Gal klausimas ir nuskambės kvailai, bet paaiškinkit man prašau ką reiškia "minkštas sviestas"? Jis turbūt palaikytas kambario temperatūroj, o ne ištirpintas?
Ir dar - ką daryt, kad iškepes keksas nesubliukštų? Atrodo du kartus kepiau taip pat, bet vienąkart viskas gavosi puikiai, o antrąkart - sukrito...
Minkstas sviestas tai yra kambario temperaturos sviestas as is vakaro pasilieku issiemus ..
na o keksus bedarant negalima permaisyti, kitaip jie subliuska.
na o keksus bedarant negalima permaisyti, kitaip jie subliuska.
Labai skaniai atrodo aguoneles ''Purus citrininis keksas'', butinai isikepsiu aciu
Idesiu ir as kekso receptuka, lyg tokio pavadinimo ir neuztikau, o jei jau toks receptukas buvo, tada atsiprasau uz pasikartojima Bet tikrai labai skanus keksiukas, kartais brolius tik taip i svecius prisivilioju
Receptukas:
Keksas su riesutais
170 g sviesto
170 g cukraus
ziupsnelis druskos
4 kiausiniai
125 g maltu lazdyno riesutu
85 g miltu
puse saukstelio kepimo milteliu
100 g sokolado
Sviesta sutrinti (nelydita) su cukrumi ir druska, po viena imusti kiausini ir viska gerai ismaisyti.
Riesutus, miltus bei kepimo miltelius sumaisyti ir po sauksta berti i tesla (nors siaip galima ir po daugiau, kad tik veliau gerai issimaisytu) ir viska ismaisyti. sviestu istepti kepimo forma (as kepu kepimo forma - meskuti, tokia nlb gili ir nlb didele, bet jei vyras vienas valgo, tai jam 2-3 dienom uztenka)
Tesla sukresti (nes ji tokia skystoka gaunasi), islyginti virsu ir i ikaitinta orkaite. kepti apie 50 min, siaip recepte raso 175 temp., bet pas mane kai dujine nerodo tu laipsniu, tai as su mediniu pagaliuku pabadau, ir kai teslos ant jo nelieka isimu.
as keksa is formos is karto isimu, nors raso, kad reikia palaukti kol atves. aplieju istirpintu sokoladu, dar galima lazdino riesutu ant virsaus uzdeti. Man asmeniskai skaniausias siltas, bet bernai ir salta gerai kerta
Skanaus!
Receptukas:
Keksas su riesutais
170 g sviesto
170 g cukraus
ziupsnelis druskos
4 kiausiniai
125 g maltu lazdyno riesutu
85 g miltu
puse saukstelio kepimo milteliu
100 g sokolado
Sviesta sutrinti (nelydita) su cukrumi ir druska, po viena imusti kiausini ir viska gerai ismaisyti.
Riesutus, miltus bei kepimo miltelius sumaisyti ir po sauksta berti i tesla (nors siaip galima ir po daugiau, kad tik veliau gerai issimaisytu) ir viska ismaisyti. sviestu istepti kepimo forma (as kepu kepimo forma - meskuti, tokia nlb gili ir nlb didele, bet jei vyras vienas valgo, tai jam 2-3 dienom uztenka)
Tesla sukresti (nes ji tokia skystoka gaunasi), islyginti virsu ir i ikaitinta orkaite. kepti apie 50 min, siaip recepte raso 175 temp., bet pas mane kai dujine nerodo tu laipsniu, tai as su mediniu pagaliuku pabadau, ir kai teslos ant jo nelieka isimu.
as keksa is formos is karto isimu, nors raso, kad reikia palaukti kol atves. aplieju istirpintu sokoladu, dar galima lazdino riesutu ant virsaus uzdeti. Man asmeniskai skaniausias siltas, bet bernai ir salta gerai kerta
Skanaus!
Kokie šventiški labai gražučiai
QUOTE(daivaP @ 2009 12 07, 22:22)
Kokie šventiški labai gražučiai
dekui cia buvo bandymas pries Kaledinius kepinius
QUOTE(Nerytė @ 2009 12 07, 22:11)
Imbieriniai keksiukai
Neryte, tikrai kad Kalėdomis pakvipo labai gražučiai keksiukai ir labai graži nuotraukytė
Labuka,
Jatau kokius skanumynus kepate Noreciau issikepti Nerytes citrininius keksiukus bet nerandu recepto,perziurejau pirma puslapiuka kelis kartus ir neuzmaciau,gal padesit
Papildyta:
Jau radau,praziurejau bandysiu siandien kept O kiek laiko iskepti jie gali stovet,gal saldyti juos galima
Jatau kokius skanumynus kepate Noreciau issikepti Nerytes citrininius keksiukus bet nerandu recepto,perziurejau pirma puslapiuka kelis kartus ir neuzmaciau,gal padesit
Papildyta:
Jau radau,praziurejau bandysiu siandien kept O kiek laiko iskepti jie gali stovet,gal saldyti juos galima
QUOTE(RiMami @ 2009 12 08, 13:14)
Neryte, tikrai kad Kalėdomis pakvipo labai gražučiai keksiukai ir labai graži nuotraukytė
dekui
QUOTE(cuname @ 2009 12 08, 14:23)
Labuka,
Jatau kokius skanumynus kepate Noreciau issikepti Nerytes citrininius keksiukus bet nerandu recepto,perziurejau pirma puslapiuka kelis kartus ir neuzmaciau,gal padesit
Papildyta:
Jau radau,praziurejau bandysiu siandien kept O kiek laiko iskepti jie gali stovet,gal saldyti juos galima
Jatau kokius skanumynus kepate Noreciau issikepti Nerytes citrininius keksiukus bet nerandu recepto,perziurejau pirma puslapiuka kelis kartus ir neuzmaciau,gal padesit
Papildyta:
Jau radau,praziurejau bandysiu siandien kept O kiek laiko iskepti jie gali stovet,gal saldyti juos galima
cuname, nezinau kiek laiko gali stoveti, pas mus labai trumpai issilaike
manau gali saldyti, po to pries patiekiant atsildyti ir pasildyti rekomenduociau, bet niekad taip nedariusi, tik girdejau apie toki buda
niekada nekepiau keksiuku, noriu issikept. svarbiausiais klausimas del formyciu - ar ju nereikia, jei kepi tuose keksiuku popieriukuose, ar vis tiek reikia idet tesla i popieriukus ir dar i formytes?
p.s. mano klausimas turbut irgi labai kvailas
p.s. mano klausimas turbut irgi labai kvailas
QUOTE(nenusivylusi @ 2009 12 09, 09:56)
niekada nekepiau keksiuku, noriu issikept. svarbiausiais klausimas del formyciu - ar ju nereikia, jei kepi tuose keksiuku popieriukuose, ar vis tiek reikia idet tesla i popieriukus ir dar i formytes?
p.s. mano klausimas turbut irgi labai kvailas
p.s. mano klausimas turbut irgi labai kvailas
galima kepti popierinese,tik reik deti po 2 formeles.
Papildyta:
QUOTE(nenusivylusi @ 2009 12 09, 09:56)
niekada nekepiau keksiuku, noriu issikept. svarbiausiais klausimas del formyciu - ar ju nereikia, jei kepi tuose keksiuku popieriukuose, ar vis tiek reikia idet tesla i popieriukus ir dar i formytes?
p.s. mano klausimas turbut irgi labai kvailas
p.s. mano klausimas turbut irgi labai kvailas
galima kepti popierinese,tik reik deti po 2 formeles.