Įkraunama...
Įkraunama...

Sirupai

QUOTE(cezi @ 2009 08 18, 22:50)
Nu tu čia tiksliai daug naujienų man prirašei, aš renku čiobrelius, rugegėles, liepukus, mėtas ramunėles ir t.t. bet šakelių nebandžiau niekad... reiks pabandyt

Dar prisiminiau,jeigu turi galimybę prisiskink mėlynių kotelių su lapukais,gal darasi su uogomis pasidžiauki.
Žemuogių su lapeliais{tik šitų nežinau kada jas geriausiai rinkti}-skani arbata.
Gudobelės uogų,žiedų tikiuos pasirinkai.
Atsakyti
Nu jei atvirai tai net nežinau kaip ta gudobelė atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 18 rugpjūčio 2009 - 22:08
QUOTE(cezi @ 2009 08 18, 23:07)
Nu jei atvirai tai net nežinau kaip ta gudobelė atrodo ax.gif

Gudobelė yra laukinis medis-krūmas,žydi baltai,kvapas aštrokas,tarp lapų yra spygliai{atsargiai neisidūrk},bet ji turi rausvas uogas,kurios turi kauliuką.
Labai skani arbata,ją reikia pavirti{iš uogų}
Atsakyti
Radau foto, žinau aš ją tik pavadinimo nežinojau, dar vaikystėj uogas griauždavom...
Atsakyti
[quote=cezi,2009 08 19, 10:54]
Radau foto, žinau aš ją tik pavadinimo nežinojau, dar vaikystėj uogas griauždavom...
[/quote
Jos yra labai sveika ir valgyt,ir gerti arbatą 4u.gif
Atsakyti
Gal kvailokai nuskambes klausimas, bet kaip ruosti arbatas is sakeliu? Jas paskui ziema pavirti reikia? Ar uztenka uzplikyti, kaip paprasta arbata?
Atsakyti
QUOTE(strykt @ 2009 08 20, 13:19)
Gal kvailokai nuskambes klausimas, bet kaip ruosti arbatas is sakeliu? Jas paskui ziema pavirti reikia? Ar uztenka uzplikyti, kaip paprasta arbata?

Išdžiūvusias šakeles reik susikarpyti nedideliais gabaliukais,sudėti į švarų indelį ir užsukti.
Šakeles reikia užpilti vandenuku,pavirti ant mažos ugnies uždengti ir truputėlį palaukti kol prisitrauks.
Šį receptą aš,gavau iš lietuvės-suomės.
Labai skani arbata yra laukinių kriaušių šakelių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 18, 10:33)
Labai senas receptas ir vaikystės
100 aronijos uogų
100 vyšnių lapų
1kg cukraus
2 šaukšteliai citrinos rūgšties
1 litra vandens

sudėti aronijas vyšnių lapus ir pavirti 15-20min, poto skysti nukošti sudėti cukrų ,sudėti citrinos rūgštį ir pavirti 20min,
labai puikus vyšnių skonio sirupas thumbup.gif  pabandykit ,jokios chemijos ,viskas natūralu


Aš aronijas apvirusi truputi ataušinu ir jas išspaudžiu.Citirnos rūgšties nenaudoju.
Verdant šį sirupą naudoju tiek lapus,tiek ir šakeles, supylsčius į butelius dar imetu po kelis vyšnių kauliukus,kuriuos visada keletą palieku iįdžiovinus nuo uogienų.tik kauliukus perpilu verdančiu vandeniu.Naudoju taip pat ir juodųjų serbentų tiek lapus,tiek šakeles,tiek pačias uogas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 08 20, 22:23)
Aš aronijas apvirusi truputi ataušinu ir jas išspaudžiu.Citirnos rūgšties nenaudoju.
Verdant šį sirupą naudoju tiek lapus,tiek ir šakeles, supylsčius į butelius dar imetu po kelis vyšnių kauliukus,kuriuos visada keletą palieku iįdžiovinus nuo uogienų.tik kauliukus perpilu verdančiu vandeniu.Naudoju taip pat ir juodųjų serbentų tiek lapus,tiek šakeles,tiek pačias uogas  smile.gif

citrinos rūgštelė duoda spalvytę gražesnę,gaunasi grynai tamsi raudona spalva,kokią dieną bandysiu paidaryti nes užmačiau kur yra aronijų,šiaip prie gatvės augančių nenoriu rinkti,o pati neauginu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 18, 10:33)
Labai senas receptas ir vaikystės
100 aronijos uogų
100 vyšnių lapų
1kg cukraus
2 šaukšteliai citrinos rūgšties
1 litra vandens

sudėti aronijas vyšnių lapus ir pavirti 15-20min, poto skysti nukošti sudėti cukrų ,sudėti citrinos rūgštį ir pavirti 20min,
labai puikus vyšnių skonio sirupas thumbup.gif  pabandykit ,jokios chemijos ,viskas natūralu

Čia kažkaip susimasčiau - 100, tai vienetai? Negi taip ir skaičiuoji? gal gramai?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 08 21, 18:36)
Čia kažkaip susimasčiau  - 100, tai vienetai? Negi taip ir skaičiuoji? gal gramai?

O ką nemoki lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 18:49)
O ką nemoki  lotuliukas.gif

iki 100 - ne lotuliukas.gif
Atsakyti