Sveikos mielos mamytės, mes krikštyjome savo dukrytę preitą vasarą liepos men. Ruošiausi labai kruopščiai o labiausiai pagelbėjo jūsų mielosios gražios idėjos Bandysiu ir aš papasakoti visą šventės procesą. reikia prisimint viska Tai va norėjau ne eilinės šventės, bet kažko paprasto ir gražaus. Prieš krikštynas pasidariau studijinę foto sesiją mažosios su pusbroliais ir tėveliais ,nuotraukos nes kaip visi sako kad per pačią šventę tiek vaikui tiek tėvams per didelis stresas dar pozuot valandą laiko fotostudijoje, tai neapsirikau.Per krikštynas taip pat turėjome fotografą, bet ten jau kitokios nuotraukos tiesiog įamžinti gražūs momentai. Šventė vyko per patį vasaros karštį, tai bažnyčioje stovėjome visi šlapi. Šventė prasidėjo pas mūsų babytę su užkandėlėmis, ten atvyko krikšto tėveliai rengti dukrytės. Babytė įmetė pinigėlį į jos kojinytę Krikšto mama pirko visus rūbelius, krikšto tėvelis bažnyčioje susimokėjo, o abu padovanojo auksinę grandinėlę su angeliuku. Mes tėveliai nupirkom sidabrinę papuošalų dėžutę, kurią išgraviravome, dabar ten laikome jos papuošalus Buvau prisidariusi saldainių su dukrytes nuotrauka, krikšto tėveliams dovanojome keramikinius didelius angelus, po nuotrauką
krikšto dukrytės ir dar dariau įžadus (užsakinėjau spaustuvėje) įžadų viršelyje po dukrytes nuotrauka įrašiau: Aš - , gimusi žiurkës metais
po svarstyklës ženklu, turëdama jau 16 dantukų ir
bûdama geros nuotaikos, pasižadu amžinai mylëti
savo krikšto mamytę, tikëdamasi, kad šiuos įžadus
ji tęsës sąžiningai. (čia krikšto mamytei)
Pusbroliams nupirkau puodukus su užrašais ir padariau saldainių popieriukus su jų nuotrauka, tai vaikams įspūdis buvo, kai pamatė save ant saldainių. Babytei užsakiau labai gražią keramikinę lėkštutę saldumynams kraut ir žiurstuką išsiuvinėtą (imetu nuorodą kur galima daug ko atrast http://www.dirbinys....rbiai/keramika/ ), o bočiukui pasakų knygą, tai dabar kai ateinam visada ją paskaito
Visiems svečiams užsakėme iš porceliano stikliukus su užrašais (pvz. babytei-bočiukui ir t.t) juos išdėliojome iš karto ant stalo ir jie man atstojo stalo korteles Dar visiems dariau kalendorių vieno lapo, viename buvo dukrytės nuotrauka su užrašu "MANO MYLIMUKAI", o kitoje pusėje idėjau visų dalyvių nuotraukas ir išryškinau jų gimtadienių datas, kad nepamirštumėme pasveikint viens kitų, tai labai patiko visiems. Tortas, balionai, skanios vaišės viskas patiko. Šventėme sodyboje, kurioje buvo muziejus senų rakandų, galėjome važinėtis motociklu, volga ir plaukiojome katamaranu. Šventė superinė gavosi linkiu kad visoms ši šventė gautusi ypatinga
QUOTE(Agnietux @ 2011 03 11, 02:21)
Man kilo klausimas del seneliu dovanų...kaip pasielgti jei abu seneliai yra išsiskyrę bet vel vedę. Ar jų antrom pusėm priklauso kaip "senelių" dovanos ar kažkokios simbolinės dovanėlės ar nieko? O jei simbolinės-tai kokios jos būtų?
as manau apsiribočiau simbolinėmis dovanėlėmis juk svarbu kad tikruosius senelius pagerbtumėte bet jūs galit dovanėles sugalvot vieniems namams ir kitiems, tai būtų kaip bendra dovana šeimoms
QUOTE(witi @ 2011 03 10, 20:26)
pas mus 1gimtadienis+krikstynos,tai mastau kaip cia wiska suderinti kad nesigautu kicas skolinuosi ideja del meskiuku nes tortas bus su meskiukais tai kazkaip manau i tema.ir padekos su plunksnom taip is jusu-nu ziauriai patiko! bet paskui emiau abejoti...ar wietoj meskiuku neprisiuti tu paciu plunksnu prie kaspinuku?....bet tada tortas ne i tema?...kaip cia man susigaudyt sawo mintyse kaip manot?
Mano nuomone, jog meškučiai ant kaspiniuko yra žymiai mieliau ir asocijuojasi su Mažylio švente, leliukiškumu, žaisliukais ir tt. Be to, juk nebūtina siūti tik meškučio, pamenu jog yra visas didžiulis stendas tų sagučių ir tikrai lb įvairių (boružėlės, kamuoliukai, delfinai, mašinėlės, gėlytės ir kt.), kurios tikrai tiks Mažylio šventei.
Plunksnos įsegtos kiekvienam svečiui na bent jau man iš karto kyla mintis - piršlys ar pabrolys vestuvėse... hmmm, nelabai nelabai...
Stalo papuošimui tikrai tiko, dar buvo padėlioti mėlyni stikliniai akmenukai, atrodė mmm lb gražiai, subtiliai ir jaukiai
QUOTE(Inesaksa @ 2011 03 21, 12:34)
Kriksto Teveliams dariau tokias taures
Čia graviruotos ar tiesiog užrašyta?
Norejau pasiteirauti jusu nuomones, jei visiems sveciams dovanojame simbolines dovaneles uz tai, kad dalyvavo krikstynu sventeje, tai kriksto tevams irgi jos priklauso?
siaip krikstotevams ruosiam atskira dovana.
pasidalinkit kaip jus darete .
QUOTE(nurija @ 2011 03 22, 16:18)
Norejau pasiteirauti jusu nuomones, jei visiems sveciams dovanojame simbolines dovaneles uz tai, kad dalyvavo krikstynu sventeje, tai kriksto tevams irgi jos priklauso?
Čia kiekvieno asmeninis apsisprendimas kiek kam dovanoti.
Bet mažos dovanėlės ne tik stiprina draugystę,
bet ir šventiškai nuteikia net ir po šventės.........
QUOTE(nurija @ 2011 03 22, 17:18)
Aš ruošiau visiems svečiams vienodas dovanėles - drambliukus, tik Krikšto tėveliams jie buvo didesni. Štai taip atrodė
Na pas mus bus tik seneliai ir kriksto tevai, ir zinoma tevai. Tai seneliams bus mazas buteliukas "nuo riaumato" midaus su kaspineliu, taupikle, kad anukui taupytu, sertifikatas ir dubenelis, ( mociutei saukstas) viskas is medzio, kad anukas sotus sveciuose pas juos butu. Mociutems sertifikatai, taupykles ir saukstai mediniai.
Kriksto tevai gaus puodelius su krikstavaikio nuotrauka, didelius remelius, kuriuose pridesiu nuotrauku apie sventes akimirkas, isakymu rinkinys krikstateviams ir krikstamotei sidabrine soske su grandinele. I ta soske galima ideti pirmaji pienini dantuka iskritusi, ji atsidaro.
Tai vat tiek.
Kriksto tevai gaus puodelius su krikstavaikio nuotrauka, didelius remelius, kuriuose pridesiu nuotrauku apie sventes akimirkas, isakymu rinkinys krikstateviams ir krikstamotei sidabrine soske su grandinele. I ta soske galima ideti pirmaji pienini dantuka iskritusi, ji atsidaro.
Tai vat tiek.
[quote=Erina,2010 05 25, 16:00]
Aš išvis pirmą kartą išgirdau apie dovanas krikštynų dalyviams tik užsukus į šią temą. Pernai buvau dvejose krikštynose ir nieko negavau , bet ir nereikia, nes nemėgstu apsikraut. Turiu ne kokį pavyzdį su dovanom svečiams. Buvom vestuvėse, kur jaunieji dovanojo dovanėles svečiams, na kad atsimintų juos ir jų šventę, Tai po vestuvių tos dovanėlės mėtėsi tai ant stalo, kas paliko, tai ant kokios spintutės, tai ant palangės. Žmonės įdėjo daug laiko ir pastangų, o išėjo taip nelabai gražiai. Tai va aš nusprendžiau, kad mano mažės krikštynose jokių dovanų nebus Nes turbūt esu labai priekabi ir išranki ir nerandu kažko tokio. Saldainiai kur popierėliai su vaiko nuotruoka nelabai man, nes to saldainio nelaikysi gi kaip eksponato kokio, o suvalgius, kur popieriuką dėt, išmest???
Statulėlių ir t.t. pati nemėgstu kolekcionuot, tai ir žmonių nenoriu apkraut bereikalingai.
Patiko mintis su ženkliukais ir magnetukais. Bet vėl gi, seneliai, krikštatėviai na dar mano sesė gal ir ras kur padėt tą magnetuką, bet kiti svečiai abejoju, kad kabins mano vaiko nuotraukytę ar magnetuką kurnors. Bus aišku padėta kur giliai į stalčių
Tai nusprendžiau apsieit be dovanų.
Va krikštatėviams tai noriu ką nors paruošt. Bet vėl nieks man neįtinka.
Graži mintis marškinėliai su užrašu ar nuotraukyte, bet galvoju kur paskui juos krikštatėviai dės. Netikiu kad šiaip nešios, greičiausiai padės į spintą
Jaučiu padarysiu saldainių medį. Saldainius suvalgys ir tvarka.
O atminimui liks krikštynų nuotraukos.
zinai visiskai sutinku tai ka perskaiciau.As ir nesuprantu kada cia ta mada atejo dovanoti sveciams kokius niekucius ar siaip sukti galva ka padovanoti.Kiek pamenu dovanos dovanojamos tik kriksto teveliams ir viskas,o visa kita pinigu ir laiko svaistymas.
Cia tik mano tokia nuomone,galite ir nesutikti su ja
Aš išvis pirmą kartą išgirdau apie dovanas krikštynų dalyviams tik užsukus į šią temą. Pernai buvau dvejose krikštynose ir nieko negavau , bet ir nereikia, nes nemėgstu apsikraut. Turiu ne kokį pavyzdį su dovanom svečiams. Buvom vestuvėse, kur jaunieji dovanojo dovanėles svečiams, na kad atsimintų juos ir jų šventę, Tai po vestuvių tos dovanėlės mėtėsi tai ant stalo, kas paliko, tai ant kokios spintutės, tai ant palangės. Žmonės įdėjo daug laiko ir pastangų, o išėjo taip nelabai gražiai. Tai va aš nusprendžiau, kad mano mažės krikštynose jokių dovanų nebus Nes turbūt esu labai priekabi ir išranki ir nerandu kažko tokio. Saldainiai kur popierėliai su vaiko nuotruoka nelabai man, nes to saldainio nelaikysi gi kaip eksponato kokio, o suvalgius, kur popieriuką dėt, išmest???
Statulėlių ir t.t. pati nemėgstu kolekcionuot, tai ir žmonių nenoriu apkraut bereikalingai.
Patiko mintis su ženkliukais ir magnetukais. Bet vėl gi, seneliai, krikštatėviai na dar mano sesė gal ir ras kur padėt tą magnetuką, bet kiti svečiai abejoju, kad kabins mano vaiko nuotraukytę ar magnetuką kurnors. Bus aišku padėta kur giliai į stalčių
Tai nusprendžiau apsieit be dovanų.
Va krikštatėviams tai noriu ką nors paruošt. Bet vėl nieks man neįtinka.
Graži mintis marškinėliai su užrašu ar nuotraukyte, bet galvoju kur paskui juos krikštatėviai dės. Netikiu kad šiaip nešios, greičiausiai padės į spintą
Jaučiu padarysiu saldainių medį. Saldainius suvalgys ir tvarka.
O atminimui liks krikštynų nuotraukos.
zinai visiskai sutinku tai ka perskaiciau.As ir nesuprantu kada cia ta mada atejo dovanoti sveciams kokius niekucius ar siaip sukti galva ka padovanoti.Kiek pamenu dovanos dovanojamos tik kriksto teveliams ir viskas,o visa kita pinigu ir laiko svaistymas.
Cia tik mano tokia nuomone,galite ir nesutikti su ja
as reminsiu seneliam padekas, bet galvoju ar reikia dar ko nors? gal dar po angeliuka butu grazu, kaip manot? aciū uz patarimus