiuosi, labai pasistengsiu. O tu Kaune pas endokrinologus buvai?
Ir koks glikuotas tavo? nes pas mane net ir su kartais aukstu cukrumi, paskutinis glikuotas buvo 5,6, tai cia labai gerai..
Na, kiek domėjausi tais cukrais, tai dauguma sako, kad jeigu aukstesni cukrai nesilaiko ilga laiką, tai nėra taip blogai, kad pakenktu mazyliui. Paskaityk ankstesnius sitos temos pasikalbėjimus, taip pat gali paskaityti dia.lt foruma - ten irgi yra nestukiu su CD pasnekesiai, gal kazkiek pades. Sekmes.

Aciu Tau uz info. Mano glikuotas hemoglobinas 6.19. o po valgio (nevartojant aisku saldumynu) nebuvo uzkiles auksciau nei 9. Tai kaip ir nera labai blogai. Kol nesilaukiau, leisdavau sau daugiau visokiu saldumynu suvagyti. O dabar grieztai ne. Bet nuo tu visu pomidoru ir kalafojoru bei presko maisto tai jau kaip ir bloga darosi. Tiksliau neskanus pasaulis be saldumynu smile.gif BEt del leliuko aisku visko galiu atsisakyti.
Kauno klinikose nebuvau. Kaip ir sakiau kol nesilaukiau, tol man buvo paskirta dieta ir tiek. Neemiau taip galvon. O dabar norsisi gi, kad leliukas vystytusi sveikas. Klausimas tik kilo, kokias gliukozes turi tos, kurios turi tikraji CD. Galvoju gal per daug as cia nerimauju.
O be to gyvenu ne LT, tai dar ir tas kazkiek gasdina.
Atsakyti
QUOTE(Kavvute @ 2009 09 02, 16:13)
Aciu Tau uz info. Mano glikuotas hemoglobinas 6.19. o po valgio (nevartojant aisku saldumynu) nebuvo uzkiles auksciau nei 9.  Tai kaip ir nera labai blogai. Kol nesilaukiau, leisdavau sau daugiau visokiu saldumynu suvagyti. O dabar grieztai ne. Bet nuo tu visu pomidoru ir kalafojoru bei presko maisto tai jau kaip ir bloga darosi. Tiksliau neskanus pasaulis be saldumynu smile.gif BEt del leliuko aisku visko galiu atsisakyti.
Kauno klinikose nebuvau. Kaip ir sakiau kol nesilaukiau, tol man buvo paskirta dieta ir tiek. Neemiau taip galvon. O dabar norsisi gi, kad leliukas vystytusi sveikas. Klausimas tik kilo, kokias gliukozes turi tos, kurios turi tikraji CD. Galvoju gal per daug as cia nerimauju.
O be to gyvenu ne LT, tai dar ir tas kazkiek gasdina.

Sveika prisijungus 4u.gif . As "draugauju" su CD jau 7 metai. Nesioju insulino pompa, kuria pasiemiau nestumo planavimui. O pries tai naudojausi penais ir leidausi insulina. Dabar laukiam nestuke.gif . Mano paskutinis glikuotas 5.5, pries tai buvo 5.7, o dar anksciau 7.1( cia dar be pompos). O cukrai nevalgius 4-6, po valgio ir iki 13-os pakyla. Bet aisku daznai matuojuosi, ypac dvi valandos po valgio ir jei per aukstas buna, tai dasileidziu ir nusimusu. Be insulino neisivaizduoju kaip ta galima butu padaryti g.gif . Su maistu saves neriboju, valgau ka noriu ir kiek noriu, nes tam ir yra insulinas, tik aisku reikia zinoti kiek susileisti po valgio ax.gif
Papildyta:
Na tau esant ne LT daug sudetingiau, nes nelabai ten kas kreips demesio i padidinta tavo cukriuka. Jeigu yra galimybiu vietoj taves gryzciau nors kuriam laikui i LT, apsilankyciau pas endokrinologus, kurie tau viska paaiskintu, padarytu tyrimus ir nusprestu ka ir kaip tau toliau daryti. Na o dabar tik griezta dieta gali prisilaikyti, jokiu saldumynu, cukraus i kava ar arbata, riebaus maisto. Geriau daug daug darzoviu, mesyte troskinta, kruopu koses, aisku nesaldintos, manai netinka, nes labai kelia cukru ir t.t. Nenoriu gasdint, bet teko ir cia Supermamu forume skaityti apie labai skausmingai pasibaigusius nestumus uzsienyje, kai su virs 20 cukrumi nescioji buvo isleista namo.....na ir aiskus po tokio sprendimo finalas blink.gif
Papildyta:
Tiesa dar visom pasigirsiu blush2.gif . Siandien buvom atsakymu kraujo ir slapimo pas Birzieti, tai viskas OK ir trumpam uzmete aki echoskopu, pasake ka turesim. O turesim panele wub.gif
Atsakyti
Kriste, sveikinu 4u.gif Dar viena princese musu temukeje wub.gif

Mane jauciu nuo depresijos reikes gydyti verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 02, 19:38)
Mane jauciu nuo depresijos reikes gydyti verysad.gif  doh.gif

Aciu smile.gif . Tave tai pompa jauciu baigia pribaigt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 09 02, 18:42)
Aciu  smile.gif . Tave tai pompa jauciu baigia pribaigt  doh.gif

Cukriuku nevaldymas... As nemoku/nesugebu CD suvaldyti...
Atsakyti
man labai idomu, ka tau pasakys Petrenko...
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 02, 19:11)
man labai idomu, ka tau pasakys Petrenko...

As kazkodel bijau pas ji vaziuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 02, 19:44)

Bet tau be pompos daug geriau buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 02, 20:44)

pamenu ir man daznai taip uzeina,stresuoju, bet as zinodavau savo beda per daug valgydavau. taip noretusi kazkuo padeti tau.
mesk ta pompa, paziurek kaip su penais.arba dar vis ieskoti iseities su baze ir bolusais. Bet l. reikia kantrybes kol atrenki kie reikia vnt. padengti angliavandenius.

pamenu man budavo , visai mazia valgau, insulino liedizuosi daugokai o cukrukai auksti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 02, 21:30)
As kazkodel bijau pas ji vaziuoti unsure.gif

Nebijok, labai malonus zmogus mirksiukas.gif
Atsakyti