Įkraunama...
Įkraunama...

Sirupai

Sveikos super mamos,

Gal kuri gaminate sirupus? Dabar tiek daug chemijos visuose gėrimuose, ogi norisi ne tik vandenį ar arbatą gerti, tai sakau gal kokio sirupuko vaikiukams išvirti?
Atsakyti
rolleyes.gif Nagi mamytės, negi ištiesų nė viena nesat kokio sirupuko išvirusi? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 08 16, 12:35)
rolleyes.gif Nagi mamytės, negi ištiesų nė viena nesat kokio sirupuko išvirusi? unsure.gif

Mėlynių sirupas
sugrūstas uogas susluoksniuojamos su smulkiu cukrumi{santykiu1:1}
Po paros skaidrios sultys nupilamos,o likusi msė išspaudžiama.
Neskaidrioms sultims leidžiama nusistoveti,arba jos nukošiamos ir sumaišomos su pirminėmis.
Jeigu sirupas per skystas ,pridedama cukraus.
Dažniausiai į vieno kg.mėlynių sirupo dedama iki 10g citrinos rūgšties arba natūralių citrinos sulčių.

Kartais ir labai saldūs sirupai pradeda rūgti .
Tenka juos pervirti arba 30min. pasterizuoti 85-90.C TEMPER.
Ilgai laikomi ,kai kurie sirupai susidrums2ia ir ant dugno atsiranda nuosėdos.
Tai pektinai ir kitos medžiagos .
Dėl to sirupo kokybė nelabai pablogeja.
Jeigu sirupas kristalizuojasi ,reikia įpilti truputėlį ir pervirti.
Atsakyti
Ačiū, bandysiu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Prieskonių sirupas. prieskonių mišinio,geriausia malto,kurį sudaro 25g. cinamono,,3g. gvaizdikeliu,2g.muskato riesuto,suberiama į puodą ir užpilama 1-1,5 stiklin4s kar6to vandens.ir palaikoma pusvalandį.
Po to uždengtas puodas pastatomas ant lėtos ugnies,užkaitinama iki virimo ir niimtas paliekamas atvėsti.
Perkošiama per dviguba merlę,prieskonių ištrauka sumaišoma su cukraus sirupu{santykis 1:2} pridedama vienas gramas citrinos r8g6ties,i6tirpintos 6auk5te virinto vandens ir kaitinama iki virimo.
Po to atvėsinama ir atšaldoma ir išpistoma į švarius buteliukus .
Laikoma vėsiai.
Atsakyti
Nu čia tai įdomiai, o ka su juo paskui daryt?
Atsakyti
[quote=cezi,2009 08 17, 11:25]
Nu čia tai įdomiai, o ka su juo paskui daryt?
[/quote
Naudoju pagerint skonį,kvapą ruošiant kompotus,šaltas sriubas,,mažai aromatingų daržovių tyres.
Atsakyti
Labai senas receptas ir vaikystės
100 aronijos uogų
100 vyšnių lapų
1kg cukraus
2 šaukšteliai citrinos rūgšties
1 litra vandens

sudėti aronijas vyšnių lapus ir pavirti 15-20min, poto skysti nukošti sudėti cukrų ,sudėti citrinos rūgštį ir pavirti 20min,
labai puikus vyšnių skonio sirupas thumbup.gif pabandykit ,jokios chemijos ,viskas natūralu
Atsakyti
Aš,čia ,ne į ta temą,bet ...
Galima pasidžiovinti vyšnių šakelių{žiemaiskani ružava aromatinga arbata}
Atsakyti
Šakelių? Ne lapų? o butinai dabar ar galima kaip su avietėm, tiesiog žiemą nueini į mišką ir prisiskini kiek reikia tų kamblių, tai ir vyšnių šakelės niekur nedingsta žiemą. O mintis tai gera reiks būtinai paragaut.

Aš šiandien viriau geltonų slyvaičių uogienę ir ten labai daug skysčio nusistovėjo, tai nusėmiau litrą ir paradiau sirupo o iš likusio išviriau tirštesnę uoginę.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 08 18, 22:34)
Šakelių? Ne lapų? o butinai dabar ar galima kaip su avietėm, tiesiog žiemą nueini į mišką ir prisiskini kiek reikia tų kamblių, tai ir vyšnių šakelės niekur nedingsta žiemą. O mintis tai gera reiks būtinai paragaut.

Aš šiandien viriau geltonų slyvaičių uogienę ir ten labai daug skysčio nusistovėjo, tai nusėmiau litrą ir paradiau sirupo o iš likusio išviriau tirštesnę uoginę.

Na,žiemą laužt medelį gal sakyčiau negerai.
Aš,kai perku turguje agurkams raugti tuos mišinius,naudoju tik lapus vyšnių,o kotelius surišu ir pakabinu virtuvėje,paskui sukarpau{išdžiūvusius}ir sudedu į stiklainiuką,žiemą vaišinu bičiulius.
Dar dalima prisidžiovinti,vyšnių lapų,gervuogių lapų,bei kotelių,laukinių kriaušių šakelių{būtent laukinių,aromatas geresnis}
Bruknių šakelių,juk šaltą žiemą malonu atsigerti natūralios savo gamybos arbatos.
Sekmės atrandant naujus skonius. 4u.gif
Atsakyti
Nu tu čia tiksliai daug naujienų man prirašei, aš renku čiobrelius, rugegėles, liepukus, mėtas ramunėles ir t.t. bet šakelių nebandžiau niekad... reiks pabandyt
Atsakyti