Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanos Krikštynų dalyviams

QUOTE(Nijoliux @ 2011 05 27, 12:42)
Na kad ne atrodo, bent jau kiek krikštynų teko dalyvauti, tai krikšto tėvai paprastai dovanoja tik krikšto vaikeliui dovaną smile.gif Kaip ne kaip, jie krikštijamo vaikelio tėvams jau ir taip daro paslaugą krikštydami jų vaikelį ir tuo prisiimdami didelę atsakomybę (jeigu žiūrėti tikrąją krikšto esmę) už vaikelio globą nelaimės atveju (jam netekus tikrų tėvelių (tfu tfu tfu)).  O štai krikštijamo vaikelio tėvai dėl to paties dažniausiai krikšto tėveliams atsidėkoja kažkokiomis atminimo dovanėlėmis smile.gif

Nu aisku,Aciu uz nuomone 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(musytee @ 2010 08 05, 10:20)
na mamytes, jus ir isijautet g.gif
visos tos dovanos- skaitau ir nekantraujuatrasyt. viena labai taikliai pastebejo, kad visos smulkmenos, kad ir kokios jos mielos ir siltos- atsidurs stalciuj, spintos, maise, blogiausiu atveju keliaus siuksliadezen. nei saldainiu popieriai, nei degtuku dezutes, nei sisokios sages ar magnetai neissilaikys namie matomoje vietoje. tai kazkokia nesamone.
isvis, apie dovanas sveciams pirma karta cia perskaiciau. svente yra ne sveciams, ne tevams, o naujam krikscioniui. tam zmogiukui, kuris buvo krikstytas baznyteleje, kuris nusiplove pirmaja nuodeme.
nesuprantu dovanu sveciams. jie jau ir taip apdovanoti galedami dalyvauti brangaus zmogaus krikstynose. na, galbut pritariu dovanelei krikstotevams.
seneliai ir be priminimu pinigelius taupys, kose virs- juk anukas tai ju.
kuo siltesne svente, kuo maziau komercijos ir pompastikos- tuo mieliau kartu pabuti.

cia tik mano nuomone, neisizeiskit. si savaitgali dukryte krikstysiu, tai tikrai nesiruosiu niekam nieko dovanoti. ruosiu kuo siltesne svente artimiesiems, kuo grazesni stala, kuo jaukesne aplinka. sventes centras- mano vaikas.  4u.gif

QUOTE(Erina @ 2010 08 11, 15:41)
Neturiu ką daugiau ir pridurt, 100 proc atitinka mano nuomonę  drinks_cheers.gif . Krikštynos yra vaikučio šventė, niekaip nesuprantu prie ko čia tie svečiai doh.gif
Prieš mėnesį krikštijom savo mažiukę, tai jokių pompastikų nerengiau nei krikšto tėvams, nei tuo labiau svečiams. Po šventės užsakiau Fotoknygą, kur sudėjau gražiausias šventės akimirkas, užrašiau gražius žodžius nuo dukrytės ir padovanojom krikštatėviams. Krikšto mama buvo sužavėta, gyrė tokį sprendimą, nes nuotraukos nesimėtys bendruose albumuose, o be to foto knygos mūsuose dar neatsibodęs dalykas yra.
Dar labai užstrigo man tos taupyklės, kur dovanojamos seneliams, tipo anūkų mokslams. Nu kažkaip nesugalvočiau taip naglai įkišt seneliams taupyklę, kad krautų pinigus. Vaikas juk mano, tai jo mokslai irgi turėtų būti mano problema, o seneliai kiek galės patys prisidės.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Mes planuojam visiems dalyviams isegti angeliukus prie baznycios, po krikstynu kriksto tevams puodelius ir taupykle, vakams koki angeliuko formos sokoladuka, mociutems saukstus, seneliams plaktukus ir sirsiu medaus padovanoti.
Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2011 02 25, 02:47)
o as nelabai suprantu kam is vis reikai dovanoti seneliams,, tetoms ir pan? na suprantu kazka galima kriksto tevams, kaip padeka, na visiems sveciam simboline dovanele, kaip priminima apie krikstynas (saldaines, zvakutes ir pan)

kiek paskaiciau ir paziurejau tai pagrinde seneliai gauna taupykles ir prijuostes arba saukstus, nu labai banalu ir neidomu, ir bereikalingas pinigu svaistymas

drinks_cheers.gif nesuprantu ir aš tų dovanų prasmės. Kur po to dėti tuos kičinius suvenyrus ? doh.gif
Atsakyti
Nu kriksto tevam dovanos tai dar suprantama,bet visiems kitiems sveciams ?kam ten pridovanot tu nereikalingu smulkmenu? manau sveciams uztenka ir baliaus ax.gif man lb grazu sveciams isegti i atlapus po kaspineli rolleyes.gif o tos beprasmes dovaneles jau gal atgyvena schmoll.gif
Atsakyti
Aš planuoju krikšto mamytėms dovanoti po receptų knygą, kad krikštavaikiams ką nors skanaus pagamintų, o krikštatėviams po pažintinę knygą apie Lietuvą, kad krikštavaikiams aprodytų gimtąją šalį smile.gif
Atsakyti
sveikos,

pati nemegstu daiktu kurie beverciai ir dulkes tik kaupia todel ir ju nebus kitiems smile.gif dovanas gaus tik mociutes (piestus silko salikelius) ir kriksto tevai (siuvinetus ranksluoscius) tik va nezinau kada juos iteikt blush2.gif g.gif
Atsakyti
Mes jokių dovanų nedovanosime. Kadangi krikšto tėvai yra iš kito miesto, sutarėme, kad vaiko apranga pasirūpinsime mes patys tėvai. Manau, finansine prasme krikštatėviams padėsime tuo, o kažkokių butaforinių kičinių dovanų nenoriu nei pati, nei kitam nedovanoju. Aišku, jei pinigų turėčiau daugiau nei proto, krikštatėviams padovanočiau kelionę į jų pageidaujamą šalį.
Atsakyti
Pradejau sia tema skaityt nuo pradziu, tai net plaukai siaustis pradejo nuo tokiu turginiu dovanu, man asmeniskai siaubas - taupykles, prijuostes, skaros, saukstai ... doh.gif Tokiu atveju jau geriau nieko nedovanoti nei toki š.
Paskutiniuose sios temos puslapiuose mamytes supratingesnes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(coconut @ 2011 05 04, 14:17)
Del tu visu taupykliu dovanojimo ir pinigeliu prasymo, man taip pat nesuvokiamas dalykas  schmoll.gif  Prisimenu, kai buvau jauna ir nežinojau jokių krykštinų tradicijų, dalyvavau vienose krikstynose, kur teveliai po sventes parode taupykle ir paprašė ją "papildyti". Tai likau tiesiog "apakus", kas čia per išmalda. Juk svečiai ir taip ruošiasi, puošiasi, dovanas perka tikrai ne simbolines, gal net ne viena šimtą kainuojančias, o čia dar ir paaukot reikia  doh.gif

Va, buvau vaiko 1 m. gimtadienio sventej, tai buvo lygiai toks pat atvejis doh.gif
Kazkas padovanojo taupykle is sveciu, tai po to ji buvo persiusta per rankas su prasymu papildyti .... As pati, ir dar bent keletas sveciu tai tikrai, nejaukiai pasijutom .. Ne visi gi eina su piniginem i svente .. Pvz, as takart nuejau su dovana jubiliatui ir gelem mamai, rankinej tik telefonas, ir net smulkiu neturejau pasiemus (salia kaimynystej vyko svente) o va tas prasymas "paaukoti" labai suglumino ir pastate i nepatogia padeti .. unsure.gif
Nu man asmeniskai net nesautu i galva tokios mintys, siust taupykle sveciams per rankas su prasymu papildyt doh.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 28 liepos 2011 - 00:50
laikrastukus duosiu tik seneliams, kriksto teveliams ir savo kriksto mamai (nes labai daug man su viskuo padejo), o visi kiti sventes dalyviai gaus skirtukus knygoms su krikstynu data ir dukrytes nuotraukyte smile.gif daugiau nieko smile.gif svente mazosios, tai manau kad didziausias demesys turi buti jai, o ne kad kuo daugiau apdovanot kitus sventes dalyvius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Domke @ 2011 07 27, 23:48)
Va, buvau vaiko 1 m. gimtadienio sventej, tai buvo lygiai toks pat atvejis  doh.gif
Kazkas padovanojo taupykle is sveciu, tai po to ji buvo persiusta per rankas su prasymu papildyti .... As pati, ir dar bent keletas sveciu tai tikrai, nejaukiai pasijutom .. Ne visi gi eina su piniginem i svente .. Pvz, as takart nuejau su dovana jubiliatui ir gelem mamai, rankinej tik telefonas, ir net smulkiu neturejau pasiemus (salia kaimynystej vyko svente) o va tas prasymas "paaukoti" labai suglumino ir pastate i nepatogia padeti ..  unsure.gif
Nu man asmeniskai net nesautu i galva tokios mintys, siust taupykle sveciams per rankas su prasymu papildyt  doh.gif  drinks_cheers.gif

mes su teciu dovanosime mazajai traukinuka, kur garveziukas taupykle, o i vagonelius dedasi pirmasis dantukas ir pirmoji plaukuciu sruoga, bet tikrai nesiruosiu siusti to traukinuko visiems per rankas kad pridetu ten pinigeliu, nes cia didziausia nesamone schmoll.gif turim kiaule taupykle i kuria dedam uz kiekviena isdygusi dantuka, tai dabar juos desim i ta traukinuka smile.gif o kai issikals visi, uz tuos pinigelius nupirksim jai kanors (uz visus skausmus jiems kalantis ax.gif )
Atsakyti
Visiems svečiams dovanojom tokius angeliukus:
user posted image
krikšto tėvams rėmelius:
user posted image
seneliams po šaukštą ir domino, kad su anūkėm turėtų ką veikti vakarais smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti