i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Aviečių sirupas
700 g aviečių
2 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
Išspausti avieičių sultis. Išspaudas užpilti vandeniu ir virti 5 7 min. Po to nuovirą iškošti, jame ištirpdyti cukrų ir pavirinti ant silpnos ugnies 10 min. Į sirupą supilti aviečių sultis, dar kartą užvirinti ir ataušinti.
Užvakar viriau gavosi super tikrai rekomenduoju, o be to kaip tik aviečių metas dabar
700 g aviečių
2 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
Išspausti avieičių sultis. Išspaudas užpilti vandeniu ir virti 5 7 min. Po to nuovirą iškošti, jame ištirpdyti cukrų ir pavirinti ant silpnos ugnies 10 min. Į sirupą supilti aviečių sultis, dar kartą užvirinti ir ataušinti.
Užvakar viriau gavosi super tikrai rekomenduoju, o be to kaip tik aviečių metas dabar
+2010 07 07, 08:30-->
o taip pagaminta sirupa galima laikyti ilgai? ta prasme, žiemai tinka?
QUOTE(medita @ 2010 07 07, 08:30)
Aviečių sirupas
700 g aviečių
2 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
Išspausti avieičių sultis. Išspaudas užpilti vandeniu ir virti 5 7 min. Po to nuovirą iškošti, jame ištirpdyti cukrų ir pavirinti ant silpnos ugnies 10 min. Į sirupą supilti aviečių sultis, dar kartą užvirinti ir ataušinti.
Užvakar viriau gavosi super tikrai rekomenduoju, o be to kaip tik aviečių metas dabar
700 g aviečių
2 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
Išspausti avieičių sultis. Išspaudas užpilti vandeniu ir virti 5 7 min. Po to nuovirą iškošti, jame ištirpdyti cukrų ir pavirinti ant silpnos ugnies 10 min. Į sirupą supilti aviečių sultis, dar kartą užvirinti ir ataušinti.
Užvakar viriau gavosi super tikrai rekomenduoju, o be to kaip tik aviečių metas dabar
o taip pagaminta sirupa galima laikyti ilgai? ta prasme, žiemai tinka?
Teko virtis citrinu sirupa. man jis surugo po keliu menesiu Tad ir nerasysiu receptuko. Kitais metais bandysiu avieciu. Teko girdeti kad kazkas verda ir ananasu sirupa,dabar kaip tik iki jiems akcija. prasom pasidalinti receptuku
sveikutės,
o gal kuri virėte mėtų sirupą ??? labai labai tokio norėčiau. radau vieną receptuką, bet, man atrodo, kad ten labai daug cukraus... kaip manot??? ar verta mėginti???
50 g džiovintų mėtų lapų
4 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės vandens
Mėtų lapus užpilti verdančiu vandeniu, uždengti, palaikyti 40 50 min. ir iškošti. Mėtų lapų ištraukoje ištiprdyti cukrų ir visą laiką maišant virti ant silpnos ugnies 10 min.
beje, pas mane dar šviežios mėtos, nedžiovintos. ar galima iš tokių, ar geriau džiovinti???
o gal kuri virėte mėtų sirupą ??? labai labai tokio norėčiau. radau vieną receptuką, bet, man atrodo, kad ten labai daug cukraus... kaip manot??? ar verta mėginti???
50 g džiovintų mėtų lapų
4 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės vandens
Mėtų lapus užpilti verdančiu vandeniu, uždengti, palaikyti 40 50 min. ir iškošti. Mėtų lapų ištraukoje ištiprdyti cukrų ir visą laiką maišant virti ant silpnos ugnies 10 min.
beje, pas mane dar šviežios mėtos, nedžiovintos. ar galima iš tokių, ar geriau džiovinti???
aną dieną buvau užsukus čionai ir užmačiau, kad apie vyšnių šakeles šnekėta ir prisiminiau kaip mums močiutė žiemą visad virdavo vyšnių šakelių arbatos, bet jis lyg nuėjus į sodą jų ir žiemą paskabydavo?
nu žodž sugalvojau ta proga pabandyt vyšnių lapų sirupo išvirt. mat lapų dar yra sočiai. nors ir ne itin kokybiški, bet nutariau pabandyt.
1l vyšnių lapų
1l vandens
1a.š citrinų rūgšties
1kg cukraus
Nuplauti nepažeisti vyšnių lapai užpilami 40C temperatūros vandeniu, įpilama rūgštelės ir paliekama pastovėti. Po to perkošiama per marlę. Sudedamas cukrus, užverdama. Supilstoma į stiklainius, jie hermetiškai uždaromi, apverčiami ir paliekami atvėsti.
man patiko. kvepia šiek tiek vyšniomis, mediena ir dar kaži kuo. išviriau vieną porciją, tai dukra sakė , bus mažai mums
nu žodž sugalvojau ta proga pabandyt vyšnių lapų sirupo išvirt. mat lapų dar yra sočiai. nors ir ne itin kokybiški, bet nutariau pabandyt.
1l vyšnių lapų
1l vandens
1a.š citrinų rūgšties
1kg cukraus
Nuplauti nepažeisti vyšnių lapai užpilami 40C temperatūros vandeniu, įpilama rūgštelės ir paliekama pastovėti. Po to perkošiama per marlę. Sudedamas cukrus, užverdama. Supilstoma į stiklainius, jie hermetiškai uždaromi, apverčiami ir paliekami atvėsti.
man patiko. kvepia šiek tiek vyšniomis, mediena ir dar kaži kuo. išviriau vieną porciją, tai dukra sakė , bus mažai mums
QUOTE(Ugniux @ 2011 09 28, 12:47)
sveikutės,
o gal kuri virėte mėtų sirupą ??? labai labai tokio norėčiau. radau vieną receptuką, bet, man atrodo, kad ten labai daug cukraus... kaip manot??? ar verta mėginti???
50 g džiovintų mėtų lapų
4 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės vandens
Mėtų lapus užpilti verdančiu vandeniu, uždengti, palaikyti 40 50 min. ir iškošti. Mėtų lapų ištraukoje ištiprdyti cukrų ir visą laiką maišant virti ant silpnos ugnies 10 min.
beje, pas mane dar šviežios mėtos, nedžiovintos. ar galima iš tokių, ar geriau džiovinti???
o gal kuri virėte mėtų sirupą ??? labai labai tokio norėčiau. radau vieną receptuką, bet, man atrodo, kad ten labai daug cukraus... kaip manot??? ar verta mėginti???
50 g džiovintų mėtų lapų
4 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės vandens
Mėtų lapus užpilti verdančiu vandeniu, uždengti, palaikyti 40 50 min. ir iškošti. Mėtų lapų ištraukoje ištiprdyti cukrų ir visą laiką maišant virti ant silpnos ugnies 10 min.
beje, pas mane dar šviežios mėtos, nedžiovintos. ar galima iš tokių, ar geriau džiovinti???
ir laikyti saldytuve ji reikia?
+2010 07 07, 09:30-->
Labai noriu pabandyti pagaminti sirupo.. Turbūt panašiu principu būtų galima virti sirupą ir iš kitų uogų? Pvz vysniu ar dar kokį..?
QUOTE(medita @ 2010 07 07, 09:30)
Aviečių sirupas
700 g aviečių
2 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
Išspausti avieičių sultis. Išspaudas užpilti vandeniu ir virti 5 7 min. Po to nuovirą iškošti, jame ištirpdyti cukrų ir pavirinti ant silpnos ugnies 10 min. Į sirupą supilti aviečių sultis, dar kartą užvirinti ir ataušinti.
700 g aviečių
2 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
Išspausti avieičių sultis. Išspaudas užpilti vandeniu ir virti 5 7 min. Po to nuovirą iškošti, jame ištirpdyti cukrų ir pavirinti ant silpnos ugnies 10 min. Į sirupą supilti aviečių sultis, dar kartą užvirinti ir ataušinti.
Labai noriu pabandyti pagaminti sirupo.. Turbūt panašiu principu būtų galima virti sirupą ir iš kitų uogų? Pvz vysniu ar dar kokį..?
QUOTE(ingulite @ 2012 06 23, 00:01)
Gal kas gamino braskiu sirupa? O KIek tokie sirupai issilaiko?
Užpilu braškes cukrumi, palaikau per naktį,
verdant uogienę lieka tas sirupas, tai supilu jį į butelius, o uogienę padarau tirštesnę. Laikosi gerai.
Darau sodo aviečių, raud. serbentų sirupus. Uogas su blenderiu sutrinu,per marlę išspaudžiu ir į puodą su cukrumi, cukrų iš akies dedu, verdu kol užverdu ir išpilstau į butelius- nuo vynų, viskių, sulčių :0 Ir naudoju atsigėrimui daryti žiemą, skiedžiu vandeniu kokio saldumo užnoriu....