Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės (5 tema)

QUOTE(wowavyva @ 2009 08 25, 16:40)
slitka, as tik pastojus gulejau I-V. Tyrimai: bendras kraujas, endo hormonai, glikuotas, slapimas, slapimo paselis, para renkamas slapimas inkstams tirti, skydliaukes echo, akiu gydytojas, ginekologas. Atrodo tiek, bent jau man. Viska butu galima atlikti daug greiciau, bet yra kaip yra... Pirma diena nieko nevyksta, antra paima krauja, po to renki slapima, po to lauki tyrimu atsakymu  ir tada su jais eini pas ginekologa. Siuncia iskart pas Birzieti, nieko rinktis nereiks smile.gif ir guldys ne i diabetologini kaip tada kai dejaisi pompa, o i endokrinologini, tai ten vaizdelis truputi geresnis, maziau liudnu vaizdu smile.gif

niu viskas aisku, kai pagalvoji tokius tyrimus galima butu atlikti ir per pora dienu, arba bent kiekviena diena atvaziuot, kad nelikt nakvot, juk vietoj gyvenu, niu bet yra kaip yra, juk blogiau tikrai nebus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 08 25, 16:44)
niu viskas aisku, kai pagalvoji tokius tyrimus galima butu atlikti ir per pora dienu, arba bent kiekviena diena atvaziuot, kad  nelikt nakvot, juk vietoj gyvenu, niu bet yra kaip yra, juk blogiau tikrai nebus wink.gif

jei esi kauniete, tikrai tarkis, kad vaziuoji nakvot namo. ten kankyne, o nestuke.gif ypac svarbu ramyne smile.gif as kiek gulejau ligoninej savam mieste, tai niekada nelikau nakvot ligoninej schmoll.gif
antras planinis gulimasis i endokrinologini yra 24-25sav, tai asmeniskai as piktybiskai nesigulsiu ax.gif tongue.gif pasidarysiu tyrimus ir ne ligonineje, kalbejom su merginom jau apie tai pries keleta psl smile.gif Po to 34sav guldo i akuserini.
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2009 08 25, 17:38)
Aitii, sveikinimai sutuoktuviu metiniu proga 4u.gif  4u.gif
Sveikute prisijungusi 4u.gif
Dvigubi sveikinimai, zinia isties verta dziaugsmmo asaru 4u.gif Aukite sveiki ir laimingi 4u.gif

aciu aciu, manau as cia pas jus ilgai sveciuosiuos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 08 25, 16:55)
sveika prisijungus i musu bureli. as ir jau gulejau kauno klinikose kai tik pastojau, tai dare kraujo, slapimo tyrimus, rinko paros slapima, ginekologas ir akiu daktare. o dabar gulsiu rugsejo 21 diena, tai net nezinau kokius tyrimus darys. o kokia pompa naudoji, koki insulina, kokia baze. beje didziausi sveikinimai suzinojus apie stebukliuka

aciu aciu, gal dar anksti cia taip dziugaut blush2.gif pompa naudoju Accu Chek, insulina Novorapid, kai is ligonines isejau baze buvo nustatyta berods 15 vnt, dabar dasididinau iki 20.5, kvailioja tie cukrai, cukru tikrindavausi tik eidama miegot, o dabar tvarkingai vos ne kas dvi valandas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 08 25, 17:47)
jei esi kauniete, tikrai tarkis, kad vaziuoji nakvot namo. ten kankyne, o  nestuke.gif  ypac svarbu ramyne smile.gif as kiek gulejau ligoninej savam mieste, tai niekada nelikau nakvot ligoninej  schmoll.gif 
antras planinis gulimasis i endokrinologini yra 24-25sav, tai asmeniskai as piktybiskai nesigulsiu  ax.gif  tongue.gif  pasidarysiu tyrimus ir ne ligonineje, kalbejom su merginom jau apie tai pries keleta psl smile.gif Po to 34sav guldo i akuserini.

jo jo au pastebejau kas kiek laiko guldo, o del nakvynes tikrai reikes tartis, vistiek sava lova yra sava lova smile.gif
Atsakyti
tai zinoma galima susitarti kad grizt namo pernakvot. o va man ne kas, nes esu is klaipedos, tai teks paguleti, tikiuosi nelaikys vis savaite.
o cukriukai ir pas mane pradejo kazko oziuotyis, sokineti, tai didelis tai mazas, baze dabar yra 17 vv, na nebent reikia boliuso leistis daugiau, bet baisu kad per daug nebutu
Atsakyti
as jau pasididinau baze. pastebejau, kad apie 23val nei is sio nei is to pasoka cukrus nerealiai. ziuresiu sivakar, ar ne permazai pasididinau. didink ir nebijodama (aitii pas mus labai bijojo, pamenu, pradzioj ta daryt) - nestumo pabaigoje insulino doze g.b. 2-3kartus didesne nei pries nestuma.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 08 25, 18:18)
as jau pasididinau baze. pastebejau, kad apie 23val nei is sio nei is to pasoka cukrus nerealiai. ziuresiu sivakar, ar ne permazai pasididinau. didink ir nebijodama (aitii pas mus labai bijojo, pamenu, pradzioj ta daryt) - nestumo pabaigoje insulino doze g.b. 2-3kartus didesne nei pries nestuma.

siandien baze persistaciau iki 18 vv, jei ka tai dar didinsiu. tik galvoju ar gerai isdesciau. galetu but kur nors informacijos ar siaip pavyzduku bazes isdestymo
Atsakyti
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 08 25, 17:34)
siandien baze persistaciau iki 18 vv, jei ka tai dar didinsiu. tik galvoju ar gerai isdesciau. galetu but kur nors informacijos ar siaip pavyzduku bazes isdestymo

tarkim nakti 5-7val yra didesnis insulino poreikis, vakare panasiu metu - taip pat. bet dar turi stebet pati save. va as pagavau pika apie 23val. Kai tik uzsidejau pompa, keldavaus nakti nuolat matuotis cukru. dabar vel keliuosi bent karta ar du... bijau praleisti koki priepuoli.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 08 25, 18:37)
tarkim nakti 5-7val yra didesnis insulino poreikis, vakare panasiu metu - taip pat. bet dar turi stebet pati save. va as pagavau pika apie 23val. Kai tik uzsidejau pompa, keldavaus nakti nuolat matuotis cukru. dabar vel keliuosi bent karta ar du... bijau praleisti koki priepuoli.

niu zinok cia tikriausiai kaip kam, man daznai pries 6 pasidarydavo hipo, anksciau tai ta labai jausdavau, sirdis pradedavo baladotis, prakaitas pildavo, o dabar nakti galva pradeda spaust, savotiskai svaigt, vat man tie hipo tai baisiausi nakti, diena dar diena vistiek susiprasi kaip jauties, bet nakti gali ir neprabust verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 08 25, 19:16)
niu zinok cia tikriausiai kaip kam, man daznai pries 6 pasidarydavo hipo, anksciau tai ta labai jausdavau, sirdis pradedavo baladotis, prakaitas pildavo, o dabar nakti galva pradeda spaust, savotiskai svaigt, vat man tie hipo tai baisiausi nakti, diena dar diena vistiek susiprasi kaip jauties, bet nakti gali ir neprabust  verysad.gif

na del hipo tai man retai jie budavo, nestumo metu tik viena karta buvo rimtesnis. man tai yra tas vadimasis ausros fenomenas
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 08 25, 18:16)
niu zinok cia tikriausiai kaip kam, man daznai pries 6 pasidarydavo hipo, anksciau tai ta labai jausdavau, sirdis pradedavo baladotis, prakaitas pildavo, o dabar nakti galva pradeda spaust, savotiskai svaigt, vat man tie hipo tai baisiausi nakti, diena dar diena vistiek susiprasi kaip jauties, bet nakti gali ir neprabust  verysad.gif

man pirmiausia apie didesni poreiki tomis valandomis pasake Petrenko ir Jelena is roche, po to ir ant saves pamaciau. Nors siaip jos rekomenduota baze man tiko kone idealiai. Bet kad pas kiekviena individualiai irgi teisybes yra wink.gif
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 08 25, 20:26)
man pirmiausia apie didesni poreiki tomis valandomis pasake Petrenko ir Jelena is roche, po to ir ant saves pamaciau. Nors siaip jos rekomenduota baze man tiko kone idealiai. Bet kad pas kiekviena individualiai irgi teisybes yra wink.gif

zinok ir man didesnis poreikis yra tomis valandomis kaip tau. man dave kai junge pompa toki lapa su lentele, kur surasytos bazes ir isdestymas kiekiu, tai bandau kazka panasiai isdestyti tik dar biski pritaikau sau
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2009 08 25, 15:20)
Eudora norejau paklausti kaip pas tave dabar cukriukai?

Aitiii, ir mes sveikinam jūsų šeimynėlę gražios šventės proga 4u.gif

Na, manau, kad labai skųstis negaliu ax.gif Glikuoto dar nedariau, bet šiaip kiek matuoju tai kažko labai baisaus neaptikau biggrin.gif Nors, gal kai pasidarysiu glikuotą, ims atrodyti kitaip lotuliukas.gif

QUOTE(slitka @ 2009 08 25, 16:13)
Sveikos mergaites,

na jungiuosi i jusu gretas,
o siandien suzinojau kad mano pilvelyje jau uzsimezge nauja gyvybe, net apsiverkiau isejus is gydytojos, nes be CD pas mane  dar  policistiniu kiausidziu sindromas yra.

tiesa, kazkaip galvoju, kad kelias mergaites pazystu, kartu Birstono stovykloj buvom wink.gif

Sveika prisijungus 4u.gif ir dar iš karto su tokiom puikiom naujienom thumbup.gif Sveikinu būsimą mamytę - aukit, stiprėkit, ir nesinervuokit - viskas bus gerai mirksiukas.gif

o gal tu netyčia buvai stovykloj 1996 metais? ir jei buvai - tai gal ne paslaptis, kiek tau tuomet metų buvo? blush2.gif

QUOTE(lauruciuxs @ 2009 08 25, 18:34)

tai kad tas išdėstymas yra individualus dalykas, ir dar ypač nėštumo metu. Nes gi pagal bendrus dėsningumus tai ją išdėsto kai tik uždeda pompą, bet kad nėštumas toks laikotarpis kai visa tai nebūtinai tinka ax.gif todėl niekas geriau nei tu pati tau tos bazės ir nesudėstys. Tiesiog matuojiesi dažnai cukrus ir žiūri kokios tendencijos, o tada atitinkamai į jas reaguoji.

QUOTE(slitka @ 2009 08 25, 19:16)
vat man tie hipo tai baisiausi nakti, diena dar diena vistiek susiprasi kaip jauties, bet nakti gali ir neprabust 

aišku, naktiniai hipo ir man būdavo baisiausi, bet tai man padėdavo naktinių cukrų tikrinimas kas tris val. Plius dar MB kažkaip labai jaučia jei tik man cukrus kažkiek nukrenta, ir iš karto taiso padėtį ax.gif tai tik kai jo nebūdavo šalia naktinis miegas tapdavo ne toks ramus blush2.gif
Atsakyti