QUOTE(isdykusS @ 2013 07 23, 04:19)
Gal kas pasidalintu ziniomis, kaip gaminti juoduju serbentu sirupa?
Aš visus uogų sirupus gaminu taip šaltuoju būdu:
1l uogų užpilti litru vandens ir įpylus 1 šaukštą citrinos rūgštelės palikti parai, kad rūgštis išstrauktų iš uogų sultis. Po paros, skystį nupilti, ir lygiai tiek, kiek yra skysčio, dėti cukraus, pamaišyti, palaukti kol ištirps.
Aš visada cukrų dedu "iš akies", praktiškai kol jis jau nebetirpsta
ir viskas, galima supilstyti į sterilius indelius.
Šio sirupo nereikia kaitinti, tik šiemet po kelių dienų pakaitinau aviečių sirupą, nes atrodė, kad galiu parūgti
o serbentų,braškių niekad nekaitinu, ir neatidarytus laikau visą žiemą spintelėje