Įkraunama...
Įkraunama...

Sirupai

QUOTE(Mililė @ 2012 08 14, 07:10)
Labai patogu sirupus supilstyti į maišelius ledukams ir šaldyti. Norint pasidaryti gėrimo belieka išsiimti vieną leduką ir užpilti vandeniu. Šaldant ir cukraus mažiau reikia.

Praeitą žiemą gėrėm gervuogių sirupą thumbup.gif


Super idėja - užšaldyti thumbup.gif o niekad į galvą nešovė biggrin.gif
Atsakyti
SOS!! Reikia skubios pagalbos smile.gif
http://www_neringa-b...1#comment-15831
Radau cia aroniju sirupo recepta..
Taciau nesuprantu kai ko:
Raso:
Į vandenį sudėkite nuplautus vyšnių lapus bei aronijos uogas. Pavirkite 20-25 minutes. Nukoškite per merliuką, išspauskite uogas. Į skystį supilkite cukrų, citrinos rūgštelę, pavirkite kol cukrus ištirps.

nukosti uogas,o vandeni ispilti? ar nukosti kad lapu nebebutu, ir uogas isspausti i ta pati vandenuka?
trumpai, vandenuka ispilt ar jame toliau galint sirupa? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isdykusS: 03 rugsėjo 2012 - 20:06
QUOTE(isdykusS @ 2012 09 03, 21:05)
SOS!! Reikia skubios pagalbos smile.gif
http://www_neringa-b...1#comment-15831
Radau cia aroniju sirupo recepta..
Taciau nesuprantu kai ko:
Raso:
Į vandenį sudėkite nuplautus vyšnių lapus bei aronijos uogas. Pavirkite 20-25 minutes. Nukoškite per merliuką, išspauskite uogas. Į skystį supilkite cukrų, citrinos rūgštelę, pavirkite kol cukrus ištirps.

nukosti uogas,o vandeni ispilti? ar nukosti kad lapu nebebutu, ir uogas isspausti i ta pati vandenuka?
trumpai, vandenuka ispilt ar jame toliau galint sirupa? smile.gif

jame toliau gamint sirupą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2011 09 28, 12:47)
sveikutės,

o gal kuri virėte mėtų sirupą ??? labai labai tokio norėčiau. radau vieną receptuką, bet, man atrodo, kad ten labai daug cukraus... kaip manot??? ar verta mėginti???

50 g džiovintų mėtų lapų
4 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės vandens

Mėtų lapus užpilti verdančiu vandeniu, uždengti, palaikyti 40 – 50 min. ir iškošti. Mėtų lapų ištraukoje ištiprdyti cukrų ir visą laiką maišant virti ant silpnos ugnies 10 min.


beje, pas mane dar šviežios mėtos, nedžiovintos. ar galima iš tokių, ar geriau džiovinti???

Bandziau si sirupa, nesurugo stovedamas rusy per metus smile.gif Tik cukraus gal ir maziau dejau, ir daugiau vandens, nes labai jau daug mėtu reikia, o kai vandens nedaug, tai labai mazai gaunasi sirupo smile.gif
4u.gif
Atsakyti
Gal kas pasidalintu ziniomis, kaip gaminti juoduju serbentu sirupa? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2013 07 23, 04:19)
Gal kas pasidalintu ziniomis, kaip gaminti juoduju serbentu sirupa? smile.gif

Aš visus uogų sirupus gaminu taip šaltuoju būdu:
1l uogų užpilti litru vandens ir įpylus 1 šaukštą citrinos rūgštelės palikti parai, kad rūgštis išstrauktų iš uogų sultis. Po paros, skystį nupilti, ir lygiai tiek, kiek yra skysčio, dėti cukraus, pamaišyti, palaukti kol ištirps.
Aš visada cukrų dedu "iš akies", praktiškai kol jis jau nebetirpsta smile.gif ir viskas, galima supilstyti į sterilius indelius.

Šio sirupo nereikia kaitinti, tik šiemet po kelių dienų pakaitinau aviečių sirupą, nes atrodė, kad galiu parūgti blush2.gif o serbentų,braškių niekad nekaitinu, ir neatidarytus laikau visą žiemą spintelėje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2013 07 23, 10:42)
Aš visus uogų sirupus gaminu taip šaltuoju būdu:



Aciu, nebuvau girdejus apie toki buda, butinai isbandysiu 4u.gif
Atsakyti
Šiemet nusipirkau lėtaeigę sulčiaspaudę tai spaudžiu iš visokių uogų sultis dedu cukraus kad būtų saldu užvirinu ir į stiklainius, mėlynes išspaudus sudėjau į šaldiklį. Vyšnių sirupą dariau su tuo puodu kur išgarina sultis...
Atsakyti